Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Renault Megane 3

Recommended Posts

Felicitari pentru achizitie si multi km alaturi de ea!

Share this post


Link to post

Multumesc de urare, dar nu cred ca voi sari de 100 de mii de km cu ea. :) ca vor fi fara probleme, asta o stiu deja. :D

Share this post


Link to post

Imi place masina, dar mai mult in versiunea 3 usi. De asemenea optiunea personala ar fi fost motorul de 1.9 :D , dar de acolo pana la Clio RS mai e doar o aruncatura de bat.

 

Ce pot sa zic, multi km si sa n-ai probleme cu ea ;)

Share this post


Link to post

Sa te poarte sanatos si sa iti aduca numai bucurii!!!

Dar pune bre si tu niste poze pe lumina... :D

Share this post


Link to post

Cand am vazut in sfarsit masina pe lumina, deja era sambata si avea deja 400 de km, deci deja era murdara, asa ca am sa mai pun poze cu ea ziua si curata, naiba stie cand.

 

Motorul de 1.9 era oricum prea scump, duceam masina in vreo 19000 de euro cred cu dotarile de le am acum in 14500, si in plus e si un motor destul de vechi ca si conceptie, are drept baza vechiul motor de 1.9 aspirat de pe Dacia papuc. =))

Masina am luat-o s-o am de week-end-uri la munte, la mare, la Constanta sau la Iasi, pe plaja seara cu vreo gagica, in Bulgaria, 1 drum pe an in Europa, cu 1-2 rucsaci in portbagaj, nu sa-i pun un plug la spate si sa ma duc la arat, ca sa se justifice cuplul de diesel, atata timp cat benzinarul misca masina asta extrem de lin.

Clio RS era misto, intr-adevar, dar si 20 de mii de euro, era prea mult, in conditiile in care 95% din timp banii astia nu ar fi folosit la nimic. Recunosc ca sunt mort dupa design-ul Clio-ului in 3 usi, ceea ce n-as putea spune de Megane-ul in 3 usi, prea agresiv, dupa parerea mea.

Cat despre consum si cati kilometri voi face pe termen lung, e foarte posibil ca in viitor sa ma duc in concediu in alte parti direct cu avionul, si sa las masina acasa, la cat de mult se ieftinesc biletele de avion. Daca ai mei la Passat au facut 75000 de km in 4 ani, mergand numai in week-end, Mert-ul de-abia are 11000 de km intr-un an, si n-a iesit decat un singur week-end in Bulgaria, in schimb au fost de 2 ori in Franta si urmeaza si a 3-a oara pe anul asta.

 

Astazi i-am facut si al doilea plin, dupa 650 de km, consumul mediu a scazut la 7.8%, recunosc ca am mers si destul de calm. De-abia astept sa termin rodajul, sa pot sa-i dau peste 4000 de ture.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Nu era vorba neaparat ca e diesel si are cuplu, dar renault nu stiu de ce nu ofera si ei o gama medie mai diversificata de motoare. Un 2.0 benzina aspirat si 150 cai era ok pt varianta non-RS a meganului. Iar clio e 18150 fara optionale, zic eu un best-buy pt o sportiva la ora actuala. Acuma mai depinde si de preferintele omului.

Share this post


Link to post

De-abia astept sa termin rodajul, sa pot sa-i dau peste 4000 de ture.

 

Si prietenii tai abia asteapta sa termini rodajul, sa ii dea peste 4000 de ture...40000000.gif80000000.gif

Share this post


Link to post

Adica la Bran nu o sa aiba rodajul terminat? :(

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Ba da, da cam la limita, daca acum are 650 de km in bord. :P

 

Motorul F4R 2.0 136 CP s-a pus pe M2 ph1, pana in 2005, insa nu s-a bucurat de cine stie ce vanzari pe piata din Ro, asa ca pe ph2 a fost retras. Daca e sa se puna un motor 2.0 benzina, probabil va fi pus M4R de 150 cp, dar probabil va trebui sa mai asteptam, momentan se va lansa 1.4 tce pe piata din Ro.

Si oricum rareori vei vedea pe piata din Ro motoare mai mari de 2.2, chiar si pe masini de clasa mare, si asta pentru ca nu prea ai unde sa folosesti puterea aia.

