Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Anvelope

Recommended Posts

Am 25 de mii de km cu masina,anvelope Debica.Vai de mama lor,sunt cele mai proaste cauciuce cu care am mers vreodata.Nu-mi da mana acum sa bag bani in altele noi,dar cu prima ocazie... :lol:

Share this post


Link to post

Aceeasi problema si la mine. Debica sax. Au aderenta zero pe ploaie. Daca accelerez mai tare intr-a doua imi scartaie rotile pe asfaltul ud. Sa nu mai spun de frane...chiar si pe uscat, imediat intra in scartaiala...desi isi recapata singure aderenta dupa aia chiar daca nu ridic piciorul de pe frana (pe uscat).  <img src= ">

Share this post


Link to post

a mers cineva iarna cu gume de vara? e chiar asa de dezastruos?

 

eu am SAVA EFFECTA+ de care-s foarte multumit si vreau sa fac iarna cu ele

Share this post


Link to post

Io, am mers iarna trecuta cu Montane M800, care nu se stie daca-s de vara / iarna, all season, etc. Avand in vedere ca erau brand new, s-au descurcat de minune, iarna asta nu mai stiu, n-as mai avea incredere in ele.

Share this post


Link to post

daca gumele de vara sunt relativ noi, se pot folosi si iarna, eu am avut pirelli P6000 de vara pe cielo, folosite si am cam avut probleme iarna...cel mai bine ar fi sa va luati sh-uri (sunt bune si le folositi doar o perioada scurta)

Share this post


Link to post

Vara asta mi-a luat taicamio 4 michelin mxt care s-au descurcat de minune.Pentru iarna mi-am luat 4 debica frigo...cica ar fi bunicele

Share this post


Link to post
daca gumele de vara sunt relativ noi, se pot folosi si iarna, eu am avut pirelli P6000 de vara pe cielo, folosite si am cam avut probleme iarna...cel mai bine ar fi sa va luati sh-uri (sunt bune si le folositi doar o perioada scurta)

 

Si eu am mers iarna cu P6000 si mi-au parut ok.bine avea si masina ABS...

Share this post


Link to post

Mai specialistilor :P in caucioace, pneurilii :mrgreen: de iarna se folosesc de cind da frigul, da? Adica in principiu ar merge sa le pui de acuma? Sau le pui cind e ploaie, zapada, gheata?

Share this post


Link to post

Aha, pt. ca clubul e in repaos :P am gasit doua articole pe tema asta:

 

Why Four Winter Tires? I Thought I Would Only Need Two.

 

Today's winter tires are better at providing ice and snow traction than ever before. The technology used to develop the tread designs and tread compounds has evolved beyond what you may have used previously. Every one of our tire manufacturers and 7 out of 10 vehicle manufacturers recommend four winter tires be used on rear wheel, front wheel or four wheel drive vehicles. This is because if you use two dissimilar types of tires on your vehicle, you'll have a vehicle that has a "split" personality. One end of the vehicle won't react and perform the same as the other in the dry, wet, slush and snow conditions you'll encounter before the end of winter. Especially in emergency situations, you'll find that your vehicle will probably understeer in one condition and oversteer in another. It is preferable to keep your vehicles handling as consistently as possible by "matching" all four tires. Our customers who have matched their tires tell us they're glad they made the extra investment in four winter tires (and wheels) so they can accelerate, brake, handle and better control their vehicle through winter's challenges.

 

Si mai:

 

Pneurile iarna

 

Zilele frumoase de toamna ne fac sa nu ne mai gandim la iarna ce vine, dar cu siguranta zapada va veni. Drumurile acoperite cu zapada reduc aderenta, iar cand soferii sunt imprudenti apar si evenimentele neplacute. O mare parte din aceste accidente ar putea fi evitate prin reducerea vitezei, cresterea atentiei la volan, dar nu in ultimul rand prin folosirea anvelopelor corecte.

Care sunt acestea? Pentru conducerea pe timp de iarna pneurile optime sunt cele de iarna. Bine, bine, dar cum ramane cu asa-numitele anvelope “all-season” cu care vin din fabrica unele automobile? Daca vreti o tractiune ideala pe drumuri cu zapada sau gheata nimic nu se compara cu un pneu gandit special pentru iarna. Tehnologiile pe care le folosesc constructorii de anvelope se schimba ca anotimpurile si de la iarna la iarna avem profile noi cu performante imbunatatite. Pneurile de iarna sunt folosite pentru performantele lor de tractiune in conditii atmosferice vitrege, insa multi dintre noi conducem automobilele pe drumuri uscate. De catva timp incoace. Cum poate un asemenea pneu sa lucreze pe suprafete cu stari de agregare diferite?

