Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

Becuri H4 Philips Vision Plus pe Tico/Matiz

Recommended Posts

salut am si eu o intrebare doresc sa imi pun pe un matiz becuri PHILIPS BlueVision nedumerirea mea e daca si becurile de pozitie din acest set se potrivesc la matiz. (Si din cate am citit eu pe forum imi trebuie H4?)

Share this post


Link to post

H4 este codul pentru matiz la scurta/lunga

Pentru pozitie tre sa fie codul W5W.

Cauta acest set H4+w5w, dar vezi ca sunt cam albastre, nu am vazut omologarea RAR pe ele, si ca urmare eu mi-am luat Extreme (nu sunt albastre), pentru masina personala,fiindca am proiectoare, si Nightguide pentru masina de servici, fiindca merg frecvent noaptea.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

De ce vorbesti fara sa stii? Da, sticla becului este albastruie insa lumina este ALBA! Nu compara cu cele din targ de 3lei bucata, care lumineaza albastru!

Share this post


Link to post

Va rog sa-mi faceti o recomandare pentru inlocuirea becurilor la farurile Matizului,ce sa aleg Philips H4 Night Guide sau Philips H4 X-Treme Power?Cu becurile originale,cind ploua,uneori am impresia ca am uitat sa aprind farurile.Care ar fi mai bune pentru astfel de situatii? Va multumesc!

Share this post


Link to post

Aceeasi intrebare o pun si eu. Ce sa pun pe Matiz?

1.Asa ceva?

My link

2.Sau asa ceva?

My link

3.Ori asa ceva?

My link

 

Sunt interesat de: fodul de comportare in trafic (vizibilitate pe noapte, pe ceata, ploaie, durata de viata aproximativa) si, cel mai important, modul in care ele se adapteaza instalatiei electrice (baterie si alternator mici, nu ma refer la soclu H4 al becului)ale masinii. Nu risti ca din cauza consumului excesiv sa ramai in pana pe coclauri? In ce masura becurile dau mai multa lumina decat cele originale de fabrica ale masinii? Si dau conform specificatiilor? Adica nu e doar strategie de marketing?

Pe mine ma intereseaza sa posteze cei care le-au folosit sau se pricep, fara a intra in detalii tehnice foarte complicate.

Cei cu orgoliu peste masura sa se abtina.

 

In speranta ca acest post nu este considerat reclama si ca voi primi un raspuns concret,

va multumesc anticipat!

Edited by trebor271074
  • Like 2

Share this post


Link to post

Inlocuit becul din dreapta la Matiz. Daca nu ai degete de pianist ,cel mai bine sa dai jos bateria . Am ajuns la concluzia asta dupa ce am fost nevoit sa scot bateria pentru ca becul alunecase unde va sub far si nu aveam sanse sa-l recuperez altfel.

 

 

Share this post


Link to post

Cred ca ai singurul Matiz din lume cu bateria pe partea dreapta. Eu unul pe toate pe care le-am vazut aveau bateria pe partea soferului, adica pe stanga... De unde ai luat masina? Din marea Britanie?

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Cred ca ai singurul Matiz din lume cu bateria pe partea dreapta.

 

Scuze vina mea. Becul pe stanga.77000000.gif

Share this post


Link to post

Eu unu doar ce am venit de la Care4 si am gasit becuri Philips blue vision la 46 lei si truevision la 44 lei...adica exact identice la pret. Nu leam luat tocmai pentru ca nu stiu exact de care sa-mi iau. MI-ar fi placut sa ma niste faruri albe pe cielo meu dar credca ar fi deranjante pentru ochi. Mia stau vreo 2-3 zile sa analizez in trafic la celelalte masini care sunt mai bune si dau o tura si le iau. Am un tovarasi care are faruri albe-albe altu care are albe-albastrui. O sa le analizez atent si sper sa iau o decizie in urmatoarele zile.

Tot aici pe forum am citit ca nu e nici o diferenta intre becuri de 35 si 55W. L-am sunat pe un prieten si-mi zice ca diferenta e destul de mare pentru ca cele de 55W bat mai departe...cu vreo 10 m.  

Care este distanta la care bate un bec de 35W si unu de 55W. Stie cineva ?

Share this post


Link to post

Salut ,

la mine ziua nu se vede lumina in bord , am dat jos geamul protector si becurile functioneaza , dar sunt foarte slabe , ziua nu se vede absolut deloc . Ce trebuie sa fac , ce putere au becurile din bord . A mai avut cineva aceasta problema , si cum a rezolvato .

Multumesc

Share this post


Link to post

Bagi mana prin spatele bordului si o sa gasesti 2 becuri W5W identice cu cele folosite pentru pozitii. Eu le am inlocuit cu 2 leduri cu 4 smd si se vede excelent, mai ales noaptea efectul este deosebit rolleyes.gifsmilies56.gif16000000.gif

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Aceeasi problema cu iluminatul de bord la Matiz

Edited by tool

Share this post


Link to post

Dupa ce am urmat sfsturile de pe forum, am schimbat la "Jaguarul" meu becurile... cu Vision Plus. La inceput nu mi s-au parut cine stie ce, pe lumina de zi nu se observa diferenta intre cel din dreapta (standard) si cel din stanga (Vision), dar pe noapte lucrurile s-au schimbat.

