Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

Da, de distributia pe lant uitasem. Eu asa stiu, ca este derivat "in house" din VM motori de 2.0 Mie nu mi s-a parut ca blocul motor arata altfel, poate doar ceva modificari la prinderile anexelor. Oricum, stii ce greu e sa afli ceva de la Chevy... Erau la un moment dat voci care spuneau ca este o evolutie a fostului motor 2.0 dti de la Opel, dar ma indoiesc, ala era un motor extrem de puturos.

Share this post


Link to post

Am doua intrebari pentru cei 6 proprietari de Cruze inregistrati pe forum :

1. A montat cineva, scut la motor ?

2. Pentru nivelul de echipare LS Plus a montat cineva difuzoare in usile din spate ?

 

Salutari!

 

Salut,

 

Eu am montat si boxe in usi spate si scut motor.

Pt scut,sfat:nu il cumpara de la reprezentante.Cautal pe net(okazii,etc) il vei gasii pana in 350 ron,se monteaza usor..

Pt boxe,te legi din firele din stalpi..(le-am montat la reprezentanta,e tot ce iti pot spune)..

Share this post


Link to post

Salut

Eu am luat scut de pe net si l_am montat singur pe o rampa iar boxe mi_am cumparat eu unele din carrefour alpine ovale pe care le_am montat tot eu pe polita din spate sub luneta spate , legaturile la boxe le_am facut din stilpii din mijloc din mufele existente acolo.

 

 

Share this post


Link to post

Se poate conecta vreun iphone/ipod la AUX in chevy cruze ls? Caci nu am port USB, numai AUX.

Si daca da, cu ce fel de cablu?

Share this post


Link to post

Ar trebui sa mearga cu cablu din asta ipod_jack_to_jack_cable_1.jpg

Share this post


Link to post

Se poate conecta vreun iphone/ipod la AUX in chevy cruze ls? Caci nu am port USB, numai AUX.

Si daca da, cu ce fel de cablu?

 

un cablu cu dublu jack

 

eu mi am luat unul dar se aude foarte slab asa ca nu il folosesc. imi fac din cand in cand un cd mp3

 

vedeti ca puteti pune muzica si in mai multe foldere pe cd si pe display vor aparea foldere separate

Share this post


Link to post

Am avut si eu problema asta cu auzitul incet (la alta masina :D ) insa exista undeva in setarile radio-ului o optiune care rezolva problema asta. Dupa ce m-am jucat pe acolo nivelul de sunet de pe intrarea aux e cam acelasi cu radio-ul sau cu cd-ul.

Share this post


Link to post

Din pacate nu prea ai cei face degeaba cauti prin setari,se aude bine de pe cd dar mult mai incet.

Share this post


Link to post

Ce impedanta au boxele pe care le-ati montat pe Cruze, 4 sau 8 ohm si ce putere , cati wati ?

Edited by pomo

Share this post


Link to post

Confirm functionalitatea cu un cablu jack-jack ca in poza.

Se aude putin mai incet ca la CD, insa daca dau volumul la maxim la iphone se aude multumitor. Si nici calitatea nu e slaba.

Share this post


Link to post

asta cu pretul masinii de catalog e o problema. eu am luat acum 2 ani cruze LT 1.8 benzina si vopsea metalizata cu 13800(TVA inclus). am avut 12% reducere din pretul de baza deoarece am luat-o in leasing plus o reducere de 400 de euro de la dealer. daca socotesti ca recuperez si TVA-ul ca am luat-o pe firma masina imi iese sub 11.000 de euro. mie unu la ce dotari are mi se pare foarte avantajoasa. un coleg de al meu si-a luat o toyota corrola cu aceleasi dotari dar cu motor de 124CP benzina si l-a costat aproape 18.000(TVA inclus). Are 20.000 km si sunt multumit de ea.a avut o singura problema: bateria a curs. Mi-au schimbat-o pe garantie. apoi am citit pe net ca a fost un lot de baterii si la Chevy si la Chrysler si le-au rechemat pentru schimbare. A doua chestie se pare ca manerul usa dreapta se exfoliaza imitatia aia de nichel sau ce e. dar am citit ca se rezolva pe garantie. In rest sunt multumit de el si s-a reglat si consumul. E o masina foarte buna la cati bani costa. Oricum am un megane sedane de 70.000 de mii de km la firma si nu se compara cu Chevy. E 2 clase sub ca design si mai ales ca numar de greierasi. si masina aia noua a fost peste 17.000.

