Jump to content
Sign in to follow this  
panzer

Scule audio

Recommended Posts

Un iPod de 40-60Gb te-ar coafa cel mai bine!

 

Personal, mp3 player, CDuri facute singurel... calitatea Lame 256kbps, vbr , q=INSANE

:mrgreen:

Sursa: ce mi-a placut cu adevarat merg catinel la Sony Music si cumpar CDul original caruia ii fac repede o copie audio 1:1 (la peste 500.000 cd-ul nu-l faram in masina)

Mai nou insa am observat ceva ciudat. Chiar si un mp3 de pe net facut audio se aude mai bine in masina decat mp3-ul. Cred ca se trage de la 1bit dac care e standard acum pe mp3 playerul auto. :mda:

In rest calitatea VDOului e mai mult decat multumitoare. Nu prea am timp latelly dar ar trebui sa imi fac compilatii (CDuri audio) din CDuri copiate in format flak pe hdd. Face cineva miscarea asta sa dea sfaturi? Sau invat singurel!

 

Eu astept sa se miste nefericitii astia din industria audio la standardele superioare: DVD Audio sau SACD. Mama lor ca tanjesc dupa 24/192kHz iar ei se cramponeaza in continuare in CDul asta de 16/44.1 kHz! :spumelagura:

 

Apropo: este cineva pasionat de calitatea audio intr-asemena hal incat sa-si fi cumparat albumele in format DVD Audio (fie el si stereo - de fapt, mai ales stereo)? sa fiu mai concis: are cineva ultimul Nightwish DVD Audio? Fac cinste! ;)

Share this post


Link to post

Eu am ultimul Nightwish dar din pacate nu la calitatea la care o vrei tu.

Voiam sa spun ceva vis-a-vis de calitatea sunetului : eu fac rost numai de mp3-uri trase cu 192 kb . E cineva care are de toate , numai cu asta sde ocupa si cumpar de la el tot ce-mi trece prin scafarlie .

In conditiile astea panzer nu se aude super calitativ ( cu 192 kb) ? la ce-mi trebuie dvd-uri si tot ce spui tu acolo( pe care oricum nu le-am inteles :D ) ?

Share this post


Link to post

Totul incepe cu o pereche de casti de la mama lor. (nu insir nume necunoscute aici)

Se continua in mod automat cu o placa de sunet iarasi cam necunoscuta dar aproape profi!

Pana aici n-am depasit 10 mil ROL (1.000 RON) dar ne-am apropiat cat de cat!

 

Acest sir se opreste in momentul in care apare restrictia financiara (sub vocea nevestii de obicei)..

 

Ma rog ... la un moment dat ajungi sa "auzi" diferenta intre un 192 si 320... ea exista... trebuie doar "scule" sa o redea... nu vorbesc de diferenta intre un CD original pe un cd-player stand alone si un amarat de mp3 oricum ar fi el.

 

Intr-un cuvant e un virus...

Exista si parti haioase: se ia unde te astepti mai putin. Nevasta a inceput sa fie foarte atenta la sunet. Mergem noi prin magazine sa cautam un TV nou... analizam ... preturi... comparatii. La un moment dat scoate replica minune: "Asta se vede bine da' se aude cam jegos" =))

Sa vezi si sa nu crezi, dupa cata morala mi-a facut ca dau bani gramada pe mofturi inutile: astea de sunet adekatelea...!

 

Deci cu grija!!! Mai ales la HiFi Arena!

Share this post


Link to post

Oare eu sint ultimul nostalgic dupa scule analogice, pe suport magnetic sau vinil?

Prima oara cind am ascultat un CD ('88) m-am ingrijorat puternic de cit de clar putea sa se auda, dar ... nu are feling-ul benzii magnetice ... parerea mea.

Share this post


Link to post

@FLEX: vinilul nu a murit!!! Vezi aici:

 

http://www.elpj.com/

 

Cand vrei, hai pe la mine sa ascultam cd-ul demo trimis de japonezi, sa vezi de ce e in stare scula!!! Fenomenal e putin spus!

