Jump to content
Sign in to follow this  
balanel

S-a Interzis Cursa Fia Gt In Bucuresti

Recommended Posts

http://www.drive-test.ro/stiri/1322/fia-gt...-budapesta.html

 

Domnul Primar Oprescu nu a acordat autorizatiile necesare pentru cursa! :thumbl:

Numai pentru asta, si a meritat votul meu.

 

Asa ca incepand de anul asta, bucurestenii vor sta linistiti. Nu mai e nevoie sa ne programam pe cat posibil, concediile in perioada cursei.

Share this post


Link to post

Dar la care partida a candidat?

Share this post


Link to post

Co-rect, sa se interzica totul, sa ne izolam, sa suferim in tacere, sa ne lingem ranile cu demnitate !

Share this post


Link to post

bine zis, cei dezmatul asta...nu ne trebuie curse auto in Romania, noi vrem liniste sa putem urmari OTV

Share this post


Link to post

Da, cei din monte carlo nu sunt deranjati de reclama care li se face, de banii care vin, de frumusetea nebuna si fara egal a spectacolului.

Am stat anul trecut 2 zile pe 40 de grade si seara imi parea rau ca s-a terminat, dar pentru cei stresati de zgomot probabil ca e o problema.

Numai un primar imbecil, nebun, de o aroganta iesita din comun si bolnav de netratat dupa voturilor coloratilor din 5 poate inchide asa ceva.

Cand toata lumea se lupta sa aiba asemenea evenimente, cand toti incearca sa aduca lumea sportului si sa-si duca imaginea peste granite,

noi ne inchidem, asa cum a mai facut-o un bolnav mintal. Acelasi dobitoc de oprescu ce in iarna a mai inchis circulatia de la unirii la casa poporului

si-a dat acum in petec cu o alta tiganeala, de data asta fara egal in lumea anilor 2000+. Rusine rusine rusine, capitala de sectoru 5 ce e si ce voteaza.

Imi pare rau ca nu m-am dus la vot, abia acum imi pare rau cu adevarat.

Share this post


Link to post

Tot asa, Bucurestiul a pierdut Romanian Open Tenis. Adio promovare gratuita pe Eurosport. Acum dam bani de la contribuabil sa joace Udrea tenis la Paris ! Bun primare ati ales, La Multi Ani, in fonctie !

 

As da spaga sa am cate un eveniment din acesta in fiecare zi in orasul meu, sa n-am loc sa circul de straini, sa primesc pe an mai multi straini decat populatia tarii (vezi cazul ... ati ghicit ... Ungariei) ! Sau credeti ca aia care zic ca Budapest este capitala RO sunt cretini. As, ei stiu bine ca acolo se termina Europa.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Tolin, nu ai dreptate.

Nu ai idee in ce hal ajungea Bucurestiul cand era cursa respectiva.

Nu iti poti da seama pentru nu ai resimtit pe viu simulacrul ala de "circuit romanesc" si teroarea efectiva creeata in oras din cauza supraglomerarii si lipsei de circuite aleatorii. Traseul ala era pus in asa fel incat aproape ca nu aveai cum sa ajungi in partea cealalalta a orasului.

 

N-ai decat sa ma contrazici cat vrei. Iti zic sigur ca daca ai da spaga sa vina un eveniment ca asta in Brasov, a doua oara nu ai mai face-o. Pe afara se organizeaza altfel evenimentele de genul asta, eventual se fac langa oras. Nu ai idee in ce hal de teroare statea bucurestiul cand aparea respectiva cursa, la care oricum nu venea nimeni. Bucurestiul are alte probleme ce trebuie rezolvate si nu are capacitatea sa sustina asa ceva momentan. Abia se mentine traficul la ore de varf la 10km / ora trecuta. Ma crezi sau nu crezi, treaba ta, nu cred ca gasim bucuresteni care sa regrete ca s-a anulat oroarea aia.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Ai vazut cursa de la Pau ?

Share this post


Link to post

Am vazut cursa de la bucuresti cu maidanezul intrat pe circuit :) )

 

Mi-aduc aminte de mama cum a mers 2 km pe jos in jurul casei poporului ca sa ajunga la singurul terminal de acces in cladire, sa poata sa intre la servici. Nu te lasau sa vii in linie dreapta, trebuia sa dai ocolu casei prin niste pasarele. Mai imi aduc aminte si vreo 8 kilometri ocoliti ca sa pot sa ajung acasa si cozi interminabile de masini. In conditiile in care eu fac 10 minute cu masina pana la piata unirii, atunci faceam aprox 2 ore.

