Jump to content
Sign in to follow this  
raz_sor

Probleme Electrice

Recommended Posts

Update 2 .  <img src= "> Scoteam mereu siguranta de la casetofon , inchidere centralizata si ce mai e pe el, practic e ultima de jos dreapta. Daca lasam siguranta in 9 ore canci baterie.

Astazi am facut rost de un multimetru si am pus pe siguranta ampermetrul, 0.09 consum constant. Am inceput sa desfac mufe si probam pana am ajuns la casetofon.L-am demufat, consum pe siguranta 0. Parerea mea este ca eu aveam alternatorul busit demult iar 0.09 pe o baterie cu chiu cu vai incarcata era mult. Dar acum incarcand corect cred ca este in regula 0.09 consum constant, totusi preventiv am demufat casetofonul.Mentionez, fara contact pus si casetofon inchis am facut testele.

Edited by Coma21

Share this post


Link to post

0,09 Amperi (90 mA), banuiesc. Este un consum rezonabil in standby.

Share this post


Link to post

Buna ziua. Am un cielo 2003, aprind pozitiile, merg, daca aprind faza scurta se aprinde cea Lunga si daca dau flash se aprinde tot cea lunga. Care sa fie problema? Blocu de lumini?

Share this post


Link to post

Exact!

Share this post


Link to post

Buna seara am si eu o problema cu contactul electric , anume ca se incinge foarte tare chiar daca nu am consumatori foarte mari decat radio-cd si pozitia .. Am fost la un electrician si mi-a recomandat sa schimb contactul , dar acesta pe care il am e de origine GM , schimbat acuma 6 luni si nu cred ca ar fii de la el . Sa fie undeva vre-un contact imperfect ?

Share this post


Link to post

Daca ala vechi a avut mult de suferit, ma refer la contact si la incalzirea locala a contactelor, aceestea se decalesc si presiunea contacului nu mai este cea adecvata si de aici rezistenta mare de conctact si incalzire. Prin el trec sarcini serioase.

Daca gasesti un electrician dibace care nu alearga dupa bani, 3 relee de forta si legaturi, rasucite si asigurate bine. Asa am facut la 2 cielo si mi-am luat grija de contacte fie ele GM sau pe producator.Dar atentie la calitatea releelor.

 

Dar revenind, daca ala vechi a avut un sfarsit greu, bine de curatat si de strans papucii si va mai tine o perioada.

Edited by raresvintea

Share this post


Link to post

Cel vechi , adica cel original a fost schimbat deoarece sa rupt tija din capatul contactului mecanic si a ramas blocata inauntru , nemaiputand fii scoasa ! + ca i-am stricat si capu cat l-am invartit o saptamana la surubelnita pana ce am reusit sa schimb contactul mecanic ..

Asa mi-a sugerat cineva care a lucrat ca electrician dar sa lasat , sa pun 1-2 relee de protectie si pot sta fara nici-o grija


Numai ca nu prea ma pricep .. A mai pus cineva ceva de genul ?

Share this post


Link to post

Numai ca nu prea ma pricep .. A mai pus cineva ceva de genul ?

 

Cris, din cite retin, dar scopul fu cu totul altul, pentru a asigura un surplus de tensiune becurilor (luminarilor, parca asflel fu numite :mrgreen: ) din faruri.

Share this post


Link to post

Da, pe circuitele contactului electric si cele ale farurior am aplicat relee de protectie cu rezultate foarte bune!

Share this post


Link to post

Si ai o schema sau ai putea sa imi explici mai in detaliat cum ai procedat si ce materiale ai folosit ?

Share this post


Link to post

Gata am inteles in mare parte dar ce relee sa caut sa cumpar ? Pentru ce mai exact ? Stergatoare , faruri .. etc.

Share this post


Link to post

Gasesti la dezmembrari relee cubice cu 4 sau 5 pini. Sa nu aiba electronica in ele. Daca au bornele cu numerele 85, 86, 87, 30 sau 87a e ok.

Cam de-astea:

 

post-9166-0-08784400-1475041875_thumb.jpg

post-9166-0-19464000-1475041889_thumb.jpg

post-9166-0-25249200-1475041897_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am o problema la o Nubira 2, nu mai porneste aeroterma pe nicio treapta de viteza si nici A/C, totul s-a oprit dintr-o data si odata cu asta nu mai am curent nici la oglinzi si nici la geamuri, are cineva idee de unde ar putea fi, au legatura toate astea intre ele??