Share this post


Link to post
FLEX & VIPER, ma credeti pe cuvânt ca, înca mai am un magnetofon TESLA B116, stereo, HI-FI, deck si un pick-up TESLA NZC 150, stereo, HI-FI, cu amplifier si cap de diamant, ambele într-o stare impecabila? Fata de sculele care se vehiculeaza prin forum, mi-e rusine ca le-am pus numele aici, dar le iubesc foarte mult, asa vechi cum sunt :X !

Share this post


Link to post

Si eu am un magnetofon si pick-up Tesla ! Si merg . Si am si benzi de magnetofon dar si povesti de copii la pick-up.

Intrebarea e cum fac si eu niste mp3 -uri dupa niste discuri de pick-up??

Share this post


Link to post

Folosesti intrarea de Line-in de pe placa de sunet si un wave recorder dupa care le transformi (evident) in MP3. :thumbl:

Share this post


Link to post

Recomand Sound Forge, are plug-in de scos paraiturile de pe vinil. Dar daca vrei pentru povesti, am 3 cd-uri cu povesti mp3.

 

Si ca veni vorba, am si eu un NAD in perfecta stare!

Share this post


Link to post

Vreau si eu un NAD!

Share this post


Link to post

Poti doar sa-l vezi... :P

Share this post


Link to post

Nu-l vreau pe al tau, mai! vreau un NAD, unde as mai putea gasi?

Share this post


Link to post

Aham!

Cind imi prisosesc niste bani, ma ajuti sa-l cumpar? (n-am card, cont, card electronic sau alte smecherii).

Share this post


Link to post
Tesla CM 130 :P

Share this post


Link to post

Ne descurcam noi cumva!

Share this post


Link to post

NAD. e cumva cehesc? Am unul cumparat in '88 de la Slanic Moldova..din pacate nu are amplificator si trebuie trecut prin statie (tehnomures, scula de amplificator)...Am si vreo 50 de discuri de muzica si povesti...ce vremuri...

Share this post


Link to post

Uite cand ajung pe acasa la ai mei, ma uit...eu asa stiam, ca e cehesc...sau poate era facut in Cehoslovacia...dar sigur e NAD...

Share this post


Link to post

E foarte englezesc, daca ma mai tine memoria bine...

Share this post


Link to post
...n-am card, cont, card electronic sau alte smecherii...

 

 

mda.. :-?

se vede ca eshti nostalgic.. :D

 

revenind on-topic..

asta e.. cu totzii folosim empe3.. ushor de obtzinut, calitate buna spre foarte buna (depinde de codec, placa de sunet, cabluri,etc, etc..)

broblema e ca io plimb analogicu' prin 17m de cablu (dublu ecranat ce'i drept) pana la amplituneru' din sufragerie.. mai departe..cabluri Jamo 4mm, infinity, air, my ears, neighbours' ears... b-(

cand mai prind un CD original de la mama lui shi ii simt dinamica ma ia cu furnicaturi.. aici e marea problema a mp3'urilor, la dinamica..

panzer shi io am fost bolnav, inca sunt in convalescentza.. dar din pacate timpul necesar ascultarii unui vivaldi cu un pahar de shampanie in mana e asha de inexistent in ultimul timp..  <img src= (">

Share this post


Link to post

Yeap... timpul ... indeed. Totusi mai dau din cand in cand tare, cam intre 8 si 9 seara, cand mai fac cate o paranghelie. Am vecini intelegatori. N-a venit politia pana acum.

 

Exista si reversul medaliei. Dimineata (samabata pe la pranz mai ales) ma trezesc ca imi tremura perna. Nu se aude nimic, dar se simt subsonicele. Adica mai am un vecin "pasionat". Nu l-am dibuit inca exact, cred ca sta pe la 5-6 (eu stau la 1).

Share this post


Link to post

Eşti norocos. Mie mi-au băgat scobitori în broască :(

Share this post


Link to post

panzer, te pomenesi ca impartim acelasi bloc! > :)

chiar si la 1/3 din volum mie imi joaca cartile in biblioteca si am niste penalitati de boxe.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...