Jump to content
Sign in to follow this  
codeman

Demontare Ceasuri Bord Aveo

Recommended Posts

Salut.

 

Am intrat pe forum ca sa gasesc info legate de stergatoarele de la aveo, si am dat de acest topic. Azi m-am dus la reprezentanta de unde am cumparat masina, in noiembrie 2010, buc, bulevardul Timisoara (nu dau firma, dar majoritatea cred ca stiu exact despre ce e vb), pt niste stergatoare. I-am prins in pauza de masa, si am asteptat 30 de minute, dupa care au inceput intrebarile legate de display, si computerul de bord. Cativa erau curiosi de ideea aceasta, de un plastic care iti acopera displayul si tu sa poti vedea autonomia. Cel de la service, nu ca noi nu facem asa ceva!

Pai daca voi nu faceti ? eu cu garantie extinsa GOLD pana in 2015 ce fac ? Eu daca umblu, automat pierd garantia, voi nu, ca sunteti autorizati !

Pai domne ii credeti pe cei de pe un forum ? NU, dar nici pe tine nu te cred, ca te-am vazut de 2 minute !

15 minute am stat asa, doar baliverne si nimic concret. Am ajuns sa vb cu un electrician de acolo, care nici el nu stia daca ar fi displayul mai mare...Din pacate nu avea decat niste ceasuri mai vechi prin dulap pe la el, pe acolo.

Eu nu inteleg cum vine discutia, eu ii platesc pe ei! Ei au avut bani ca eu am cumparat masina de acolo. Daca masina are o dotare, e normal, eu oricum le-am zis ca platesc, dar nu vreau sa imi pierd garantia.

Ma poate ajuta cineva, alte propuneri, cum sa merg sa vb? ce sa le zic ? Sau sa merg la alta reprezentanta ?

Eu sapt, viitoare mai trec pe acolo, o sa vb cu seful de acolo, si eventual voi inregistra o sesizare...si de acolo,vedem ce fac.

 

Share this post


Link to post

Daca esti cat de cat tehnic, fa-o singur. Eu mi-am facut dupa primul anul de garantie si nu a avut nimeni treaba cu bordul. Cati crezi ca o sa se uite ce model de echipare ai si daca e disponibil ecranul mare sau mic? Oricum, este foarte mica posibilitatea sa ai probleme fix la ceasurile de bord, in cazul asta, nu o sa iti acorde garantie. Marile probleme vin de la partea mecanica, nu am auzit pe nimeni sa aiba probleme cu ceasurile de bord ca sa pierzi garantia la ele. Acum depinde de tine daca esti dispus sa risti, pentru ca nu vei gasi nici o reprezentanta care sa faca astfel de modificari.

Share this post


Link to post

Alta idee, e cineva din bucuresti dispus sa faca aceasta demontare ceasuri bord, contra cost ?

Ma gandesc ca daca el are experienta lucrul final va iesi mai bine. Cine e dispus, sa imi lase un mesaj, si discutam.

Share this post


Link to post

Salutare baieti

Am incercat si eu astazi sa schimbi luminile in bord la un Aveo din 2009, 1.4 benzina. Toate bune si frumoase, pana sa scot ecranul sa ajung la leduri. Din ce am vazut pe forum, se trage de placa in sus, usor, dintr-o parte si din alta si ies piciorusele de la ecran din mufe. Bordul asta, din cate am reusit sa vad, nu avea nicio mufa, piciorusele fiind direct cositorite pe placa, si normal ca am fortat si a crapat displayul.

 

Acuma, am nevoie de un display, sau un ceas de bord. Aveti careva de vanzare? Ma puteti ajuta in vreun fel?

 

Apropo, am scos acele, fara nicio furculita sau ce mai recomanda baietii, pur si simplu prinzi de ac, si in timp ce il invarti in sensul acelor de ceasornic, adica de la 0 la 8000 rpm tragi in sus de el. S-ar putea sa faci cateva ture, depinde de cat de intepenit e. Deci, nu recomand linguri si alte prostii.

 

 

Dupa rezultatul tau no offence dar nu as mai da sfaturi. Nici poza aia nu as pune-o. Noi nu am recomandat linguri si alte prostii, Poti folosi ce iti cade la indemana atata timp cat iti este de folos. Display nu vei gasi nici macar la dezmembrari. Treci operatiunea la pierderi sau cumperi ceasurile cu totul. Leduri eu am pus initial albe si da sunt deranjante apoi am "inventat" ceva si le-am facut mov.

