Jump to content
Sign in to follow this  
sergiuhusca

Discutii Despre Religie

Recommended Posts

Eu cred ca tommy n-a inteles de ce-l opreste biserica de la un "footai" cu o femeie fara hartia de la primarie, nu de la labuta. Care-i marele salt spiritual daca iti negi latura telurica si prin ce te apropie mai tare de Domnul polutia decat sexul.

Esti constient ca acele temple ale "desfraului" gaseau o justificare spirituala pentru el? Prin ce crezi ca justificarea spirituala a abstinentei e superioara unei justificari spirituale a desfraului?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

@mr_: esti singurul care poate sa imi raspunda la urmatoarea intrebare : De ce majoritatea animaleor se imperecheaza numai in perioada de fertilitate si nu ca omul oricand ( nu vorbesc de exceptii aici ) ? Exista o explicatie biologica a abstinentei : energia genezica care o elimini din corp prin sex , daca te abtii de la el, se intoarce in sange ajungand la creer ( format din singurele celule din corp care nu se regenereaza ) si de aici beneficiile le deduci singur. Eu nu sunt adeptul nici a abstinentei dar nici a abuzului, calea de mijloc ( care este si cel mai greu de gasit ) este cea mai inteligenta.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce-i aia energie genezica... sorry.

Majoritatea animalelor au un libido reglat hormonal, au asa-zisele perioade de calduri pe care nu le pot evita si care duc la nasterea puilor in general primavara, ceea ce le ofera cele mai mari sanse de supravietuire primei ierni.

Omul insa are un libido reglat pe cale nervoasa, suntem fundamentali voyoristi si nu "intram in calduri" intr-o perioada determinata ci cand vedem o "bunaciune". Nu avem perioade de calduri pre-determinate de un ciclu hormonal. Asta poate si datorita faptului ca ni se falfaie de anotimpuri de la descoperirea focului incoace.

 

Oricum, biserica nu predica abstinenta... problema nu e sexul, ci sexul in afara casatoriei.

 

Cumva monogamia are o explicatie sociala in cadrul unei societati similare cu a noastra, cu un nr aproximativ egal de barbati si femei, numeroasa si cu risc scazut de cosagnvinitate, stabila (economic), etc.

 

Insa cred ca si "desfraul" demonizat de unii ca fiind pagan are avantajele lui in cadrul unei societati... pagane. Sa presupunem ca avem un grup destul de primitiv, in care 2 copiii din 3 mor inainte sa implineasca un an, in care doua treimi din barbati mor luptandu-se cu de tigrii sau cu grupul vecin, si exista un dezechiblibru masiv intre numarul de barbati si cel de femei... intr-un asemenea grup e mai sanatoasa oare monogamia sau "desfraul"? "Desfraul" sporeste natalitatea, amestecul rapid de gene, include in grup si numarul excedentar de femei (sau barbati) si chiar duce la o coeziune sporita (un stramos al teambuildingului, mult mai putin plictisitor...)... prin urmare, de ce ar fi daunator grupului respectiv, in conditiile date, in afara problemei cu energia genezica?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

... calea de mijloc (nu spun de unde citez) :

 

O tipa se duce la doctor

- Domnule doctor, ma mananca rau intre degete !

- Da, duduie, dar intre care degete ?

- Intre degetele mari de la picioare.

 

Si inca ceva : PORNOGRAFIE inseamna transpunerea in imagini (grafic) a nuditatii/sexualitatii, etc;

Inainte de crestinism acestea nu erau considerate indecente (nici animalele -ca sa apelez chiar la exemplul tau- nu se jeneaza sa faca sex in public)

Pudoarea tine de educatie, care tine de evolutie, care tine de societate, care ... etc ... etc (poate ca intelegi si tu ceva pana la urma)

(si acum sunt inca multe comunitati -a se citi TRIBURI- care nu au aceste percepte)

In plus, Tommy nu a afirmat ca ar fi o INVENTIE a actualitatii, ci ca tinde sa devina o religie a vremurilor noastre.

