Jump to content
Sign in to follow this  
cris06

Executivul Rosu (trandafir De La Iasi)

Recommended Posts

Va salut pe toti! M-am gandit ca i-a venit randul si Craiovencei mele sa-i fac cunostinta cu colegii din comunitatea Dw&Chevy.

Pe scurt: cateva fotografii cu Executivul cand avea exact doua zile de la ridicarea ei de la dealer. Intamplare sau nu, masina a fost adusa acasa exact in ziua nasterii fiului meu Mihaita (Mimi) pe 28.04.2006.

Datorita evenimentelor din familie nici nu apucasem sa-i dau jos foliile de pe scaune si tablou bord si sa-i cumpar covorase. :)

Vor mai urma ceva foto cu membra familiei asa cum arata momentan.

post-9166-1240477151_thumb.jpg

post-9166-1240477307_thumb.jpg

post-9166-1240477337_thumb.jpg

post-9166-1240477345_thumb.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post
...Intamplare sau nu, masina a fost adusa acasa exact in ziua nasterii fiului meu Mihaita (Mimi) pe 28.04.2006...

 

A' naibii coincidenta. Si masina mea a fost adusa acasa exact in aceeasi zi. :D

 

Sa o folositi sanatosi mai departe :)

P.S. La ce ora? :) )

Share this post


Link to post

Masina a fost adusa in depozitul zonal din Moldova (la Iasi - Valea Lupului) joi, 27.04.2006 pe la ora 16.00. Cand am ajuns eu acolo tocmai pleaca trailerul catre Craiova. Am inspectat masina impreuna cu reprezentantul depozitului si totul a fost ok.

Masina a fost achitata integral vineri pe 28.04.2006 pe la ora 10.00 (fiul meu deja se nascuse!). Dealerul m-a chemat pt. a prelua masina dupa ora 16.00 in aceeasi zi. Deh, pregatirea de vanzare. Acasa a ajuns, cred, pe la 17.00. Nu mai stiu exact ca aveam niste emotii... Oricum, am avut o zi plina de evenimente foarte placute dar si... palpitanta! :) )

Multumesc pt. urare! Asemenea si voua.

LE: am rascolit prin arhiva foto. Am gasit o poza cu familia (mai putin sotia) facuta anul trecut la tara (Buzau) cand mergeam la mare.

post-9166-1240479078_thumb.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post

sunt faine cielo-urile rosii - cand ma gandeam acum niste ani sa schimb GLE-ul pe un exe fix rosu voiam sa iau :)

 

in rest intrebari:

- sigla fata de ce ai inlocuit-o cu modelul "old school"?

- bandourile laterale?

Share this post


Link to post

Initial vroiam culoarea bleu metalizat (nu mai stiu exact codul) sau cel mult visiniu. Pt. ca nu s-au mai fabricat masini (Cielo) cu nuantele astea, pana la urma, culoarea castigatoare a fost Super Red Dae 73L.

Siglele (fata si spate) le-am schimbat cu cele vechi (pe care le-am gasit destul de greu) din motive de gust. Am eliminat si abtibildurile de pe aripi "Executive" precum si toate inscrisurile de pe capota portbagajului "Daewoo", "Cielo" si "Executive". Pur si simplu nu mi-au placut atatea accesorii. In schimb mi-a placut sigla "Nexia". Am gasit la dezmembrari doua bucati in stare foarte buna si le-am lipit cu banda dublu adeziva pe aripi.

Bandourile: cele originale s-au cojit destul de repede si pt. ca nu am mai gasit originale (metalice) de GLE ori erau prea scumpe - nu mai tin minte - le-am dat jos cu ceva munca si benzina (nu le-am dat foc! :) ) ) si am zis sa pun ceva care sa se asorteze, cumva, cu masina. Si dpdv estetic dar si practic - protectie. Pana la urma am facut o improvizatie: baghete de Al pt. rostul dintre gresie si parchet lipite cu silicon. Cumva, se asorteaza cu culoarea jantelor, desi nu mai vin la linie cu benzile cromate de pe spoilere. Daca am dat in kitch cu ele... voi sunteti judecatorii. [-O<

Atasez cateva foto proaspete cu masina (la exterior si motor) spalata cu vreo doua ore in urma pt. ca maine e programata pt. montat folie pe geamuri.

post-9166-1240491776_thumb.jpg

post-9166-1240491791_thumb.jpg

post-9166-1240491809_thumb.jpg

post-9166-1240491830_thumb.jpg

post-9166-1240491848_thumb.jpg

post-9166-1240491870_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Arata bine masina, e nexia sau cielo ?

