Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

Intrebare de baraj: cum se comporta cei de la service cu garantia? Isi fac treaba cand te duci ca trancane sau ca nu merge climatronicul, sau te trimit la plimbare? Asta mi se pare un factor al naibii de important in perceptia de calitate... de trancanit mai trancane si alte masini, insa cand te duci la unii se rezolva instant pe garantie fara figuri, in timp ce la altii e o loterie, se rezolva doar daca ai peste "baiatul bun" din service sau nu se rezolva deloc... ori asta conteaza.

Ei isi fac treaba pe naiba...

 

Exemplu #1:

EU: "Troncane".

GM: Schimbam culisele etrierilor.

EU: "Tot troncane"

GM: Schimbam vaselina culiselor.

EU: "Tot troncane"

Service: Da, troncane, dar habar nu avem ce are. O lasam asa, vedem daca se agraveaza sau daca zice ceva GM.

 

Exemplu #2:

EU: "Climatizarea functioneaza necorespunzator" (gen ingheata vaporizatorul la drum lung, compresorul e pornit chiar si la -1, -2 grade si/sau cand temperatura e setata pe "maxim cald", etc.).

GM: Clientul nu stie sa foloseasca climatizarea automata. Clientul foloseste climatizarea cu 'AQS' setat pe 'On', caz in care e normal sa functioneze compresorul tot timpul.

 

Cat de dobitoc trebuie sa fii sa nu poti sa apesi pe "Auto" si sa setezi temperatura pe care o doresti? Nu asta inseamna climatronic? Daca am buton de AUTO, care seteaza AQS pe On, de ce trebuie sa-l dezactivez eu? Nu ca asta ar influenta cu ceva, dar asa, ca idee.

De ce cand afara sunt 5 grade si eu vreau 29, sau "maxim cald", porneste compresorul??? Pentru dezaburire am setare separata, in configurarea masinii, care isi face treaba, dar daca dezaburirea automata e dezactivata, care e rolul compresorului in cazul asta???

Ca ingheata evaporatorul tot nu am reusit sa-i conving.

 

Exemplu #3:

EU: "Turometrul nu afiseaza turatia corecta a motorului"

GM + Service: Conecteaza laptopu' la masina, pe laptop turatia era cu 2-300 rpm mai mare decat pe bord. Ma suna cineva, ma duc in spatele masinii, ma intorc, turatia identica pe laptop si pe bord.

EU: "Ce ati facut?"

GM: NIMIC.

 

Dupa aia am aflat ca au comutat modulul de pe care se facea citirea, prima oara (cand era turatia diferita) citea din ECM (turatia reala), a 2-a oara (cu turatia identica) era citita din BCM.

Pai bai idiotilor, eu nu am reclamat ca turometrul nu afiseaza ce primeste, am reclamat ca turometrul nu afiseaza turatia corecta a motorului!!!

 

Si muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte altele.

desteptii astia de aici nu stiu sa vanda, mie nu mi-au spus de nici incalzirea auxiliara, nici de scaunele incalzite... Bine, se poate si mai rau, aia de la Saab de exemplu nici n-au fost in stare sa imi spuna cat costa :D

Este posibil ca acolo sa nu aiba asa ceva.

Share this post


Link to post

@Gabi88, iti recomand sa te dai cu noul i40 Sedan (noua Elantra) si o sa uiti de Cruze, o sa-ti para o masina urata, slab dotata si scumpa .

Share this post


Link to post

Chestia cu climatronicul si cu compresorul care merge tot timpul (daca nu-l dezactivezi manual) e valabil si la alte masini, la fel era si la Nubira din 2000, si la fel e si la Skoda din 2010. Poate sa fie afara -10 grade, compresorul tot porneste (sau cel putin asta indica ledul), probabil ca sa faca si controlul umiditatii, nu doar a temperaturii.

 

@bogdan

Si de Elantra se plang unii, de chestii gen ca se exfoliaza volanul... insa nu stiu cat de fiabile sunt parerile intrucat nu pare o problema confirmata si de altii. Problema cea mai grava se pare e e lipsa RDS-ului... se plang unii pe forumuri de parca ar fi in F1 fara DRS :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Cruze arata bestial.Mai ales partea frontala.Singurul lucru care nu imi place la el este bucata aia de material de pe bord.Rest e ok.

Share this post


Link to post

Eu am fost in showroom si am vazut elantra,am stat in ea.Pai sa vezi acolo plastice de 2 lei peste tot cand inchizi usa si tragi de maner sa vezi cum pusca in mana.Plus ca multe optiuni nu are nici obtional ca de exemplu senzor de ploaie/lumina,oglinda electrocrom,navigatie si ar mai fi.Asa per ansamblu arata bine dar plasticurile din interior nu imi place prea mult pe fete de usa e chiar urat,iar scaunele is prea moi si nu prea au sustinere laterala.Acesta e o parere personala.

