Jump to content
Sign in to follow this  
focile

Probleme Cu Bateria ( Acumulatorul )

Recommended Posts

am urmatoarea problema

am un cielo din 1997 cumparat in 1999. batreria masinii este tot de atunci

ieri cand am fost la spalatorie baietii de acolo au pus o caseta si au ascultat/o la max.

cand am pornit se comporta ca si cum ar fi fost descarcata.

au impins/o vre/o 4 m si a pornit.

astazi mi/a pornit dar cand se aprind becurile din bord la punerea contactului se comporta ca si cum nu are destula enegie.

am fost un pic prin afara orasului cu ea si i/am dat 120 ca sa se mai incarce bateria si cand am ajuns acasa tot asa slaba era curantul. ba mai mult ma/a aparulm pentru cateva momente becul galben de la injectie apoi s/a stins

eu banuiesc ca e bateria si maine ma duc la service sa o puna pe redresor cu incarcare rapida.

sau mai rau trebuie sa schimb bateria

voi ce spuneti ?

Share this post


Link to post

Bateria este intr-adevar descarcata si cu un drum nu aveai cum s-o readuci la capacitate.Oricum nu trebuia sa cada asa repede, inseamna ca este la sfarsit de cariera.Nu iti recomand o incarcare rapida, ci o incarcare lenta care este mai buna si protejeaza bateria.Incepi cu un curent de 10% din capacitatea bateriei si daca bateria este in regula la sfarsitul incarcarii curentul trebuie sa scada aproape de zero.Tensiunea la borne a redresorului sa nu dep. 15V. Succes!!! :) >-

Share this post


Link to post

In primul rand trebuie descarcata de tot cu un consumator pentru a preveni incarcarea de suprafata a acumulatorului.

Share this post


Link to post

Eu zic sa incerci masina cu alta baterie si daca merge ok, cumpara o baterie. E mai usor si pana la urma iesi tot pe acolo cu banii (nu service, plimbari cu 120 sa o incarci, impingi masina etc).

Share this post


Link to post

Sa va zic eu ce-am tras cu bateria, trageti voi concluziile.

Cred ca a ramas bricheta cuplata pe frigurile alea de acum 2 saptamani noaptea.

Dimineata, avea 0.3 volti :( . Am scos bornele si seara se dusese singura la 6 volti, da nici radio nu mergea :) . AM pornit masina cu curent de la o dacie, si am tinut-o 15 min la 1500 de ture si inca 15 la relanti. Eu vroiam sa o tin doua ore, da tipul cu dacia a insistat sa o opresc, si asa am facut. Bateria e ROmbat Cyclon de 55Ah din 2001. Dimineata bateria mergea perfect, 12.4 volti fara motor pornit, a pornit dupa cateva secunde de dat la cheie (erau -20grade). Acum merge brici, am scos-o de pe lista de cheltuieli deocamdata.

 

Vezi la un service daca iti baga alternatorul cum trebuie curent, poti sa schimbi bateria degeaba. Da detalii despre baterie, daca are 6 ani e cam dusa dar daca are 3 si e de firma cat de cat e ciudat sa pice.

Bafta

Share this post


Link to post
am un cielo din 1997 cumparat in 1999. batreria masinii este tot de atunci

 

ar avea 6 sau 8 ani bateria...cred ca ii ajunge. De aceea i-am sugerat sa incerce cu o baterie buna, daca e ok sa cumpere o baterie noua si gata. Altfel alearga mai mult.

Share this post


Link to post

Si eu zic ca ai putea sa-ti iei o baterie noua. 6 ani de zile e supersuficient.

 

Si oricum, daca mergi cu 120 nu se incarca bateria mai repede!!! :) )

Share this post


Link to post

Hello tuturor ! N-am mai scris de mult ... :osanale:

 

:o fftopic:

Am facut un drum in Bucuresti weekend-ul asta si mi-a facut ceva problemutze Esperache-ul ... seamana cu problema acestui topic ... adica mi s-a aprins indicatorul de checking motor ; dar daca ma jucam la faza mare se stingea , reaparea dupa cateva minute ...etc ... ce-ar putea fi ( adica dadea senzatia ca daca are ceva consumatori suplimentari se "razgandea" si nu mai aparea cecking-ul ) ? :-?

