Jump to content
Sign in to follow this  
kr!s

Demontare Complet Bord Cielo si Espero

Recommended Posts

 <img src= "> am pornit acest topic pentru ca de ceva vreme incoace caut (pe forum) info despre cum se demonteaza bordul de la cielo; in special cum se scot prizele de aer. problema mea e cu partea din fata pasagerului; trepideaza si baraie urat din cauza boxei din bord. boxa e prinsa bine, e blaupunkt, nu e problema cu ea ca si sunet si putere, dar vibratia ei se transmite la bord (in partea stanga (la sofer) nu am problema asta). am incercat intr-o zi insorita sa desfac partea cu torpedoul, am dat jos usita, am desfacut surubele, m-am uitat din toate unghiurile posibile dar m-am impotmolit la priza de aer :wallbanger: n-am reusit nicicum s-o "deconectez" de la loc. are vreo siguranta ? vreo smecherie, ceva ? mi-ar prinde bine niste informatii / poze. vreau sa pun niste garnituri subtiri in locurile unde se ating elementele componente din plastic ... ca sa nu mai zornaie aiurea si deranjant.

 

mersi mult. astept raspunsuri de la voi, poate am putin noroc :lavolan:

 

salutari :osanale:

 

kr!s

Share this post


Link to post

Daca scoti masca de la difuzor,in locasul ala mic prin care iese aer pentru dezaburit geamul in dreptul oglinzii, o sa gasesti "smecheria" care tine priza de aer:un holsurub bagat pe undeva prin interior.Eu unul nu am reusit sa il scot,poate gasesti tu vreo solutie.Succes :thumbl:

Share this post


Link to post

Treaba e ascunsa dar simpla! Cu o surubelnita dreapta, subtire, invelita intr-o carpa faci parghie in stanga si in dreapta si scoti partea aeratorului care se inclina (jaluzelele). Dupa ce scoti piesa ai sa gasesti un holzsurub in partea de sus (in carcasa aeratorului). Il desfaci si tragi tot ansamblul cu spatiul de depozitare in afara. Bineanteles, toate holzsuruburile trebuie desfacute. Idem pt. aeratoarele centrale.

Share this post


Link to post

:rolleyes: o sa incerc smecheria, sper sa si reusesc. abia astept sa rezolv problema. multumiri pentru raspunsuri la postarea mea :osanale:

 

p.s. daca nu uit sa fac, postez si niste poze, pentru cei care s-au mai lovit de problema asta

Share this post


Link to post

Ai uitat de poze ... =))

Share this post


Link to post

Pai ..., inca nu o fi reusit smecheria.

Share this post


Link to post

buna ziua! mai intai as vrea sa-mi cer scuze daca acest subiect mai apare intr-o alta discutie de pe forum. sunt interesat de cum as putea sa dau jos bordul de la cielo deoarece as vrea sa-mi montez ceasuri cu plasma.

cine poate sa ma ajute accept si scheme...

multumesc anticipat!!!

Share this post


Link to post

Nu e greu. Scoti 4 suruburi ale plasticului de deasupra volanului (2 intra in bord, 2 in plasticul de sub volan). Dupa scoti plasticul respectiv. Mai este inca un plastic ce acopera ceasurile (tot 4 suruburi, nu ai cum sa nu le vezi). SA AI GRIJA LA MUFELE BUTOANELOR! NU FORTA SI VEZI CA AU CLEME ! Dupa scoti geamul bordului (e prins in 2 suburi argintii) prin impingere in sus. Pui folia, fara sa scoti ceasurile din bord. Iar in final pui totul la loc.

Edited by banzay

Share this post


Link to post
cum as putea sa dau jos bordul de la cielo...

 

Mai degraba faci referire la ceasurile de bord, nu tot bordul (coaja). :-W

asa se intelege din exprimarea ta. si cred ca ar trebui modificat si titlul topicului.. :-?

Share this post


Link to post

Mai degraba ar trebui sa foloseasca functia search, ca mai sunt informatii multe pe alte topicuri...

Share this post


Link to post

Buna seara as dori sa stiu si eu cum as putea ajunge in spatele panoului de reglat ventilatia deoarece as dori sa schimb 2 becuri dar nu ajung cum as pudea demonta partea aceea de bord pentru a ajunge in spate

 

am demontat pana la partile laterale(desurubat) dar se tine in ceva dar nu stiu in ce si mie mie sa nu stric ceva pacolo.

