Jump to content
Sign in to follow this  
Salex

Un Mos ... Coreean

Recommended Posts

Ei bine, in cele din urma am reusit sa gasesc putin timp si sa ma pun pe treaba pentru a va prezenta un MOS care m-a servit bine si neconditionat incepind din Mai 1999. Si, dupa cum se prezinta lucrurile, colaborarea noastra va mai continua ceva vreme de aici incolo. Asta pentru ca e vorba de masina mea, o Leganza din 1997, la care nu voi renunta prea curind. Sau vreodata :)

 

Masina a fost achizitionata in 1999, fiind adusa direct din Coreea. Din acest motiv are citeva particularitati pe care nu le-am gasit la nici o Leganza de Romania. Ma refer la: trapa electrica, magazie de CDuri, amplificator integrat, climatronic. Un alt avantaj (zic eu mare) il reprezinta puterea superioara a motorului de 146CP de care profit din plin :D in conditiile in care consumul NU este mai mare decit cel al Leganzelor de 133CP. S-ar putea sa ma fi defavorizat putin la uzura ambreiajului, am fost nevoit sa schimb kitul de ambreiaj la 125.000 km. O alta deosebire fata de alte Leganze este reprezentata de lipsa ABSului. Am un sistem ABS complet, insa ezit sa-l montez. Conduc foarte mult din placere, pentru mine sofatul este mai mult pilotaj nu doar necesitate de a ma deplasa din A in B. Sint convins ca sint multi printre voi care ma inteleg :) , MOSul si cu mine sintem un tot unitar. Am avut parte de multe situatii critice pe drumuri cu gheata, nisip, toate s-au incheiat cu bine datorita unei colaborari ideale

 

Pentru inceput, anexez niste poze cu MOS-ul in ipostazele in care se simte cel mai bine. Mai exact pe drumuri de munte ;) (de cele mai multe ori cu toata casa in portbagaj)

 

IMG_002.jpg IMG_003.JPG IMG_004.jpg

 

Nu de mult am facut un topic intitulat “Transalpina de Bucegi” in care am pus poze de la ultimul drum facut prin creierii muntilor.

 

 

La fel de bine se comporta MOS-ul si cind se baga prin glod si drumuri desfundate doar ca sa-si duca stapinul la pescuit :

 

IMG_001.jpg

 

 

In cazuri absolut izolate am abuzat de suspensiile masinii pentru a cara diverse chestii necesare (si grele):

 

IMG_005.JPG

 

 

Daca lucrurile vor merge asa cum mi le-am programat, voi posta pe acest topic o intreaga etapa de intinerire a MOS-ului. Ma refer strict la cosmetica intrucit partea tehnica este de top. Cu foarte putine exceptii, cea mai nasoala fiind reprezentata de perioada Iulie-Octombrie 2007, intotdeauna MOS-ul a stat foarte bine in ceea ce priveste starea tehnica.

 

Pina in acest moment nu i-am adus nici un fel de modificari, nu i-am facut nici un fel de tuning. Exista citeva lucruri pe care le am in vedere si pe care le voi face in urmatoarele 2 saptamini: 1. inele cromate pentru bord (deja le am), 2. colorare ace indicatoare bord in portocaliu fluorescent (de asemenea am vopseaua) si 3. montarea unor plafoniere pentru locurile din spate. In acest moment am 2 plafoniere de Espero, insa nu pica deloc bine. Am cumparat si urmeaza sa montez plafoniere de Clio. Problema cu plafonierele se datoreaza trapei. O sa pun niste poze cu interiorul ceva mai incolo (3-4 saptamini :D )

 

Stam foarte bine cu suspensiile (arcuri noi si amortizoare Kayaba atit fata cit si spate) dar mai ales cu frinele (discuri Ferodo si placute Ferodo, idem fata-spate). Am inaltat usor de tot spatele, ceea ce a avut influente extraordinar de bune asupra tinutei de drum, atit la viteze mari cit si pe drumuri foarte virajate. Nu mai zic de borduri si drumuri forestiere ...

 

Nu avem probleme la motor, electrica e in stare foarte buna, directia e absolut OK. Singura suparare (mica) a fost cauzata de niste nemernici de specialisti in esapamente care mi-au pus o toba mediana si o finala (STELCO) la pret de Walker. Dupa cca 5000km le-am dat jos nereusind sa identific sursa unui sunet suparator, gen damigeana de vin :D . Momentan merg pe o mediana Walker (noua) si o finala Walker (veche de 2 ani). Recunosc deschis faptul ca am avut un catalizator sport MAGNAFLOW, catalizator care mi-a adus respingerea la ITP datorita faptului ca nivelul noxelor era de multe ori mai mare decit maximul admisibil ... Cei de la esapamente au pus zgomotul pe seama catalizatorului insa nu prea as baga mina in foc pentru asta. Chiar dupa schimbarea catalizatorului cu unul OEM situatia sunetului nu s-a schimbat

 

MOSul a fost lovit de nenumarate ori, daca ar fi sa fac o lista aceasta ar include : Volvo S60, Mercedes, Toyota Corolla, Dacia 1310, Dacia Nova (spate) si Renault, Skoda (fata). De fiecare data am scapat destul de usor pe loc.