Maine ( adica astazi , tinand cont de ora ) am sa merg in service , da' mi s-a parut oarecum ciudat !

 

Ca un raspuns la problema topicului , ar trebui sa mergi intr-un service de incredere , sa-ti masoare baietzii curentul la intrare & iesire baterie . Poate problema nu tine de baterie , ci este de la alternator . Dupa parerea mea nu exista termen de "varsta" la o baterie ... exceptand bateriile autohtone .

Share this post


Link to post
ieri cand am fost la spalatorie baietii de acolo au pus o caseta si au ascultat/o la max.

Un acumulator bun trebuie sa poata sustine o astfel de sarcina. Eu am fost la iarba verde de multe ori iar casetofonul (un Tank obisnuit) a mers pe volum mare cate o zi intrega iar masina a pornit la prima cheie. Parerea mea este ca avand in vedere varsta bateriei, cere sa fie scoasa la pensie.

Daca iti cumperi alta, spune-ne ce ai luat (daca poti ia de 60-65Ah).

Edited by vbocan

Share this post


Link to post

Revin si eu cu o problema datorata partii electrice.

Azi dimineaza am plecat si am facut 40 de km prin bucuresti Centru , balamuc, etc. Am venit acasa, am stat 30 de min, si am plecat iar. Iar 40 de km, centru, zapaceala. Cand sa ajung aproape de casa vad ca nu mai merg semnalizarile. Opresc, cuplez avariile, nimic. Opresc motorul si dau sa pornesc din nou. Nu a invartit de loc electromotorul. Tura asta avariile mergeau. Stau 30 de sec, dau la cheie, a invartit un pic, dar nu a plecat. Am mai stat putin ,iar a invartit, dar tot nu a plecat. Am lasat masina acolo si am plecat. Cat am mers, nu am folosit faruri, cas, doar ventilatorul pe viteza 2.

Bateria este un Rombat din 2001 care nu a dat nici un semn de oboseala pana acum.

 

Stiri noi: dupa juma de ora a pornit, a adus-o acasa, apoi la a doua cheie, nu a mai plecat. In sarcina curentul e de 11.35 volti, cand opresc motorul creste. Deci cred ca nu baga alternatorul. Ce poate sa fie exact?

Please help.

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post
Stiri noi: dupa juma de ora a pornit, a adus-o acasa, apoi la a doua cheie, nu a mai plecat. In sarcina curentul e de 11.35 volti, cand opresc motorul creste. Deci cred ca nu baga alternatorul. Ce poate sa fie exact?

Please help.

Din pacate se pare ca alternatorul nu mai incarca.In mod normal se aprinde becul indicator(baterie) atunci cind alt. nu mai incarca dar sint si situatii cind nu se aprinde si se ruleaza cu masina pina se opreste complet(bateria se descarca complet).Daca alt. este model vechi(racire externa ) becul nu se aprinde daca se strapunge alta dioda redresoare in afara de cea de pe care releul culege tensiune debitata,neredresata.Cel mai fregvent se defecteaza puntea redresoare (costa apr. 1250000 lei).Daca alt. tau este mod. vechi deci cu racire externa(linga fulia de antrenare se afla si ventilatorul) si mergi intr-un service sa ti-l repare NU INLOCUI SI RELEUL REGULATOR pt. ca pe linga faptul ca vei da bani in plus, noile relee regulatoare distribuite de fabrica poarta marca Delphi si sint extraordinar de putin fiadile (nu o sa mai scapi inlocuind la relee si o sa cauti cu disperare unul original).Daca masina ta are peste 200.000Km probabil s-au uzat carbuni.Ramin totusi la parerea ca puntea redresoare s-a defectat(diode strapunse) , iar despre pretul ei ,l-am aproximat mai sus indiferent de ce model este.Bafta

Share this post


Link to post

Multumesc mult de raspuns. Intradevar, nu se aprind becuri de eroare pe bord.

