Jump to content
Sign in to follow this  
balanel

S-a Interzis Cursa Fia Gt In Bucuresti

Recommended Posts

"Noi" (statul, primaria) nu suntem societatea comerciala. Rolul nostru nu este neaparat obtinerea profitul direct ci profitul cetatenilor. Faptul ca smecherii iau bani in Romania (si Bucuresti in particular) si nu in alta parte este un lucru bun. Sunt bani adusi aici, e dezvoltarea orasului si a tarii la mijloc. Dar, ma rog, asta e mentalitatea la noi: "daca mie nu imi iese nimic in mod direct, sa nu ii iasa nimanui!".

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

In sfarsit vad si eu ca iau astia o masura buna. Asta mai trebuia la cate strazi sunt blocate acum, sa mai blocheze si zona aia...

Share this post


Link to post
"Noi" (statul, primaria) nu suntem societatea comerciala. Rolul nostru nu este neaparat obtinerea profitul direct ci profitul cetatenilor.

 

Ba chiar si asa "noi" statul/primaria castigam bani pentru ca daca cineva , sa zicem buticul X care va vinde 5000 sticle de suc in 1 zi ( calcul fictiv ) va avea de platit impozit ca si suma mai mare la buget si uite deci cum statul/primaria castiga bani aducand clientul la vanzator prin cadrul acestor evenimente.

Aspect valabil si pentru firma care se ocupa cu asflatarea si cu incercuirea si cu amenajarea in general samd.

Share this post


Link to post

Sa o faca la SIbiu sau Brasov, acolo sunt sanse de reusita mai mari. Mai ales la Sibiu, unde primaria e mai nemteasca.

Aici la bucuresti NU SUNT IN STARE sa faca cursa.

Este trist dar e adevarul.

Iar oprescu este un dobitoc... un primar responsabil ar fi incercat sa repare cat mai mult orasul, ca sa poata sa faca evenimentele de genul asta posibile. La noi nu... la noi se anuleaza.

Eu ma bucur ca nu se mai tine cursa pe de o parte dar mi-ar fi parut foarte foarte bine sa se poata tine, sa existe posibilitatea asta aici.

Share this post


Link to post

Deci alegerea ar fi intre: deloc si nu chiar perfect. Evident, e mult mai simplu sa alegi sa nu faci nimic.

Share this post


Link to post

Va dati seama ce nasol ar fi sa organizam vreo Olimpiada? Sa vedeti atunci haos si strazi blocate!

Share this post


Link to post

Ei si voi acuma ... Lasati sa fie Budapesta aglomerata, cu strazi blocate 2-3 saptamini, cu gunoaie si alte din astea ... Adevarul e ca in 1996 cind am mers prima data la Formula 1 era extrem de aglomerat in Budapesta. Toate hotelurile, motelurile si pensiunile erau pline ochi, a trebuit sa dorm in masina. Heiiii, cred ca m-am timpit de tot :o ... pai nu e rau deloc sa ai hotelurile pline. Dar totusi, am stat la o coada de peste 20 km ca sa intru la Hungaroring ... bleah ... si acolo nu am gasit loc de parcare ... in conditiile in care cimpurile vecine, proaspat recoltate, erau inchiriate pe post de parcare ziliera cu banuti frumosi de catre proprietari. Hmmm, dar parca nici asta nu e ceva de rau ... Daca ar fi sa mai mentionez si benzina vinduta, haleala vinduta, bauturile racoritoare (sau ne), etc, stiti la ce concluzie ajung ? Ca ungurii sint niste prosti si noi sintem niste destepti !

 

PS: Din informatiile pe care le-am obtinut de la TV, (fosta) cursa din Bucuresti se va tine in Budapesta.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

2 vecini vorbesc de o suma cu 8 cifre pierduta din cauza anularii cursei FIA GT.

 

Lasa, bine ca totusi se aproba parade gay! :-&

Share this post


Link to post
Daca era concert d-ala in fata casei poporului cum sunt multe, MOCA date de primarie era mai bine nu ?

Dala de iti bubuie peretii de muzica in general proasta si de pe urma caruia primaria nu ramane decat cu dauna financiara pentru ca nu ai de unde sa cumperi un suc sau ceva ca sa zici ca faci si tu comert.