Share this post


Link to post

Danutbanu, dreghicid si ibm_ioman, data viitoare cand desconsiderati ceea ce spun eu sau alt moderator, se lasa urat! Sper sa ne intelegem.

 

Ches, cruze de 163 CP este drac gol! Motorul trage foarte bine, am mai zis asta, masina are 6 trepte, este posibil ca si consumul sa fi scazut.

 

Intamplator am vazut astazi numele meu de user pe acest comentariu. Nu stiu la ce se refera. Nu ma intereseaza si nici nu m-a interesat vreodata varianta diesel de Cruze ( posed cruze 124 CP 1,6 LS+). Citesc aceste forumuri pentru informare si nu pentru polemici. Daca am deranjat cu ceva ca le-am citit promit ca nu voi mai intra pe acest decat ca cititor anonim sau deloc. Nu tin minte sa fi facut vreodata vreun comentariu care sa necesite amenintari, Ori cineva a intrat pe contul meu ori aveti voi o alta problema. In acest caz puteti sa-mi anulati contul ca sa va simtiti mai bine. Internetul e mare si relativ liber. La Multi Ani!

Share this post


Link to post

Ca sa te lamuresti, ai pus o intrebare care nu-si avea rostul pe acest topic, ai fost indrumat astfel:

Vezi sectiunea despre legislatie, precum si site-ul ministerului de finante.

catre sectiunea unde se discutau subiectele de acel gen. Ai continuat, impreuna cu ceilalti doi discutia, ignorand ceea ce am spus! De aici si "amenintarea".

Nu obisnuiesc sa amenint, iar in general pot sa spun ca sunt destul de obiectiv cand atrag atentia cuiva ca o ia pe aratura, insa cand sunt ignorat, ma enervez.

 

Faptul ca acest topic contine cuvantul Cruze in titlu, nu inseamna ca discutam despre un accident cu un cruze, inmatricularea unui cruze, spalarea unui cruze, etc.

 

P.S. Data viitoare cand ai nevoie de vreo lamurire cu privire la un avertisment primit de la un moderator, te rog nu mai posta pe topic, foloseste PM sau functia Report. N-ar strica sa citesti si Regulamentul, pentru ca sigur nu ai facut-o pana acum.

Share this post


Link to post

Chevrolet Cruze facelift - prima imagine frontală

 

O imagine spion, apărută în Cehia, trădează aspectul faceliftului programat pentru Chevrolet Cruze în 2012. Fotografia surprinde foarte bine partea frontală a berlinei.

 

O publicaţie auto din Cehia a reuşit să intre în posesia unei imagini cu faceliftul pe care Chevrolet i-l pregăteşte lui Cruze, actualul best-seller al brandului american în Europa. Prima fotografie surprinde aspectul frontal al sedanului compact, supus unei restilizări uşoare, pentru a alinia designul la cerinţele contemporane ale pieţei.

Grila berlinei a fost remodelată, iar spoilerul a primit noi prize de aer, la rândul lor restilizate. Nici farurile de ceaţă nu au fost ocolite, la acest nivel Chevrolet plusând şi cu un set de lumini LED. Pentru blocurile optice, designerii subsidiarului GM au ales o uşoară ascuţire a liniilor.

Faceliftul va aduce şi un motor nou pentru Cruze, un diesel ceva mai puternic decât cel pe care îl ştiam deja. Este vorba despre unitatea de 2.2 litri VCDI, gata să livreze cu 21 de cai putere peste cei 163 de cai oferiţi de actualul motor de 2.0 litri.