(Iti explic si aici, desi stiu ca e inutil : in lipsa de alti zei, societatea actuala tinde sa se inchine zeului Penis si zeitei Clitoris)

 

Inca ceva : Onan a IMPRASTIAT samanta, nu a IZOLAT-O; Unde era prezervativul ? Avea gauri intre degete ?

Edited by kaloman

Share this post


Link to post

Majoritatea animalelor au un libido reglat hormonal,....Omul insa are un libido reglat pe cale nervoasa ...Insa cred ca si "desfraul" demonizat de unii ca fiind pagan are avantajele lui in cadrul unei societati... pagane.

 

Corect, aici este vorba de ratiune. Daca omul nu avea ratiune se inmultea exact ca animelele. Potrivit religiei crestine, acest "desfrau" ar fi fost ingaduit chiar de Dumnezeu ( cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul )la inceput. Daca imi aduc aminte aceasta ingaduita a fost valabila pana in momentul potopului, cand s-a facut o selectie o tuturor speciilor . Biologic vorbind, acest desfrau este benefic intr-o societate pagana. Dar biserica combate alt desfrau, este vorba de acela in care se cauta numai placerea nu si scopul imperecherii. Spune-mi tu @mr_ , care esti cel mai in masura, ce specie de animal isi omoara puii din pantece inainte de nastere, sau care specie se fereste de procreere mai mult decat oamenii ?

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Si alte specii au inventat metode de control al populatiei... de furnici si pana la lemmingsi, care se sinucid atunci cand depasesc un anumit numar. Instinctiv, insa o fac.

Contraceptia si avorturile sunt o inventie noua in istoria speciei noastre... plus ca eu sunt inginer nu biolog :D ... asa ca nu stiu sa explic "solutia" asta inventata de specia noastra. Insa daca nu cunosc eu explicatia telurica, sau chiar daca n-o cunoaste nimeni inca, asta nu inseamna ca ea nu exista si ca automat explicatia e una satanista...

Share this post


Link to post

Si alte specii au inventat metode de control al populatiei... de furnici si pana la lemmingsi, care se sinucid atunci cand depasesc un anumit numar. Instinctiv, insa o fac.

Contraceptia si avorturile sunt o inventie noua in istoria speciei noastre...

 

La animale functioneaza legea junglei, cine-i mai tare rezista. Noi nu dam sansa sa se nasca un prunc ca il si omoram, iti spun eu nici o vietate nu face asa, si din punctul asta de vedere degeaba avem ratiune. Contraceptia a inventat-o Onan ( in conceptia crestina ) dar cred ca a existat si la egipteni asa ceva, faceau ei operatii mult mai inteligente decat un avort.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Si crestinismul e o inventie recenta in istoria omenirii, deci nu contrazice ce spuneam.

Si leii killeresc puii... si broastele (tehnic, nici puii de broaste nu sunt nascuti cand sunt omorati, intrucat sunt inca mormoloci)... nu stiu exact motivul sau avantajul pe care il aduce manevra asta, insa o fac.

 

Insa nu vad asta legatura cu discutia despre religie si ratiune, pana la urma.

Share this post


Link to post

Bietele animalute, de-ar sti ca le divulgam secrele intime ...

Deci, avem asa: de stinga si de dreapta, bun. Nu ma simt in masura a expune reteta caii de mijloc, dar ma rog. Se spune ca de "arzi" o mindra (sau mai multe) fara aprobare e pacat. Pe de alta parte, daca nu le "arzi" se pare ca pe lumea cealalta ( daca exista si cred ca da) le pupe-n ... spate. Intrebarea e simpla: de ce sa nu-mi reglez eu conturile acum? Cu pila si la poarta raiului, nici de pupat unde nu-mi doresc nu am. Simplu. ;)

Share this post


Link to post

Ce tare esti frate, nu poti sa manaci usturoi si sa nu-ti miroase gura :) , ori alba , ori neagra. Ti-am mai spus nimeni nu-i perfect, a gresi e omeneste, dar a face un crez din greseala nu merge.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Si totusi, ce-i gresit in sexul intre doi (sau mai multi :D ) adulti, consimtit, fara constrangeri si fara inselatorie?