Sau ai uitat ce cloaca murdara erau fantanile asta iarna pentru marele comert naturist care vindea un rahat de mici in mijlocul orasului.

Si ai uitat cat de mult a ramas mizeria pe acolo.

Si acum mai gasesti prin "verdeata" coifuri si alte ramasite.

 

Ceva e gresit rau in gandirea unora. Daca e moca si nu produce bani e bun, daca e tot moca dar aduce si bani nu e bun, in conditiile in care ambele creaza zgomot si mizerie.

Cred ca ma judeci gresit. Ai impresia c-as fi vreun fan al gheretelor cu mici moca? :) )

Concert in fata casei poporului? Au fost multe, dar nu se inchide circulatia din cauza lor ci se ingradeste doar parcarea aia mare din fata Parlamentului, care oricum in weekend e goala. Nici nu simti. In plus de la concertele alea sa dea naiba daca razbate vreun sunet pina in casa. Ma rog, nu stiu cum o fi la cei care stau chiar in capatul ala dinspre Parlament.

 

 

Nfs-ule, ce n-as da sa faca ceva incalziri prin fata balconului meu niste bolizi de aia, ca de liniute cu ursuleti sunt satul si eu la 2-3-4 noaptea.

Ti se ia si d-astia pin' la urma... sa nu crezi ca eu n-am iesit la balcon sa-i vad si eu nitel... da' dupa 10 minute deja imi vajaia capul.

 

 

Nu ma intelegeti gresit, nu ma bucur ca nu se mai organizeaza evenimentul. Ma bucur doar ca nu mai e in mijlocul Bucurestiului.

Share this post


Link to post

Balanel e un mare 0 pentru mine...sa se roage la D-zeu sa nu-l prinda vre-un motociclist facand fite la el...

iar Ontopic...

Pana una alta ratam un show pe cinste...din cauza rahatului de Oprica...las ca ne iau Ungurii si Bulgarii tot...sa ceara ei spagi si alte porcarii sa ajungem chiar cea mai ratata tara din Europa...pe mine nu ma deranja cu nimic centrul ala blocat...oricum traficul e blocat non stop pe-acolo...ce contau inca 10 minute in plus de ocolit, macar aveam si noi ceva frumos acolo , in rest nu ne priveste pe noi ce se intampla cu pompierii , ambulanta etc etc...conteaza sa ma distrez eu ca si cetatean...

Edited by Mircea
Lasa atacurile la persoana pentru scopuri mai nobile.

Share this post


Link to post

Pai da, dar eu - tot ca cetatean - nu ma distram deloc prin aglomeratia aia. N-au decat sa faca "ceva frumos", dar in alta parte, nu in mijlocul orasului cand n-ai nici trasee ocolitoare!

Edited by NFS

Share this post


Link to post

@salex: Nu exista termen de comparatie intre ce a fost atunci la Budapesta si ce avem (aveam) noi aici in Bucuresti. Nu poti sa compari F1 cu FIA GT. Daca am avea si noi circuit de F1 sunt convins ca altfel ar sta treburile, am avea inclusiv o droaie de straini care ar veni sa vada cursa. Nu inteleg de ce aduci Hungaroring in discutie... ala este un circuit dedicat, este situat langa Budapesta, totul este exact cum trebuie acolo. Aglomeratia dureaza cat dureaza evenimentul... nu 1 luna inaine si 1 luna dupa. Nu-s ungurii dobitoci sa-si taie centrul si copacii din el. FIA GT la Bucuresti e un dezastru, in ungaria e foarte ok. Ce sa mai zic...

 

Pana la urma trebuie acceptat si faptul ca romanii nu sunt fanii acestui de gen de eveniment iar politicienii lenesi si prostuti se pliaza pana la urma cererii de a nu face nimic deosebit. Trist dar adevarat.

Trebuie bani investiti in infrastructura, altfel nici daca se vrea nu e posibil sa se faca mare lucru aici.

Sunt tare curios cum o sa fie cu finala Europa League... in loc de stadion noi avem o groapa acum.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Orice eveniment sortiv este aducator de profit general. Faptul ca nu se mai face este de regretat. Chiar daca nu e chiar placut zgomotul sa zic mizeria astea tin de organizare. Doar cu sacrificii reusesti sa dai inainte - la noi cum dam un pic de greu gata renuntam ca e mai usor nu !