 

De ce ungurii au Hungaroring si noi n-avem Fia GT ? Pentru ca noi suntem aproape prosti ca natie si avem primari prosti, politicieni prosti.

 

Logic ar fi ca bucurestiul sa aiba strazi calumea, poduri, pasaje si cladiri vopsite. Atunci ne-am permite FIA GT. Dar bucurestiul n-are aproape nimic din ce trebuie, are un primar prost ca oprescu care se lauda cu recordul ptr cel mai mare carnat guiness book si care, nefiind in stare sa puna municipalitatea la treaba ptr drumri mai bune, anuleaza un eveniment sportiv pentru ca nu are unde sa-l bage. Ptr ca adevaru adevarat e ca nu are unde sa il bage.

Edited by fry

Share this post


Link to post

In august e vacanta parlamentara din ce stiu eu, bucurestiul e aproape gol iar 2 km pe jos o data pe an nu e o crima. Desi nu stiu de unde trebuie sa mergi 2 km, dar ma rog. Cursa din cate imi amintesc eu a fost vineri sambata duminica.

Astea sunt niste scuze penibile in acceptiunea mea, m-au induiosat.

 

Nu ma astept la pasiune unde nu e si nici nu e normal sa cer, dar sa nu intelegi pentru un oras ca un eveniment ca asta poate sa faca sa se auda si sa atraga n oportunitati, imi depaseste capacitatea de intelegere.

 

Bine ca praful zilnic si zgomotul si tiganeala de la semafoare nu deranjeaza.

 

Dar in 23 august sa faci domle cursa capitalista, e o intinare a valorilor socialismului! Acum cred ca ceasca s-a relaxat si doarme bine pe spate.

ia uite cine e oprescu:

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Tommy ma bucur ca intelegi ca totul a durat un weekend.

Amplasarea circuitului a durat vreo luna + dezmembrarea aprox 2 sapt din ce-mi aduc aminte. Nu sunt scuze penibile, sunt fapte pe care unii nu le inteleg ptr ca gandesc repede.

In alta ordine de idei, sa mearga cineva din familia ta 2km every day doar ca sa ajunga la poarta (+ cat mai e pana acasa).

Ia-ti un gps si da ocolu casei poporului o sa fii surprins.

Da, ptr un oras e bun un eventiment ca asta. S-a auzit de noi pana in uganda, suntem singura tzara cu obstacol maidanez pe circuit.

Daca eu te-am induiosat, tu m-ai umplut de lacrimi.

Du-te si protesteaza la primarie sa-ti dea FIA GT inapoi.

Oprescu e un dobitoc, stim toti. Are recorduri guiness el.

Imi pare rau de FIA GT, dar nu se poate tine in Bucuresti, cel putin nu in conditiile de fatza.

Bafta si nu mi-o lua in nume de rau.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Domane fereste, nu o iau in nume de rau, dar hai s-o lasam mamei dracului, eu traversez orasul zilnic, si in august se circula mai mult decat bine.

O sa ma duc in ungaria, o sa dau bani acolo, vad ca aici nu puteam sa ii cheltui.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Crezi ca mie nu imi pare rau...

Uneori am impresia ca aici nimic nu se poate organiza calumea.

 

La meciuri nu poti sa te duci decat cu casca de protectie, FIA GT nu avem loc de ea, roviniete platim pe drumuri lipsa, cladirile sunt nevopsite si iti vine sa vomiti in centru de mirosu de pisat pe la colturi si tot asa...

 

Si primaru nostru ce face in loc sa se puna pe construit / renovat / astupat gropi? Anuleaza evenimente ca nu e loc de ele. A gasit tampitu de oprescu solutia.

Imi pare rau de fia gt, dar in conditiile actuale nu era loc de ea aici.

Edited by fry

Share this post


Link to post

at the Hungaroring, near Budapest, Hungary.

NEAR va spune ceva? Scrie undeva acolo ca e fix in buricul targului si ungurii sunt in delir? Poate altii folosesc banii si in interesul cetateanului nu numai sa intre in buzunarele smecherilor si de aia se bucura lumea.

