Jump to content
Sign in to follow this  
sparkus

Rovinieta

Recommended Posts

Sau mecanismul de citire numar si de acces la baza de date este supus greselii. Exista o posibilitate ca proprietar de rovignieta sa verifici prezenta in baza de date ?

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Ar fi ceva AICI dar trebuie cumparata de la ei.

Share this post


Link to post

Rahat pe bat, acolo verifica camerele ? Eu am cumparat rovigneta emisa de catre autoritatea drumurilor inexistente (pm cum ii cheama), acolo se duc banii, pe serverul lor se face verificarea. Atata timp cat vanzarea lor se face prin intermediari, beneficiarul trebuie sa aiba posibilitatea verificarii on-line a valabilitatii. Trebuie reclamati astia la protectia consumatorului, la onu, la nato, la fmi si la cedo, autoritatea p.m. din RO, tara fara institutii, dar cu deficit bugetar, ca platim salarii la toti dobitocii de partid.

Share this post


Link to post

Din moment ce nu exista o interfata pentru verificarea vignetelor de catre cumparatori (care n-ar fi de loc greu de facut), ma indoiesc c-au reusit interconectarea sistemelor (care-i mai complicata). Doar suntem in tara unde Ministerul Finantelor cere de la contribuabil o hartie emisa de ... Ministerul Finantelor! (aici, paragraful 3).

 

Si nu de alta, da'i mai productiv si profitabil sa trimiti by default la toata lumea (prezumtia de vinovatie), pentru ca cei de-au aruncat hartiutele alea idioate sunt buni de plata acum ... si deci, ecce profitu'.

Share this post


Link to post

Salut!Eu am preferat sa cumpar o rovigneta pe un an de zile si scap de griji si probleme cand ies in afara orasului,si e super avantajoasa dekat sa iti iei de fiecare data cand pleci pt cateva zile de 7 zile...ca se tot aduna cate 11 lei sau cat este aceia pe 7 zile si ajungi la un moment dat si iti dai seama ca ai dat mai mult de 120 de lei pe rovignete pe 7 zile.si mai nou numarul masinii iti este introdus intr-o baza de date.si numai trebuie sa lipesti nimic in parbriz.. ti se da o chitanta si inca o hartiuta pe care scrie datele tale ...a masinii pe care este rovigneta si perioada de valabilitate a acesteia.

 

va recomand la cei care iesiti de cel putin 6-7 ori pe luna din oras sa va cumparati rovigneta pe un an

Share this post


Link to post

Salut!Eu am preferat sa cumpar o rovigneta pe un an de zile si scap de griji ... FELICITARI !! :thumbl:

va recomand la cei care iesiti de cel putin 6-7 ori pe luna din oras sa va cumparati rovigneta pe un an

 

Haaa, esti masochist sau mi se pare mie? Pai incearca matale sa zambesti la acestia din poza de 6-7 ori pe luna fara vigneta. Zic ca inca de la prima intalnire iesi intr-un vadit dezavantaj... :wallbanger:

post-2099-0-49221900-1317067553_thumb.jpg

Share this post


Link to post

depinde si unde iesi in afara orasului... :) ) eu unu fac braila-galati de 3-4 ori pe saptamana si nu am intalnit pana acu sa se faca poze...dar am preferat sa imi iau sa nu fiu oprit de politie si sa mi se ceara si rovigneta la control si pt 120 lei pe an e mai bine decat sa le dau lor ditamai amenda

Share this post


Link to post

Am cumparat un spark sh ,inca nu l -am inmatriculat , are rovinieta valabila pana anul viitor in iulie pe numele fostului proprietar . intrebare :dupa ce il inmatriculez trebuie sa cumpar alta rovinieta?

 

Iata raspunsul oficial:

 

http://www.cnadnr.ro...ina.php?idg=167

 

"8. Rovinieta isi pastreaza valabilitatea in cazul in care s-a schimbat numarul de inmatriculare?

 

 

- in cazul in care pentru un vehicul a fost schimbat numarul de inmatriculare, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita in scris la CNADNR efectuarea modificarii in baza de date, conform prevederilor Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin OMTI nr. 769/2010.

