Jump to content
Sign in to follow this  
sergiuhusca

Dacia Introduce Motorul De 1,2 Litri Si 75 Cp Pe Logan Si Sandero

Recommended Posts

Plangaciosii de pe forumuri exprima consumurile pe care le au zi de zi...

Share this post


Link to post

Le au din vina lor, nu a motoarelor ... sa circule noaptea, sa nu le mai aiba zi de zi. Declaratiile producatorului pot fi verificate oricand, metoda-i reproductibila. Plansetele isterice sunt, doar, repetabile, dar nu verificabile.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

offtopic: Amic de-al meu, ne stim din generala, a avut din 2005 pana acum un FIAT Stilo 1.2L 16v, cutie in 6 trepte. Consumul urban 8-9 mers lejer si 11-12 mers apucat (nu prea imi vine sa zic sportiv). Acum si-a tras un Stilo Abarth 2.4L 24v care ii ia 12-13 litri mers usor si 15-16 in rest. Pe probate (de nustiu cate ori) va spun ca n-am vazut motoru de 1.2 de pe Stilo sa aiba consum urban sub 8 litri, mers lejer. Masina era intretinuta, taica-su e prin directorimea de la autoitalia... piese, tot ce vrei, gratis la orice ora. Frumos, nu?

 

ontopic: Nu cred ca o sa stea rau la consum motorasul de 1.2 16v de la Dacia. Cred ca papa undeva la 8 litri in oras, ceea ce este normal.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Consumul urban pentru mersul la scarbici, la ore de varf, este dat de catre motor sau de catre trafic si de catre scurtimea excursiei ? Consumurile declarate de catre producatori sunt date pentru a avea aceiasi termeni de comparatie si nu pentru a masura conditiile de trafic ale fiecaruia. In conditiile acestea, la sarcini mici si medii, motorul de 1,2L si admisie variabila va fi, intotdeauna, mai economic. Atata timp cat regimul predominant este cel de clapeta inchisa si mutarea sandramalei de ici, colo, cu cat este cilindreea mai mica, cu atat este mai bine pentru sofer la portofel. Lucrurile se schimba, doar, la sarcini mari, cand cari "marfa" pe distante lungi si vrei viteze mai mari decat cele reglementate, da, atunci este bine sa ai o motorizare superioara. Oricum, motorul de 1,2L 16V trebuie sa fie superior celui de 1,4L 8V.

Share this post


Link to post

Masina aceea era coupe, nu se punea problema de carat cu ea ptr ca nu avea ce (poate doar o colega de facultate, cine stie, si inca 2 inghesuite bine-n spate > :) ). De mers, stiu ca mergea mult si cu orice ocazie pe care o prindea... eh, benzina + piese la discretie. Cand era rost de mers undeva venea si ne lua pe toti fara discutii. Foarte de treaba baiatu. Am avut discutii cu el pe tema asta, constatarea era ca-i lua minim 8 urban. Asa or fi Stilo, poate cand erau mai noi luau mai putin... cine stie. Tipul lucreaza in service Autoitalia si din cate stiu are un curs de pilotaj facutacum vre-un an sau doi, probabil atunci s-a pregatit de Abarth. De-asta inclin sa cred ca stia sa conduca respectivul 1.2 si ca asta era consumul real. Asa or fi consumand masinutele alea. Consum urban de 7-8 litri obtineam cu Opel Corsa 2008 1.2 16v 80 CP, si ma dadeam la ea. Chiar consuma putin motorizarea 1.2 Opel si avea si 80CP. Ce n-am inteles eu a fost cutia in 6 trepte pe motorul de 1.2 de pe Stilo (75cp parca avea).

 

Cred ca un Sandero 1.2 16v 75CP cutie in 6 trepte s-ar vinde extreeeeeeem de bine aici in .Ro

Edited by fry

Share this post


Link to post

Sunt curios, la noi se vinde pe GPL? Si daca da, cat costa?

Aici isi fac reclama teribila, Sandero GPL incepand de la 5900 euroi. Pe GPL nici matizul nu are pretul asta.

Share this post


Link to post
eu nu inteleg ce criticati atat motorizarea asta. uitati-va si la seat, care pe exeo au pus cel mai mic motor de 1.6 102 cai. motor 8v, fiabil insa de o puturosenie incredibila pe o masina de 1400 de kg cum e exeo.