Edited by sorin1983

Share this post


Link to post

In '92, intr-un binemeritat weekend, am fost invitati la Chamonix, la ski, de catre un client. Am nimerit primul an in care a inceput moda curselor pe zapada/gheata. Organizare ca la Bucuresti, cainii lipseau pentru ca erau plecati cu prietenul omului la gat impreuna cu salvamontistii, pret piperat, iar singura locatie in care se putea tine evenimentul era sub munte, nu departe de centrul statiunii. Peretele muntos amplifica zgomotul motoarelor si-l purta pe toata valea, iar cursele tineau si ziua si noaptea. Pentru majoritatea schiorilor, nu era un eveniment placut dupa o zi obositoare de ski la peste 3000 m. Municipalitatea a organizat in seara de Sambata un carnaval care a scos din hoteluri, pensiuni sau case de vacante pe toti turistii si pe toti locuitorii. Toti comerciantii au organizat terase in aer liber. S-a mancat, s-a beut si s-a dansat ca la Revelion, pana dimineata, inclusiv cu focuri de artificii. A fost o distractie de neuitat. In anii urmatori a fost bataie pe astfel de curse, sa poti fi acolo pe durata lor, sa-i poti vedea pe viu pe cei mai mari piloti de raliu. Clientul la care am fost avea un apartament acolo si a fost asaltat cu cereri de inchiriere pe durata acelui weekend. Eurosportul a platit televizarea acestor curse care umpleau golurile dintr-un calendar si traditia s-a purtat multi ani. Eu zic ca are de castigat toata lumea, chiar daca evenimentul te scoate putin din banalul cotidian.

Share this post


Link to post

Da, mi-as dori sa se poata...

 

Nu vom vedea FIA GT la Bucuresti ptr ca orasul nu face fatza, municipalitatea este plina de incompetenti si lenesi iar romanii care inteleg si alte manifestari in afara de fotbal mi se par din ce in ce mai putini. La noi singurele evenimente pe care le pricep politicienii sau edilii sunt de genul "dam mici in parc sarantocilor, nu incurcam traficul, obtinem voturi sa iesim si la anu".

 

Din cauza unui lant intreg de primari prosti prosti prosti la carma Bucurestiului, orasul e cum e, si nu face fatza unui eveniment sportiv de calibrul FIA GT. Data trecut a a fost jale in capitala cand a fost FIA.

De ce sa renovezi cladirile, sa largesti strazile, sa fluentizezi traficul si sa ai evenimente de genul FIA? Toate astea costa bani si e vorba si de munca...

 

Ma uit la podul suspendat din regie care e in lucru de 2 ani si nu se mai termina si la pasajul de la intrarea pe DN1 care sta si ala de 1 an jumate... in conditiile in care turcii au facut unu identic in 3 saptamani!

Ne mai miram de ce nu e fia gt la bucuresti? :)

 

Oprescu carnat guiness book si fia gt? :(

Edited by fry

Share this post


Link to post
Cursa din cate imi amintesc eu a fost vineri sambata duminica.

Tommy, ca unul care locuiesc si muncesc in zona, te anunt ca circulatia a fost inchisa sau restransa in zona Casei poporului o saptamana inainte si vreo cateva zile dupa! Restransa inseamna ca se circula pe 1 banda!!! Restransa inseamna ca nici nu mai puteai parca in zona. Normal, parcai pe strazile alaturate! Imagineaza-ti ce tiganie amplificata a fost si pe acolo.

 

Cum zicea si fry ridicarea tribunelor si datul lor jos a luat cam vreo luna inainte si dupa. Nu stiu daca stii, dar tribunele -stranse- au ramas binemersi multa vreme depozitate pe spatiul verde, impreuna cu miile de cauciucuri folosite la protectie pe linga parapet!!!

Si apropos de tribune si de spatiu verde, stiai ca au taiat copacii de pe spatiul ala verde, ca sa faca loc tribunelor?!?! Da' bine c-avem circuit!

 

Nu-ti mai zic (pt ca stii) cam ce zgomot faceau motoarele acelor masini. Tot respectul. Ce nu stii e ca le-au testat, probat si reglat inclusiv pe bd. Unirii (ala cu fantani, inchis circulatiei publice), pina sub geamul meu, incepand cu cateva zile inainte de eveniment. Mare noroc cu termopanele.

