Jump to content
Sign in to follow this  
Nasul

Se Asfaltează Transalpina, Cea Mai înaltă şosea

Recommended Posts

Intre timp a avut timp si de cununat  <img src= )">

Share this post


Link to post

Ups O :) nu m-am uitat decit la data cind a postat Andrei, nu Sebian :P

Asa e unul s-a insurat altu l-a cununat...intre timp...

Edited by lascarica

Share this post


Link to post

Unul s-a insurat, altul a cununat si noi ne intoarcem la tematica topicului ;)

Share this post


Link to post

Cine vroia sa ajunga acolo o facea... Mi-ar parea rau sa vad gunoaie la tot pasul. In zona mea sunt zone superbe in care n-as vrea sa ajunga asfaltul... si, sigur, as vrea sa fie cat mai "ascunse", tocmai din cauza asta.

Share this post


Link to post

Fu bine, zapada multicica. Nu am fost chiar pe Transalpina, adevarata parte a Transalpinei este Ranca - Obarsia Lotrului. In primavara ma duc sigur si p-acolo.

Share this post


Link to post

Nu prea gasesti o informatie completa pe topicul asta asa ca prietenul Google Earth isi arata din nou disponibilitatea. Practic Transalpina este DN 67C Novaci (Gorj) - Ranca - Obarsia Lotrului - Sebes (Alba).....eu am intersectat acest drum la Obarsia Lotrului facand ruta, pe DN7A, Petrosani - Voineasa - Brezoi un drum cu cel putin o lunga portiune tot fara asfalt in zona Obarsia Lotrului, pe care l-am facut totusi fara probleme cu un Chevrolet Spark ce nu-mi apartinea (din fericire). Lungimea totala a Transalpinei e de 148 km, strabate Muntii Parang de la Sud la Nord trece pe langa Varful Papusa 2391 metri iar punctul cel mai inalt e Pasul Urdele la 2145 metri. Nu a mentionat nimeni pe ce zona s-a inceput asfaltarea sau pana unde e deja asfaltat...asteptam informatii mai precise.

 

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

La 5 ani dupa asfaltare ... se inchide.

 

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/decizia-controversata-legata-de-transalpina-ce-se-va-intampla-cu-cea-mai-inalta-sosea-din-romania-in-acest-an-12858989

 

... autorităţile au decis să închidă Transalpina până la finalul anului pentru că pe majoritatea porţiunilor parapeţii lipsesc, în cazul ieşirii de pe partea carosabilă maşinile putând cădea în prăpastie. [...] Potrivit autorităţilor, drumul reprezintă un pericol pentru şoferi, iar cei care aleg să circule pe acest tronson riscă amenzi de până la 680 de lei.

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu, Transalpina era inchisa si inainte. Undeva inainte de Novaci era un indicator rutier care semnala acest lucru.

Probabil acum se mediatizeaza situatia pentru ca statul sa nu despagubeasca in cad de accident.

Share this post


Link to post

Si totusi ... ca sa nu zic "Eppur si mouve" !

Share this post


Link to post

E bine ca sunt hotarati =))

 

Pentru a pune capăt incertitudinilor, reprezentanţi ai Poliţiei Române, dar şi ai CNADNR, au subliniat că şoseaua Transalpina rămâne închisă, iar cine nu respectă interdicţia de circulaţie o face pe riscul său. Potrivit Codului Rutier, circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis se sancţionează cu amenzi cuprinse între 180 şi 270 de lei, dar şi cu două puncte penalizare. ”Închiderea sectorului de drum este semnalizată corespunzător şi sunt montate în următoarele poziţii kilometrice : km 34+500 - Rânca/GJ, km 59+800 - intersecţie cu DN 7A km 82+385 Obârşia Lotrului/VL, km 61+160 - intersecţie cu DN 7A km 81+025 Obârşia Lotrului/VL”, menţionează CNADNR.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...