Edited by Phonyx

Share this post


Link to post

Daca te-ai suit in varianta cea mai ieftina este posibil, acum fiind abia lansata nu au aparut toate motorizarile disponibile, oricum expertii au alta opinie in comparatia Cruze-Elantra. Oricum nu m-ar mira sa aud ca Veracruz/ix55 este mai slab decat Captiva :D

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Una la mana ca nu exista decat varianta de motor 1.6,a doua la mana ca m-am urcat intr-o varianta "full",asa ca pot si imi permit sa o compar.Si cum am mai spus e o parere personala cand o sa aiba jante de 17" si multe altele care nu mai are rost sa enumar (WTCC) atunci mai vorbim,si ca fapt divers daca nu ar fi fost la momentul respectiv cruze-ul cred ca m-ar fi tentat acel elantra.

Uite descriere.http://www.hyundai-motor.ro/showroom/index.php?id=421&m=index&carid=137&bodid=212&engid=857&action=3

Share this post


Link to post

Buna dimineata,

 

De luni 26.09.2011 sunt posesor al unui Cruze 1,6 124 CP negru metalizat. Poate imi spune cineva va rog cat o sa ma coste inscrierea masini (toate taxele)?

 

multumesc,

Share this post


Link to post

Vezi sectiunea despre legislatie, precum si site-ul ministerului de finante.

Share this post


Link to post

Buna dimineata,

 

De luni 26.09.2011 sunt posesor al unui Cruze 1,6 124 CP negru metalizat. Poate imi spune cineva va rog cat o sa ma coste inscrierea masini (toate taxele)?

 

multumesc,

 

La RAR nu a fost nevoie sa merg ( aveam folie pe carte), La CEC vreo 30 si ceva de lei, la biroul de copiat acte vreo 20 de lei ( acolo se merge prima data si te indruma ei mai departe) la impozite si taxe impozitul pe restul anului ( eu in septembrie am platit in jur de 20 de lei), la finante 52 lei plus taxa de mediu (vreo 260 de Euro), numerele la inmatriculari (aprox 40 lei pentru nr. la rand), cauciucuri de iarna 1600, 4 jenti 500 lei ( eu am de jenti de aliaj si imi trebuia si o rezerva). 100 si ceva de lei rovigneta . Sumele sunt aproximative, Pentru sume exacte search pe google. Mai este necesara multa rabdare si timp liber. Spor la inmatriculare (mie mi-au trebuit vreo 5 zile, cu bugetarii nu-i de glumit ). Oricum o luna de zile poti sa circuli cu nr rosii.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru info!

Eu am scapat de plata cauciucurilor de iarna, le-am primit gratis la cumpararea masini, dar 260 Eur taxa de mediu este foarte mare! si nejustificata!

cu stima,

Share this post


Link to post

Eu, in iulie, am platit 1100 si ceva de lei taxa de prima inmatriculare.

Share this post


Link to post

Nu inteleg de ce se fac comparatii de pret de catalog cand vanzarea se face foarte rar la pretul de acolo. De ex. oferta curenta la Cruze 124cp LT+ este 10381 euro cu tva plus 3 cupoane rabla adica nici poveste 15005 euro. Deci ce s-a demonstrat?!

Share this post


Link to post

You have a point, Octav! Parerea mea este ca daca te uiti la Chevy-opel pe site-ul oficial te iei cu mainile de cap, preturile de lista sunt uriase pentru ce ofera masinile. Dar daca te duci la dealer iti baga discount dupa discount si pretul real al masinii iese mult mai mic.

 

Eu de obicei cand vreau sa vad "pretul de lista real" ma uit direct pe pagina dealerilor. Asa am facut la Aveo, asa am facut si la Lacetti. Lacetti l-am luat spre exemplu cu 9330E (varianta de baza) cu vopsea metalizata fata de 12000 si ceva pretul de lista. Oricine se ducea la dealer obtinea un pret de 9600E cu vopsea alba sau rosie(nemetalizata). Masina pe care am luat-o statea de 1 an in depozitul din Slovenia/Slovacia (nu mai stiu exact unde) asa ca am obtinut o reducere de 270E+vopsea metalizata.

 

Daca la 12000 si ceva aveam multe optiuni de la alti producatori, la 9300 pretul era imbatabil. Fix aceea smecherie este si la Cruze, un pret e pt cine se uita pe net, altul pt cine intreaba. Dupa parerea mea e o prostie pt ca pierzi unii din potentialii clienti.

 

Deci Englishman, adevarul e undeva la mijloc. Eu obtinusem pt Cruze LT anul trecut un pret de 15000 si ceva pt diesel 150cp si sub 14000 pt benzina 1.8i cu covorase si vopsea metalizata cadou (si parca si 5 ani garantie, nu bag mana in foc). Totusi datorita problemelor semnalate de useri pe forum am decis sa nu merg pe varianta asta. Dar la pretul de 15000E nu cumparam nimic echivalent de la alt producator, am configurat si am rasconfigurat zeci de masini.

