Jump to content
Sign in to follow this  
Esperatul

Caseta de directie La Cielo-Espero-Nubira-Leganza

Recommended Posts

Nu,dar are un prieten de al meu.Deci il putem regla si pe scaner si pe analizor.

Share this post


Link to post

Bieletele de directie costa 44 RON bucata (cele doua tije metalice cu cite o bucsa la unul din capete).

Un capat de bara costa 40 RON.

Kit-ul de reparatie caseta directie (reperul 7 cu codul 26024585 din pozele de mai sus) costa 186 RON.

Share this post


Link to post

De obicei se uzeaza piesa cu nr. 28 din desenul tau (este din plastic in care sint inserate doua bucsi metalice si prin intermediul ei bieletele se fixeaza pe ccaseta de directie).Bieletele se uzeaza cam dupa 2-3 schimbari de bucsa cremaliera.De pinion si cremaliera nici nu poate fi vorba decit dupa 500.000 Km.

Share this post


Link to post

Azi am fost iar la mecanic pentru a-mi confirma diagnosticul cu pompa de apa si acele bucsi.

Concluzia lui, doar bieletele stanga/dreapta trebuie schimbate.

Asa ca am facut comanda la domnul nicu barbu pentru pompa apa, curea distributie , si bielete stanga dreapta si pana vineri sper sa le montez si va zic evolutia cazului.

 

Multumesc pentru sfaturi.

 

Edit:

Piesa de care vorbeste NINI care se cheama "BUCSA GHIDAJ CREMALIERA" nu am gasit-o in catalog decat la Cielo. Daca o gasesc separat pentru Espero as schimba-o si pe aia daca tot umblu acolo, si pare ieftina ~100 de mii.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Nu am condus multe masini si e adevarat ca e posibil sa fiu subiectiv, insa espero desi are suspensiile cam moi mi se pare una dintre cele mai stabile masini din clasa ei (la vremea ei)

Share this post


Link to post

Salutare de la mare...

Revin cu alta problema la care inca nu i-am dat de cap...

La plecarea de pe loc (uneori si in mers) daca virez maxim stanga si plec mai fortat (fara patinare) se aude o bataie puternica in partea dreapta, iar in masina simt de parca as merge peste denivelari cu roata din dreapta. Din parerile avizate (service-uri Daewoo) se pare ca am joc in caseta de directie. Ideea este urmatoarea: daca am joc in caseta de ce face numai la viraj stanga, si nu face si roata din stanga cand virez dreapta? Daca acest joc chiar exista ... se poate regla? (stiu ca la unele masini exista o piulitza pe caseta care se putea strange sau desface). Astept mmmulte sfaturi si pareri!

 

Thx.

 

PS. Am uitat sa spun ca nu e de la planetara :) .

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Acelasi "defect" l-am avut si eu la espero si s-a remediat schimband capul de bara de pe partea dreapta ...si bucsile de la bara anti ruliu .

Asta a fost la mine ...la tine poate fi altceva ...oricum espero este o masina grea si este cam greu de diagnosticat prin metoda clasica ...adica trebuie o ranga ffff mare pentru a depista jocurile din bucsi/pivoti .

Share this post


Link to post

De obicei problema cu bataile apare cand cauciucurile au uzura anormala sau jantele sant ovalizate si apare numai in plecarile cu viraje maxime.Ce ulei folosesti la motor?Pe ce parte a portbagajului iti ploua?

Share this post


Link to post

In leg. cu bataile, anvelopele sunt uzate uniform, si jantele sunt drepte (ma rog, intelegeti ce vreu sa spun :) ), directia am reglat-o dupa ce am schimbat anvelopele si apoi am mai fost odata cu ea la verificat dupa ce am schimbat amortizoarele, moment care a coincis intr-un fel cu aparitia batailor (adica cam dupa ce am schimbat amortizoarele am inceput sa am acel "joc" ca sa zic asa)...

 

Ovi_jer ai idee daca la mine se poate regla ceva la caseta de directie?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Am unit topicurile si am sters mesajele off-topic.Aici se va discuta numai de despre casetele de directie.