 

Referitor la contraceptie (incluzant aici si pe cea extrema-avortul)...hmmm, sa scrie o mica poveste SF, in avant-premiera.

 

Pe o planeta mare, mare de tot, cat Jupiter, si pe un super-continent de 10 ori cat suprafata terrei, traia o specie inteligenta, care tocmai punea bazele unei civilizatii. Insa o ciocnire cu un asteroid a produs schimbari dramatice in geologia planetei... brusc, acea specie s-a trezit aruncata din nou in zorii civilizatiei, pe trei planetoizi care urmau in mare aceeasi orbita insa complet separati unul de celalalt. Cele trei ramuri reincep sa construiasca fiecare o civilizatie, fiecare pe planeta ei... fiecare civilizatie, cultura si religie fiind reinventate, insa specia pastrand trasaturile intime comune stramosilor lor. Aka, mai pe romaneste, aveau cam aceleasi apucaturi.

 

Resursele erau destul de limitate (minerale, energetice), iar cele trei civilizatii erau deja constiente de lucrul acesta. Toate civilizatiile incercasera sa exploreze spatiu insa resursele energetice erau insuficiente mentinerii unei legaturi comerciale intre planete.

 

Pe planeta Europa (pura coincidenta, Europa e un personaj mitic si un satelit al lui Jupiter) societatea dezvoltata era destul de similara celei terestre. Exista o oarecare solidaritate sociala, insa nu foarte avansata, alfabetizarea era undeva la 90-95%, ceva gen 1/3- 1./2din populatie avea o educatie avansata, si doar o mica fractiune erau "marginali" si traiau la limita societatii, din putina solidaritate specifica maimutelor din care se trageau sau din mici infractiuni si furtisaguri. Datorita unei educatii relativ corecte productivitatea era acceptabila, se putea trai confortabil fara sa fie nevoie sa petreci mai mult de 1/3 din timp muncind. societatea incuraja contraceptia si tolera avortul, incat un numar foarte mic de copii erau abandonati, iar lor majoritate puteau progresa cu minim o treapta sociala fara de cea a parintior.

 

Pe asteroidul numit Utopia se dezvoltase o societate foarte avansata si cu o solidaritate sociala pe care unii ar putea-o numi socialism. Insa asemanarile cu socialismul se opresc aici, iar solidaritatea nu fusese impusa, ci o consecinta a penuriei de spatiu si resurse si aparuta in urma unei evolutii foarte rapide a societatii. Nivelul de educatie era foarte inalt, cetatenii aveau un grad foarte ridicat de sofisticare, educatie, etica, iar productivitatea muncii foarte foarte ridicata, practici eficienta utilizarii resurselor era maxima. Practic cetatenii ei se ocupau doar de muncile bazate pe creatie in timp ce cele repetitive sau penibile erau facute de roboti.

Societatea respectiva declarase tabu contraceptia in toate formele ei, de unde si problema suprapopularii. E greu de spus, poate solidaritatea sociala fusese cauza interzicerii contraceptiei, poate efectul, nu se stie cu exactitate.

Cu toate acestea, respecta libertatile personale ale femeilor. Un copil nedorit era pur si simplu preluat "de sistem" si i se oferea o copilarie, o educatie si sanse absolut egale cu a tuturor celorlalti copiii.