Share this post


Link to post
@salex: Nu exista termen de comparatie intre ce a fost atunci la Budapesta si ce avem (aveam) noi aici in Bucuresti. Nu poti sa compari F1 cu FIA GT. Daca am avea si noi circuit de F1 sunt convins ca altfel ar sta treburile, am avea inclusiv o droaie de straini care ar veni sa vada cursa. Nu inteleg de ce aduci Hungaroring in discutie... ala este un circuit dedicat, este situat langa Budapesta, totul este exact cum trebuie acolo. Aglomeratia dureaza cat dureaza evenimentul... nu 1 luna inaine si 1 luna dupa. Nu-s ungurii dobitoci sa-si taie centrul si copacii din el. FIA GT la Bucuresti e un dezastru, in ungaria e foarte ok. Ce sa mai zic...

 

Imi pare rau, ai ratat complet esenta. In primul rind am vrut sa punctez faptul ca orice inceput e greu, se confrunta cu lipsa de experienta in organizare, cu o gramada de minusuri, cu o gramada de neplaceri pentru toate partile. Dar toate pot fi remediate ulterior si pot sa iti confirm personal faptul ca, dupa prima experienta neplacuta, ungurii au reglementat admirabil toate problemele. Cunosc foarte bine locatia Hungaroring, n-are nici o legatura cu tipul evenimentului ci tocmai cu ce am explicat mai sus. Daca vrei sa fim scrupulosi, ungurii au taiat copaci pentru a face Hungaroring, e drept ca nu din oras. Si nu, la inceput nu a fost totul exact cum trebuie acolo. Al doilea lucru pe care l-ai ratat e faptul ca fosta cursa FIA din Bucuresti se va desfasura in Budapesta. Cel putin asa s-a spus pina acum, nu s-a facut nici o mentiune legata de faptul ca s-ar desfasura pe circuitul de F1. Ba chiar din contra, s-a lasat a se intelege ca se va desfasura in oras ! Daca informatia e gresita, eu unul asa am primit-o.

 

... politicienii lenesi si prostuti se pliaza pana la urma cererii de a nu face nimic deosebit. Trist dar adevarat. Trebuie bani investiti in infrastructura, altfel nici daca se vrea nu e posibil sa se faca mare lucru aici.

Aici ai 101% dreptate. Lenea, prostia si incapacitatea de a gestiona un eveniment deosebit sint, cred si eu la fel ca tine, motivele reale pentru care s-a renuntat la organizarea cursei. Din punctul meu de vedere, nu evenimentul in sine a fost de natura sa deranjeze multi locuitori ai Bucurestiului ci proasta organizare. Nu e normal sa stea cauciucurile de protectie, tribunele, parapetii, etc luni de zile inainte si dupa eveniment. Dar, ca unul care trece zilnic pe traseul afectat, pot aprecia ca doar pe parcursul cursei (cu tot ce tine de asta) traficul a fost cu adevarat blocat.

 

Nu am fost si nici nu sint un admirator al cursei de la Bucuresti (ma rog, al fostei curse). In sine, mi s-a parut f. subtire iar organizarea, pe alocuri, de-a dreptul kitschoasa. Totusi, privind lucrurile in perspectiva, am apreciat initiativa si am sperat ca in editiile urmatoare publicul va fi mai cistigat, la fel si orasul.

 

PS: Daca amintesc si de etapa F1 de la Monte Carlo, o sa ziceti iarasi ca nu are legatura cu cursa de la Bucuresti ?

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Va dati seama ce nasol ar fi sa organizam vreo Olimpiada?

 

:o fftopic: Oare cum o fi fost la Universiada din 1981 ?

Share this post


Link to post

Monaco, luna trecuta. Nu va asteptati sa vedeti asa ceva in B, alegatorilor bucuresteni le place carnatu la greu (sa ma ierte Costi pentru adaptarea citatului).

 

 

 

post-174-1245324561_thumb.jpg

 

Caption: Sunbathers relax on a roof as McLaren Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain drives during the second free practice session ahead of the Monaco Formula One Grand Prix at the Monaco racetrack, Thursday, May 21 2009.