Maine sper sa ajung pana la un service :( .

 

Thanks again

Share this post


Link to post

Are cineva idee, blocul de diode e cu 3 diode sau cu 4 ? Ma tot intraba oamenii de unde tre sa iau piesele.

Share this post


Link to post

Are 6 diode. Alternatorul debiteaza tensiune trifazata care se redreseaza clasic cu 6 diode in punte.

Share this post


Link to post

In final a avut 4 diode.

Acu stiri proaspete:

Am fost la service si am dat alternatorul jos.

- Rotorul e ok.

- Statorul e ok.

- Puntea de diode e ok.

- La alternator vine excitatie

- Am masurat cablu spre baterie si nu e intrerupt.

 

Am schimbat releul(pe care se pare ca nu poate fi masurat pentru a vedea daca e bun). Am motat la loc si tot nu incarca :( . Mecanicu a zis ca-l depaseste, dar va mai schimba odata releul (se stiau cu magazinul si il dau defect).

Am facut test la baterie si la alternator cu un aparat, bateria e ok, ondulatie buna(adica diode bune), dar nu incarca deloc. Cu ocazia asta tin sa laud bateriile Rombat, asta care o am e din 2001, alternatorul nu a mai incarcat-o si cred ca a pornit de 30 de ori si am facut lejer 50 de km prin oras si nu da semne de oboseala. Pe dacie am avut 2 Boschuri care au mers ok dar nu s-au comportat atat de bine. Deci aceste baterii mi se par lucruri de calitate romanesti.

Share this post


Link to post

Alternatorul nu are 4 doide redresoare ci 8, deci este cu racire "interna"(ventilatorul nu este plasat in exteriorul alternatorului).Rotorul are apr. 2,1 ohm si nu prezinta scurt la masa?Statorul nu este intrerupt(continuitate intre oricare dintrecele 4 terminale si rezistenta apr. 0,1 ohm) si nu da la masa?Alternatorul are masa(intre carcasa alt. si motor rezistenta 0)?Masurat direct la borne alt. nu debiteaza tensiune?Becul martor incarcare(de baterie) se aprinde la punerea contactului fara pornirea motorului?Si ar mai fi de verificat si altele.

Cred ca te-ai dus sa repari alt. la un mecanic(mecanici ar trebui sa-si cunoasca limitele) sau tipul nu prea are habar de alt. moderne cu autoexcitatie.Trebuia totusi sa alegi un service Daewoo pt. ca in dorinta de a "scapa" mai ieftin ajungi de cele mai multe ori sa te coste mai mult :thumbl: Bafta

Share this post


Link to post

Omu verificase statorul si rotorul pentru continuitate, dar o sa-l pun maine sa verifice din nou dupa cum spui tu. Msurat direct la borne nu da tensiune. E o mufa deasupra alternatorului cu 2 fire, nu aia e pt excitatie?

Nu am fost neaparat ca sa scap de platit mult (si aici platesc de zapacesc, cu conditia sa il faca). Mai demult am fost la un service Radacini si erau acolo 2 romi la partea electrica ce isi dadeau cu parerea cum e mai bine sa si-o traga in timp ce administrau niste ciocane sanatoase masinii respective. Acum am fost la alt Radacini si acolo tot un romulan era care se vedea pe fatza ca vroia spaga, si am plecat. Mai stiu inca un Radacini (militari) langa care am lucrat si nici aia de acolo nu-mi plac. Unde am fost astia reparau numa masini mai tari(in timp ce se lucra la a mea in lucru era un SL600 V12, 2 "balene" si un M3) si unde cunosteam pe cineva, am zis ca astia s-or pricepe , dar n-am avut noroc.