Ideea e ca nu obliga nimeni sa ia 1.2, vreti motoare mai puternice se poate opta pt dieselul de 85cp, sau 1.6 16v care ca performante e peste orice motorizare de la aveo sau orice masina din clasa asta low cost (aveo,albea,symbol etc)

Evident e de o generatie mai veche decat ce e pe aveo de ex. insa personal eu nu dau 2 bani pe treaba asta. cu ce ma dezavantajeaza ca e de generatie mai veche? ba chiar poate fi un plus.dau exemplu chiar motorul 16v de pe logan. pe megane1 pe care a fost pus a avut mari probleme cu bobinele de inductie si cu faptul ca nu prea statea la relanti. de cand l-au pus pe logan au schimbat producatorul de bobine si nu mai sunt probleme.

 

Un lucru de apreciat la dacia e ca ofera o diversitate destul de mare de modele si motorizari. treaba asta e un lucru pozitiv, fata de perioadele cand puteai cumpara supernova cu doar o singura motorizare, sau cand s-a lansat loganul de era doar 1.4 si 1.6.

si strict despre motor desi arata cam lesinat pe hartie, e posibil ca in practica sa se miste mai bine decat cel de 1.4. asta pentru ca e 16v si are puterea mai sus, astfel ca in depasiri e posibil sa fie mai sprinten decat de 1.4 care in ture mari e destul de lesinat.Plus ca am inteles ca se va folosi cutia jh3 pe 1.2, si nu cea jh1 care era pe logan 1.4 si care intr-adevar penaliza rau de tot motorul.

probleme la dacia nu sunt motoarele, care sunt reusite poate chiar prea reusite (mai putin dci-ul de 70cp care intr-adevar are probleme de fiabilitate). Problema la dacia e ergonomia ..sa bage si ei comenzile geamurilor pe usi. sau alta problema sunt scaunele care sunt destul de inconfortabile.Sau lipsa de o cutie automata, sau un climatronic..astea probleme nu motorizarile :) .a mai fost problema cu interiorul si exteriorul insa de cand cu faceliftul de anul trecut mie mi se pare ca arata bine, atat exterior cat mai ales la interior unde progresul a fost clar vizibil.

Sigur sunt probleme si cu 1,4 mpi ,au inceput sa bage piese Sinterom in motoare si semeriguri.(pinionul de distributie)Partea proasta este la garantie.Cei din service asteapta sa treaca garantia(18 luni) si dupa, iti schimba piesele dar pe banii clientului. :o Edited by q_acdc

Share this post


Link to post

da de unde, am cunostina care a schimbat pe garantie. 90% din cei cu problema asta (un lot a avut aceasta problema) au avut schimbat in garantie

Share this post


Link to post

maximus, tu ai garantie, pe tine cand te schimba ?

Share this post


Link to post

Cand ai masina noua si vezi cand iti desface motorul in bucati ,suruburi ,spoiler ,planetara,mai faci geometria pe deasupra platesti o parte din manopera cum iti cade la stomac? Sunt patit cu Logan din firma (noroc ,acum am Matiz) si cel personal tot Logan cu scurgere de ulei .Te duci la garantie si spune :etansare suruburi ,nu este o problema grava!Mai mergi cateva mii si masina iese din garantie. :( ( La prima revizie au cerut 500 lei si materialele fac 235 lei.( 4l ulei elf ,filtre Mann) :o Manopera mai scumpa decat consumabile.

Edited by q_acdc

Share this post


Link to post

Maximus, Cararama, Apophis ( si ce alte nume o ai avea) nu mai are garantie. A iesit din garantie si are si norma de casare implinita. 40000 posturi pe Softpedia si banuri peste tot. Numai la noi si probabil pe CoolGirl si pe matrimoniale.ro probabil ca mai activeaza.

Pe langa "Mi-au zis 2 vecini" se poate deschide si un topic " Stiu de la o cunostinta" ?

Scuze de offtopic. Dar si loganul pe aici este tot offtopic.

 

Apropo de asta: Un vecin de scara si-a luat in 2006 un logan 1,5 dCi 65 CP. In 3 ani nu a facut decat 12000 Km cu ea, si i-au picat injectoarele ( treaba cu pilitura). Doar ca masina a avut 2 ani garantie. Trebuie sa le schimbe pe banii lui...si costa vreo 5500 ron toate injectoarele, plus ca pierde ulei pe la turbina ( care trebuie schimbata). Deci cu manopera, vreo 8000 ron. La ce si-a mai luat masina daca merge asa putin. Si masina a luat-o pe credit si mai are de platit la ea vreo 5 ani...