 

Deci nu e doar vineri, sambata si duminica... Sunt ceva mai multe implicatii. Nu mai privi superficial asa... doar ca sa-i facem in ciuda lu' balanel.

Sincer, si mie imi pare bine ca nu se mai tine acolo!

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Aia cu copacii a fost opera lui Gugal. Da' presupun ca asa e la noi, daca ceva nu e perfect, trebuie interzis.

 

Daca circulatia e blocata din cauza ca se asfaltau drumurile, toti sar de fund in sus "primarul e un dobitoc, huuuo!", altfel se plang de gropi si de lipsa infrastructurii.

 

Bine, ca altfel, in timpul anului, Bucurestiul e un oras linistit, cu circulatie relaxata si doar in timpul cursei apar zgomotul, harmalaia si inghesuiala. Si, Doamne fereste, sa se intample asta in centrul unui oras cu 2 milioane de locuitori, zona de altfel recunoscuta pentru aceeasi liniste de care ziceam mai sus.

Share this post


Link to post

Ca doar in loc sa ii belim ( nu stiu cum ) pe organizatori ca nu o fac ca lumea ne bucuram ca nu o mai fac deloc.

Dar toate industriile ce profita de pe urma unui show ca asta de ce sa se dezvolte si ele ?

Adica transporturi, firme de montaj shele, magazine, hoteluri, restaurante, taxiuri, muzee si ce mai viziteaza aia cand sunt pe la noi.

Adica aia de se lupta sa aduca orice fel de show pe la ei prin tara/oras o fac asa ca sa faca pl mare, nu ca sa castige in 1 saptamana niste milioane de euro.

 

Adica daca nu ne tine sa o facem calumea fara sa omoram un oras intreg, fara sa murdarim o groapa de gunoi deja existenta samd mai bine sa nu o facem deloc.

Doamne cum ganditi uneori.

 

Eu nici macar nu am fost anii trecuti decat asa in treacat dar nu aveam cum sa nu vad ca toti oamenii aia trebuiau sa manance si sa doarma undeva + ca ei consuma carburant pentru tirurile lor, platesc taxe samd.

 

Ce in Sibiu daca e inchisa circulatia in centru se plange cineva ?

Vand aia pe la terasele alea la orice ora de zici ca e revelion. Si da trebuie sa ocolesti centrul cu masina, nu poti sa il tranzitezi. Si ce ? Nu se merita ?

 

Adevart ca a fost un calvar in Buc dar este un calvar si acum de cand s-a inchis ce s-a inchis circulatiei si din pacate situatia de acum nu ne aduce nici un leu in buget de stat sau privat. Ca sa nu zic ca dupa cum arata pozele de pe net nu o sa ne aduca nici macar autostrada aia suspendata se pare.

 

Ne meritam soarta. Intotdeauna ne-am meritat-o si nu ne trezim niciodata.

 

 

Nu-ti mai zic (pt ca stii) cam ce zgomot faceau motoarele acelor masini. Tot respectul. Ce nu stii e ca le-au testat, probat si reglat inclusiv pe bd. Unirii (ala cu fantani, inchis circulatiei publice), pina sub geamul meu, incepand cu cateva zile inainte de eveniment. Mare noroc cu termopanele.

 

Daca era concert d-ala in fata casei poporului cum sunt multe, MOCA date de primarie era mai bine nu ?

Dala de iti bubuie peretii de muzica in general proasta si de pe urma caruia primaria nu ramane decat cu dauna financiara pentru ca nu ai de unde sa cumperi un suc sau ceva ca sa zici ca faci si tu comert.

Sau ai uitat ce cloaca murdara erau fantanile asta iarna pentru marele comert naturist care vindea un rahat de mici in mijlocul orasului.

Si ai uitat cat de mult a ramas mizeria pe acolo.

Si acum mai gasesti prin "verdeata" coifuri si alte ramasite.

 

Ceva e gresit rau in gandirea unora. Daca e moca si nu produce bani e bun, daca e tot moca dar aduce si bani nu e bun, in conditiile in care ambele creaza zgomot si mizerie.

Share this post


Link to post
..... ridicarea tribunelor si datul lor jos a luat cam vreo luna inainte si dupa. Nu stiu daca stii, dar tribunele -stranse- au ramas binemersi multa vreme depozitate pe spatiul verde, impreuna cu miile de cauciucuri folosite la protectie pe linga parapet!!!