 

Sunt multumit cat de cat de ele insa am o problema. Dupa ce am schimbat becurile, de fiecare data cand pornesc faza scurta, sau schimb faza scurta faza lunga, motorasele de reglare pe pe inaltime a farurilor lucreaza si ele ... :o . Nu am schimbat nimic altceva, nu am umblat la alte fire ... i s-a mai intamplat cuiva asa ceva???, exista cumva probleme din cauza releelor? poate consuma cumva mai mult si o iau razna si motorasele?

 

Va multumesc si astept cu interes raspunsul vostru, orice sfat e bine venit.

Share this post


Link to post

sal all ... as dorii si eu sa imi montez niste becuri philips h4 dar nu stiu ce model trebuie sa cumpar pentru matiz ..exzista un cod ceva ??? am gasit pe siteu daewoo

 

Bec far H4 Philips X-Treme Power

blister 2 buc

Producator: PHILIPS

12V 60/55W P43T-38, luminozitate +80%

 

 

sunt bune astea ??? :-? multumesc frumos

Share this post


Link to post

La Tico trebuie aplicata solutia lui Dr.L, relee separate montate in apropierea farurilor, altfel becurile sunt subvoltate, deci, se pierde pana la 50% din intensitatea lor.

 

Am si eu o intrebare referitoare la relee.Detin inca o masina pe care am halogene 100/80w :) acolo am pus cate doua relee la fiecare bec(1pentru faza scurta si 1pentru cea lunga). becuri H4 . La tico ar fi de ajuns si 2 relee sau e musai 4 luand in considerare ca viitoarele becuri au puterea standarda ?

Vreau neaparat sa schimb becurile ( cu philips vp ) ca nu mai vad absolut nimica noaptea si aseara am luat o groapa in plin din cauza ca vizibilitatea e ...0 :|

multumesc

Share this post


Link to post

Daca chiar vrei luminozitate mai buna,pune xenoane

Nici un halogen legal (50w) nu se compara cu xenonul

 

Poti pune doar 2 relee (unul faza scurta,unul lunga),doar sa fie de >10A!

Share this post


Link to post

fishy86, cred ca ai o problema cu farurile tale.

Nu se poate sa ai "vizibilitate zero la Tico". Pai le-au pus aia lumanari in fabrica, sau ce? :scarpin:

- Verifica circuitul electric de alimentare a farurilor (sa nu fie un contact prost pe undeva)

- verifica reglajul farurilor (sa nu bata defocalizat)

- verifica sistemul de incarcare (alternator, releu de incarcare, acumulator, sa vezi daca ai tensiune suficienta cu farurile aprinse, eventual si alti consumatori)

- verifica sa nu fie oxidata oglinda farurilor, eventual sa fie curata sticla de far.

 

Toate cele bune.

Share this post


Link to post

Dupa o zi de tras cabluri si mufat frumos m-am enervat ...Am montat 2 relee exact dupa schema ce am folosit-o la inca 2 masini si miracol la tico nu functioneaza de nici un fel. Nu am mai avut nervi sa descifrez legaturile de la faruri da e ceva foarte ciudat acolo! (am laut jos mufele de la becuri... faruri stinse, fara contact ,bateria pusa si am 12v pe faza lunga... pun mufa pe bec sa vad daca arde.. pauza... 13000000.gif )maine ma mai uit inca o data peste instalatie si curat totodata farurile/oglinda ca au 2 mm de praf jur imprejur 10000001.gif cu siguranta si din cauza aia nu vad eu nimica .Sper sa nu ma bata Dumnezo ca lucrez duminica da e musaj.Revin maine cu poze si schema electrica

Share this post


Link to post

Schema electrica e in manual

Practic intrerupatoarele sunt puse pe - si plusul e permanent

 

Vezi si in topicul "relee pe tico" schema simplificata,inclusiv legaturile la soclurile becurilor

 

Nici mie nu mi se par foarte utile farurile ticoului,pe faza scurta. Daca sunt gropi,la peste 30 la ora nu se prea vad din timp...

Share this post


Link to post

Am reusit sa montez pana la urma relee-le.Mare lucru nu am rezolvat. Fara relee motor oprit faza scurta :11,3V ; faza lunga : 11,4 .Motor pornit undeva pe la 13,6 V

Farurile le-am curatat de praf si depuneri,becurile existente momentan pe masina sunt tot philips modelul mult cautat... Premium 10000000.gif atasez si o poza.

Urmeaza cele vision plus numa sa gasesc undeva la un pret decent nu 90lei/pereche.

tn_e9f05e0834c140231778e1b5c72517b8.jpg

Share this post


Link to post

La masuratori m-am folosit direct de socul becului (mi se pare logic) iar la instalatia de relee am folosit schema de la topicul "relee pe tico" singura modificare comparand cu schema urcata daca nu ma insel de Dr.L era ca ,nu am legat + de la accesorii ci direct de la borna de la baterie(+ care alimenteaza becul) . - pentru "semnal" le-am folosit de la mufele de becuri cu papuc(sa nu stric instalatia originala )

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Meglalight plus 60

 

 

Din astea am avut si tare bune zic eu, le facusem cadou cuiva si mi-a fost oarecum sa le cer inapoi, am trecut pe Night Breaker, in viitor sigur ma voi intoarce la Megalight care-mi par superioare Breaker-ului.

Share this post


Link to post

Interesant testul de becuri din Autobild 17/23sept,curios ca nu am regasit in test si becurile Bosch !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...