 

Pe planetoidul numit Ego cultura si religia erau asemanatoare Utopiei. Contraceptia si avorturile erau complet interzise. Insa spre deosebire de Utopia, nivelul de dezvoltare era foarte foarte scazut. Coeziunea sociala tindea catre 0, iar copiii nedoriti erau abandonati. Cresteau in canale hraniti cu aurolac, doar 40% din populatie era aflabetizata si poate doar 10% avea studii superioare, iar doua treimi din populatie parazitau practic treimea care era cat de cat productiva. Acele doua treimi proveneau aproape integral din copiii abandonati de parintii care nu puteau sau nu voiau sa aiba grija de ei. Datorita unei educatii scazute si productivitatea erau scazute, nivelul de trai era scazut iar asta inchidea cercul accentuand lipsa unei coeziuni sociale, cetatenii fiind mai ocupati sa isi asigure hrana zilei decat sa se ingrijeasca de binele aproapelui.

 

A mai existat si o a patra civilizatie care practica extensiv contraceptia si eugenia, se nasteau doar copiii perfecti produsi dupa catalog. (un fel de hibrizi intre Einstein, Usain Bolt, Brad Pitt si Arsenie Boca) Dupa 3 generatii era imbatranita si dupa inca 10 o modificare climatica combinata cu o forma mutanta de guturai a exterminat acea populatie de clone cu o variabilitate si adaptabilitate egale cu 0, asa ca despre ei nu mai are rost sa dicutam.

 

Acum, intre un model care permite contraceptia, si unul care o considera tabu, care e oare mai performant? Oare societatea noastra, in care traim azi, e mai aproape de Utopia, sau de Ego?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Unii au udat buretele la scoala la lectia asta. La poli sau la ecuator, din cauza temperaturilor extreme se distruge cromozomul Y, ala care da masculinitatea.

In zonele astea se intalnesc culturi/religii in care predomina poligamia. Este perfect dictata de dezechilibrul femei/barbati, altfel ar rezulta multe femei nemaritate.

Dar cum ar pricepe cine legatura fireasca dintre civilizatie, cultura si religie daca boteaza si sfinteste masina, sa o scape de pacatul primordial, in loc sa o duca la mecanic.

Share this post


Link to post

Daca pastrezi pe un ton civilizat al discutiei, fara mistorui, sunt deacord sa continui, desi nu vad nici un final... In Rusia sunt temperaturi extreme negative si s-a dezvoltat ortodoxia, in Grecia sunt temperaturi extreme pozitive si tot ortodoxia s-a dezvoltat, deci cam pica teoria ta cu poligamia.

Share this post


Link to post

Monogamia in serie se accepta?  <img src= )">

 

Eu din nou am dubii ca Rusia e modelul de urmat. Rusia are probleme naspa de tot cu natalitatea, e o tara in curs de depopulare si daca o tin asa in cateva zeci de ani se va vorbi chineza la Moscova...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Nu am spus ca este de urmat, am dat doar un contraexemplu la regula cu cromozomul Y. Societatea in care traim @mr_ este rezultatul educatiei comuniste in care erai luat de pe strada si dus la munca, ei, capitalismul este altfel si rezultatele se vad. Crezi ca mie imi convine cand vad fluturasul de salariu si vad contributiile care le dau pentru politicieni si asistati ?

Edited by korydon

Share this post


Link to post

E un dezechilbru major intre numarul barbatilor si femeilor in grecia sau rusia?

 

Grecia e la ecuator?

Latitude of Greece: 39º00´ North of the Equator

Longitude of Greece: 22º 00´East of Greenwich http://wwp.greenwich...e/map/index.htm

 

Rusia e la poli? http://www.travelmat.../country/Russia

 

Tari cu poligamia Recunoscuta in dreptul civil:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Poligamie

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu vorbeam de temperaturi extreme , Tommy. Parca asa am vazut in postul tau ca era vorba de temperaturi extreme care distrug cromozomul Y.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Vorbesc la pereti. Grecia (~40 de grade N) nu e extrem. Vezi in linkul de mai sus care sunt tarile.

