Jump to content
Sign in to follow this  
raz_sor

Probleme Electrice

Recommended Posts

Mulumesc pentru ajutor ...Am verificat circuitul de minus este ok iar la conrtactul de la pedala acolo ,am verificat contacul si este ok dar am pus aparatul fata de masa si nu am ninic si pe amandoua firele si tot nimic .Alt lucru am pus apartaul pe contactele de la siguranta unde trbuia sa am o tensiune de 12 v dar nu am deloc.Intrebarea mea este : In acest circuit al franei exista vreun releu

Pentru ca nu mi explic de ce ?

Share this post


Link to post

Salut tuturor, cred ca am o problema cu partea electrica la un espero motor 1,8 an 1998, azi mergeam spre servici si mi sa ars o siguranta adica a topito, pe tablou zicea ca ii de la injectoare, am schimbato am mers 5 metri apoi iar sa ars, dupa ce mi se arde siguranta motorul imi sta turat la 4000, mi sa topit plasticul in tablou unde trebuia sa bag siguranta, am taiat cablurile si am pus 2 papuci sa ajung la un electrician, dar degeaba ca nu se prea pricepea, acum cu papuci ce i-am pus nu mi se mai arde siguranta dar motorul st la 3000 de turati, am desfacut motorasul pas cu pas de la aer sa vad daca functioneaza, merge motorasul, am curatat carburatorul dar degeaba, tot asa imi face, mentionez ca pe gaz imi sta asa turata, daca o trec pe benzina moare motorul! Va rog ajutaima ,am cumparat masina de o luna de zile,Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Ia-o usurel ca ne pierdem. Deci sta turata pe GPL si pe benzina nu merge deloc? Siguranta cred ca o ardea din cauza ca nu facea bine contact in soclu. Ai pus papuci, acum face bine contact si nu se mai topeste, chiar daca e o improvizatie.

Share this post


Link to post

Da pe gpl sta turata la 4000, pe benzina nu merge, imi porneste f greu, pe gpl cred apoi o trec manual pe benzina si daca o tin accelerata peste 2000 sta dar nu mult apoi moare singura! ieri in drum dupa ce am pus paupci imi statea turata pe gpl la 2000, am fost la un mecanic, si mi-o spus ca motorasul pas cu pas de la aer ar fi problema, am ajuns acasa taicameu mai stie mecanica, am desfacut motorasul l-am curatat l-am verificat cu contactul pus si coboara, am curatat si carburatorul unde isi face amestecul, si acum imi sta turata la 3000, daca scot siguranta care mi se tot ardea se tureaza la 4000, nu inteleg care e problema nustiu cu ce sa incep, am verificat si curentul in tabloul de sigurante cu un bec , nu pare a fi o problema, am verificat si curentul la primul injector si este, siguranta care se ardea e de la injectoare, sa fie un injector blocat? sa fie un cablu topit si sa faca undeva masa? MUltumesc anticipat

 

Gata am rezolvat problema un fir a fost topit si facea masa, imi merge, nustiu sa zic de la ce ii firul, dar merge!

Share this post


Link to post

Hello,

 

Am si eu o durere la un Cielo DOHC din 97, cred ca tine de baterie (55Ah - no name).

Cielo e in general o masina lenesa, nu prea trage, mai ales la dealuri. La mine s-a intamplat sa se inece motorul de multe ori, dar la ultima reusita, sa oprit compet, desi eram doar 3 pers in masina si fara prea mult bagaj. E ca si cum ramane fara benzina, desi aveam destula.

 

 

Am fost sfatuit sa schimb fisele, si parca s-a vazut o imbunatatire.

Acum am constatat altceva: daca merg noaptea cu farurile aprinse, audio-player pornit, dezaburire spate pornita, pot sa-mi iau adio de la mersul rotund. Masina merge in suturi, se ineaca da senzatia ca nu poate. Imediat am procedat asa: am stins farurile, am oprit playerul si dezaburirea, iar masina si-a revenit. Tragea bine.

 

Care ar putea fi problema? de ce se ineaca des si pierde din putere? Ma gandesc ca e bateria dusa si nu mai da curent cat trebuie, asa ca i-as lua una noua de 60Ah.

 

Vreau sa-i pun instalatie de gaz, ca sa mai reduc la consum, dar mi-e frica de faptul ca nu o sa mai traga nici cat trage acum...

Share this post


Link to post

Masoara incarcarea pe baterie, nu trebuie sa scada sub 14V fara consumatori, verifica cablurile dintre baterie si caroserie/alternator sa nu ai caderi de tensiune mari pe ele de la contacte oxidate.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Cielo e in general o masina lenesa, nu prea trage, mai ales la dealuri.

Eu zic sa mergi cu un cielo pus la punct ca sa ai termen de comparatie, nu zic ca este avion dar singurele situatii cu pante la care am avut probleme au fost cele de genu la care rotile pierdeau aderenta, nici vorba sa moara motorul in treapta 1 de viteza.

Cred ca ai probleme de genul: avans dereglat, scanteie slaba, bobina inductie, pompa benzina (alimentare slaba sau debit+presiune insuficiente) sau injectoare infundate

Share this post


Link to post

Salut!

Am un cielo din 1996 si am ceva probleme.Nu stiu din ce cauza nu imi mai ajunge curent la pompa de benzina si la motorasul pas cu pas.Am fost la un electrician dar nu am rezolvat nimic.Am mail aflat ca merge si fara calculator.a ramas si el uimit.Are careva vreo idee de rezolvare a acestei probleme?