 

 

 

 

 

:thumbl: Multumesc!!! :lavolan:

Share this post


Link to post

In dreapta, sub torpedou... cauti cu atentie un cablu ( gen cablu de la frana de la bicicleta, un fir GROS ), si vei vedea ca este prins intro clema stransa cu un surub sau piulita(nu mai stiu). Apoi slabesti surubul, scoti firul ala din clema, si apoi scoti "cutia". ATENTIE! Cand o sa scoti cutia sa nu agatzi firul de ceva prin bord si sa dai de alte belele.

Share this post


Link to post

MULTUMESC VOI INCERCA SPER SA NU STRIC NIMIC SI SA REUSESC:d

Share this post


Link to post

sa inteleg vaxxi ca aici gasesc toate operatiunile? si ca volanul nu trebuie scos? si ca daca desfac suruburile pomenite mai sus e gata?

inseamna ca e al naibi de simplu! :drinkers:

Share this post


Link to post

N-a zis nimeni ca gasesti totul aici, ci ca aici e topicul unde se discuta despre intrebarea ta. Cu manualul in mana, spirit tehnic si ceva informatii de pe aici ar trebui sa te descurci. Intrebarile aditionale isi au locul tot in topicul asta.

Share this post


Link to post

Si totusi nu a ramas nimeni la titlul topicului...Stiu ca e vechi dar re-intreb eu: cum se demonteaza bordul COMPLET, adica sa dispara tot ceea ce tine de "coaja" si sa ramana doar cablajul electric (in aer) pana la peretele dinspre motor. Este necesara demontarea volanului sau nu? A facut cineva asta? Multumesc.

Share this post


Link to post

Iata cum:

Plansa de bord e fixata pe lateral in cate un holzsurub (spre usi), un surub M6 in spatele tabloului de bord care face prinderea cu suportul coloanei de directie, un surub M8 (parca) in partea dreapta (cum te uiti la plansa) sub parbriz - acces pe la grila de ventilatie (ce trebuie demontata) si jos in podea sub radio CD sau cas fixat de o structura metalica. Problema mare e ca trebuie demontate toate plasticile si nu sunt putine!

(...) Inca odata repet: pt. demontarea plansei bord se deconecteaza bateria de acumulatori si se dezasambleaza toate componentele de plastic precum si volanul. Daca nu se poate scoate de pe axul canelat se poate demonta semicoloana de directie (4 suruburi).

Fixare plansa bord Cielo.pdf

Share this post


Link to post

Buna ziua, bordul la Cielo meu ztrangane din toate incheieturile, asa ca azi am incercat sa-l demontez sa vad ce e de facut. Asa ca am obs multe surubiri slabite, chiar si lipsa.In incercarea de a strange suruburile slabite am vazut ca acestea nu mai prind filetul.Intrebarea mea este, ce e de facut ?

Va multumesc si o zi buna !

Share this post


Link to post

Suruburi mai groase.

Share this post


Link to post

Ca sa raspund unui alt post dintr-un alt topic, prinderile "principale" ale bordului de Espero sunt:

Una in spatele torpedoului (accesibila prin compartimentul motor, in spatele admisiei aerotermei)

Alta in spatele ceasurilor, aici nu mai stiu daca in afara de 2 suruburi pe coloana de directie mai are si unul similar cu cel de mai sus.

Inca una jos, trebuie desfacuta toata consola centrala si are un fel de T de sustinere in podea.

 

Cam astea sunt plus cele 2 mici de pe laterale unde se lipesc usile inchise de el, are niste capacele de plastic (daca mai sunt)

Edited by Dj_Dark
  • Like 2

Share this post


Link to post

Multumesc frumos.

 

Cum ? Io nu m-am prins !

Share this post


Link to post

Intrebare: am becul de la scrumiera cazut de la locul lui, il vad cum lumineaza undeva in spatele scrumierei; ca sa ajung la el sa il repozitionez banuiesc ca trebuie sa desfac consola (partea cu schimbatorul de viteze); m-am uitat ieri rapid si am vazut ca aceasta este prinsa in doua suruburi mai jos de casetofon; mai sunt si alte suruburi sau doar clips-uri in rest?

Share this post


Link to post

Scoti intii rama ornament, apoi cele doua suruburi ce tine ornamentul schimbatorului scotindul cu schimbatorul in treapta 2 sau 4, apoi mai sint inca doua suruburu (sau 4, nu retin) ce tine ansamblul scrumierei.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...