Ansamblul modificărilor va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Tot anul acesta, Chevrolet ar putea introduce şi o variantă break a lui Cruze, bazată în totalitate pe sedanul compact.

http://www.autoblog.it

post-21115-0-64127000-1325620288_thumb.jpg

Edited by Shift1

Share this post


Link to post

Salut, dupa jumatate de an si 8000 de km parcursi cu cruze-ul 1,6 benzina LS+, m-am gandit sa postez aici cateva chestiuni pe care le-am observat si nu stiu daca sunt intr-adevar probleme, sau acesta este comportamentul normal al masinii. Asa ca va rog sa imi spuneti daca si voi ati observat urmatoarele:

- mi se pare ca nu este foarte bine izolata fonic. La turatii mari se aude destul de tare motorul. De asemenea, pe drumuri mai denivelate, zgomotul de la amortizoare (cred) este destul de pregnant, de aceea nu stiu daca e o problema de izolatie fonica sau chiar sunt ceva probleme la amortizoare (pur si simplu mi se pare ca trancane).

- de fiecare data cand pornesc masina la cheie si plec de pe loc, cand ajung la turatia optima pentru a schimba in viteza a doua, inainte de a schimba, aud un zgomot, ca un clinchet scurt. Acest sunet se aude, cum am zis, numai prima data cand pornesc cu masina de pe loc, initial fiind oprita. Daca plec de pe loc fara sa opresc motorul (la stop, de exemplu), nu se aude nimic.

- mirosul de la motor si cauciucuri intra foarte usor inauntru. Mi s-a intamplat sa patinez putin la plecarea de pe loc in zapada, si imediat masina s-a umplut de mirosul innecacios de cauciuc ars. De asemenea, de vreo 2 ori mi s-a intamplat ca la turatii mari, pe serpentine, sa simt miros de plastic ars - am crezut ca s-a ars ceva la motor. Insa mirosul nu a tinut mult si s-a risipit destul de repede, iar masina nu mi-a dat nici un semn ca s-a intamplat ceva. Cum am zis, mi s-a intamplat doar de vreo 2 ori, desi in aceasta vara am facut de cateva ori drumuri mai grele gen transalpina sau transfagarasanul, care au solicitat masina destul de mult, fara sa dea vreun semn de "oboseala". Oricum, m-am speriat pentru scurt timp, am crezut ca s-a intamplat ceva la motor.

- se intampla ceva ciudat la aerul conditionat, asta am observat asta vara cand l-am folosit, in sensul ca, desi de multe ori aveam doar ventilatia pe rece pornita, fara ca aerul conditionat sa fie activat, aerul era chiar rece, fara diferenta mare fata de cand aveam pornit aerul conditionat. Ma bucuram ca desi afara era foarte cald, in masina era rece si bine, numai cu ventilatia si FARA aerul conditionat pornit. Daca ma jucam de cateva ori la aerul conditionat oprit/pornit, la un moment dat, cand era oprit, ventilatia pe rece nu mai baga aer chiar atat de rece ca inainte, ci acel aer normal cald si inabusitor de afara. Sentimentul meu era ca aerul conditionat se bloca pe pornit, chiar daca de la buton era oprit.

- filtrele de aer s-au imbacsit destul de repede. Inca de pe la 5000 de km am simtit miros urat cand porneam ventilatia. La fel se intampla si acum.

- portbagajul este cam greu de deschis de la butonul sau. Mi s-a intamplat intr-o dimineata geroasa sa nu il pot deschide decat de la telecomanda. Si zgomotul de inchidere e destul de mare, dar asta o pun pe seama tablei mai subtiri cu care este dotat cruze-ul.

- uneori nu reusesc sa bag in marsarier. Manivela merge numai pana la jumatate si se blocheaza. Trebuie sa revin pe liber, sa eliberez butonul de marsarier si sa reiau operatiunea. Si nu cred ca se intampla din cauza mea ca stil de sofat/schimbat viteze. Am incercat in parcare, unde nu ma grabeam, am apasat bine ambreiajul, am apasat bine butonul de marsarier, am miscat manivela "ca la manual", si tot am avut probleme.