Pentru efectuarea modificarii utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR – SA ( lista punctelor unde se poate efectua aceasta modificare se regaseste pe pagina web a CNADNR, www.cnadnr.ro – Roviniete - Puncte de schimbare a numarului de inmatriculare), o cerere scrisa conform formularului tip care se regaseste pe aceeasi pagina web la sectiunea Roviniete – Formulare cerere schimbare numere inmatriculare), cartea de identitate a vehiculului in copie si original.

Tariful de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date este de 20 lei, fara TVA, pentru fiecare numar modificat"

 

Ideea e ca operarea schimbarii in baza de date te costa cam 24,8 RON (20 RON + TVA). Iti faci un calcul simplu, daca merita, compari suma asta, plus timpul pierdut sa depui cererea cu echivalentul lin bani al perioadei de valabilitate ramase a rovinietei si decizi...

 

La mine a meritat, ieseam mai castigat daca o transferam pe noul numar, plus ca lucrez undeva aproape de un birou CNADNR si nu am facut mare efort...

 

De asemenea, tot acolo scrie ca:

 

"7. Rovinieta isi pastreaza valabilitatea in cazul in care s-a schimbat proprietarul sau adresa de domiciliu a proprietarului, dar numarul de inmatriculare a ramas acelasi?

 

DA"

Edited by Catalin Ghita

Share this post


Link to post

Şoferii care nu şi-au luat încă roviniete trebuie să se conformeze cât mai urgent. Autorităţile anunţă achiziţionarea a încă 63 de camere fixe de supraveghere, care îi surprind pe cei care nu şi-au plătit taxa de utilizare a drumurilor naţionale.

 

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) din România a anunţat că de luna viitoare va cumpăra încă 63 de camere fixe pentru depistarea celor care circulă fără rovinietă. Acestea se adaugă celor 11 camere fixe şi 14 mobile existente deja, noile achiziţii făcând parte din setul de măsuri care vizează creşterea gradului de plată voluntară a taxei respective. Fiecare cameră de acest tip costă 1.500 de euro. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la introducerea rovinietei, oficialii CNADNR declarându-se dezamăgiţi de reticenţa românilor de a achita taxa. După 10 ani ar fi trebuit să avem un grad de încasare de 80%, iar noi abia dacă avem 30%. Scopul nostru nu a fost şi nu este să dăm amenzi, ci ca toată lumea să conştientizeze că pentru utilizarea drumurilor naţionale trebuie să plătească rovinieta. Vorbim totuşi despre cea mai ieftină vinietă din Europa, cel puţin pentru autoturisme. De exemplu, pentru o săptămână, în Bulgaria plăteşti cinci euro, în Austria - 10 euro, iar în România - doar trei euro. Dar dacă sunt atât de multe amenzi, atunci este o problemă şi cineva greşeşte: ori eu, ca instituţie, că nu ştiu să impun, ori utilizatorul, că nu vrea să plătească, ne-a declarat Lucian Calmuş, director comercial al CNADNR.

 

11-3.jpgRomânii nu mai pot primi decât o amendă pe lună

Referitor la amenzile multiple, conducerea CNADNR ne-a precizat că, de două luni, legislaţia a fost modificată şi că şoferii prinşi fără rovinietă nu pot primi mai mult de o amendă pe lună. Problema reclamaţiilor referitoare la faptul că amenzile soseau la domiciliul contravenientului la şase luni de la înregistrarea pe cameră a fost şi ea rezolvată. Potrivit Legii nr.144 din acest an, care modifică Ordonanţa nr.15 din 2002, perioada de şase luni în care putea fi trimisă contravenţia a fost redusă la două săptămâni. Această modificare legislativă nu a dus la o scădere drastică a amenzilor, iar asta spune ceva. Oricum, amenzile multiple sunt puţine, marea majoritate a proceselor-verbale sunt singulare pe contravenient. A fost un caz, destul de mediatizat, al unei persoane care a primit peste 200 de amenzi, dar locuia în imediata apropiere a camerei fixe şi era înregistrată de câte ori ieşea sau intra în curte. Sunt de acord că perioada de şase luni până la primirea amenzii a produs şi anomalii, dar acum, după ce ai primit amendă şi tot nu ţi-ai luat rovinietă, ce concluzie să tragem, că eşti uituc de meserie?, a mai precizat Lucian Calmuş.