 

Din cauza unor lovituri din spate si lateral-spate au aparut probleme la pasajele rotilor spate. Pina acum 2 saptamini erau varza varza ... Am gasit o solutie super eleganta, folosind pasaje de la o alta Leganza pe care am cumparat-o doar pentru diverse piese de schimb. A fost redusa la minim interventia cu aparatul de sudura, ceea ce mi-a picat f. bine.

 

O alta neplacere mare a fost cauzata de nesimtirea unor vecini. Oamenii isi spala balcoanele cu Ajax, Cillit, detartrant si mai stiu eu ce naiba de solutii acide. Toata mizeria aia s-a scurs mult timp pe capota, portbagajul si tavanul MOS-ului. Ca urmare, lacul a fost puternic atacat iar acum suprafetele respective sint f.f.f matuite. Se vede in poze iar cei care au vazut MOSul live stiu cit de rau arata in acest moment. Sincer sa fiu, nu am vazut multe Leganze in trafic sa arate mai rau.

 

Dar nu-i nimic, acum ca am rezolvat cu pasajele rotilor, urmeaza un concediu in care vreau sa ii schimb toate bucsele de pe puntea spate, sa vopsesc puntea spate si sa antifonez ca lumea ceea ce a facut face nenea tinichigiul. Sint pregatit cu adezivi poliuretanici, primer bi-component cu mult Zn, grund pentru uz maritim. Deja am izolat perfect sudura, acum vreau sa mai lucrez putin la antifonare

 

Undeva spre jumatatea lui August/inceputul lui Septembrie MOSul va intra la vopsitorie moment in care se va incheia etapa de restaurare cosmetica.

Deja am cumparat vopseaua, dupa indelungi ezitari am mers pe Gri Verde Primavera, o nuanta destul de apropiata de cea originala. Vopsirea va fi completa, o sa dezechipez masina integral. Usile, aripile, capota, portbagajul, toate vor fi vopsite separat. Sper doar sa nu dau peste un istet care sa imi ruineze toate eforturile ... Acum vreo 2 zile, in rondul de la Opera mi-a taiat calea un Touareg. Am dat cu frina la greu, insa cel din spate venea cam tare. Noroc ca a avut prezenta de spirit si a tras de volan, de oprit a oprit cu botul fix in dreptul stilpului B. Va cam dati seama cit am transpirat ...

 

Cam atit pentru acum, mai multe poze cu interiorul si exteriorul dupa ce avansez cu lucrarea. O mica parte dintre voi o sa intilniti MOS-ul cu hainele de acum, insa va avertizez: NU va uitati la haine :D

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Chiar ma intrebam cand o sa apara acest topic :) .

Felicitari si la cat mai multe bucurii alaturi de ea :thumbl:

Share this post


Link to post

Inca multi km de serpentine iti urez!

Da' macar am vazut MOS-ul inainte de a aparea topicul :P , e una din masinile pe care le recunosc in trafic (si nu numai) fara autocolant ... apropo... fara autocolant? > :)

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos...si sa ai parte de un parteneriat fara probleme.

Share this post


Link to post

@madkat: dupa cum spuneam unui coleg, nu am aparut pina acum la intilniri in primul rind datoria unui program jegos si, in alt doilea rind, datorita aspectului masinutei. Ambele se vor remedia intr-un viitor apropiat. MOS-ul va fi la fel de stralucitor ca si Cielo al tau :) .

 

In ceea ce priveste autocolantul, exista deja un proiect. Nu va fi autocolant propriu-zis insa, pe rama cromata a portbagajului, va apare in curind scris cu ALBASTRU (deh, fiecare cu pasaroiul lui) sigla DAEWOOCLUB.RO. Chestia asta se va intimpla atunci cind o sa dezechipez masina pentru vopsire.

 

LE: @sergiuhusca: multam de urari, la fel va doresc si voua. Daca ati sti cite i-am facut eu masinutei asteia si, cu toate astea, a fost si este extraordinar de fidela, cred ca m-ati pune pe mine la zid :D . Efectiv nu am ce sa-i reprosez. Daca e sa fiu rau, as zice ca amortizoarele OEM si cele schimbate in reteaua Daewoo au fost f.f.f proaste. In rest, absolut nimic. Chiar ieri i-am facut un consum exclusiv urban, exclusiv cu AC, cu urcat in ture pina in limitare (destul de des) ... si mi-a rezultat 13,4l/100km.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Era si timpul sa vedem MOS-ul.Superbe poze.Acum ne dorim sa il cunoastem si pe stapan.Te asteptam joia in parcare.In rest multi km fara probl si incidente.Multa bafta.

Share this post


Link to post

Felicitari colega! =D> Cei drept, cam greu, dar e bine si acum! Sa te duca pana... in panzele albe si sa fii multumit de ea! :D Spor la restaurare pt. ca ai de munca serios. Poate te tenteaza si niste folii pe geamuri (dupa vopsire)...