Daca era sa vreau ceva la masina asta in privinta motorului, nu as fi avut nevoie de un motor 2.0 care sa consume mai mult si sa rupa la RCA, as fi avut nevoie ca actualul K4M sa fi fost euro 3 si sa aiba 115 CP, asa cum avea in 2003 cand a fost lansat M2-ul, si era suficient. Masinile devin mai lenese si datorita faptului ca sunt gatuite de norme de poluare cretine, nu doar datorita sporirii greutatii.

Mie unul insa mi-e suficient si cum e motorul acum, nu am nevoie de altceva, daca vreau senzatii tari, ma duc si fur Matizul lui taica-miu o ora-doua si imi trece. :D

 

LE: noroc de pozele lui bogdan ca am vazut si eu ca masina asta are semnalizari la oglinzi. :) )

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

E las ca eu ma distrez in fiecare zi  <img src= ">

 

Fluence nu te-a tentat? Mai ales ca parca de la anul vine si cu un motor mai mare.

Share this post


Link to post

Fluence-ul e sedan, adica are porcbagaj, daca n-ai observat. Apoi, daca n-ai mai observat (eu unul le-am avut una langa alta), calitatea materialelor pe Fluence e mai slaba decat pe M3, nu se pot inchide aeratoarele, cutia de viteze are doar 5 trepte, capota la portbagaj nu are maner sa o apuci din interior si mocheta de pe peretii portbagajului are si 2 gauri lasate deamboulea, apoi Fluence-ul are doar 100 de litri in plus capacitate la portcbagaj, ceea ce pare mult, in realitate sunt 2 rucsaci in plus. Realist vorbind, ce castigi cu aia 2 rucsaci pierzi in momentul in care ai de carat un televizor sau alte obiecte voluminoase, de exemplu, prin imposibilitatea rabatarii banchetei. Cu Matizul pe vremuri am carat frigiderul de la camin, la Clio am aruncat cutia de la monitor ca sa-l bag in portbagaj, asa ca nu mai vreau.

Plus ca nu imi plac sedan-urile, ma imbatranesc cu 10-20 de ani, nici nu-i de mirare ca nu mi-a placut Clio niciodata fix din cauza asta.

 

A, si pot sa zic ca e prima masina la care am stergator la luneta, dupa Oltcit si Matiz.

 

Pentru cei interesati, am pus la bursa Clio-ul.

 

 

Share this post


Link to post

Laurentiu, sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km cu ea!

E o masina deosebita si are intr-adevar foarte multe calitati (pe care le-ai punctat corect dealtfel - foarte stabila in curbe si pe tot felul de denivelari, bine insonorizata, interior elegant si confortabil, siguranta activa si pasiva la un nivel ridicat). Anul trecut am facut parte din echipele de testare a acestui model si dupa aproximativ 10.000 km la bordul sau, am ramas incantat de Megane 3. Mi-as dori si eu unul, dar mai greu cu finantele.

Iti urez sa te bucuri din plin de ea!

Share this post


Link to post

Multumesc de urari. E prima masina care mi se potriveste mai bine decat Matizul.

Share this post


Link to post

Ieri am tras cablu pana la plafoniera pentru detectorul de radar si am lipit si ventuzele de partea cu puncte negre a parbrizului. Ramane de vazut cat de rezistenta va fi in timp solutia asta, sau iar va fi nevoie sa apelez la banalul superglue.

Astazi mi-au venit si anvelopele de iarna, BfGoodrich G-force winter, pe care voi da 370 de lei per bucata, insa montajul il fac saptamana viitoare, deoarece imi lipseste o protectie pentru jante la aparatul de montat. Nu le voi echilibra in prima faza, intai voi da o fuga pana la Giurgiulesti cu 150 la ora si mai vedem.

Oricum nu cred ca va vedea masina zapada la munte, asa ca nu ma complic.

Consumul urban pe ultimele zile, pe distante scurte, se situeaza intre 9-9.2%, ceea ce e excelent dupa parerea mea, eu asteptandu-ma la un consum de 11% minim pentru un motor multisupapa in rodaj. Bine, nici nu m-am dat la ea, astept sa se termine naibii mia aia de kilometri. Maine vedem si un consum extraurban, posibil sa fie mai mic decat la Clio. :D

Share this post


Link to post

Intreb si io, sa ma bag in bors...

Alta marca nici nu a intrat in discutie, nu? :D Stiu de locul de munca and all, dar sunt convins ca ai cantarit si un Golf sau un Focus, de ex, am dreptate?

 

Pe de alta parte, admir modelul asta de Megane foarte mult.