Share this post


Link to post

buna ziua,

o sa incerc sa desfac si eu bordul, sa tai bucata care acopera afisajul.

intrebare: cum fac sa-mi afiseze cati km mai am pana la alimentare?

stiti cumva daca arata implicit optiunea aceasta?

 

multumesc

o zi buna

Share this post


Link to post

@codeman

 

Salut,

 

Am citit de n+1 ori topicul si vreau sa intreb si eu, crezi ca si la Aveo Sedan 2008, versiunea DirectBase, deci a doua versiune de echipare, crezi ca imi afiseaza si mie chestiile alea, dar sunt ascunse de rahatul ala de folie/plastic din fabrica?

 

Intreb pentru ca desigur, vazand ce frumos arata cu afisajul mai mare, m-ar "roade" si pe mine sa ma pun maine sa tai acea bucata.

 

Nu ma "doare" ca nu-mi afiseaza temperatura, nici macar nu ma intereseaza ce afiseaza chestia cu benzina si km pana la benzinarie daca e corecta, eu as face modificarea doar ca sa arate mai mare si mai frumos afisajul.

 

Merci!

da are am facut si eu a mea e din 2008

Share this post


Link to post

buna.. stie cineva unde se lipesc firele pe spatele placii de bord pt a pune buton suplimentar ,pt a folosi functiile CB? ceva imagini daca are careva. (aveo 2007) leas lipi pe fata placi dar nu pot scoate displaiul si nici nu vreau sa il sparg



la aveo 2007 a patit careva ca afisajul din bord sa nu ai mai arate cifrele corect,, mai ales cand e cald afara imi arata haotic cifrele pe afisaj . nustiu e ceva normal adica defect comun sau mi se duce mie afisajul?

Share this post


Link to post

Buna ziua , am realizat si eu decupajul computerului de bord , numai ca am observat ca acul de la benzina si de la temperatura apei au un decalaj de 3-4 mm. Cand pun acele trebuie sa fie puse in dreptul la 0 sau leam bagat prea tare inauntru ? multumesc

Share this post


Link to post

pt cine vrea va fac decupajul si buton in partea stanga (recuperate de la ceasuri stricate) ca si la original!

eu va demontez ceasurile numai ca trebuie sa nu aveti nevoie de masina cateva ore!

 


apropo lume nu va mai aruncati asa cu capul inainte (ca mine) sa da-ti ceasurile jos! eu le-am dat la mine din alte motive si bineinteles ca am spart displayul. si cine a zis ca se trage usor in sus are dreptate dar sunt 2 tipuri de ceasuri.cand desfaceti capacul din spate al ceasurilor ar trebui sa vedeti locul unde vine lipit displayul. daca are 2 randuri de gaurele pe fiecare parte inseamna ca are intre display si placa un fel de adaptor si displayul poate iesi in siguranta daca trageti usor. daca pe spatele placii nu se vede decat un singur rang de lipituri ale displayului asta inseamna ca acesta este LIPIT direct pe placa si nu se poate scoate decat prin dezlipire!!!

mult success iar daca vreti va pot ajuta sa va faceti modificarile necesare pt CB!!!!

Edited by george_wrs

Share this post


Link to post

 <img src= "> nu dati acele ceasurilor jos se lipeste un simplu fir pe spatele placi (nu o rezistenta)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Am realizat și eu operațiune de, dezvelirea a cb, poate posta cineva o poza cu locul exact unde se lipesc ce doua fire pt butonul suplimentar. Mulțumesc

Share this post


Link to post

Am realizat și eu operațiune de, dezvelirea a cb, poate posta cineva o poza cu locul exact unde se lipesc ce doua fire pt butonul suplimentar. Mulțumesc

 

va salut. daca mai stie cineva la cine pot gasii chenar la cei ce au decupat la bord chervolet aveo!am decupat si nu prea se vede frumos ! multumesc

as dorii sa cumpar !bogdy_fere@yahoo.com.as dorii sa cumpar

 

post-26844-0-89736600-1410096979_thumb.jpg

Edited by bogdy_fere

Share this post


Link to post

salutare tuturor, dupa ceva ani in care masina a fost in posesia tatalui meu, am facut operatiunea CB, si ca sa fie ca la carte am facut rost si de buton + tija

inca o data spun, si stiu ca repet mai multe postari, mii de multumiri codeman !