- ventilatia la geamurile laterale fata nu este foarte buna. Mi s-a intamplat de multe ori ca atunci cand afara e frig si in masina aerul e pornit pe cald, geamurile pur si simplu sa nu se dezabureasca decat pe treapta 2 sau 3 a ventilatiei. Iar geamurile din spate sunt mereu aburite. Si nu e foarte placut sentimentul uneori.

- scaunul dreapta fata are probleme uneori in a fi dat mai in fata/spate. Pur si simplu nu merge fara miscari succesive fata/spate. Cred ca o sa "raportez" la garantie.

Cam atat deocamdata. Nu sunt probleme foarte suparatoare, dar as vrea sa stiu daca intr-adevar sunt probleme si le-au mai intampinat si altii (si atunci mergem la garantie) sau pur si simplu acesta este comportamentul normal al masinii, rezultat al pretului scazut al masinii concludent in materialele folosite de constructor.

In rest sunt foarte multumit de masina, s-a comportat excelent atat la drumuri lungi cat si la drumuri mai grele, si nu am avut surprize neplacute fata de cele discutate deja pe forum si la care ma asteptam, gen consumul cam mare, materiale nu de cea mai buna calitate si altele.

Share this post


Link to post

- mi se pare ca nu este foarte bine izolata fonic. La turatii mari se aude destul de tare motorul. De asemenea, pe drumuri mai denivelate, zgomotul de la amortizoare (cred) este destul de pregnant, de aceea nu stiu daca e o problema de izolatie fonica sau chiar sunt ceva probleme la amortizoare (pur si simplu mi se pare ca trancane).

Izolarea fonica e de kko, pt. troncanit schimba amortizoarele fata. Faptul ca are 3 chedere la usi si un firewall bine izolat nu inseamna izolare fonica, desi da impresia asta. Muzica din masina se aude afara la fel si cu usile inchise, si cu ele deschise; pietricelele care lovesc masina le auzi de parca ar fi ditamai bombele, etc.

- de fiecare data cand pornesc masina la cheie si plec de pe loc, cand ajung la turatia optima pentru a schimba in viteza a doua, inainte de a schimba, aud un zgomot, ca un clinchet scurt. Acest sunet se aude, cum am zis, numai prima data cand pornesc cu masina de pe loc, initial fiind oprita. Daca plec de pe loc fara sa opresc motorul (la stop, de exemplu), nu se aude nimic.

Absolut normal, o verificare ABS sau ceva de genul, nu stiu ce este si nici nu ma intereseaza. Pentru mine este un "reminder" sa incui usile :)

- mirosul de la motor si cauciucuri intra foarte usor inauntru. Mi s-a intamplat sa patinez putin la plecarea de pe loc in zapada, si imediat masina s-a umplut de mirosul innecacios de cauciuc ars. De asemenea, de vreo 2 ori mi s-a intamplat ca la turatii mari, pe serpentine, sa simt miros de plastic ars - am crezut ca s-a ars ceva la motor. Insa mirosul nu a tinut mult si s-a risipit destul de repede, iar masina nu mi-a dat nici un semn ca s-a intamplat ceva. Cum am zis, mi s-a intamplat doar de vreo 2 ori, desi in aceasta vara am facut de cateva ori drumuri mai grele gen transalpina sau transfagarasanul, care au solicitat masina destul de mult, fara sa dea vreun semn de "oboseala". Oricum, m-am speriat pentru scurt timp, am crezut ca s-a intamplat ceva la motor.

