Jump to content
Sign in to follow this  
ovi

Nu Mai Porneste

Recommended Posts

luleaua pica pe fisa nr1 cand e pistonul 1 sus

... cu supapele inchise (in compresie) !

Cat despre excentricitatea "cheii" cuplajului delcoului, unii fosti si (poate) actuali proprietari de Dacia 1300 pot povesti ce usor este sa o pozitionezi "contra naturii" ! Daca jocurile in articulatii sunt generoase, multi nu observa oscilatia "disperata" a ansamblului "chinuit" si sunt socati (pe buna dreptate) de comportamentul bizar al motorului.

Edited by smv

Share this post


Link to post

Motorul masinii dansului functiona normal insa era un motor monoton adica plicticos.

Ok

Sa ne facem de lucru

Mai curatam ceva ca s-apus praful pe ici pe colo

Fceam si niste reglaje sau "dereglaje" ca nu a fost bagat in seama de mult.

Mai un delco mai o distributie :mrgreen:

Stradania incepe sa isi arate roadele

Porneste mai greu mai baga un rateu mai tremura uneori

Nu este de gluma, atacam cu mai multa forta demontam ,montam arcurile care erau lungi au devenit scurte si viceversa posibil de la canicula  <img src= )">

In final rezultatul este incurajator ,nu mi-au ramas piese,nu am distrus nimic(cred) Motorul nu mai porneste nici neam

Cine mi-a zis ca motoarele de Cielo sunt niste pocnitori a avut mare dreptate. :spumelagura:

Un sfat de la un om patit nu bagati benzina de la OMV ,LUKOIL,MOL :rolleyes: in cazul meu acesta a fost un factor agravant

Acesta este un pamflet?

Nu stiu

  • Like 1

Share this post


Link to post

mda.. m-am lamurit. cand am eu timp postez si filmarea.. poate credeti ca aberez

Share this post


Link to post

Cel mai bine ar fi sa incepi prin a sincroniza aprinderea adica sa faci ca scanteia sa corespunda cilindrului destinat al carui piston se afla aproape de PMI in compresie, in ordinea de aprindere constructiva (1-3-4-2).

Share this post


Link to post

Salutare... am venit cu vesti noi si bune.. delcou linvers nu intra oricat te-ai chinuii sa-l bagi .. semeringurile sunt intradevar uzate..dar inca mai porneste instant la sfert de cheie si are vlaga de rupe .. bobina buna,fisele bune,puse bine ,bujiile noi ,supapele verificate si curatate si frecate scaunele ,schimbate semeringurile la supape(fara presa.. m-amfolosit de o tubulara de 19 un mic magnetel si un patent ;) ca sa stiti si voi sa nu mai dati bani pe prese si daca ai un pic de imaginatie iti poti face prese de bucsi proiectate de tine si facute la un strung ) etc etc .. toata treaba cu mersul motorului in sens invers a fost de la delcou.. aici inca nu am aflat mai in detaliu ..senzorul magnetic sau bobina de la senzor sau modulul de aprindere electronica.. aprinderea nu cred.. ca nu face altceva decat sa primeasca impulsurile si sa dea tensiune de atac in primarul bobinei de inalta.. deci . cu delcoul vechi facea cam asa: cand motorul era rece pornea mergea bine si dupa vreo 3-4 minute chiar 5 incepea sa mearga sacadat..mai dadea si cate un rateu si se oprea..daca acceleram de cateva ori si -l lasam in pace...incepea sa scada turatia pana se oprea dar avea tendinte sa se invarta invers .. m-am uitat mai atent la distributie si am vazut clar ca incepuse sa mearga in sens invers ... delcoul ... am fost la tara cu un alt cielo si mi-a venit ideea sa schimb si delcoul cu totul.. acum merge super bine. va doresc multa bafta

 

Share this post


Link to post

defectul a fost din bobina de la senzorul magnetic.. cu toate ca imi masura 480 ohmi... cam mult ptr cate spire are .. si discul cu magneti era fisurat ..probabil fisura a schimbat polaritatile daca discul e un magnet intreg .. pana la urma am schimbat delcoul cu totul din cauza discului fisurat si merge struna.

Share this post


Link to post

Salutare, ! Am si eu un Cielo din 1998 care imi face niste "mici" necazuri, si anume:in momentul in care dau sa-l pornesc, mai ales cand e frig (de la -10 grade in jos) se manifesta ca si cum ar fi bateria foarte slaba, am fost cu bateria la verificat pt ca tin sa precizez ca bateria e noua, si bateria e foarte buna, am mai vorbit cu unii altii si au spus ca e posibil ca demarorul sa dea la masa, sa fure curent, In aceasta seara mi-a facut aceeasi figura desi am umblat vreo 2-3 ore cu ea si am pornit-o si oprit-o de cateva ori si a pornit la sfert. In concluzie as dori daca se poate sa mai aflu niste pareri inainte sa nimeresc pe la vreun "meserias" care sa-mi spuna ca trebuie sa schimb masina ca asta e deja veche si nu mai am ce sa cer de la ea.Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

@GHIBAN COSMIN

... ei, pentru un ... demaror ( poate obosit ... ), n-ai să arunci mașina !