Edited by adostar

Share this post


Link to post

Sa le iau pe rand:

 

De sigle te-am intrebat pentru ca si mie imi plac mai mult - decat cele arhicunoscute

am vrut si eu sa mi le schimb dar ramanea cea de pe volan - si aici m-am blocat :P

 

Despre inscriptia nexia... mai bine o puneai pe portbagaj - ca la GLE-uri - 'daewoo' scris mic si 'nexia' mai mare (astea de le ai) ambele in aceeasi parte... stanga adica

iar pe aripi GLX ...

 

Bandourile - nu stiu ce spui de bandouri metalice - GLE-ul meu din 97 are tot plastic, si tot cojit... si pe una din parti pot garanta ca sunt cele originale ... si cel mai vechi Cielo pe care am pus manuta vreodata (din 96 in ziua in care a fost livrat, nici permis n-aveam inca) avea bandourile tot de plastic - stiu ca imi placusera si voiam sa vad din ce-s facute...

despre profilul de trecere pardoseala... nu comentez ... astept pe altii > :)

 

si apropo - toate urarile de bine - si multi km alaturi de ea (de cielo adica)

Edited by madkat

Share this post


Link to post

@ adostar: e Cielo Exe Plus cosmetizat cu parfum de Nexia! :P

@ madkat: bandourile de GLE nu au suprafata argintie (spre exterior) din metal? :-? Oricum, asta e! Multumesc pt. urari!

Si ceva poze cu interiorul pt. ca, momentan, e curat: ( :D )

post-9166-1240494770_thumb.jpg

post-9166-1240494783_thumb.jpg

post-9166-1240494793_thumb.jpg

post-9166-1240494806_thumb.jpg

post-9166-1240494816_thumb.jpg

post-9166-1240494832_thumb.jpg

post-9166-1240494846_thumb.jpg

post-9166-1240494857_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Cris, de mine tot nu scapi - mai ales cu pozele astea > :)

 

- fetzele de usi gle - din cat te-am cunoscut p-aicea au butoanele functionale, asa-i?

- misto cutia manuala cu mod winter > :)

- imi place ideea cu priza de aer pentru spate - de unde isi ia aer - de la prizele pentru picioare?

 

iar cu volanul - gata mi-ai inchis gura cu siglele - si de curiozitate - airbagul si centrala le-ai montat?

 

edit: bandourile de GLE sunt plastic cu un fel de vopsea argintie - care se duce in timp... in genul a ce se gaseste pe dungile de la barele fata/spate

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Mi se pare mie sau i-ai schimbat si bordul ?

Share this post


Link to post

- Butoanele de pe fetele de usi de GLE sunt functionale. Daca am vreo problema cu comanda geamurilor de la ele trec pe rezerva, adica pe blocul original de Exe montat pe cotiera (buna a mai fost ideea gasita de cativa colegi de pe aici =D> );

- Butonul "Winter" a ramas (momentan) doar de masca! Oi vedea ce chitibus voi pune in locul lui;

- Priza de aer (in fapt, un aerator de bord de stanga, modificat f putin ce a incaput la fix in locul scrumierei de pe cotiera originala), momentan e doar ... masca si asta ( :D ) pt ca deabia am montat cotiera (chiar sambata trecuta). Urmeaza sa-i fac o adaptare la sistemul de climatizare din bord. E in studiu.

- Sigla de pe volan e de ... frigider! Pe bune, am gasit la un frigider aceasta sigla care s-a potrivit la fix dupa curbura plasticului (zona unde se crapa carcasa airbagului la declansare). Airbagul impreuna cu unitatea de diagnostic (bineanteles) sunt functionale. Testat cu Scan 100 la servis unde a si fost montat.