Mirosul de la ambreiaj intra prin orice :D

- se intampla ceva ciudat la aerul conditionat, asta am observat asta vara cand l-am folosit, in sensul ca, desi de multe ori aveam doar ventilatia pe rece pornita, fara ca aerul conditionat sa fie activat, aerul era chiar rece, fara diferenta mare fata de cand aveam pornit aerul conditionat. Ma bucuram ca desi afara era foarte cald, in masina era rece si bine, numai cu ventilatia si FARA aerul conditionat pornit. Daca ma jucam de cateva ori la aerul conditionat oprit/pornit, la un moment dat, cand era oprit, ventilatia pe rece nu mai baga aer chiar atat de rece ca inainte, ci acel aer normal cald si inabusitor de afara. Sentimentul meu era ca aerul conditionat se bloca pe pornit, chiar daca de la buton era oprit.

Cand ventilatia este indreptata spre parbriz, porneste automat AC. LT-ul are si un senzor de umiditate care comanda AC-ul, vezi daca ai in meniul de configurare "Dezaburire automata".

- filtrele de aer s-au imbacsit destul de repede. Inca de pe la 5000 de km am simtit miros urat cand porneam ventilatia. La fel se intampla si acum.

Pai si ce-oi vrea?

- portbagajul este cam greu de deschis de la butonul sau. Mi s-a intamplat intr-o dimineata geroasa sa nu il pot deschide decat de la telecomanda.

Butonul ala la un momentdat cedeaza.

- ventilatia la geamurile laterale fata nu este foarte buna. Mi s-a intamplat de multe ori ca atunci cand afara e frig si in masina aerul e pornit pe cald, geamurile pur si simplu sa nu se dezabureasca decat pe treapta 2 sau 3 a ventilatiei. Iar geamurile din spate sunt mereu aburite. Si nu e foarte placut sentimentul uneori.

Daca e umiditate mare in masina, e normal. Nu tine aerul pe recirculare si porneste AC-ul, nu o sa mai ai probleme.

Cam atat deocamdata. Nu sunt probleme foarte suparatoare[...]

Bine, adevarul e ca sa schimbi amortizoarela la 8000km este absolut normal...

Share this post


Link to post

 

Mirosul de la ambreiaj intra prin orice :D

 

 

Pai inainte aveam o corsa si desi nu aveam nici TC si patinam la greu, nu intra mirosul.

 

 

Cand ventilatia este indreptata spre parbriz, porneste automat AC. LT-ul are si un senzor de umiditate care comanda AC-ul, vezi daca ai in meniul de configurare "Dezaburire automata".

 

 

Intr-adevar, nu imi place ventilatia in fata mea, de aceea o tin de obicei spre parbriz. Inseamna ca asta era "problema".

 

 

Pai si ce-oi vrea?

 

 

Cum spuneam, la corsa dinainte nu incepea mirosul chiar asa "devreme", ci mai aproape de revizie, oricum, dupa 10.000 km

 

 

 

Bine, adevarul e ca sa schimbi amortizoarela la 8000km este absolut normal...

 

 

Pai vom vedea daca trebuiesc intr-adevar schimbate cand o sa ma duc la un service. Poate sunt eu de vina si mi se pare orice zgomot o mare problema.

 

In alta ordine de idei, mersi de info, m-am lamurit cu niste lucruri. Oricum, tenta raspunsurilor tale provine din marile nemultumiri care le-ai avut cu aceasta masina si prezentate pe acest forum. Insa e o chestiune de gusturi si pretentii. Nu intru in discutia "atata dai, atata face", pana la urma e vorba de cateva mii de euro care nu-s "de colea" pentru multa lume. Totusi, raportat la asteptarile mele, mi se pare o masina decenta.

Share this post


Link to post

Nu e vorba de "cat dai atata face".

Eu in 20.000km am schimbate urmatoarele: (doar alea importante):

- amoritzoare fata (troncaneau)

- termostat (deschidea prea devreme)

- capac chiuloasa (scurgeri de ulei)

- tevi combustibil (scurgeri de motorina)

- glisiere etrieri (troncaneau si alea)

- simering palier (curgea ulei din motor)

- simering planetara (curgea ulei din cutie)

- conducta servo-directie (un por prin care curgea ulei de servo)

 

Din categoria "cat dai atata face" fac parte:

- insonorizarea proasta

- zgomotele produse de suspensia rigida (NU troncaniturile de la amoritozare)

- calitatea plasticelor din interior

etc.

