Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Taxa Pentru Utilizarea Podului Fetesti - Cernavoda

Recommended Posts

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va introduce, luni, o taxă pentru utilizarea podului peste Dunăre Feteşti-Cernavodă, cuantumul acesteia, stabilit în funcţie de tipul autovehiculului, fiind de 10 lei pentru un autoturism.

 

Astfel, şoferii vor achita pentru o trecere şapte lei în cazul motocicletelor, zece lei pentru autoturisme şi 35 de lei pentru microbuze şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de sub 12 tone, se arată într-un comunicat al CNADNR.

 

Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), taxa a fost stabilită la 47 de lei, iar pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe tariful este de 68 de lei pentru o trecere.

 

Cuantumurile au fost stabilite printr-un ordin al fostului ministrul al Transporturilor Ludovic Orban emis în februarie 2008 şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

 

Sursa: Mediafax

Share this post


Link to post

N-are Berceanu bani de benzina.Nici macar in marcaje pe autostrada nu cred ca o sa ajunga banii astia.

Share this post


Link to post

Astia-s nebuni!!! X(

Cand te intrebai de unde sa mai scoata biruri- iaca una noua!! Podul ala nici macar nu e construit post 89, dar hai sa punem taxa ca de are romanul bani de mare, inseamna ca are si de pod. Niste cretini!!!

Share this post


Link to post

Cre ca o sa apara vre-un romanas intreprinzator cu un bac mic pe sub pod... :D

Share this post


Link to post

Sa vezi ce intra astia in bariere cu 160km/h =)) ,deh obisnuinta ultimilor ani :D

Share this post


Link to post

La Giurgeni este de mult taxa de 8 lei/autoturism...

Share this post


Link to post

Nu inteleg de ce atata stupoare. Barierele si punctele de taxare erau acolo de ani de zile. Nu e la mintea cocosului ca trebuiau si ele folosite odata?! Eu sunt multumit ca in sfarsit s-a bagat taxa. Sunt convins ca astfel vor continua construirea autostrazii si nu vom mai muri ca prostii in drum sper litoral. Mai bine platim si circulam civilizat decat sa ne zgarcim la cativa lei si sa platim cu viata. Sper sa se mai introduca si taxa pe autostrazi (pe ambele), pe Transfagarasan si poate pe traseele montane. Pana la urma sunt doar bani...

Share this post


Link to post

Esti naiv..asta ca sa ma exprim decent.

Share this post


Link to post

Probabil omu' are in curte vreo sonda si isi rafineaza singur titeiul extras, deci taxa basescu (cu b mic) si taxa rutiera el n-o mai plateste. Sau poate ii vreun ditamai patronu' si noi nu stim. Nu mai zic de rovinieta.

Share this post


Link to post
Nu e la mintea cocosului ca trebuiau si ele folosite odata?!

Desi esti foarte viteaz, eu sunt de parere ca tocmai tu esti cel care esti in eroare ...

Share this post


Link to post

si daca platesti taxa esti m-ai in siguranta??de cand :( ce inainte cand se plate taxa erai in siguranta??

Share this post


Link to post

In ma-i a fost gratis.

Share this post


Link to post

Corect. Atunci nu era sezon :) )

 

 

E bine ca s-a introdus taxa. A2 e terminata, exista puncte de popas functionale, benzinarii la tot pasul, restaurante...etc. De ce sa nu platim taxa de autostrada?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Imi platesc toate taxele la timp. Si nu sunt prost cum a insinuat cineva ci doar incerc sa gandesc mai departe decat mentalitatea de piata ca "toti sunt dupa ciolan". Pana la urma fiecare isi va primi pedeapsa si tot in lumea asta se intampla cu un scop. Deci si taxa asta are unul chiar daca voua vi se pare absurda. Era totul bine daca locuitorii din judetul Constanta erau scutiti.

Share this post


Link to post

eu stiam ca A2 insemna Bucuresti-Constanta nu Bucuresti -Cernavoda ca sa fie terminata.

Share this post


Link to post
A2 e terminata

 

... asa e, e terminata ... adica se termina cam asa:

post-1976-1248898592_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Era totul bine daca locuitorii din judetul Constanta erau scutiti.