Share this post


Link to post

Are folii =))

 

De cind a fost adusa in tara, din 1999. Am trecut prin RAR de vreo 3 ori cu ea insa nu s-au legat niciodata de ele, pozele din BD a RAR sint facute exact asa cum o vedeti. La fel si la ITP. Oricum, o sa "intru" total in legalitate dupa vopsire, probabil ca o sa ii pun un 3M cit mai deschis. Nuanta actuala se pupa foarte bine cu culoarea masinii insa nu am gasit pe nicaieri asa ceva :( , evident cu timbre si toate autorizatiile lui peste. Ca idee, la un ITP a confruntat nuanta cu o paleta de la RAR si sint absolut OK. Singura chestie e ca nu am nimic "la mina".

Share this post


Link to post

Din poze nu-mi dau seama. Salutari!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sa o porti sanatos, interesanta masina :D .

Share this post


Link to post

Frumoasa masina recunosc ca si mie mi-ar place o Leganza doar ca mai greu gasesti una buna in zilele de azi. Pacat ca nu are piele ca sa fie treaba completa. :)

Share this post


Link to post

Am un interior complet din piele, luat de la masina donatoare. Nu-mi pun piele in masina nici daca ma pici cu ceara, urasc pielea. In general vara umblu cu pantaloni scurti si ... n-am nici un chef sa ma lipesc de scaun :D .

 

LE: ca sa nu mai zic de sonorizare ... Toate Leganzele cu piele au un sunet absolut ciudat in interior. La a mea, in parte datorita insonorizarii bune, in parte datorita sistemului audio super misto, sunetul are o calitate extraordinara. Pe fata i-am schimbat boxele, i-am pus JBL insa pe spate am inca boxele stock. Peste citeva zile vor fi schimbate cu o pereche de Pioneer :)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Da, stii cum este...avantaje si dezavantaje dar oricum da alt aspect masinii. :)

Share this post


Link to post

O masina care si-acum ma impresioneaza :)

 

Felicitari pentru munca depusa si perseverenta :thumbl:

Share this post


Link to post

Felicitari, Leganza e o super masina.

Share this post


Link to post

De multe ori,dupa plimbarile cu MOS-ul tau(la volan sau in dreapta),m-ai pus la cheltuiala,in sensul ca am incercat sa corectez la a mea ce mi-a placut la Leganza ta.

 

Plus doua super oferte de masini refuzate pt a-mi pastra Leganza in parcare. :)

 

E o masina in care MERITA sa investesti,iti ofera conditii similare si uneori mult mai bune decat masini noi, mult mai scumpe.

=D>

Share this post


Link to post

@MisteR: Merci de aprecieri. Vei fi unul din primii care il vor vedea pe MOS in hainute noi. Pina la hainute vreau sa iti spun ca am mai imbunatatit putin tinuta de drum :D . Zilele urmatoare puntea spate primeste bucse noi, restul e deja nou atit pe spate cit si pe fata. O sa te invit la o plimbare cind e totul gata.

Share this post


Link to post

Nu pot sa spun bine ai venit , dar in schimb pot sa spun KEEp up the good work!

Share this post


Link to post

Felicitari pt munca depusa, intr-adevar merita din plin masina ... Esti pasionat si se vede asta prin performantele masinii!

Superba masina Leganza, sunt f multi care admira masina asta! Multa bafta in continuare si sa ne mai pui poze sa admiram masina!!!

Share this post


Link to post

Frumoasa masina, intr-adevar si mie mi-au placut mult Leganzele (nu ca nu mi-ar place si acum). Am vazut de multe ori prin parcarea de la automatica din poli o leganza cu nr B XX MOS, de aceeasi culoare. Dar nu mai stiu daca XX era 76 sau alt numar.

Share this post


Link to post

Chiar B 76 MOS era aceea Leganza

Share this post


Link to post

confirm, chiar MOSul era :) .

 

in ultimele zile am pus inelele cromate la bord si am vopsit acele. a iesit absolut superb. poze cind revin acasa, netul pe tel merge ca dracu :( .

 

am montat si boxele cele noi. inainre de asta am infoliat toata partea din spate cu Aluband.

 

cu bucsele puntii spate am comis o mica eroare, nu am verificat ca lumea codurile iar acum astept piesele de la un curier de 4 zile si inca nu am nici un semn de viata.

Share this post


Link to post

Poze cu bordul vreau si eu sa vad.

Share this post


Link to post

Ohooohooo, @Salex, welcome in this area! :) Sa va "folositi" sanatosi si mult unul de altul! :)

 

Te asteptam pe la intalniri, dupa cum mi-a spus mai demult :) Ce-i drept si eu trec ff rar, dar abia astept sa vad MOS-ul vopsit.

Share this post


Link to post

Deci n-am visat si chiar asta era masina. Dar am vazut-o de multe ori, vreun job prin poli ceva?

 

Si mai ontopic, si eu sunt curios cum va arata cu vopsea noua ;)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...