 

Astea sunt chestii pe care le accept, nu am pretentii de avion la 15k eur.

Eu ma asteptam ca in 3 ani sa nu calc prin service decat pt. revizii, eventual 1-2 recall-uri si cam atat, d-aia mi-am luat masina noua si nu SH.

Edited by ALiCE

Share this post


Link to post

Din cele enumerate de tine, singurul semn de intrebare il am la amortizoare, in rest deocamdata nimic altceva.

Spui ca este posibil sa nu fie, de fapt, problema de amortizoare, ci zgomot mai mare din cauza suspensiei rigide.

Inclin sa cred ca e a doua parte, din cauza faptului ca atunci cand merg pe un drum prost, de tara, cu bolovani, si viteza intai, nu aud nici un zgomot de la amortizoare, ci numai pe sosea mai denivelata, unde merg cu a doua si a treia, chiar a patra. Ma gandesc ca daca intr-adevar ar fi probleme la amortizoare ar trebui sa aud zgomot la absolut orice denivelare.

Edited by ibm_ioman

Share this post


Link to post

Zgomotele alea pot fi si din caseta de directie.

Share this post


Link to post

Salut,

Salut.

 

Tot LS+ am , 10 luni si 16.000 km ,

-mie mi se pare ca e bine antifonata .

- `clinchet` se aude si la mine

- eu miros de cauciuc nu simt, am fost pe cheia de mai multe ori si m am dat cat am putut de tare si nu am simtit miros de cauciuc..

- cu aerul conditionat la fel este si la mine

- la prima revizie filtrul de particule era f murdat..

- cu marsalierul nu ar trebui sa iti faci probleme , pur si simplu nu se nimeresc rotitele alea dintate din cutie .

Cand nu iti intrea in marsalier, da te jos , misca masina in fata sau in spate foarte putin(cand e pe liber) si bag o dupa in marsalier. Asa imi facea si la Motocicleta.

 

Si la mine se aud cam tare in masina cand trec prin gropi sau denivelari urate , e posibil (zic si eu ) sa nu fie antifonata bine pe jos , oricum mi se pare un pic rigida , daia sta si foarte bine pe curbe

Share this post


Link to post

- eu miros de cauciuc nu simt, am fost pe cheia de mai multe ori si m am dat cat am putut de tare si nu am simtit miros de cauciuc..

 

Asta cu mirosul de ambreiaj mai e si de la interfata dintre scaun si volan. Nu am reusit in 16 ani de soferie sa incing ambreiajul sa miroasa, indiferent cate borduri, rampe, pante, serpentine etc am urcat.

 

 

- la prima revizie filtrul de particule era f murdat..

 

 

Filtru de polen! de particule n-ai la benzinar.

 

 

- cu marsalierul nu ar trebui sa iti faci probleme , pur si simplu nu se nimeresc rotitele alea dintate din cutie .

Cand nu iti intrea in marsalier, da te jos , misca masina in fata sau in spate foarte putin(cand e pe liber) si bag o dupa in marsalier. Asa imi facea si la Motocicleta.

 

Asta-i cea mai tare, te dai jos din masina ca nu se sincronizeaza pinioanele in cutie, sa o impingi! E suficient sa scoti pe liber, sa debreiezi din nou si va merge cu siguranta!

Share this post


Link to post

 

 

 

 

 

Asta-i cea mai tare, te dai jos din masina ca nu se sincronizeaza pinioanele in cutie, sa o impingi! E suficient sa scoti pe liber, sa debreiezi din nou si va merge cu siguranta!

Am incurcat filtrele :D

 

Am zis sa se dea jos sa o miste sa se covinga ca nu are ceva masina , normal ca nu te dai jos :) )

Share this post


Link to post

Offtopic: cand nu intra in marsarier ma balansez pe scaun inainte-inapoi...apoi intra. Asta la matiz...

Share this post


Link to post

Pur si simplu mai calci inca o data ambreiajul si intra. Mare filozofie nu e.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...