Nu... era totul bine dacă o plăteau DOAR locuitorii din judeţul Constanţa.

Aşa... ca o taxă de intrare în Muntenia, că ei oricum sunt scutiţi de aia din Mamaia... :D

Share this post


Link to post

Normal ca sunt scutiti ca doar ei locuiesc si muncesc acolo, platesc taxe pentru ca voi sa veniti la mare si sa va faceti de cap. Dupa ce ca va strangem chistoacele de tigari de pe plaja ar fi culmea sa mai platim si taxa. Aceeasi teorie se aplica si la pod.

Share this post


Link to post

Păi ce, bre, e podul vostru?

Are numai un singur capăt, ca să fie scutiţi doar cei de la singurul capăt?

Sau cum? Ăia din Ialomiţa cu ce sunt mai blegi ca voi?

Se aplică aceeaşi teorie, adică locuiţi şi munciţi pe pod??

Dar la podul de la Hârşova de ce nu vreţi moca? Că nu duce direct la Bucureşti? Hopa...

 

Chestia cu Mamaia n-o să o dezvolt, nu e locul aici şi ar fi prea mult de discutat.

Vreau să spun doar atât: nu locuiţi în Mamaia şi, marea majoritate, nici nu munciţi acolo.

Şi noi plătim taxe cu care se strâng, să zicem, gunoaiele aruncate pe geam de voi când veniţi să vă faceţi studiile (şi de cap) aici. Dar nu v-am pus nici o barieră cu taxă pentru asta...

Share this post


Link to post

Ce ma mira pe mine este cuantumul acestei taxe... Doar 10 lei pentru automobile? Cand am vazut prima data barierele si sistemul de deschidere mi-am spus ca costul trecerii podului va fi cel putin 20 de ron. Va inchipuiti cat au costat acele bariere? Cate spagi s-au luat ca o anumita firma sa castige acele licitatii... Poate va intrebati cat a costat o bariera!!! Cu ocazia instalarii acelor bariere, s-a mai tras un TUN in Romania... unul din miile de tunuri care se trag pe BANII NOSTRII!!! Suportam ca fraierii niste jigodii de politicieni, niste lepre de oameni care ne reprezinta in Parlament... si mult mai departe...

 

ps: va urez plati la taxe inutile... ca sa facem scuzati-mi expresia: "K_R_" mare politicienilor...

 

 

... "rabda romane!!! rabda... "

Share this post


Link to post

Asta cu taxele pe poduri e o porcarie.

tocmai am platit 140 ron rovinieta pe un an.

De ce am platit-o?

 

N-as comenta absolut nimic daca drumurile ar fi cu adevarat bune. Daca autostrazile (asa betege cu doar 2 benzi pe sens) ar fi terminate iar calitatea generala a drumurilor romanesti ar fi satisfacatoare, as plati fara sa comentez taxe de'astea de poduri. Oricum noi platim mai mult decat platesc altii cu drumuri adevarate in tara, si nu avem nici pe sfert cat ei.

 

Prin urmare, chiar daca risc sa iau warn, spun ce tot romanu ar trebui sa spuna:

 

M** E !! M**E !! M**E clasa politica romaneasca, in frunte cu bASESCU (ca el e din gasca asfaltistilor) si cu bERCEANU si cu toti coruptii pana in maduva oaselor care ne conduc pentru ca ii lasam! Dracu va mai voteaza, dracu se mai duce la vot. In cel mai bun caz, ma duc in alta tara, ca aici mai trebuiesc 50 ani ca sa functioneze totul cat de cat normal

 

Politicieni nesimtiti, sa puneti taxe pe drumuri cand o sa faceti drumuri. Oricum nici unu dintre voi nu o sa intre pe forumul chevrolet sa vada injuraturile mele, ptr ca voi invartiti cerculete la senat (audi) sau va dati in masina poporului german (VW) la camera dep. Ce sa stiti voi...

Edited by fry

Share this post


Link to post
Oricum noi platim mai mult decat platesc altii cu drumuri adevarate in tara, si nu avem nici pe sfert cat ei.

Asta înseamnă că încă n-ai ajuns pe unde se plătesc câte 2 sau 5 sau 10 euro pentru suta de km. de autostradă...

