Jump to content
Sign in to follow this  
fm

Problema Casetofon Daewoo pe Matiz

Recommended Posts

Casetofonul (sau poate bozele) de pe masina (este din dotarea masinii) m-a lasat de tot. Simptomele sunt urmatoarele: se aude un zzzzz-it, insa afiseaza frecventa posturilor, face chiar si de canale, oprindu-se pe frecventele unde sunt posturi, numai ca in boxe se aude doar zzzzz-itul. Prima data a crapat partea stanga, adica zzzzz-itul se auzea numai pe stanga, iar dupa 3 zile si partea dreapta. As vrea sa stiu parerea meseriasilor: daca s-au bulit bozele, sau e din casetofon (finale, ceva....) si daca mai merita reparatia, sau mai bine sa imi iau altul.

 

fm

Share this post


Link to post

Garantie?

Share this post


Link to post

Sunt in garantia extinsa. Casetofonul nu intra. La Daewoo nu ma duc la service ca astia imi iau cat pe jumatate din unul nou pentru reparatie.

 

fm

Share this post


Link to post

La mine nu facea zzzzz ci nu mai facea deloc si la nervi, intr-o zi i-am articulat un pumn de zile mari si s-a predat(si-a revenit): Andreib vs Casetofon Tank 1-0 (prin knok-out) :) ) .Incearca sa scoti bornele de la baterie vreo 5-10 min ca sa-l resetezi si dupa aia bagi din nou codul :scarpin: . Al meu acum sta pe raft in casa: disponibilizat dupa aparitia mp3 Sony :D .

Edited by andreib

Share this post


Link to post

O sa incerc si faza cu resetarea, insa e putin probabil, deoarece s-a stricat in etape: intai canalul stanga si apoi dreapta. Dar o sa incerc si asta, daca nu ce pareri mai aveti?

 

fm

Share this post


Link to post

Si mie mi-au murit pe rand boxele fata stanga si apoi dreapta. Motivul: iesirea papucilor de la boxe (fixati prost din service + gropile aferente). La mine se mai auzeau alea din spate asa ca m-am prins mai greu. :) . E adevarat ca bazait nu aveam. Murisera pur si simplu. Verifica boxele oricum (e mai simplu decat sa dai jos cass-ul)

Share this post


Link to post

:dizzy: am patit si eu chestia cu zzzzzzzzzz, si problema nush ce era,am scos mufa care intra in casetofon , am desfacut akolo totul la bord, am scos mufa la antena si la cas , l-am pus din nou inapoi si voila merge :banana:

Share this post


Link to post

Am scos si mufele de conectare cas+antena, si borna de la baterie si tot degeaba, insa am remarcat o chestie interesanta: daca este deschis pe radio in timp ce pornesc masina, radioul functioneaza exact 2-3 secunde cat dureaza pornirea masinii, adica timpul cat dau din cheie pentru pornire!!!! Cum naiba rezolv problema asta?

Share this post


Link to post

Nu isi mai da nimeni cu parerea? Va stresez atat ca nu am bani pe moment, ca sa ma duc la un service.

Share this post


Link to post

1.Ai verificat daca ai curent la alimentarea pentru casetofon? Pune un aparat de masura si verifica, cine stie.

2. Ia un difuzor/boxa de prin casa si incearca sa vezi daca ai iesire de semnal din casetofon direct in mufa.

3.Du-te la un electronist (nu neparat auto, poate sa fie si radio-tv) cu casul in mana si te va ajuta el (nu cred ca poate sa coste f mult-mie un amic mi-a luat 150k pt legat cd-playerul)

Share this post


Link to post

Ia incearca si aici ca si eu aveam probleme cu boxele la vechiul cass, dar Iso si-a dat seama imediat ce sa-mi recomande si nu mi-a mai facut probleme pana l-am dat jos de pe masina

Share this post


Link to post

vezi ca masinile in general au un tranzistor(dioda ceva)care are proprietatea de a scoate interferentele facute de motor exact pentru a nu interfera cu casetofonul... am aflat asta de la dacie unde era pus langa electromotor...

Share this post


Link to post

La Oltcit erau chiar 2 condensatoare, unul la plusul de la bobina si altul la plusul de la alternator, la Dacie nu-l am decat pe cel de la alternator.

la Matiz nu le-am gasit pe niciunele, presupun ca or fi integrate pe undeva, ca n-am nici un fel de bazait.

Cel mai probabil e cass-ul care incepe sa cedeze general.

Parerea mea e sa-l schimbi cu altceva, pentru ca ai cam multe probleme cu el.

Asa am avut si eu cass-ul Pioneer keh 9600 pe care l-am concediat in dulap in decembrie luna trecuta. Semana putin cu cass-urile Daewoo, la intalniri lumea chiar il confunda. Prima data a inceput sa-mi intrerupa semnalul pe o boxa, dupa aceea si pe cealalta de pe aceeasi parte concomitent avea momente cand trebuia sa-l scot (era cu sanie) si sa-l iau la pumni ca sa-mi scoata caseta. problema cu cazutul sunetului am rezolvat-o la sfatul lui Iso cu WD 40 la potentiometre, da vreo 2 zile a fost inutilizabil si mi-au aparut si ceva artefacte pe display. Cand a inceput si el sa se auda bine deja se uzasera 2 boxe. in ultima perioada deja nu mai prindea bine posturile pe FM, prin Bucuresti nu mai prindea cat de cat acceptabil decat Europa FM si City FM, si doar avusese un tuner excelent inainte, mai bun decat ce am la Mp3 Player acu. Asta este, l-am prins cu hibe, viata lunga n-a avut la mine. Il mai am murdar si trantit pe undeva dar... :rolleyes:

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...