 

Proiectarea compozitiei unui pneu este o parte stiinta, o parte fizica si un varf de magie neagra. Un pneu obisnuit pentru automobile are 55% cauciuc sintetic si 45% cauciuc natural, in timp ce o anvelopa de curse poate avea 65% cauciuc sintetic si 35% natural, dar aici vorbim de altceva decat de un simplu pneu. O anvelopa all-season obisnuita poate cantari in jur de 9,5 kg. La aceasta masa circa 3 kg sunt cinci tipuri diferite de cauciuc sintetic, iar 2 kg sunt reprezentate de 8 tipuri de cauciuc natural. Opt tipuri diferite de negru de fum vor cantari aproximativ 2 kg, in timp ce 1,3 kg sunt reprezentate de mai mult de 40 tipuri de diferite chimicale, uleiuri, pigmenti si unsori. In final, 1 kg reprezinta masa firelor de otel din structurile de rezistenta (breker), a firelor de nylon si poliester din panzele de cord. Un pneu performant se obtine prin mixarea tuturor acestor ingrediente de mai sus. Prin varierea unora dintre concentratiile substituentilor se pot fabrica anvelope pentru conditii specifice de rulare. Unii folosesc Silica impreuna cu negrul de fum pentru cresterea capacitatilor de tractiune. In plus, se folosesc “microbule” incluse in cauciuc care se sparg la contactul cu drumul. Spatiul gol ramas absoarbe apa sau gheata, formandu-se un film de apa. Imaginati-va un cub de gheata luat din congelator. La prima atingere se poate lua usor, dar cand incepe sa se topeasca filmul de apa il face alunecos. Presiunea din pneu poate forta gheata sa formeze apa chiar la temperaturi foarte scazute. Prin eliminarea filmului de apa banda de rulare a pneului capata aderenta in pata de contact cu solul. Apa are acelasi efect pe drum. La rotirea rotii apa este drenata din spatiul fostelor microbule, iar noi microbule se formeaza, ciclul reluandu-se. Pe suprafata de rulare se practica acum mici fante ale caror margini obtin aderenta pe suprafete de drum neregulate. Se obtine un plus de tractiune pana cand apare primul strat de microbule. In straturile profunde ale cauciucului se formeaza noi fante folosindu-se niste forme de piramida tridimensionala. S-a optat pentru aceste forme deoarece pastreaza rigiditatea pneurilor cand fortele de tractiune din pata de contact isi fac datoria. Prin utilizarea unor pneuri adecvate anotimpului friguros confortul dumneavoastra nervos este imbunatatit considerabil.

Share this post


Link to post
Adica in principiu ar merge sa le pui de acuma?

 

Teoretic, merg oricând. Eu am mers şi cu caucioace de iarnă, vara, şi n-am observat nimic. Doar că, teoretic, fac mai mult zgomot la rulare, se uzează mai repede şi cresc (puţin) consumul.

Share this post


Link to post

merita sa-ti iei sh-uri dar numai de iarna, zic eu, pt ca le folosesti o perioada scurta de timp (eu le pun cand da prima zapada).

dar pana la urma e o problema si de buget. daca iti permiti iti iei noi.

eu sunt inca in cautari de sh-uri, pt ca am toate cauciucurile de pe masina de ploaie. caut un pic mai inguste si mai inalte.

Share this post


Link to post

Domnilor! Am aflat raspunsul la intrebare 'Cind e bine sa-ti pui anvelope de iarna?' Raspunsul: Cind temperatura exterioara e sub 7grdC :urale: . Dovada : aici

Citez: 'Conducerea automobilului este o problema de siguranta a aderentei la drum. Aceasta depinde atat de modul in care suprafata de rulare se comporta la modificari ale temperaturii, cat si de duritatea acesteia. Sub 7°C moleculele incep sa se intareasca si sa "inghete". Aceasta determina diminuarea continutului de cauciuc natural la anvelope de iarna. Avantajul este ca factorul de gripare creste - ceea face posibila o mai buna aderenta la carosabil.'

Share this post


Link to post

Ca să parafrazez un titlu de film, "acei oameni minunaţi şi Matizurile lor" (ce siropos, nu?) văd că sunt mult mai interesaţi de topicul lor cu anvelope. Noi nu discutăm nimic ? vine iarna, ce punem ? trece anul, schimbăm pantofii - ce punem ? :mda:

Share this post


Link to post

Pai io as merge pe Debica Frigo. Calitate/pret super si nici nu stai cu grija ca ti le fura. Dar mai tre' sa fac rost de un set de jante. Probabil o sa-mi iau niste jante de aliaj, le mut pe alea cu care a venit masina (Debica Presto) pe alea de aliaj si pe alea de tabla o sa pun Frigo. Si cam gata cu Cieloul :P . La Matiz :mrgreen: le las pe alea cu care a venit echipata ea (Continental) ca au profilul misto si am impresia ca sint chiar all seasons.

Share this post


Link to post

Tu VAXXi ce pui pa ea, hai ca vad ca ai sterso diplomatic de pe subiect! :P

Share this post


Link to post

Cauciucurile All seson sunt diferite de cele normale? Eu am unele Debica (Pasio parca) care au poza si cu zapada si cu ploaie (mai au inca doua dar nu mai tin minte ce) si dupa cum se comporta pe uscat si pe ud mi-e si frica cand ma gandesc la cum o sa faca la iarna!