Share this post


Link to post
In sfarsit vad si eu ca iau astia o masura buna. Asta mai trebuia la cate strazi sunt blocate acum, sa mai blocheze si zona aia...

Să vezi ce bine se va circula acum :uff:

2 vecini vorbesc de o suma cu 8 cifre pierduta din cauza anularii cursei FIA GT.

Important e că nu se mai închide zona, nu se mai blochează străzile, dă-i în colo de bani, oricum ideea e să nu se audă de noi. Nici ca oraş, nici ca ţară...

Precis cei care au văzut în asta un lucru bun, vor aprecia traficul lejer de la vară şi îl vor pune pe seama evenimentelor "lipsă", nicidecum pe faptul că pleacă lumea din oraş în concedii...

Share this post


Link to post

Bucuresteni, aveti un bou de primar de numa-numa. Stiam ca omul, cu cat imbatraneste, devine mai inteligent. Wrong in cazul lui Hoprescu: asta de ce imbatraneste- mai rau se prosteste. Cum dracu sa lasi asemenea eveniment sa "plece" la vecini? Atatea hoteluri ocupate, atatia bani din promo-uri, drepturi de difuzare tv si alte alea, bani de bani. Lasa, ungurii is mai jmecheri. Atunci circuitul din jurul pralamentului, pentru care se bateau unii cu pumnu-n piept ca e numa' bun pentru curse, nu e potrivit pentru asemenea evenimente? Pentru cateva zile de aglomeratie, se da cu piciorul unei ocazii de a scoate bani MULTI aproape din orice.

Si pentru cei care zic "dom'le, trebe circuit dedicat"- pai facei ceva si determinati guvernu' sau vreun investitor local/strain sa faca circuit, sa nu va mai aglomerati atata prin capitala.Pacat de eveniment, ne mai vedea si pe noi lumea la teve, acuma ii vad pe unguri.

Share this post


Link to post

Pai Monaco e o statiune din alta emisfera :) )) Cred ca stim toti diferentele dintre Monaco si Bucuresti in ceea ce priveste aspectul/posibilitatile/genul de oameni si pentru ce sunt ei acolo. Nu putem sa comparam Monaco si scopul acelei localitati privilegiate pe pamant cu Bucurestiul in nici un aspect :P :P :P E ca si cum am compara o capela de casatorii cu elvis din Las Vegas cu starea civila de la sectorul 5

 

@Salex: Asa este, inceputurile sunt grele, dar la noi nici nu se incepe. Daca se lucreaza pentru ceva nu cred ca ar avea nimeni ceva de comentat. M-as bucura nespus sa nu pot scoate masina din parcare 1 luna intreaga pentru ca se reabiliteaza masiv drumurile, spre exemplu (ce vis...). La noi se lasa asa cum e totul si nu se incearca nimic, nu se trece niciodata la treaba. Romania e un fel de carpe diem ptr lenesi.

 

La Hungaroring se tine FIA GT, scrie pe site - www.fiagt.com.

Acum stau si ma intreb... ar fi asa complicat sa desenam si noi un circuit de-asta undeva pe la kilometrul 10 langa autostrada soarelui spre exemplu? Ar fi o sursa continua de bani.

Personal mi-e cam frica ca pana in 2012 nu o sa fie terminat nici stadionul ptr finala europa league...

Share this post


Link to post
Pai Monaco e o statiune ...

In "statiunea" aceea nu munceste cineva, este self-service ? In lipsa metroului toti "oamenii muncii" circula cu iahtul sau cu helicopterul ?

 

Peste tot exista trei categorii: unii care primesc vizite, altii care se duc in vizite si altii care nu primesc pentru ca nu se duc.

Share this post


Link to post
... Asa este, inceputurile sunt grele, dar la noi nici nu se incepe.