Share this post


Link to post

M-am mai uitat si prin alte parti, Golf-ul arata prea banal, mai degraba imi placea generatia veche, iar Fordurile nu ma impresioneaza in nici un fel. Daca era sa ma impresioneze vreo masina mai mult ca asta, atunci aia era Honda Civic. Atat. Sedanurile sau alte masini mari nu intra in discutie, nu ma simt in largul meu intr-o masina mare la care spatiul e degeaba.

Nu are legatura locul de munca neaparat cu masina aleasa, intrucat la momentul actual vreau o masina la care sa-i ridic capota doar ca sa-i pun lichid de parbriz, in rest sa-i fac reviziile anual. Masina oricum are garantie in noiembrie 2013, deci probabil ma voi folosi de garantie in caz de ceva, nu sa ma apuc eu sa repar ca sa am oameni priceputi la dispozitie.

Sunt satul sa stau dupa rablele altora, la a mea vreau doar sa ma sui in ea si sa mearga.

Oricum sper sa nu mai stau mai mult de 1 an la actualul loc de munca, stiam asta demult, asa ca nu a fost asta un criteriu in alegerea masinii. Masina intr-un fel am ales-o cu inima, nu m-a interesat sa dea bine sau altceva.

Share this post


Link to post

Superba masina. Daca iei lucrurile matematic, pe hartie par ca sunt variante mai bune ca M3 - golful, focusul, 308 etc. In momentul in care mergi cu toate realizezi ce echilibru (aproape) perfect au reusit sa faca cu M3.

 

Eu am amers cu dci-ul de 1.5 si 105hp. Impresionant. Extrem de stabila si totusi suspensiile absorb foarte bine toate denivelariel, foarte bine finista motorul demential. Recunosc ca dupa 140000km cu 1.6 16v acum as alege fara ezitare 1.5 si 105 hp.

 

Dupa mine singura masina din clasa asta care depaseste M3 este golful 6 dar este si mai scump.

 

Sa te bucuri de ea :)

Share this post


Link to post

Cu ocazia drumului la Bran a ajuns masinuta la 1500 de km. Consumul la dus a fost de 7.1%, mers destul de tare, iar la intors a fost de 6.4%, dar mers lejer, ar fi fost 6.3 daca nu traversam Braila. :D La intors, dupa ce m-am despartit de grup, am mers cam 110 in afara localitatilor si 90-95 in localitati, cu cruise-ul activat. Consumul este chiar mai mic decat imi imaginam eu, venind de pe un Clio care nu scadea sub 6.5% afara nici s-o omori. Oricum, cred ca ma voi obisnui lejer dupa cateva mii de km cu consum sub 7% in extraurban, la mers cu 120-130.

Am vazut si ESP-ul in actiune pe viraje la Paraul Rece, am realizat ca totusi nici un sistem al masinii nu poate anula legile fizicii, i-am dat si in limitare pe aceleasi serpentine, ca oricum se terminase rodajul.

 

@matias: daca zici ca mergi mult cu masina, atunci intr-adevar merita 1.5 dci-ul, dar la un rulaj cum e al meu de maxim 20 de mii de km anual, sigur nu merita.

Share this post


Link to post

Astazi am echipat masina cu 4 anvelope de iarna BfGoodrich g-force winter 205/55 R 16, iar anvelopele de vara s-au mutat in camara.

La anu' investim si in 4 jante de tabla pentru rotile de iarna, acum n-am mai avut bani, mi-au ajuns cei 1500 de lei investiti in gume. Mai tarziu vedem si cum se comporta si sper sa le vad si la treaba, pe zapada.

Am 1900 de km momentan.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Ma refeream la cuplu dar intr-adevra daca mergi putin nu merita diferenta de pret.

 

Cum se comporta dupa 2000km?...ceva probleme?

 

Cum ti se pare motor+cutie 6 raporate spre desebire de combinatia mai veche cu 5 trepte cutia (pe care o am eu)?

Edited by matias

Share this post


Link to post

Fata de vechea Symboala are asta un cuplu de urci dealul cu a 5-a cu 60 fara sa cracneasca. Bine, nu are sutul ala pe care ti-l da dieselul cand intra pe plaja de cuplu, insa motorul lucreaza mult mai fin, urca cursiv si bine, si nici nu manifesta lipsa de putere, practic e ceea ce se potriveste masinii. Se simte ca i-ar trebui un motor mai mare la depasiri, ar mai fi mers vreo 20-30 de cai, dar e ok si asa.