Share this post


Link to post

Si uite asa, cautam lumina. Pina mai ieri problema noastra era cu totul alta.

Share this post


Link to post

Fara cuvinte :rambo:

 

(Mediafax Foto/Ocrav Ganea)

post-124-0-45884100-1358264668_thumb.jpg

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Fara cuvinte :rambo:

 

(Mediafax Foto/Ocrav Ganea)

 

Eu sunt petrosenean.Mi se rupe inima cand excrocul de Nicula debiteaza tampenii si se refera la gara noastra prapaditaca la un monument istoric.Saracul de el,cata grija,la fel si celalalt cu aplecarea spre biserica de mic,cata piosenie.Politician pios,hai ca-i tare.

Pe de alta parte stiti cate biserici are Petrosaniul?Nenumarate!Acum ne fac astia si catedrala ortodoxa.Noi nu stim cati o sa mai ramanem pe aici dupa ce inchid astia de la guvernare toate minele si ce mai merge pe aici da ni se cladesc lacase de cult la greu.Culmea e ca am educatie religioasa,nu sunt pe langa,dar ce e prea mult,e prea mult. Nu va mai zic de ce fata am facut eu cand i-am facut revizia la centrala la unul pe care il credeam taximetrist si de fapt era unul din popii cunoscuti de pe aici,numai ca eu nu-l stiam decat din auzite.A,si sa auziti ce scoate pe gura,unul de asta,normal ca oamenii isi schimba parerile cand vad si aud pe preot ce debiteaza,dupa care se intalnesc cu el duminica la slujba.Sau poate unii se gandesc sa se mai si spovedeasca la el,ca poate ii e jena omului sa caute alt duhovnic,ca,na l-o fi dus cu taxi acasa de la vreo chermeza.Nu stiu,dar la numarul de biserici,raportat la numarul de locuitori,la ce ne mai trebuia si catedrala aia?Ca sa micsoreze parcul?amaratul ala de parc pe care cat de cat il mai amenajasera unii si altii?

A,sau grija lui Almajan pt calugari,saracii de ei ce se mai canonesc.Pai nu aia viata si-au ales-o?Nu pentru aia au depus juraminte?ce vor acum in manastire?comfort?tv cablu?net?unde mai este spiritualitatea aici?Mie cel putim manastirile de la strada acum mi se par masini de facut bani,nu sfinti,nu calauzitori.singurele manastiri care cat da cat mai tin la randuiala,tipic,canon,sunt cele departe de ochii lumii situate,care nu-si plang de mila,au grija sa se gospodareasca fara sa planga pe la reprezentantii cu aplecari ai statului,unde vietuiesc oameni care chiar s-au dedicat vietii de genul asta si nu comenteaza ca soba nu incalzeste,ca mancarea e putina, e de post,nu e carne,sau mai stiu eu ce.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ziua in care romanii vor realiza ca dumnezeu nu exista va fi o zi mare.

Va disparea atunci expresia "asa a vrut dumnezeu" si vor constientiza ca orice se intampla pe lumea asta, boala, pierdere, etc, are la baza un motiv, nu ca gandeste cineva de sus ce trebuie noi sa facem sau sa patim. Si atunci se vor apuca romanii de munca.

Din partea mea fiecare e liber sa creada in ce vrea, fie si in galeata de gunoi de sub chiuveta sau in WC-ul nespalat, dar sa nu ii afecteze si pe altii cu ceea ce cred ei.

 

Tocmai datorita credintei oarbe a romanilor in biserica, aceasta s-a bucurat de nenumarate fonduri de la stat, intrucat e un instrument numai bun de manipulare a maselor. E si normal sa sara Mazare si toti parlamentarii de fund in sus cand propune Remus Cernea ca biserica sa nu mai fie finantata de la stat, ci din contributia voluntara a fiecaruia.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...