Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Acumulatori

Recommended Posts

eu am inteles ca cele mai bune baterii erau cele coreene, cu care veneau din fabrica, eu si acum o am pe masina si este din 98

Share this post


Link to post

azi am cumpart de la raadcini baterie daewoo... pt tico . are cineva informatii despre ea.( a fost 1.300.000)

Edited by aztec

Share this post


Link to post

@ aztec: Bateria este VERDE??? Asa ceva mi-am cumparat si eu anul trecut dupa ce vechiul Delkor care si-a facut treaba 6,5 ani si-a dat duhul... Pe cea noua scrie Daewoo, dar pe garantie, pe bonul fiscal si pe eticheta lipita pe baterie scrie Delkor si arata lafel ca cea veche... exceptand culoarea :D .Pe gerurile din zilele astea nu am avut nici o problema. :thumbl:

Pretul a fost de 1800000 lei ... 55A

Edited by CT_ZDB

Share this post


Link to post

apropo de baterii: se mai gasesc bateriile alea minunate marca Tudor fabricate in Spania?

Share this post


Link to post

da, e verde. si tot asa cu daterie delkor avea eticheta de la radacini..

undeva jos pe plastic scrie made in korea...

 

si nicubarbu zice ca sant delkor , facute pt daewoo.

am fost in "carefura" si bateriile hexa pt tico aratau aproape identic, numai ca nu aveau aceasi culoare dar tot made in korea scria pe ele... si eticheta arata aproape identic...

cred ca se fac sub diverse etichete

Share this post


Link to post
cred ca se fac sub diverse etichete

... din cele mai renumite tipografii.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Sa va zic eu cum sa zapacesc o baterie care chiar incepuse sa-mi faca o impresie buna. Pe espero am Rombat Cyclon de 55 amperi (2001), asa am luat masina. Cand am vazut ce baterie are la inceput, o pusesem deja pe lista de cheltuieli. Bateria s-a comportat excelent totusi chiar si cand am dat la cheie ca nebunu.

Iesi insa am observat ca nu mai mergea nimic electric dimineata. Cand am masurat voltajul: 0.3 volti :scarpin: . Cred ca am apasat din greseala bricheta cae nu s-a mai decuplat , sau ceva in sensu asta. Am pornit-o cu curent de la alta masina, si acum, la o zi dupa intamplare pare sa mearga foarte bine. Nu stiu totusi cat o sa ma mai tina... :wallbanger:

O parere buna mi-a facut o baterie care se nume Solitte dupa cate imi amintesc, era un pic mai mare, si era impartita in 2 una mai mare si una mai mica, avea un comutator cu care schimbai care sa fie folosita (mi-ar fi fost foarte utila la ce am patit io). Oricum, nu prea am mai vazut in comert, am avut-o pe dacie prin 90 si ceva. As fi curios daca mai exista vreun model in comert cu chestia asta pe ea,adica sa fie impartita in 2 , just in case.

Share this post


Link to post

cu parere de rau va anunt ca astazi de dimineata a decedat delkorul meu de 7 ANI

a pornit la -13, la -15, la -17, astazi au fost -20 si...mort, nu putea sa se dea peste cap motorul (deja de pe la -15 se invartea foarte slab - noroc ca porneste repede)

 

dupa o experienta din trecut cu o superbaterie BOSH foarte scumpa (pentru diesel, ca de aia aveam) si anume la o luna dupa ce a iesit din garantie a murit m-am hotarat ca niciodata sa nu mai cumpar baterii cu pretentii de la noi pentru ca oricum sunt facaturi (nu sunt originale - precum tigarile - kent made in romania sub licenta...bla, bla, bla)

astfel am cumparat o baterie de la firma de renume mondial MONBAT (nu ROMBAT) 55 Amperi, garantie 2 ani, la fabuloasa suma de 1,1 milioane.