Mecanicu respectiv a zis ca daca nu merge releu asta nou, eu nu stie ca sa mai faca si sa ma duc la unii care sunt specializati pe alternatoare (pe care eu nu stiu unde ii gasesc). Asa ca am impresia ca pe langa cei 2 mil care i-am varsat deocamdata, voi mai varsa inca vreo 6, adica alternator nou, ca nu am ce sa-i fac.

Share this post


Link to post

Mufa care se cupleaza in alt. are doua fire, unul pt circuitul becului martor si celalalt pt ca alt. sa primeasca un plus prin contact(nu pt. excitatie).Pt. excitatie sint folosite inca trei diode redresoare inglobate in puntea redresoare dar de putere mult mai mica, deci pt. excitatie foloseste o fractiune din curentul debitat de stator iar prin martorul de baterie absoarbe la pornire un curent mic pt. amorsarea incarcari .Repet o intrebare cu raspuns important:becul de baterie se aprinde la punerea contactului fara pornirea motorului?

Share this post


Link to post

Gata, am rezolvat. Dupa multe peregrinari prin diverse serviceuri, in final am beneficiat de ajutorul lui NINI. Am schimbat statorul si in sfarsit am si eu alternator! Tin sa ii multumesc inca odata pentru ajutorul acordat, fara ajutorul lui as fi schimbat tot alternatorul.

Share this post


Link to post

Solicit in acest topic ajutorul lui NINI pentru ca am observat ca ofera sfaturi competente.

 

La Tico al meu am tensiune de incarcare de 13,6-7V fara consumatori, cu faza scurta sau lunga am 13,3-4V indiferent de turatie.

 

2 mecanici si-au dat cu pararea:

 

I. Cateva diode din puntea redresoare s-au dus, trebuie schimbate.

si al doilea

II. Carbunii de la alternator s-au uzat si nu mai apasa bine pe rotor (masina are 127.500Km), adica se schimba odata cu ele si releul nu stiu cum.

 

Tind sa cred ca problema descrisa de cel de-al doilea e cea corecta, avand in vedere ca mai am si (bruiaj la radio in unele momente (aleator, tot mai rar acum, masina a stat o vreme si n-a mers).

Tot acest mecanic mi-a spus ca valorile standard pentru incarcare sunt 13,8-14,4V, dar in Cartea de Service eu am vazut ca ar fi 14,2-14,8V (nu este prea explicit). Unde este adevarul?

 

 

Apreciez opiniile voastre.

 

Merci,

Dolfin

Edited by Dolfin

Share this post


Link to post

Tico nu prea se incadreaza in valorile tensiuni de incarcare standard, minim 13,9 cu consumatori si maxim 14,4-14,5 cu consumatori, in sensul ca tensiunea de incarcare este mai mica decit aceste valori si de regula tensiunea generata de alt. este de apr. 14,2-14,4 fara consumatori iar cu consumatori apr. 13,7-13,8 si chiar mai mica in functie de temperatura alternatorului.La cresterea temperaturi alternatorului releul regulator, care este montat in interiorul alt. modifica tensiunea de incarcare in sensul scaderii ei pt a micsora asfel curentul debitat prevenind distrugerea puntii redresoare prin ambalare termica.Tensiunea debitata se masoara cu bat. incarcata iar la tine nu pot sa ma pronunt pt ca diferenta este mica si poate fi influentata de precizia aparaturlui de masura.In principiu verifica conexiunile la borne, conexiunea la masa a motorului(undeva pe cutia de viteze),conexiunea la "conexiunea fuzibila" (cupla celor doua fire, Rosu si Verde care sint prinse la borna de +) si masoara caderile de tensiune pe aceste cabluri care nu trebuie sa depaseasca 0,1 V.Daca poti (fizic vorbind) masoara si tensiunea debitata direct la borna alt.Cam la toate Tico-urile la care se cumpara si monteaza o baterie din alta parte decit in reteaua Daewoo exista probleme in acordarea garantiei tocmai datorita tensiuni mai mici de incarcare.Daca lampa de incarcare baterie nu se aprinde in timpul functionari motorului, la tine, inclin sa cred cad ca alt. nu are nimic si mai probabil bateria este descarcata sau sint caderi de tensiune marii pe conexiuni.Carbunii de regula tin cel putin 250.000 Km. Bafta

Share this post


Link to post

Da, motorul era cald si poate se intampla ce spuneai tu.