Bordul e tot al ei dar imbracat cu piele ecologica (din pacate se dezlipeste pe alocuri dar sper sa remediez problema). Plasticile toate sunt vopsite. Mai am multe (in cap :mrgreen: ) sa-i fac masinii asteia dar pe rand, ca mai am una de intretinut!

Edited by cris06

Share this post


Link to post
Initial vroiam culoarea bleu metalizat (nu mai stiu exact codul) sau cel mult visiniu. Pt. ca nu s-au mai fabricat masini (Cielo) cu nuantele astea, pana la urma, culoarea castigatoare a fost Super Red Dae 73L.

...

 

Sa te oftic? Un prieten bun de-al meu, membru si pe forum, si-a luat Exe. bleu metal cam la 1-2 luni dupa noi. :P

 

Imi place ce ai facut la interior. Cam asa as fi facut si eu in locul tau :D

Share this post


Link to post

O fi fost masina pe stoc sau a avut vreo pila la DWAR? Asta e!

Pai, fa si tu! :) ) Mersi.

Share this post


Link to post

Nu a fost nicio pila...pe bune. E drept ca masina a fost adusa de la centrul zonal Timisoara.

Share this post


Link to post

Frumoasa rosioara ! Sa-ti traiasca !

Nu ai riscat cam mult sa lipesti "pielea" aia neagra peste tot bordul? daca se zgaraie sau se crapa si vrei sa scoti, adezivul de dedesubt ce zice? chiar asa, cu ce ai lipit-o?

Cat despre bandouri...ai putea sa faci o poza mai de aproape? ma intereseaza asa ceva, dar de jur-imprejurul masinii. E maleabila dracia de material?

 

Imi place in schimb mult de tot cotiera din SPATE, a mea nu are asa ceva.

 

 

Off topic : Unele dintre poze sunt facute in spatele parcului Copou. Intr-unul din garajele alea, mai spre capat, unde incep vilele, se afla un Cielo verde de prin 97-98, cu nr. IS-X- SGX ( sau cam asa ceva), e al unchiului meu. :D

 

Apropo, nu vad autocolantul Daewooclub nicaieri... :-W

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Frumoasa masina , mai putin partea cu imbracarea bordului in piele, dar in principiu frumoasa! Unde ai gasit fete de portiere de GLE, ca ma tenteaza si pe mine la Exe-ul meu? Cat ai dat pe ele? Dar cotiera?

Edited by silviu4you2003

Share this post


Link to post

Frumoas "trandafirul" :) Unul dintre cele mai frumoase Cielo-uri văzute în ultimul timp de mine! :)

Share this post


Link to post

Va multumesc de urari!

Am avut probleme aseara cu netul si nu am mai putut scrie.

@Englishman:

- intr-adevar a fost un risc pt. ca, deja se desface! :( Cred ca sunt trei cauze: formele destul de patratoase ale plansei bord, adezivul neaplicat cum trebuie si efectul de sera ce-l provoaca parbrizul. Si poate tapiterul. Am sa ma duc la el sa-i arat problema si poate se va rezolva. Daca crapa? Alta piele sau alt bord. M-am gandit la unul de Astra F. > :) Cred ca se poate (am vazut unul pus pe un Kadett) dar e mult al naibii de munca! Deocamdata mai asteapta. Idei sunt dar timpul e potrivnic...;

- bandourile: le-am confectionat (cu ruleta, flex, pile si silicon) din baghete speciale folosite la finisajele pt. amenajari interioare ce fac legatura intre gresie si parchet. E un profil din aluminiu, usor curbat pe latimea lui si are in interior doua aripioare dispuse pe toata lungimea profilului. Am sa mai pun cateva poze cu ele. Le gasesti la Dedeman sau orice magazin mai mare de amenajari interioare;

- cotiera: defapt spatarul cu cotiera. E luat de la dezmembrari (cred) de la o Nexia HB 5 usi. L-am gasit la un pret modic (50 lei - parca) si intr-o stare foarte buna pt. ca avea o husa de protectie facuta, cred, chiar din fabrica (la comanda) pt. ca venea mulata pe el. Inca un lucru interesant si util la acest spatar: are o fanta cu clapita (acces prin portbagaj) si o husa pt. schiuri. Defapt, in manualul de utilizare gasesti si aceasta dotare (bineanteles cu asterix) pt. ca la masinile aduse si/sau facute la noi nici pomeneala de asa ceva...;

