Jump to content
Sign in to follow this  
focile

Probleme Cu Bateria ( Acumulatorul )

Recommended Posts

Care este pragul critic de scadere?

 

8V

 

@dr.L

O pornesti daca ai rabdare sa stai vre-o juma' de ora pe langa ea pana se incarca putin bateria aia de pe masina. Eu am folosit 2 in paralel, masina donatoare turata si am reusit in 15 min :) .

Share this post


Link to post

Pragul critic de scadere ii cam cu semnul intrebarii, eu iau in calcul atit temperatura de afara cit si starea motorului unde mai adaug si tipul de ulei existent in motor. In opinia mea, sub 10V ii deja cu semnul intrebarii.

Share this post


Link to post

Pragul critic de scadere este sub 10.5V - tensiune masurata in momentul actionarii demarorului sau pe sarcina de test 5-10 secunde.

 

O baterie este uzata si ar trebui inlocuita de obicei daca tensiunea de la o zi la alta, masurata inainte de pornire scade sub 11.5V.

ATENTIE: inainte de a inlocui bateria verificati incarcarea cu motorul pornit sa fie buna: ~ 14.5V fara consumatori si sa nu scada sub 13.5V cu faza scurta aprinsa si ventilatorul pe treapta maxima de turatie (valori la ralanti). Turata in jur de 2500-3500rpm tensiunea de incarcare ar trebui sa fie in jur de 14.5V

 

La o baterie buna tensiunea masurata a doua zi inainte de pornire nu trebuie sa fie sub 12V.

 

Pentru o buna intretinere a bateriei iarna, chiar daca nu folositi masina o perioada indelungata este bine sa fie pornita cam 1 data/saptamana aproximativ. 30 de minute. In acest fel durata de viata a bateriei creste si gaura din buzunar pentru alta baterie scade...Pe mine personal m-a tinut bateria originala Delkor pe Cielo 6.5 ani

 

In situatia unor probleme la incarcare, daca in timpul mersului tensiunea pe baterie scade sub 10.5V se dezactiveaza automat toate dispozitivele "inteligente" gen ABS/ESP/Airbag etc...Oricum dupa o perioada se va opri si motorul din cauza lipsei de putere a scanteiei din bujii, daca este benzina. La diesel functionarea motorului nu este dependenta de tensiunea bateriei, dispozitivele "inteligente" da.

Edited by butysoft

Share this post


Link to post

Va salut.Bateria mea ,un bosch silver are 5 ani si3 luni.In ianuarie si februarie masina nu a fost pornita de loc,eu am fost plecat din tara si nevastamia nu a mai miscat-o din fata blocului.Binenteles ca s-a descarcat total,masina a fost pornita de la alta masina,dar ochiul acela de verificare a starii bateriei este negru adica ''batery check''.Vad ca masina porneste bine la prima cheie dar acum e cald si bine.Ce credeti ca ar fii?E pe duca,trebuie pusa pe redresor?Cu motorul pornit am masurat tensiunea pe borne si imi arata 10 v si ceva aproape 11.Cu motorul oprit 9,5v.Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Puneo pe redresor asta daca nu faci vreun drum cu masina de 100+ km.

 

Cu motorul pornit totusi trebuia sa iti arate peste 14 si ceva mai ales daca e descarcata bateria. Incearca sa o incarci totusi la redresor.

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post

Va salut.Bateria mea ,un bosch silver are 5 ani si3 luni.I

Si cat ai vrea sa tina? Ba ,chiar poti spune ca ai baterie buna dupa atatia ani! Au si ele o durata de viata,nu? 2-3 ani.

Nu-i mare investitie sa cumperi una noua.Ca sa nu ai surprize.

Share this post


Link to post

Va salut.Am facut un drum la tara de 200 km dus intors si am verificat bateria.Ochiul magic este verde acum,se vede treaba ca s-a incarcat bine,n-am masurat tensiunile dar sper sa ma mai tina ceva vreme.Oricum am fost foarte multumit de Bosch.Multumesc de raspunsuri. :thumbl:

Share this post


Link to post

sper sa ma mai tina ceva vreme. :thumbl:

Lasa farurile aprinse 10-15 minute pe faza scurta cu motorul oprit. Daca iti mai porneste dupa e buna bateria, daca nu - e timpul sa o schimbi.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...