O sa mai incerc si la rece si asta peste o saptamana cand poate bateria va fi incarcata complet, avand in vedere ca este noua.

 

In faza a doua o sa rog un mecanic sa refaca toate contactele de care mi-ai spus tu si sa vedem rezultatele.

 

NINI, tu n-ai vreun service al tau la care sa vin, ca am incredere in tine avand in vedere ca este logic ce spui si inteleg din explicatii unele fenomene.

 

Merci,

Dolfin

Edited by Dolfin

Share this post


Link to post

:osanale: sal'tare tuturor celor disperati de controversatul alternator de cielo :drinkers:

 

ce sa mai, de vreo 3 saptamani m am alaturat si eu voua, nu era sa va las singuri, nu? :drinkers: :

3 relee si un "set" de diode skimbate in 2 sapt. motivul pt care se ard mereu: niciunul in afara de aberatiile cu tenta de s.f. ale electricienilor "daewoo"

 

masurat fire de legatura baterie releu-ok

baterie fulmen de 2 ani sulfatata si skimbata

 

dupa c skimb releul incarca perfect

apoi se arde

asta al treilea skimbat vad k nu s a ars, dar o mai gasesc cu bateria moarta knd vreau sa plec, desi la ultima folosinta a masinii era totul ok, cred.

 

NINI, as aprecia mult un raspuns de la tine

sau dak altcineva poate sa mi dea un raspuns concret :thumbl:

 

numai bine!  <img src= ">

 

 

stilul asta de a scrie te indeapta catre BAN garantat

Edited by Shenck

Share this post


Link to post

salutare din nou!

 

in primul rand imi cer scuze daca a deranjat "stilul" meu da a scrie

 

trebuie sa recunosc, nu am citit regulamentul inainte de a posta anunturile anterioare

 

am fost dat ca si exemplu negativ am vazut aici pe forum, ce sa mai oaia neagra a forumului sunt acum  <img src= S">

 

probabil asta a fost cauza pentru care nimeni nu mi a raspuns :rolleyes:

 

partea si mai proasta pentru mine este ca nici acum nu mi am rezolvat problema

si am atins un grad apreciabil de disperare

 

mi se arde saptamanal releul de incarcare din alternator si nici un electrician nu a gasit "buba"

recordul l am batut acum o saptamana cand l am schimbat, am mers acasa, iar cand am vrut sa plec din nou cu masina dupa 30minute, surprizaa!! :dizzy:

da, se arsese din nou... :thumbl:

 

am schimbat pana acum vreo 5 relee toate de delphi facute.

acum cateva zile mecanicul de la service-ul daewoo din slatina

(sunt oltean :D ) a vorbit cu un coleg de al lui din craiova si respectivul mi a dat un releu daewoo original. (zucea el ca noi nu se gasesc), asta nefiind nou pe care l am luat de la el.

 

acum merge, vad

 

 

...dar sincer, ma indoiesc ca pentru mult timp

 

 

numai bine !

Share this post


Link to post

Salut,

sa va expun problema mea legata de baterie: saptamana trecuta vine mama si imi zice ca, atunci cand a oprit masina seara, pozitiile de pe partea stanga nu se mai opreau; a pornit din nou motorul, a mai stat un pic si s au stins; acu 2 zile vine iar si zice ca semnalul stanga ramane si el aprins dupa ce opresti motorul

duminica seara, frati miu lasa masina parcata, iar de dimineata bateria aproape moarta, in sensul ca mergea alarma, becurile la bord si am putut sa las geamu stanga jos, din cauza ca acelasi semnal stanga a mers toata nopatea; acu frati miu zice ca el l a oprit si ca i s a mai intamplat sa se aprinda singur

poate stie cineva ce draq are, sau a mai patit la fel ca doar nu o fi bantuita masina!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...