Share this post


Link to post

Salut Codeman, crezi ca m-ai putea ajuta cu decupajul serigrafiei la computerul de bord? Ms.

Share this post


Link to post

Salutare,poate pune cineva o poza unde sunt conexiunile pe spatele placii unde as putea conecta un buton separat?Nu pot scoate ecranul.

Share this post


Link to post

Salut am facut si eu mosmanda... am facut o tija dintr-un surub de 6 cu o gauria in el si insurubat alt surub mai mic in el ca sa imi apese pe acel buton din spatele placi. Aveti grija eu nu am avut ca altii display-ul in sloturi la mine era lipit direct pe placa si a trebuit sa dezlipesc toti acei 20 de pini si si apoi sa dau jos PCB-ul ca sa pot monta tija facuta si butonul pe PCB.

Share this post


Link to post

Salut . Am facut si eu decupajul dar din neatentie/prostie/etc am ars placa cu ceasurile de bord . Nu-mi mai functionau ceasurile , nu se mai afisa nimic pe display si intr-un minut doua , se incingea placa de ziceai ca ia foc. Am comandat un ceas de bord de pe net . De la ceasul vechi am luat push-button-ul si tija de plastic . Folia si geamul curbat se gauresc f. usor cu in letcon . Nu stiu daca de la scurt-circuit sau nu kilometrii sunt inainte cu vreo 34500 iar ceasul de combustibil merge cand bine cand anapoda . Mai sap si/sau mai intreb .

Intrebare : Are cineva sa puna o poza sa vedem si noi unde si cum se conecteaza senzorul de temperatura ? ca de link-uri sunt satul , ba nu-s valabile , ba .... puii mei .

Multumesc .

Share this post


Link to post

@D.Claudiu ai o mufa in spatele grilei mici din fata masinii putin la dreapta cum te uiti la masina, daca te uiti atent in zona aia o vei gasi imediat.

Edited by laur21

Share this post


Link to post

Salut baieti, pana la urma a reusit cineva sa monteze senzorul de temperatura exterioara ? Eu am fost la dezmembrari si am gasit un senzor, l-am montat si nu-mi indica nicio valoare, tot liniute afiseaza, asa ca i l-am dat inapoi baiatului. Ma gandesc ca poate era defect ca a intrat perfect in mufa.

Share this post


Link to post

@laur21 , am cautat pe toate partile si nu are mufa .(probabil cablajul nu e prevazut cu mufa pt senzor temp.) Cand mai da caldura , o sa demontez toata grila si daca nici asa nu gasesc o sa belesc si izolatia la cablaj :D

 

Edited by D.Claudiu

Share this post


Link to post

Salut,

Am decupat si eu plasticul de pe display, am gasit de cumparat un microcontact identic cu cel de la kilometri, am improvizat un buton si am gaurit geamul si folia. Am remontat si totul este OK. Am insa o problema. La mine nu exista senzorul de temperatura externa (din bara fata), s-au nu il gasesc??. Pe afisaj imi apar liniute ce palpaie. Senzorul de temperatura este de fapt un termistor de 2.2 K tip NTC. Daca stie careva unde se leaga in bord?

Multumesc.

 

 

Cateva poze se poate !

Share this post


Link to post

Salut,

Sunt nou aici, dar am citit o mare parte din postarile voastre si mi-a trezit o curiozitate.

Se pot schimba ceasurile cu totul? Parca prefer sa iau ceasuri SH full decat sa le ciopartesc pe cele actuale. Mufele am vazut ca sunt la fel, dar nu stiu daca ar merge, imi e sa nu dereglez kilometrajul sau sa provoc alte nereguli.

Scuzati-ma daca s-a mai scris despre asta, nu am apucat sa parcurg toate postarile.

Share this post


Link to post

Cu siguranta dereglezi kilometrajul, adica noul kilometraj va fi de pe ceasul pe care il pui pe masina. Metoda "hibrida" este sa iei partea electronica (placa cu circuite) de la tine si sa o pui pe ceasurile SH.

Share this post


Link to post

Mersi, m-am gandit ceva si la posibilitatea asta. Dar pe de alta parte, kilometrajul nu ar trebui sa fie inregistrat de computer si nu de ceasuri in sine? Ma gandesc ca ceasurile doar redau datele deja inregistrate de computer.

Incerc sa ma gandesc la toate variantele inainte sa incep sa "operez" ceasurile. :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...