 

Atacarea semnăturii electronice în instanţă, fără efect

Reprezentanţii CNADNR susţin că, la contestările amenzilor multiple, instanţele consideră că omul a fost de bună-credinţă şi a uitat să plătească, transformându-i celelalte amenzi în avertismente. În cazul atacării proceselor-verbale cu motivaţia lipsei de valabilitate a semnăturii electronice, reclamanţii pierd însă procesele. Având în vedere că procesul-verbal poartă menţiunea că a fost semnat electronic, instanţele reţin că acest proces-verbal poate fi întocmit exclusiv în forma electronică potrivit Legii nr. 455 din 2001. Astfel, majoritatea instanţelor au decis că înscrisurile electronice conţinând procesele-verbale de contravenţie în format PDF au fost semnate de agenţii constatatori respectivi, potrivit certificatului electronic depus la dosarele cauzelor. În concluzie, procesele-verbale sunt întocmite legal şi CNADNR face, ori de câte ori este nevoie, dovada că fiecare înscris electronic conţinând procesul-verbal a fost generat de un agent constatator şi că a fost semnat electronic, se arată într-un comunicat al CNADNR. Din 1.10.2010 până în 10.10.2012 au fost înregistrate 110.000 de contestaţii la procesele-verbale de contravenţie ale companiei. Totodată, în acest an au fost întocmite 426.000 de procese-verbale, cu o valoare totală a amenzilor contravenţionale de 154 de milioane de lei. Din această sumă, până la data de 15 septembrie 2012, CNADNR a încasat 9,5 milioane de lei.

 

Camera de la Româneşti, productivitate maximă

Locul cel mai fierbinte din punct de vedere al sancţiunilor este cel de la Româneşti, pe DN1, în judeţul Prahova. Din octombrie 2010 până în prezent, aici s-au înregistrat 253.618 contravenienţi. Pe locul doi într-un asemenea top se află camera de supraveghere de pe DN2, Buzău. Aici, camera este amplasată pe podul de la Mărăcineni, care se află chiar la graniţa cu oraşul Buzău. Probabil oamenii din Mărăcineni dau o fugă în oraş sau se duc la serviciu în oraş fără să ţină cont de faptul că folosesc drumul naţional şi trebuie să plătească rovinieta. Este, probabil, un caz asemănător cu magazinul Carrefour, amplasat pe DN1, la ieşirea din Ploieşti. Astfel, ploieştenii care vor să facă de aici cumpărăturile trebuie să achite şi rovinieta. Nu este vina noastră că au decis să amplaseze hipermarketul pe DN1, ne-a precizat Lucian Calmuş, director comercial al CNADNR. Locul trei în topul punctelor fierbinţi este ocupat de camera de la Glina, de pe A2, unde s-au consemnat 106.061 de contravenţii. Celelalte camere fixe ale CNADNR sunt amplasate la Călugăreni - DN5, Seaca - DN7, Drăgăneşti-Vlasca - DN6, Sacamaş - DN7, Feteşti - A2, Petreşti - A1, Tiha Bârgăului - DN17 şi Giurgeni - DN2A.

 

Ştim că lumea nu ne iubeşte, pentru că suntem într-o postură ingrată, în care suntem puşi să impunem o taxă. Nu avem însă nimic personal cu posesorii de autoturisme. - Lucian Calmuş, director comercial al CNADNR

 

950.000 de amenzi pentru neplata rovinietei au fost date în ultimii doi ani.

Share this post


Link to post

Un link te rog, e greu de citit asa

Share this post


Link to post

Catalin,spune-mi si mie te rog cate zile a durat procedura de schimbare a numarului de inmatriculare a rovinietei si daca se poate face la orice punct CNADR sau numai in localitatea de domiciliu?ms

Share this post


Link to post

Daca ai dosarul complet (cerere scrisa - dupa formular-tip,copie si original dupa cartea de identitate a masinii si taxa de 20 RON, modificarea se face in aceeasi zi, dupa constatarea la fata locului (vii cu masina in cauza). Daca nu vrei sa te deplasezi, le dai pe fax (021.318.66.50) sau e-mail (autorizatii@andnet.ro) dosarul cu cererea si suni la ei pentru confirmarea operarii modificarii. Din cate stiu, se poate face la orice punct autorizat CNADNR, indiferent de domiciliu.

Share this post


Link to post

Salut! Am tot cautat pe 'net daca fara rovinieta, pana la Carrefour Militari, se aplica amenda. Stiti concret cum sta treaba? Am vazut camerele chiar inainte de a intra pe pod.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...