- autocolantul: va exista si el pe masina, sper, cat mai curand. Recunosc, nu am fost la nicio intalnire! :( ;

- pozele sunt facute in locul unde ai scris tu pt. ca stau chiar acolo (la socri) si din acest pdv beneficiez de garaj. E, intr-adevar, o diferenta sa-ti adapostesti masina in garaj. Masina unchiului tau (cam singura din zona de culoare verde Canterbury) cu nr. ceva de genul IS...SHN (nu?) nu mai "locuieste" in garaj. Oricum e prin "zona". Ce mi-a placut e ca se "tine" f. bine masina pt. varsta ei! E ingrijita!

 

@silviu: cu bordul (cum am scris) se va rezolva. Panourile de usi si spatarul cu cotiera bancheta spate: de la un centru de dezmembrari Dw din... Bacau. Panourile, parca 200 lei cu tot cu butoane geamuri, dar care erau defecte! :( E una din bolile masinilor astea. Am mai scris undeva ca se poate remedia problema cu relee (defapt asa am si facut la "trandafir"). Voi scrie si despre aceasta imbunatatire.

 

Ma pregatesc sa o duc la foliat! Geamuri. :banana:

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Au fost aduse si pe la noi Cielo cu cotiera spate - eu am vazut la doua (generatie 96) insa cu cutie automata amandoua

iar la 4 usi - exista chiar si o husa de fis in care sa intre schiurile sa nu fac abalta pe sezutul banchetei :)

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si ai grija cu kitch-ul. :D .

Daca faci aeratorul sa mearga mi-ai inchis gura :) . Daca nu, da-l jos, pune scrumiera originala a cotierei si lumineaz-o :P .

La mine la cotiera (CV manuala) are capacel la butonul de winter. Vezi daca gasesti. Acum am vazut si eu pentru ce era locasul ala.

Toate espero au husa de schiuri si cotiera spate. Si au fost aduse. Pacat ca nu au si suport de pahare in ea. Chiar ar fi fost frumos sa se desfaca si sa pui paharul.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Era buna si o galeata cu gheata deaia pt. sampanie, nu? :D

O precizare: nu am scris ce mici modificari foarte utile am facut in compartimentul motorului. Adica:

1. Inlocuit supapele limitatoare de frana pt. circuitele spate. Am scris mai multe aici;

2. Inlocuit cablul de masa dintre borna (-) a bateriei si caroseriei si suplimentat cu inca un cablu (s=20mmp) intre baterie si una dintre urechile motorului (de care se poate face suspendarea lui). Intr-adevar, are un efect benefic pt. ca la pornirea consumatorilor importanti, cablul original se incingea si cresteau pierderile de tensiune (cam 1,5V masurata de mine). Toti papucii de la capetele cablurilor sunt din Cu iar firele cositorite in ei.

Urmeaza o cutie cu relee si sigurante pt. faruri, claxoane, lampi marsarier si ... ce o mai fi. Va fi una originala de Espero (din comp. motor) care se potriveste langa baterie. Viitor proiect.

post-9166-1240577187_thumb.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Cielo nu are releu la claxon?

 

Buna miscare cu masele.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu are are releu dar are 2 claxoane! Iti dai seama ce curent trece prin contactele alea de la volan. :(

Share this post


Link to post

Frumos.Imi place vopseaua e superba si interiorul faorte ingrijit =D> .Incearca sa nu o incarci prea mult.In rest spor la treaba.

Share this post


Link to post

I-auzi ,, vecine'' ca zic asa! Zici ca ai luat fetele la portiere din Bacau! Zi-mi si mie de unde pls  :)

 

Asteptam poze cu geamurile foliate, daca sunt omologate si cat te costa. Apropo este si in Bacau un centru de foliere autorizat cica ar fi baieti meseriasi, daca te intereseaza... ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...