Si apropos de tribune si de spatiu verde, stiai ca au taiat copacii de pe spatiul ala verde, ca sa faca loc tribunelor?!?! Da' bine c-avem circuit!

 

 

Cu banii rezultati in urma organizarii acestu eveniment ce s-a facut/? Pentru mediu a fost dezastru. Zgomotul infernal. Miiie de cauciucuri nu au fost asigurate cu paza si dupa 2-3 luni toti aurolacii dadeau foc ca sa vada Pompierii. Nimani nu a vazut poluarea generata de atatea cauciucuri arse. Nimeni nu a contabilizat mototorina consumata pentru stingerea lor.

 

Ca fapt divers, organizatorii s-au erijat de faptul ca este eveniment public si au cerut asistenta GRATUITA pe toata perioada , din partea Pompierilor militari. Multe echipaje au fost acolo, mult timp, multe resurse, vaduvind celelate nterventii de masinile cele mai bune. Asa se face? Avem personal insuficient si blocarea celui existent la o asemenea manifestare este ceva de neconceput. De ce nu asigura ei, cu forte proprii paza PSI? Simplu: contribubilul romaneste o VACA buna de muls.

 

Nu sunt impotriva acestui eveniment sunt doar impotriva stilului balcanic de organizare.

 

Offtopic: Stie cineva cat polueaza un astfel de monstru?

Edited by autom

Share this post


Link to post

Nfs-ule, ce n-as da sa faca ceva incalziri prin fata balconului meu niste bolizi de aia, ca de liniute cu ursuleti sunt satul si eu la 2-3-4 noaptea.

Pentru mizeria lasata, intarzierea eliberarii spatiului verde etc, primaria trebuia sa le puna in vedere scurt dinainte organizatorilor in vedere sa ia masuri in timp minim.

La un asemenea eveniment nu are cum sa nu existe o colaborare intre municipalitate si organizator, un plan stabilit dinainte si masuri pt nerespectare.

Deci ca sa inteleg si eu.. daca un lucru nu merge perfect il aruncam si am rezolvat problema, simplu, da.

In bucuresti oricum nu sunt locuri de parcare, deci oricum nu mai trebuie facut nimic.. asa, ca oricum suntem izolati.

Imi place ca se vad doar efecte locale, mici si pe scurta durata.

Poluare? hahhaa, pai un avion polueaza la decolare cam cat o zi de concurs, sa le interzica oprescu si pe astea =))

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
... nu cred ca gasim bucuresteni care sa regrete ca s-a anulat oroarea aia.

 

Io-s unul dintre cei care regreta, si-s convins ca sunt mai multi.

 

Da, mi-as dori sa se poata...

 

Nu vom vedea FIA GT la Bucuresti...

 

Din pacate corect este "nu vom MAI vedea".

Share this post


Link to post
Poluare? hahhaa, pai un avion polueaza la decolare cam cat o zi de concurs, sa le interzica oprescu si pe astea =))

 

Stai linistit ca s-au gandit si la asta, o sa decoleze avioanele de acum inainte impinse dintr-o prastie deci motorul la relanti si o marea curea elastica ce sa il propulseze.

Daca pica e oricum eroare umana :P

SAU

Mai asteptam 1-2 ani si nivelul poluarii o sa fie asa de dens incat practic avionul o sa urce in cer ruland cu rotile pe o autostrada inclinata spre sus in rampa , autostrada formata din nori de fum de la camioane.

 

Suna ca o aberatie total offtopic ?

Ia ganditi-va la ultimele "stiri" locale, nu e deloc imposibil :D

 

Ce tara de iobagi suntem !

Share this post


Link to post

Eu ma bucur ca nu mai avem cursa asta de doi lei care tine blocat orasul intreg timp de 2 saptamani.

As fi de acord cu organizarea a 100 de curse pe un circuit dedicat, sa zicem langa Calarasi, Slobozia, Girgiu, Vaslui, Birlad, sau poate la Bacau pe Selena Motorsport.

Vreti turisti, invatati sa va purtati frumos cu ei, fie ca aveti sau nu curse si vor veni.

Noi plateam toata organizarea iar smecherii luau tot profitul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...