Am verificat toate sigurantele si releele din masina si de la motor!!!

Share this post


Link to post

Masoara sa vezi daca ajunge tensiune la butoane

Share this post


Link to post

O sa masor astazi cand ajung acasa, dar nu inteleg legatura cu oglinzile si geamurile electrice :scarpin: , au legatura intre ele?!

Share this post


Link to post

Sunt pe acceasi siguranta banui la nubira 2 din cate stiu

Share this post


Link to post

Apropo de relee mai sus. Mare grija cu alea cubice, alea de la daewoo au 2 pini inversati fata de unul de 30A standard pe care il gasesti la orice magazin (gen alea cu ureche din poze). Nu stiu daca se potrivesc in soclu dar daca se potrivesc nu vor functiona.

Deci de la dezmembrari si sa aiba siglade daewoo pe ele, altfel trebuie modificata instalatia.

Share this post


Link to post

Din acest motiv nu am utilizat socluri! In plus, releul de 70A din gama VAG are pinii de forta 30 si 87 mari (cam 1cm latime) iar cel de masa e mic (cam 2mm). Din fericire, am avut papuci speciali pe marimile alea. Majoritatea releelor noi, cu ureche, sunt chinezesti. Nu stiu cat de fiabile sunt..

@ AlbertAG: in manualul de utilizare al Nubirei 2 am gasit schema cutiei de sigurante de la motor (pag. 7-24) unde e trecut un intrerupator actionare ferestre.

Trebuie verificate si releele. Pe langa verificarea pe care a indicat-o colegul kikosro, iti recomand sa scoti burduful dintre usa si stalp pe unde trec firele. In multe cazuri (alte masini) am gasit multe fire rupte in acel loc!

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Am verificat sigurantele si merg toate, inclusiv releele.

Mai sunt pe undeva alte sigurante in afara de cele de la motor si cele de langa pedalier??

Share this post


Link to post

Ce inseamna ca ai verificat sigurantele? Si releele cum le-ai verificat?

Share this post


Link to post

Astazi am fost la electrician si mi-a pus un releu de 70A de VW mi se pare sau AUDI , avea si un cod parca 404 sau 408 , nu-mi amintesc . Acuma partea electrica la contact numai se incalzeste mai deloc , doar releul se incalzeste putin !

 

Mi-a placut cum a lucrat numai ca mi-a cositorit firele pe releu, nu mi-a pus papuci in caz ca se arde sa il pot schimba ... I-am zis de asta si mi-a garantat ca se strica masina dar nu pica releul ala ..

Sper sa tina deacuma

Share this post


Link to post

Are dreptate, ai dat peste un electrician bun, pastreaza-l aproape ca stie ce zice si face.

Ca sa si explic: papucii nu fac contact perfect, in timp se mai si uzeaza, mai oxideaza. De la contact imperfect apare caldura in zona respectiva, care duce la contact si mai imperfect si la probleme. Cositorirea e ideala si releul ala nu cred sa crape. In ultima instanta, taie firele si pune altul.

Share this post


Link to post

Cred ca o sa caut sa am unul de rezerva prin masina in caz ca vreodata ... cine stie :D speram totusi sa nu fie nevoie

Share this post


Link to post

Salut,

La Nubira 1, cum scot bordul?

Am un bec buclucas care atunci cand aprind pozitia lumineaza, dar numai cand vrea el, cand trec printr-o gropita, dar la un moment dat nu a mai vrut. Am dat o palma in bord in ideea ca isi va reveni (deh, vechea meteahna cu televizoarele de pe timpuri), dar s-a intamplat ceva ca acum sunt mai multe becuri in bord care nu se mai aprind (ABS, presiune ulei etc.)

M-am uitat pe manual unde scrie:

"Se demonteaza suruburile tabloului de bord

Se deconecteaza conectorii electrici"
Am facut si eu asa, dar nu pot sa deconectez conectorii pentru ca nu-mi incape mana. Cred ca nici mana fii-mi de 10 ani nu are loc. De tras mai tare pot sa o fac, dar mi-e ca se deconecteaza si nu mai pot sa-i pun la loc.
Am demontat finitia de sub volan, dar tot nu ajung la conectori.
E ceva ce-mi scapa?
Mai trebuie sa demontez ceva? Poate casetofonul ca sa am loc pe gaura aia?
:-?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...