Cutia de viteze in 6 trepte are ca dezavantaj faptul ca trebuie sa mesteci ca la tir sa schimbi vitezele, ma impacam mai bine cu una in 5, si trebuie acum sa retrogradez 2 trepte cand vreau sa fac o depasire in siguranta, nu prea pot cu a 5-a, altfel ajuta la consum, in combinatie cu fulia defazoare ajuta la un consum mai mic in turatii joase.

Ca veni vorba de turatii, faptul ca ai 6 trepte, nu reprezinta cine stie ce avantaj, daca la Clio la 100 la ora in a 5-a am 3000 de ture, la Megane in a 6-a la 3000 de ture am 110, nu mare diferenta, oricum. La Clio la 4000 de ture aveam cam 130 in a 5-a, la Megane in a 6-a la 128 am fix 3500.

 

Astazi am testat noile cauciucuri sa vad cum s-au echilibrat pe jante, si pana la 160 totul merge perfect. Mai sus nu i-am dat ca mai veneau curbe pe drumul Braila-Sendreni, cu ocazia asta am simtit ca s-a mai lasat putin masina, urca mai usor in ture.

Probleme n-am avut pana acum, si sper ca nici de acum incolo.

 

As vrea ca la sezonul urmator sa iau jante de tabla pentru gumele de iarna. Cum n-am chef sa-mi vand un rinichi si sa dau 350 de lei/buc (cat timp am dat 370 pe BFGoodrich-uri) pe jantele de origine, astept ceva idei dinspre partea asta.

Mentionez ca rotile mele au 5 prezoane si se monteaza anvelope 205/55 R 16 pe ele.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Hmm, vad ca mi-ai ascultat sfatul si ai luat BfGoodrich , n-o sa regreti. Cat despre jante, zi-i si tu ET-ul si distanta intre prezoane, just in case...

Share this post


Link to post

Mai Laurentiu ,parca erai anti-Reno !? :-?

Share this post


Link to post

Pai Clio la vremea lui n-a venit cu nimic in plus care sa-mi foloseasca fata de Matiz, asta are si, in plus, nu mai are nimic in comun cu Symboala, care n-a fost cine stie ce inca de cand am luat-o.

 

BFGoodrich-urile s-au comportat exemplar zilele astea pe zapada si gheata, ESP-ul nu intra decat daca o fortez, problema mare a masinii ramane insa garda joasa si greutatea mare, daca ramai suspendat cu ea nu te ajuta prea mult cauciucurile. In plus, Megane-ul avea in fata rotilor fata niste deflectoare mici, chipurile pentru aerodinamica. Eh, astea au zburat cu totul la nametii de la noi si nici nu cred ca voi pune altele la loc, ar fi bani aruncati.

 

Consumul pe Galati-Braila-Ploiesti-Bucuresti-Drajna-Braila-Galati, noaptea, fara trafic, mers lejer, dar cu zapada, gheata, nedepasind 100, a fost de 7%, aici cred ca isi spun cuvantul anvelopele de iarna, pe A2 la 100 pe cruise consumul statea in 7.1-7.3, la 136 statea in 10% :dizzy: , mai mult nu i-am dat, am simtit ca ma furau rotile pe stanga intr-o depasire si am lasat-o mai moale. Oricum, daca as fi avut roti de vara, nu sunt sigur ca as fi ajuns intreg inapoi acasa, avand in vedere de cate ori m-a furat pe asfalt uscat amestecat cu suprafete cu gheata, de reduceam in curbe de la 100 la 60 ca sa pot trece, asa ca nu-i problema de 1 litru in plus la suta de km din cauza lor.

 

Ma bate gandul ca iarna sa-i pastrez totusi jantele de aliaj, printre cele 5 spite pot foarte usor sa curat gheata de pe ele, lucru imposibil la jantele de tabla. Am sa ma interesez cat mai repede de ET si de distanta dintre prezoane, problema e ca nu prea am documentatii cu asa ceva la servici.

 

Consumul urban pe 2 zile de mers prin nameti prin oras, ramas inzapezit de 2 ori, ture de poligon, etc, a fost de 14%, practic pot sa zic in perioada asta ca am acelasi consum ca la Oltcit.

Masina are acum doar vreo 2700 de km, eu zic ca e ok totusi, tinand cont ca are doar o luna si o saptamana.

Share this post


Link to post

Daca roata de rezerva este de dimensiuni normale (205/55/R16 in cazul tau), pe interiorul jantei gasesti toti parametrii de care ai nevoie (ET, si distanta intre prezoane).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...