deci macar 2 ani daca tine e beton

vreau sa spun ca desi in magazin era printre cele mai mici (ca dimensiuni) am constatat ca a intrat la fix in suport, daca era putin mai mare...nu stiu ce faceam

astfel, schimbat bateria la -13 , degerat degete, (se mai incalzise ca era 11 ziua) si pornit aproape la sfert (cam jumate/trei sferturi)...ca se inecase de dimineata, cand in loc sa porneasca s-au stins becurile din bord iar casetofonul incepuse sa ceara codul ca nebunul)

 

oricum baterii ca delkor nu mai gasim noi...dumnezeu sa o odihneasca, amin

Edited by cata73

Share this post


Link to post
oricum baterii ca delkor  nu mai gasim noi...dumnezeu sa o odihneasca, amin

 

baiatu cu www.autodaewoo.ro zice ca au baterii delkor cu 1.860.000 pt espero. Eu voi trece saptamana viitoare pe acolo sa-mi iau geam de oglinda si carcasa mai intreb cate ceva.

Share this post


Link to post
Eu voi trece saptamana viitoare pe acolo ...

FYI

"Baiatu cu autodaewoo" e din Iasi.

Cu ocazia asta poate completezi locatia si la tine la profil, ca daca vedeam de unde esti, poate nu ma bagam aiurea in vorba ;)

Share this post


Link to post
FYI

"Baiatu cu autodaewoo" e din Iasi.

Cu ocazia asta poate completezi locatia si la tine la profil, ca daca vedeam de unde esti, poate nu ma bagam aiurea in vorba ;)

 

Gata, am completat. Saptamana care vine voi face un drum Bucuresti - Iasi - Botosani - Bacau(Comanesti) (in one day!) asa ca voi trece sa-mi iau bucatile de oglinda. Cred ca odata pe luna sau 2 luni fac Iasiul asa ca ma descurc cu locatia.

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post
Schimbat fosta baterie  Delkor... care a venit odata cu masina (august '98 ) ... cu Delkor... :lol: ...pret 1 790 000 lei. Garantie 2 ani. Durata medie de utilizare: 5ani.  Diferenta data de cea care a fost pe masina: E verde :) .. si pe ia scrie Daewoo Calcum ... bla bla bla.

Fosta baterie, dupa ce joi seara nu a mai vrut sa porneasca masina (asta dupa o pauza de 3 zile in care masina nu a fost pornita, si a trebuit sa pornesc prin metoda hei-rup, hei-rup... PUSH  :oops: ), sambata cand am inlocuit-o cu cea noua... avea senzorul verde... -> baterie incarcata.  Probabil ca de ce. as fi mers cu masina in fiecare zi... nici nu ar fi fost nevoie de schimbarea asta! Oricum, 6,5 ani...

 

Vezi ca se gasesc... Si.. ce misto e sa te citezi singur :tongue: de ce dadeai un search... sau de ce citeai si pe paginile dinainte...

Share this post


Link to post
apropo de baterii: se mai gasesc bateriile alea minunate marca Tudor fabricate in Spania?

 

Am vazut azi in Cora, erau de 45 de amperi - cam 1.9 mil, de 100 amperi - 2.7 parca, si de 95 amperi (scria frumos Milenium3) - 2.9 mil. Preturile sunt aproximative.

Share this post


Link to post

nu va mai uitati mai la prastii, luati bosch silver ca va tine cel putin dublu decat orice alta baterie... si asta la cateva sute de mii in plus...

singura exceptie o face tico-ul care are locul mult prea mic sa bagi o baterie mai mare si bosch nu am vazut atat de mici...

Share this post


Link to post

:osanale: are mare dreptate.

pe defunctul oltcit am pus bosch silver. dupa doi ani de neutilizare a masinii (ce-i drept, bateria a stat in casa) a pornit la sfert de keie.

o cunostinta a luat o baterie varta iarna trecuta. acum e oale si ulcele (bateria), trebe schimbata, si n-a reusit s-o schimbe pe garantie. despre alte avioane de baterii ce sa mai zic...

deci bosch silver, ce sa mai !