Simptomele descrise conduc la ideea că sunt probleme la demaror; cel mai probabil ar fi solenoidul care acționează bendix-ul - are în capăt un contact „de forță” care ... poate fi uzat - ...

Cel mai bine este să mergi la un electrician auto priceput, care are să-l controleze de starea periilor colectoare, starea în care se află rotorul demarorului, să-l curețe de depunerile de praf de grafit, ... să-l reabiliteze, apoi după montare pe mașină să verifice CUM își face treaba.

Mult succes !

Share this post


Link to post

Sunt curios ce ulei este in motor...

Bornele, in general 'legaturile', sunt curate?

Share this post


Link to post

Va salut.am si eu o problema cu nubira(lacetti) mea din 2004 motor 1.8 cdx 122cai cutie automata 56.000km.se tureaza singura ca nebuna:la schimbare viteze din mers inainte in marsalier de exemplu,la oprire la semafor etc.precizez ca am schimbat:bujii,motoras pas cu pas,sonda lambda,ulei cutie si motor,filtre,distributie.nu stiu ce sa ii mai fac.are cineva vreo parere?

Share this post


Link to post

Salutare si multumesc pentru raspunsuri. Ca sa raspund la intrebarea lui vrazvanc uleiul e aral si este suficient iar bornele sunt chiar curate, referitor la celelalte legaturi nu stiu ce sa spun pentru ca e cam greu de ajuns la ele si de verificat. Am observat ca pernaku este din iasi si ma intrebam poate eventual cunoaste un electrician bun si ieftin :mrgreen:

Share this post


Link to post

Mai importante erau specificatiile uleiului, decat firma :)

Am avut experiente ciudate cu borne, cabluri la masa/electromotor, care nu faceau bine contact. E drept ca e greu de ajuns la unele :D

  • Like 1

Share this post


Link to post

@gicuvint: Ai scanat-o cu Daewoo Scan 100 la Irmex? Ce eroare a iesit activa? Altfel e bajbaiala si spargere de bani aiurea...La mine si cu cod nu au nimerit-o din prima, atat de ciudat a fost.

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Nu am reusit sa o bag la un tester.luni am programare

Share this post


Link to post

@vrazvanc uleiul stiu ca e 10w40 mai mult nu stiu, masina e la mine de vreun an si ceva si aproape un an a stat pe dreapta pana m-am hotarat sa o repun in functiune. In prima faza la aceasta problema am dat vina pe bateria slaba, dar se pare ca nu era numai asta...

Edited by Ghiban Cosmin

Share this post


Link to post

Buna ziua !

 

Am cielo din 96si am probleme la pornirea lui.

Totul a inceput de cand cu frigul de afara.

Am o un automat sa-l pornesc sau de cele mai multe ori nici macara ala, porneste la prima cheie 2 sec maxim si se opreste...dupa care nu mai porneste veci.

Comut pe gaz si porneste la prima cheie dar tine fericirea pana ingheta vaporizatorul ( am avut si bafta sa nu inghete).

Mai sunt cazuri cand porneste si se tureaza 3 4000 rot/min si scade chiar adca am pedala "lipita de asfat"..poat sa ii dau la automat asa pana incelzesc apa in instalatie si o ia pe gaz fara probleme dar...nu este deloc indicat.

Cel mai sigur o pornesc cu sprey pe benzina (adidas.. ca ala ii place  <img src= "> )si merge fara probelem atat pe benzina cat si pe gas.

Odata pornita pe gas (ca pe benzina nu a vrut) si vreau sa o trec pe benzina...iar moare motoru...dupa 4 5 incercari merge si pe benzina fara probleme.

 

 

Fisele sunt noi ( nu au 2 luni).

Pompa de benzina se aude ..isi face treaba.

Injectoarele sunt curatate ( la sfatul unui alt posesor de cielo)

Delcoul este curatat si nu are mare uzura (odata pornita nu are probleme)

 

Mecanici de pe la noi nu prea isi mai bat calul cu cielo ca...e dacie...au masini grele de reparat.

 

Ce sfat imi dati...pe unde sa caut problema la batrana mea??

 

Multumesc anticipat !

 

Share this post


Link to post

@gicuvint: Ai scanat-o cu Daewoo Scan 100 la Irmex? Ce eroare a iesit activa? Altfel e bajbaiala si spargere de bani aiurea...La mine si cu cod nu au nimerit-o din prima, atat de ciudat a fost.

Salut.revin la problema mea.am fost pe tester mi sa spus ca e de la senzorul axei cu came.platit 420 lei pe senzor plus 180 lei manopera si tot asa face.ce mai poate fi ca ma dispera.