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

da stim. tot ce e dacia e prost :) nu ma asteptam sa ajungem la o alta concluzie :P

Share this post


Link to post
... da stim. tot ce e dacia e prost ...

Daca mergeai cu un taxi dacia, din ala ingrijit, de doar 60k km, te lamureai ca plangi la mormant strain.

Share this post


Link to post

.

 

Ciudat, desi se lauda ca vand de rup, in topuri nu apare dacia:

]

 

Sunt subiectivi! Rau intentionati! Platiti de "aginturili" straine sa discrediteze Dacia!

Nu luati in seama,Dacia e pe cai mari. In august inchid fabrica pentru remont.

Share this post


Link to post
Te duci la garantie si spune :etansare suruburi ,nu este o problema grava!Mai mergi cateva mii si masina iese din garantie. :( ( La prima revizie au cerut 500 lei si materialele fac 235 lei.( 4l ulei elf ,filtre Mann) :o Manopera mai scumpa decat consumabile.

Daca va duceti la toti hotii...La noi manopera de revizie e vreo 90-110 lei la Logan, restul pana la 290 de lei sau 400 sau 500 lei (diesel sau benzinar gpl) sunt piese.

Iar daca omul are pierderi de ulei la masina si eu il trimit acasa si-i zic ca-i normal, mi-am cam aprins paie in cap.

Share this post


Link to post

Laurentiu, in Bucuresti sunt o groaza de dealer & service Dacia Renault:

- DacoServ

- Adras

- Cobalcescu

- AutoNesti

- Automarcus

- Simpotrans

- IPSO

- Serus

- LatinEFE

- Meridian

Deja am enumerat 10. Si or mai fi dar nu imi vin in minte acum. Exceptand DacoServ, cam toti sunt niste legatori cu sarma si niste banditi, practicand aceasta treaba mentionata de q_acdc.

Share this post


Link to post
.

 

Ciudat, desi se lauda ca vand de rup, in topuri nu apare dacia:

]

 

 

Sunt subiectivi! Rau intentionati! Platiti de "aginturili" straine sa discrediteze Dacia!

Nu luati in seama,Dacia e pe cai mari. In august inchid fabrica pentru remont.

Nu discreditez ci doar un client nemultumit(sunt la al doilea Logan cu probleme)  <img src= ("> de servicile lor!As fi fost multumit sa mearga motorul bine.(fara scurgeri de ulei)

Nu am ce reprosa la masina ,spatiu ,este noua, nu doresc performante,nu fac liniute la semafor .Atat doresc ,o masina sa nu am probleme cativa ani de zile,(fara reparatii)doar benzina si revizile curente. Am cerut mult?

Share this post


Link to post

E un lucru normal, cel putin la noi in Romania, cel putin din ce stiu eu, ca in service sa dai peste oameni nepregatiti, nu e ceva strict legat de Dacia. "Asa face toate" !

Share this post


Link to post

As vrea sa inlocuiesc Matizul cu un Sandero 1.2 16V. Am fost la testdrive; am fost bine impresionat de masina DAR motorul mi s-a parut mult mai zgomotos decat la Matiz. Adica turat la 3000rpm se auzea cum se aude Matizul la 4000-4500 rpm. Ma deranjeaza acest zgomot puternic al motorului.

Share this post


Link to post

Te vei obisnui, daca nu se rezolva cu niste Dynamat sau Aluband pe interior :) .

PS. Daca spui ca asta de 1.2 face zgomot stai sa-l vezi pe ala de 1.6 :D crede-ma ca zgomotul e un invonvenient minor pe langa celalalte beneficii.

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Sa-mi iau masina noua si sa nu fiu multumit de ea inca de la inceput ?! Sau sa recurg la solutii de compromis dupa aia?! Nu in viata asta.

 

Nu-ti place ( si sunt convins ca ai motive :mrgreen :) n-o lua !

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

A aparut noul chevrolet Aveo si are un pret bunicel plus dotari ...6 airbaguri, ABS, ESP pana in 10.000 euro(pret promotional de lansare)

Share this post


Link to post

Mie imi place masinuta (Sandero 1.2 16v) Masina de oras ideala (7.3% numai urban + AC pornit) Singurul inconvenient e prima treapta de viteza unde la 4000rpm abia am 25-27km/h fata de Cielo unde la 4000 in prima se duce acu pe 40km/h :)

Oricum la mine e acum asa: mers urban si drumuri extra pana in 150-200km bag pe Sandero iar extraurban peste 200km bag pe Cielo :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...