Profu@Citeste subiectele anterioare de aici in legatura cu caseta de directie.Cel mai bine este sa se schimbe tot ce exista kit de reparatie si bucse in caseta daca tot este demontata.

Share this post


Link to post

OK, am inteles, imi poti spune cat ar costa la tine chestia asta? Adica Schimbare KIT caseta de directie (KIT + manopera) ?

Share this post


Link to post

Nu am posibilitatea de a schimba asa ceva.Ma refer la spatiu si elevator.

Share this post


Link to post

Salut am si eu o problema la caseta de directie a masinii si m-ar interesa una de la dezmembrari(noua e2900 RON).Aveti cumva idee daca se potriveste de la vreun Opel?Daca da va rog spuneti-mi si mie

Share this post


Link to post

Ia legatura cu NicuBarbu. Vei gasi la el si piese noi si SH. Casete de directie de la alta marca de masina nu cred ca se potriveste.

Share this post


Link to post

Pentru Leganza exista kit de reparare a casetei de directie?Bucsi?Mecanicul de la Radacini a spus ca nu se repara si ca doar se schimba caseta cu totul...

Share this post


Link to post

Pentru casetele de directie de nubira si leganza exista mai multe kituri de reparatie.

Share this post


Link to post

Am constatat ca in ultima vreme servodirectia s-a "usurat", a devenit foarte sensibila si pare foarte brutala :-? . Poate fi ceva defect sau pentru ca pe jos e mazga si noroi are acest comportament ciudat?

Imi cer scuze pentru termenii "tehnici" utilizati :osanale: .

Share this post


Link to post

Pai tocmai astazi am luat unele SH (sau resapate) nu stiu sigur (o sa incerc sa verific miine) si le-am umflat la cat scrie pe portiera de la masina. Comportamentul ciudat a aparut de vreo 5 zile si credeam ca nu mai au cauciucurile pic de aderenta insa se pare ca problema nu s-a schimbat simtitor. Ce presiune recomadati? (175/70/R13 anvelope LASSA SNOWWAYS II ???)

Edited by dino

Share this post


Link to post

1,8 atm :thumbl: :lavolan: .

Share this post


Link to post

Am si eu o mica/mare problema la caseta:

- cind sunt pe loc, motor pornit, deci servo in functiiune si iau viraj maxim stinga sau dreapta, cind ajung la capat se aude un pocnet de parca ar lovi roata o piatra, sau parca s-ar opri capatul de bara in ceva metalic si simt si in volan un fel de "recul".

Scuze pentru limbajul meu non-mecanic, dar poate imi puteti spune si mie ce ar putea fi. :osanale:

Edited by adycez

Share this post


Link to post

Salut, am si eu o problema cu un cielo al meu doar ce l-am luat,are un joc usor la volan stinga-dreapta,nu face exagerat de tare,dar n-am gasit nimic in neregula la directie, ma refer la bucsi, pivoti, capete de bara sau bielete.Multumesc pentru cine ma ajuta

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Matrix: Pot fi.. rulmentii (joc, uzura), slabiti suportii de prindere ai casetei, cuplajul dintre coloana si caseta uzat sau slabit, reglarea preincarcarii angrenajului.

 

Adycez: ai aer in sistem, sau distribuitorul nu functioneaza bine sau presiune la pompa necorespunzatoare. Nu mai vira maxim pina rezolvi problema.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Salut, as dori sa spun ca rulmentii dreapta i-am schimbat, am studiat indelung ce anume are joc la volan,si vreau sa spun ca misc usor de volan se misca volanul cu ax iar jocul apare aici la caseta de directie sau cel putin acolo cred eu.V/as ramine recunoscator daca m-ati putea ajuta cu schita sistemului de directie incepind de la volan si pina la capete de bara.Va multumesc

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Vezi ca exista un topic despre manuale de reparatii. Posteaza acolo si cineva te va ajuta cu manualul de reparatii. Nu stiu cum este directia la Cielo, dar daca este similara cu cea de Nubira, de la volan pana la roti ai 3 posibile cauze de jocuri si anume axul cardanic care face legatura volan-caseta, caseta si capetele de bara.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...