Jump to content
Sign in to follow this  
brusli

Cablu Ambreiaj Inghetat?

Recommended Posts

deci...cind a nins... am parcat cu spatele(intr-o zapada mare)

dimineata am pornit motorul...am apasat ambreiajul(era foarte tare pedala)...l-am fortat(apasat) la fund,....si acolo a ramas pedala.

i-am dat niste picioare la pedala si si-a revenit.

 

a doua zi la fel...dar nu si-a revenit...traisca metroul!!!

 

azi la fel...nu si-a revenit...traiasca metroul?????

 

ideea e ca se apasa grrrrreu pedala...si acolo ramine.(in fiecare dimineata cind e frig)

 

 

 

in schimb ziua (cind se incalzeste) ...il gasesc la loc(revine)....si circul cu masina.

 

cind isi revine si apas parca se aude un zgomot(tine ceva) doar odata...apoi merge brici

 

o avea apa pe-acolo care ingheata??/

Share this post


Link to post

Yeap, cablu are un manson de cauciuc pe undeva, care cel mai probabil s-a rupt si a intrat zloata zilele astea. Apoi au venit gerurile si a inghetat bocna.

 

Exact faza asta am patit-o eu anul trecut. Stateam 20 minute cu motorul pornit, pina probabil se mai incalzea putin, mai de la trepidatii si isi dadea drumul. In primavara l-am schimbat. Si m-a tinut pina acu o saptamina cind s-a rupt! :mda:

 

Primul m-a tinut 5 ani si ceva, si l-am schimbat ca sa nu mai am probleme pe care le ai tu acum, iar al doilea m-a tinut sub un an :wallbanger:

Share this post


Link to post

deci trebuie schimbat cablul??????????

Share this post


Link to post

De-acum s-a cam terminat cu gerul (ma rog, peste vreo 2 zile), asa ca pina in toamna probabil poti sa mergi fara probleme cu el. Dar la iarna urmatoare...daca vrei sa nu ai surprize cu siguranta trebuie schimbat.

 

Chiar si pe timpul verii, sa fii atent daca nu cumva ti se pare ca merge mai greu, ca "freaca" ceva cind apesi ambreiajul, ca se poate ca din cauza frecusului din iarna sa inceapa sa cedeze cite putin, citeva mustati intii, apoi tot mai mult.

 

Cel putin eu asa cred ca sa va intimpla, eu nu am asteptat pt ca aveam de facut niste drumuri lungi si nu aveam chef sa am vreo surpriza. Si oricum, daca la cablu nou mi s-a intimplat nefacuta...ce sa mai zic la unul chinuit cum e al tau deja...

Share this post


Link to post

mie imi ingheata roata in spate daca trag frana de mana iar inainte cu dacia imi ingheta cablul de acceleratie in carburator. mai nou imi ingheata incuietorile la usi. solutia sunt 2l de apa fierbinte. la carburator trebuie turnat cu grija sa nu intre pe unde nu trebuie.

fiind vorba de cantitate mica de gheata care blocheaza elementul respectiv si daca torni apa un pic pe langa tot isi da drumul.

Share this post


Link to post

zetics unde l-ai scxhimbat?

Share this post


Link to post

La City Center. Pe ala de a ingetat, anul trecut, si care s-a rupt.

 

Astalaltu, l-am schimbat vineri in spatele blocului cu un vecin care surubareste masini si care zice ca a lucrat pe la daewoo. Am preferat asa, desi culmea! cablul s-a rupt cind masina era pe la parcul Ioanide, la 2 pasi de City Center. Nu stiu, parca am inceput sa nu mai fiu multumit de aia. Probabil nu a fost vina lor cu cablul. Dar mi-am facut tot atunci si frinele. Si pe stinga spate nici acum nu merge bine, nu prea tine, ba hîrîie, ba nu se mai anclanseaza deloc...whatever

Share this post


Link to post

ce tel ai?

da0-mi pe privat

Share this post


Link to post

brusli, ridica capota si inspecteaza oleaca cablul. e destul de vizibil, in dreapta cutiei de viteze, si mai jos oleaca. se prinde de o tija. sau daca ai cum sa te uiti pe sub masina, e chiar la vedere. e si un burduf de cauciuc pe-acolo, care la mine era rupt. dar daca nu ai o rampa e destul de greu sa-l schimbi.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

va multumesc...pt sfaturi.

n-am schimbat cablul inca...dar (multumesc lui dzeu) vremea tine cu mineeeeeee.

azi conduc :banana:

Share this post


Link to post

Brusli, daca dai cu niste vaselina pe bucata de sub burduful rupt, nu-ti mai ingheatza dar in timp va aduna praf si tot la schimb ajungi, insa treci de bucata asta de vreme naspa si-l schimbi cind se face mai frumos afara sau cind ai timp ;)

Share this post


Link to post

Mare porcarie burduful ala. Si eu am patit pe gerurile de la zapada trecuta (in februarie), si pana la urma a trebuit sa il schimb. Mergeam cu termosul de apa calda prin oras, pana intr-o zi cand a fost mai ger si nu mai m-a ajutat nici termosul: era prea putina apa! A trebuit sa cer prin stanga si in dreapta apa calda. Pana la urma am luat dintr-o institutie publica si am plecat direct la service!!!!

 

fm

Share this post


Link to post

brusli: vezi ca daca ai fortat vreun pic cablul exista riscul sa se fi rupt din firele cablului. Al meu cand l-au dat jos cei de la service avea vreo doua fire plesnite si vreau sa iti zic ca nu am fortat prea tare pe el, cand mi-am dat seama ca e inghetat.

 

fm

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...