Share this post


Link to post

@djitheone: Problema este tot de alimentare cu benzina, fiindca spui ca pe gaz merge. Pompa, s-o auzi ea, dar asta nu inseamna neaparat ca este si buna (presiune dezvolta ?). Daca nu ai cu ce sa masori presiunea in rampa, ceea ce ar fi cel mai bine si simplu (cca. 3 bar), fa-i macar proba indirecta descrisa in carte (debitul de minim 1L/min). Alimentezi cu + firul rosu (undeva pe sub delcou, s-a scris despre el destul). Daca debitul corespunde, verifica si daca supapa regulatorului nu cumva are pierderi spre retur.

Share this post


Link to post

Salut.revin la problema mea.am fost pe tester mi sa spus ca e de la senzorul axei cu came.platit 420 lei pe senzor plus 180 lei manopera si tot asa face.ce mai poate fi ca ma dispera.

A patit-o cineva tot cam asa si era senzorul VST de la cutie, dar era manuala.

Share this post


Link to post

Sincer nu stiu de ce am impresia ca e de la cutie.acum ca miai spus si tu asta incep sa prind curaj ca ii dau de cap.eu suspectez ca e de la o mufa rotunda destul de groasa cu multi pini in interior.probabil e un senzor ala,habar nu am despre cutii de viteze

Share this post


Link to post

@smv

Debitul este verificat..2L in 1.min si 15 sec.

Am schimbat supapa acea de pe rampa care regleaza presiunea in rampa...nimic... tot nu pornea.

Am schimbat furtunul care intra in rampa pe tur..cel care are supapa acea de sens pe el...atunci s-a vazut schimbare..a pornit bine in ziua respectiva...dimineata...iar m-a dat peste cap...nici cu spray nu a mai vrut. Am pornito pe gpl cu 4 l apa calda turanta pe vaporizator. Dupa vro 15km a mers si pe benzina. Asta a fost duminica dinimeata. De atunci nu am mai avut probleme..porneste sfert...(vorbim de benzina). Ramane de vazut ce o sa mai faca. Ma enerveaza ca nu ai cum sa verifici supapele alea...(asa spun mecanici de pe aici). Pe tester cica nu se vede nimic...si uita asa dimineta ma trezesc cu 15 min mai devreme sa am timp sa pornesc furia verde in cazul in care nu porneste la prima cheie. Ma gandeam in mintea mea de nestiiutor ca ar putea fi apa in filtrul de benzina...si ingheata pe acolo si nu mai face pompa presune cat ar trebuii in rampa...dar ca sa dau filtrul jos...tre sa iau una bucata conducta ca acuala este fuginita la piulita aia si se rupe.(spusele mecaniclui de serviciu).

 

Edited by djtheone

Share this post


Link to post

Foarte probabil sa fie si de la filtru... Inca ceva, cu titlu informativ: furtunul de tur, acela care are intercalata o piesa in forma de plosca, discoidala - ei bine, acea piesa nu este supapa ci o trecere... goala.

Share this post


Link to post

Revin cu problema mea poate are cineva vreo idee.am o nubira 2004,motor 1.8,automata,56000km.se accelereaza singura.schimbat senzor axa cu came,sonda lambda,motoras pas cu pas,blocul clapeta acceleratie,ulei,filtre motor si cutie,distributia schimbata anul trecut in mai am schimbato iar acum ca am gasito decalata cu un dinte,vacuum verificat si gasit un furtun crapat,schimbat si ala,filtru benzina schimbat si ala.tot se accelereaza,nu schimba ultima viteza la oprire si ramane in 1200 de ture,cand schimb din D in R iar incepe sa creasca in turatie si tot asa.pe tester nu da nimic,toate bune si frumoase.sa mai incerc sa o repar sau sai dau foc?am bagat bani in ea mai mult decat valoarea ei.

Share this post


Link to post

Sper sa nu aberez, cutia de viteze automata are si ea niste senzori, care daca nu functioneaza normal creaza probleme... Si nu e musai sa dea erori.

Share this post


Link to post

Nu e imposibil sa fie si de la cutie.dar nu cred ca poate fi de acolo.pusa in modul parcare fara sa ating maneta de viteze pornesc motorul sta turat la 2000 de ture.opresc isi revine.pornesc iar sta turata,accelerez usor uneori isi revine uneori nu.

Cu maneta pe neutru sau parcare pun in d sau r incepe sa se tureze pun pe p isi revine pun iar in r sau d iar se tureaza pun in n sau p se accelereaza si mai rau pun in r iar isi revine si tot asa.face si cand folosesc vitezele face si cand nu ma ating de maneta

Revin cu problema.azi am bagato iar in service au luato au plimbato au testato merge bine.nici un simptom.au facut testul de emisii si nimic.pana sa ajung la service bine inteles ca a facut figuri.ce dracu poate sa aibe masina asta?ca mia scos peri albi si ma uscat de bani

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...