Share this post


Link to post

Pentru ce sa platim taxa? Pentru cainii care te musca cand mergi cu bicla in parc, pentru peisajele dezolante din cartierele bucurestene, pentru traficul infect si aerul nerespirabil? In Mamaia mai ai un aerosol, mai vezi un rasarit pe malul marii, o fata frumoasa in costum de baie... sau fara. Nu are sens sa ne certam pe tema asta dar e clar si limpede ca peste 50% din taxe se scurg catre Capitala si degeaba. Pe litoral macar s-a mai miscat cate ceva. In Bucuresti nimic. Pe cand Constanta ofera un mediu foarte prietenos si mai aproape de natura umana, Bucurestiul sufoca atat fizic cat si mental. Si revenind la Pod, acesta se afla in Cernavoda nu in Ialomita. Ialomitenii pot sa plateasca linistiti. Una peste alta, taxa de pod ramane, ca si toate celelalte taxe. Ca sunt ele inechitabile sau ca se fura din ele, posibil. Numai ca o tara se bazeaza pe cetatean si daca el face gura pentru 10 lei atunci sa se duca sa traiasca in Africa si sa moara de holera. In Germania platiti taxa la fiecare 100km si e bine.

Share this post


Link to post
Imi platesc toate taxele la timp. Si nu sunt prost cum a insinuat cineva ci doar incerc sa gandesc mai departe decat mentalitatea de piata ca "toti sunt dupa ciolan".

 

Inseamna ca refuzi sa vezi realitatea. Toti, dar absolut TOTI sunt dupa ciolan. Noi, ne platim taxele la timp pentru ca suntem mici si fraieri. Aia mari si "dejtepti", nu le platesc; de ce sa le plateasca daca oricum se sterg peste 1-2 ani?

 

Pana la urma fiecare isi va primi pedeapsa si tot in lumea asta se intampla cu un scop. ...

Mdea, probabil nu li se vor deschide portile raiului. Hai sa fim seriosi.

 

... asa e, e terminata ... adica se termina cam asa:

Stiu cum se termina. Era o ironie... :)

 

Normal ca sunt scutiti ca doar ei locuiesc si muncesc acolo, platesc taxe pentru ca voi sa veniti la mare si sa va faceti de cap. Dupa ce ca va strangem chistoacele de tigari de pe plaja ar fi culmea sa mai platim si taxa. Aceeasi teorie se aplica si la pod.

Cu teoria stai cam prost. Imi pare rau sa iti spun asta. Aceasta mentalitate, ma face pe mine, ala care isi cara mizeria pana la primul cos disponibil si care vrea sa dea bani pe litoralul "vostru" sa nu mai vin si alta data. In plus se plateste si taxa de statiune parca. Aia la ce foloseste?

 

 

... Numai ca o tara se bazeaza pe cetatean si daca el face gura pentru 10 lei atunci sa se duca sa traiasca in Africa si sa moara de holera. In Germania platiti taxa la fiecare 100km si e bine.

O tara care se sprijina pe cetatean, il ajuta atunci cand ii este greu. La noi, in perioada de criza (sa fim realisti ca altfel nu s-ar fi pus taxa) in loc sa cauti solutii viabile sa ajuti cetateanul (contribuabilul) sa faca bani pentru a-si plati taxele, ii mai bagi pe gat alte n-spe mii de taxe. Sa se descurce singur fraierul mai departe.

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post
In Mamaia mai ai un aerosol, mai vezi un rasarit pe malul marii, o fata frumoasa in costum de baie... sau fara.

Într-adevăr, toate sunt meritul lui Mazăre şi e şi normal să plătim taxă pentru asta, suplimentar de taxa de staţiune plătită la recepţie.

Şi, desigur, din "bunătăţile" enumerate de tine se înfruptă doar cei care vin cu maşinile, aşa că e normal ca doar ei să plătească.

Să mai amintesc că cu banii strânşi Mazăre aduce nişte panarame dansatoare pe care eu nu le-am cerut şi care nu-mi încântă cu nimic sejurul?

 

Si revenind la Pod, acesta se afla in Cernavoda nu in Ialomita.

Aha! Adică începe la Cernavodă şi se termină la... Cernavodă. :scarpin:

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...