Share this post


Link to post

...eu unu ramin cu cele de vara cu profil in "V" ca's noi :wink: si apoi anu' asta am dat destui bani pe cauciucuri (7.000.000lei) .

 

P.S. E normal ca matiz-arii sa'si faca probleme mai mari ca noi doar au masini mai mici si mai usoare si se stie ce patesc iarna ... :(

Share this post


Link to post

Salutare. Asta vara am fost nevoit sa imi schimb anvelopele... aveam niste montana pe care nu le mai suportam... faceau ca Draq... si dupa ce am cautat vreo 2-3 zile pe net... m-am hotarat: Continental EcoContact 3. Aderenta super buna.. atat pe uscat cat si pe ud. Sunt cauciucuri de vara... Au costat 1 800 000 lei/buc (175/70R13). Cum m-am decis: www.Tyretest.com si http://www.mytyres.co.uk/start.html. De multumit sunt super multumit de ele. Acum.. am vazut niste teste cu ele.. si nici pe zapada nu ar sta chiar rau... dar nu se pot compara cu unele Winter... Pt. iarna.. as fi tentat de niste Fulda.. dar costa ceva  <img src= ("> ... deocamdata.. sa vad exact cum se comporta... si mai vedem ;)

Share this post


Link to post

Din păcate, per moment rămân cu ce am, adică Polaris pe spate şi Brillantis pe faţă. Vom vedea în weekend testul suprem, la Braşov, unde niiinge...

Share this post


Link to post

si eu sunt de parere ca marca Barum are un raport calitate/pret mai mult dacat rezonabil.

folosesc Barum de mult timp si pe diferite autoturisme si nu am avut surprize neplacute.

Share this post


Link to post

vreau sami iau anvelope si tot uitandu-ma pe forum la discutia asta despre vara /iarna si pt ca nu am bani pt 2 seturi de iarna si de vara am ajuns la un singur rezultat : iau 4 cauciucuri- 2 iarna 2 vara. iarna le pun pe fatza pe alea de iarna si vara pe alea de vara .eu cred ca e o idee buna din pct de vedere al banilor si mai buna ca performanta decat daca as lua 4 allweather. cat despre raportul pret calitate al diferitolr marci inca nu m-am lamurit .poate imi recomandati voi ceva si un pretz si eventual si un loc de un sa le iau` merci

Share this post


Link to post

ams i eu o intrebare chiar daca e off topic putin

cat costa o janta noua de tico?

merci

Share this post


Link to post

Eu recomand pt. vara Michelin Energy sau Good Year 2 iar pt. iarna Sava Eschimo 3. Am avut Sava Eschimo 2 si au fost grozave!

Share this post


Link to post
vreau sami iau anvelope si tot uitandu-ma pe forum la discutia asta despre vara /iarna si pt ca nu am bani pt 2 seturi de iarna si de vara am ajuns la un singur rezultat : iau 4 cauciucuri- 2 iarna 2 vara. iarna le pun pe fatza pe alea de iarna si vara pe alea de vara .eu cred ca e o idee buna din pct de vedere al banilor si mai buna ca performanta decat daca as lua 4 allweather. cat despre raportul pret calitate al diferitolr marci inca nu m-am lamurit .poate imi recomandati voi ceva si un pretz si eventual si un loc de un sa le iau` merci
Frate m-ai distrat cu topicul asta grupa mare.

 

Cauciucurile de Iarna sunt foarte moi! Vara pe o autostrada incinsa le distrugi in totalitate: nu le mai prinde iarna urmatoare!

 

Cumpara intr-adevar 2 cu 2 si mai pastreaza pe spate vara 2 cauciucuri din cele pe care le ai sau cumpara 2 montane! Numai nu iti bate joc de cele de iarna. Oricum dupa ce iti pui 2 de iarna pe fata la franare sa vezi dans pe spate :P La prima zapada le cumperi si pe celelalte 2... hehehe!

Share this post


Link to post

prea tarziu ..am luat asa din carrefour

2 buc dayton de iarna 1600000/buc

2 buc goodyear allweather 1800000/buc

 

pe fata am pus daytonu si cu ocazia asta am aflat ca aveam cauciucuri facute in 97 pe masina :) de testat configuratia asta pe zapada nu am avut inca parte desi am mers pina la munte ierisi zapada din parti. in skimb m-au spart la ureki cauciucurile de iarna au un huruit continuu peste 80km/h si tot creste asa odata cu viteza de ajungi sa crezi ca mergi cu avionu nu cu masina :shock: .

la primavara o sa-mi iau 2 bucati goodyear si pt fatza daca ziceti voi ca se fac praf astea de iarna

comparatie cu mortaciunile alea veki nici nu se pune problema sa mai fac :-D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...