Share this post


Link to post

Ai siguranta nr.7 de 30 A si releul nr. 21 pentru pompa de benzina. Desigur, problema poate fi alta.

Pe aici gasesti info legat de pompa.

Share this post


Link to post

Deci am patit asa la Espero. Am trecut printr-o baltoaca imensa fara sa vreau. Am ajuns la destinatie (vreo 3 km). Am stat vreo 7 ore. Cand sa plec, nu a mai pornit. In bord, becul "baterie" aprins chiar fara contact pus. Am verficat, bateria se descarcase cu toate ca inainte cu o zi mergea brici, ochiul era verde. Bateria are cam un an de zile, iar alternatorul l-am schimbat acum 10 luni cu unul nou. Toate sigurantele sunt bune si la locul lor.

Banuiala mea este s-a ars o punte de diode de la alternator. Poate fi si altceva ?

Share this post


Link to post

Nu mai tine bateria pe masina si verifica alternatorul (punte cu diode, sigur ai una sau mai multe in scurtcircuit, si releul de incarcare).

Altceva nu mai are ce sa fie.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns. Bateria am deconectat-o de atunci. Am dat si alternatorul jos, il am intr-o plasa sa ma duc cu el la un service.

Mai am pe acasa o punte de diode noua. Ma gandeam sa incerc sa o inlocuiesc eu. Am fost de fata cand a inlocuit un mecanic una si am vazut ca inlocuirea nu e asa grea, doar ca nu stiu cum sa verific daca o punte e arsa sau nu. Am aparat de masurat , dar nu stiu ce marimi trebuie sa-mi dea si pe unde ...

Share this post


Link to post

Salut,

 

Legat de problema antenei electrice (discutata in acest topic la pagina 38), am reusit sa realizez schema propusa si precizez ca functioneaza perfect cu modulul antenei electrice.

 

Mai jos am atasat si schema, respectiv componentele folosite.

 

PS: multumiri colegului Johnny_L

 

Numai bine.

 <img src= ">

 

post-25551-0-48400500-1352983332_thumb.jpg

Edited by dj.martzian

Share this post


Link to post
Guest Luka Lucian

Va salut! Cu scuzele de rigoare, dak cumva s-a mai discutat problema asta a mea, va intreb: la nubira 1, kre si unde este in bord martorul pt pozitii? Dar pt faza scurta? Multumesc

Share this post


Link to post

De nu ma insel, nu exista martor pentru faza scurta, pozitia in bord este iluminarea in sine.

Share this post


Link to post

buna ziua tuturor

 

am si eu o problema cu masina mea,un Espero 1.5 16v din 96,o problema legata de pornire,deci nu mai vrea sa porneasca decat dupa ce i-a dat mecanicul cu spray,nu stiu ce fel de spray.Asta nu mi se pare normal,in mod normal ar trebui sa porneasca la cheie,fara probleme.De asmenea,am notat ca da rateuri cateodata cand apas acceleratia mai puternic si in sarcina si nu se prea simte niciun zvac la treaba asta si cand da rateuri miroase groaznic a gaze arse...Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi vis-a-vis de problema asta?Cum as putea sa o fac?Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Na ca m-a lovit si pe mine prima problema electrica in 8 ani de zile. Problema tine de manchearriere, acum nu se mai aprind deloc, acum 2 saptamani avea momente cand functionau si cand nu. Vreau sa stiu si eu care mufa apartine de mancherierre, cea din stanga sau cea din dreapta, sau daca exista alta mufa in afara de cele 2 din pozele de mai jos.

 

Prima poza din stanga e mufa care iese de langa cablul de KM care o banuiesc eu ca ar fi problema iar in a2a poza inca o mufa...care nu stiu ce face. De mentionat ca le-am curatat pe amandoua...

post-788-0-09971200-1353584523_thumb.jpg

post-788-0-36584600-1353584529_thumb.jpg

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Este aceea din poza din dreapta. Este cuplata la contactorul pt lampi mers inapoi si are culoarea albastru - cian. Incearca mai intai sa elimini saiba interpusa pe partea filetata. Daca nu va merge, trebuie altul.

Share this post


Link to post

Eu am schimbat doua porcarii d-astea - una in punguta, si alta in cutie genuine GM. Cea in punguta (eticheta genuine gm) s-a dus naibii in 6 luni, cea in cutiuta a tinut un an - spana am dat masina, si inca e ok.

Share this post


Link to post

Incearca mai intai sa elimini saiba interpusa pe partea filetata.

Saiba este pentru etansare, ce-i putem cere la minunea aia dupa 8 ani? Ramine ultima sugestie.

 

Totusi, personal as da contact direct de verificare a instalatiei inainte de a scoate piesa respectiva.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

doua porcarii d-astea

 

Cam cat costa una?

Share this post


Link to post

Multumesc pentru idee dar de samsarii astia nu mai vreau sa aud, m-am lamurit care e treaba cu ei acum 2 saptamani.

Share this post


Link to post

Pt. @Viktor: Habar n-aveam ca saiba aceea este pt. etansare. Credeam ca e pusa degeaba ! Uite ca eu am ramas fara etansare si functioneaza si acum, dupa 6 ani (facea contact "dupa pofte" de la cateva luni dupa cumpararea automobilului nou) !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...