Sau se incepe si se abandoneaza sau se amina pe termen nedefinit ... Ca deh, a fost greu, a fost nasol ... nu e mai simplu sa nu ne legam la cap ? Atunci poate o sa scapam si de durere :)

Share this post


Link to post

Tolin, Monaco nu este "o statiune", este o "o statiune din alta emisfera", cum am zis. Este unul din principalele cuiburi ale oamenilor cu bani din toata lumea. Cred ca este greu sa gasesti o strada in Monaco fara multe masini peste 100.000 EUR parcate. Plus ca Ferrari enzo e destul de prezent pe acolo.

Statiunea aceea este facuta special pentru tot felul de lucruri care nu sunt posibile in alte locuri, de la intreceri cu yachturi, cursa de F1 si tot felul de baluri, evenimente mondene, adunari pestrite, festivaluri, finala supercupei europei in fiecare an.

Monaco din asta traieste.Monaco e o statiune-eveniment.

 

Oricum, ne-am lungit la vorba. Un lucru e clar. Pacat de FIA GT.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Nu la asta m-am referit. Si acolo sunt sunt copii care merg la scoala, sunt parinti care merg la servici, sunt oameni care vor sa se odihneasca. Scutirea fiscala ca urmare a rezidentei obliga la o sedere pe timp de minim 6 luni si nu cred ca lipsesc ei tocmai in perioada aceasta, cand este vanzoleala mai mare. Configuratia geografica este impotriva unor evenimente stradale pe durata unei luni, cat tine asamblarea si dezasamblarea, iar saptamana de antrenamente pentru toate cursele care au loc cu aceasta ocazie ii obliga sa umble cu "vata" in urechi.

Idea este alta, pe mine ma nelinisteste dorinta unora pentru liniste, cel putin intr-o capitala: "stati linistiti la locurile voastre", "un presedinte pentru linistea noastra", "minerii au venit sa restabileasca linistea", "sa ne ducem si sa ne intoarcem linistiti la serviciu", "pastrati linistea", "nu calcati iarba (fumati-o !)", intelegi, atmosfera asta de Ghencea-Militari. Nu cumva este prea multa liniste in tara asta, nu cumva avem pe strazi, intre 9 si 18 prea multi localnici si prea putini turisti ?

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Da, asa e Tolin. E destul de nasol ca se vrea liniste si pace in loc sa se puna mana pe munca si sa se pistoneze lucrari, activitati, evenimente etc. Capitala in general e gri si trista. Mai e ceva destul de trist aici (si cred ca in mai toate orasele .ro). Eu nu am vazut prea multa lume zambind sau razand pe strada. In Germania ii auzeam la tot pasu, seara toata lumea iesea la o bere, terasele erau cam pline, si asta in zi de saptamana.

 

Romanii sunt preocupati in general de intrebarea "si maine ce ma fac" si asta ne face tristi ca natie in general. Isi irosesc viata plafonandu-se in servicii de 2 lei si nu le mai place nimic altcva, si daca acel cva e un cirucit fia gt spre ex, ii deranjeaza pentru ca e zgomot. N-am pretentia sa fie calcata pedala de acceleratie pana la fund in ceea ce priveste dezvoltarea, ca nu se poate nimic peste noapte, dar in 20 ani nu s-a schimbat nimic si nimeni nu porneste nici un proiect serios. Cat despre monaco... toata lumea stie ce-i acolo :) that's the life there.

 

Mi-am zis parerea in legatura cu circuitul de aici, imi pare rau ca nu se face dar oarecum imi pare bine ptr ca am simtit pe pielea mea ca depaseste cu mult posibilitatile capitalei si ale prostanacului de oprescu (n-am putut sa ma abtin). De ce nu se poate nu stiu, pentru ca bani exisa si se cheltuiesc cu miile de euro pe toate porcariile (vezi concertele de sute si sute de mii de euro facute de fosta dama de companie iacob-ritzi).

Share this post


Link to post
2 vecini vorbesc de o suma cu 8 cifre pierduta din cauza anularii cursei FIA GT.

Aseara am vazut un interviu de-al Oparescului. Cica pirederea ar fi de 40.000.000 EUR !! (date oarecum oficiale)

 

Mai mult, zice omul ca nu are nici o vina, ca "s-a chinuit din rasputeri" sa mentina evenimentul in Bucuresti DAAAR organizatorii au fost deranjati tocmai de concertul Madonei din Parcul Izvor. Deci, s-a gasit un vinovat ... hmm.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...