Share this post


Link to post

Hai să v-arăt ceva mişto :>

 

Their are only a handfull of major auto battery manufactures who OEM them for all other names. The biggest being Johnson Controls, Exide Technologies and Delphi. So don't get suckered into thinking your getting a "superior" product when all your really getting is ripped off. Use this new found knowledge... and keep your money.

 

Johnson Controls makes: Interstate, Optima, ProStart, TrueStart, Duralast, Mitsubishi, Mazda, Honda Eveready, Energizer, Power Connection, DieHard, Equalizer, Kirkland Signature, EverStart, Motorcraft batteries and dozens of others.

 

Exide makes: Champion, Brylite, Deta, Dunlop, Dynex, Endurance, Centra, Fulmen, GNB, Marshall, Napa, Pacific Chloride, Marathon, Sonnenschein, Orbital, Stowaway, Tudor, Sprinter,Yuasa and dozens of others.

 

Delphi makes: ACDelco, Amoco, Atlas, BlueStar, Delkor, Double Eagle, Dura-Power, Ford, Freedom, IntelleGuard, Sams Club, Shell, Western Auto, Advance Auto, International, Dynavolt and dozens of others.

 

Get the point? If you're really into batteries, and need to see the complete list, you may do so here: http://www.uuhome.de/william.darden/batbrand.htm

Share this post


Link to post

Pe vremuri am avut pe dacie o baterie excelenta care era formata de fapt din 2 acumulatori independenti la consum, cu un intrerupator care comuta de la una pe alta. Daca te lasa una, o aveai pe cealalta (mai mica) de rezerva, trebuia doar sa comuti. Faza e ca nu imi amintesc cum se numeste, stie cineva de asa ceva?

 

merci.

Share this post


Link to post

Am luat Fullmen

de 65A cu ochi de vizionare , fara intretinere

garantie 2 ANI

1.6 mil de la Metro

ca 'aicilea' in Craiova pana apar si celalalte megamagazine te apuca disperarea (sa vedem pe 1 nov Sellgrosu si dupa aia Praktiker)

Share this post


Link to post

Salut,

 

Eu pe Cielo '96 am avut Bosch din fabrica, a murit fix dupa 7 ani...Pe dacie am avut Rombat care a tinut 3 ani cat avea durata de functionare prescrisa. Acum pe Exe III am Delkor, pare ok dupa 1.5 ani si porneste usor si la -20

 

Cristian

Share this post


Link to post

Delkor-ul ala cu care a venit Cielo din fabrica in cazul meu a murit dupa 6,5 ani !!! Bateria a fost schimbata tot cu un... delkor (iarna trecuta a costat vreo 1 800 000 ROL) Nici o problema la pornire!!!

Share this post


Link to post

Am avut Varta si mia murit asta iarna...mi-am luat Varta Silver 55Ah...

Mai mult nu am vrut (60-75Ah) pt ca in manual zice de 55Ah si in al doilea rand ca alea sunt mai grele...un pic...

Aaa.. bateria a costat 160Ron plus o verificare la instalatie... :)

Share this post


Link to post

Nu prea ma pricep la baterii.Pentru nubira 2 ce tip de baterie trebuie?Thx

Share this post


Link to post

In primul rand, ATENTIE!

Nubira 2 are acumulator cu bornele INVERSATE!!

Valoarea lui standard este de 12V, 55Ah.Asta nu inseamna ca nu poti pune una de 60,62 sau 65Ah.

Trebuie doar sa fii atent la borne.

Edited by Sharpe

Share this post


Link to post

stai ca nu inteleg.cum adica cu borne inversate??

Share this post


Link to post

Adica la o baterie normala, + e in stanga si - in dreapta, la nubira este invers. Daca te duci si cumteri una normala, cablurile nu ajung pe borna corespunzatoare, fiind practic scurte.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...