 

In plus varianta 2011 conform userilor a rezolvat multe din problemele copilariei (nu stiu cum e motorul de 2.0D 163cp dpdv al consumului), deci cei care vor o masina din clasa compacta au o optiune buna in Cruze.

Share this post


Link to post

Danutbanu, dreghicid si ibm_ioman, data viitoare cand desconsiderati ceea ce spun eu sau alt moderator, se lasa urat! Sper sa ne intelegem.

 

Ches, cruze de 163 CP este drac gol! Motorul trage foarte bine, am mai zis asta, masina are 6 trepte, este posibil ca si consumul sa fi scazut.

Share this post


Link to post

Stiu ca ai spus de cum trage, dar ma intereseaza mai mult consumul :D . Abia astept impresii de la un posesor. Avand in vedere ca Alex (cel mic) creste, in curand (1-2ani) nu cred ca voi mai avea nevoie de portbagajul de 500l al Epicii si imi place f mult hatch-ul de la Cruze. Are o alura mai dinamica, au rezolvat si stopurile spate care mie imi pareau ca strica aspectul la Sedan, daca au rezolvat si consumul ar fi super.

 

Motorul de 163cp e tot VM Motori? Am vazut ca cilindrea e usor diferita fata de ce avem noi.

Share this post


Link to post

Mie la salonul auto din ianuarie 2010 mi-o oferisera in varianta diesel de 150CP cu toate optiunile posibile (adica in total: doua :D ) la 17k€. La pretul asta la mine iei Reno Clio de 85CP, de Megane nici nu te poti apropia.

 

Pe de alta parte, discounturi ai peste tot. La Superb am scos-o cu 5k€ sub pretul de catalog. Honda mi-au facut un discount de 9k€ la Accord (insa chiar si asa ramane prea scumpa pt ce ofera). Volvo a incercat sa ma abureasca sa iau un XC90 cu aproape 15k discount... nu e deci o chestie specifica Chevrolet.

Share this post


Link to post

 

Motorul de 163cp e tot VM Motori? Am vazut ca cilindrea e usor diferita fata de ce avem noi.

E derivat din cel pe care-l avem noi, s-a modificat un pic alezajul si cred ca si cursa.

N-ai vazut Malibu?  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu am incercat doar sa ofer o informatie unui coleg de forum. Sa imi fie cu pacat daca am gresit cu ceva.

Si on topic: varianta LS+ pe care am luat-o in iunie avea pret de lista de 15350 cu vopsea metalizata, la care se adauga discount-ul dealer-ului, ajungea la 12 mii si ceva, apoi se scadea valoarea rablelor si am ajuns la 10300 cu garantie extinsa.

Am fost si la alti dealeri, pentru alti producatori, insa cu toate discount-urile lor, in motorizarea si echiparea lui cruze ajungeam cu cel putin 2000 de euro in plus.

Share this post


Link to post

Chiar, stie cineva ce e cu motorul asta? Cine l-a conceput, etc?

Cu pretul de lista e cu dus si intors - vezi "Hm, asa putin? Valoarea noastra..."

Share this post


Link to post

 

Cu pretul de lista e cu dus si intors - vezi "Hm, asa putin? Valoarea noastra..."

 

da corect.

 

si mai e ca ajungi acasa si te gandesti ce bine ai negociat :D

Share this post


Link to post

Alice, motorul de 163 CP e derivat din cel de 121/150 CP, avand caracteristici de baza un raport de compresie de 16.5:1, alezaj 86, cursa 86, puterea obtinuta la 3800 rpm, cuplul maxim de 360 Nm valabil de la 1750-2750 rpm (de unde concluzia ca turbina este alta), evident un alt soft, dar cea mai mare modificare este folosirea unei chiulase cu 2 axe cu came.

Share this post


Link to post

Deci tot VM Motori. Asta nu e rau, cel putin vechea generatie de pe Lacetti/Epica/Captiva mi se pare ca ofera performante bune la un consum egal cu concurenta. Singura penalizare o primeste in afara localitatii din cauza cutiei cu 5 trepte prost etajate.

Curba de cuplu e asemanatoare si la motorul 2.0D 150cp.

Share this post


Link to post

Curbele de cuplu sunt diferite, de exemplu la Orlando acelasi motor are cuplul de la 2000. Exista clar si la Chevy un inceput de separatie a claselor prin performantele motorizarilor. Sunt curios pe Malibu ce curba de cuplu va avea motorul de 2.0 163 CP.

Share this post


Link to post

Alice, motorul de 163 CP e derivat din cel de 121/150 CP, avand caracteristici de baza un raport de compresie de 16.5:1, alezaj 86, cursa 86, puterea obtinuta la 3800 rpm, cuplul maxim de 360 Nm valabil de la 1750-2750 rpm (de unde concluzia ca turbina este alta), evident un alt soft, dar cea mai mare modificare este folosirea unei chiulase cu 2 axe cu came.

 

 

Esti sigur? Eu cred ca singura asemanare este doar la capacitatea cilindrica. Blocul motor arata altfel, sunt 2 axe cu came, distributia pe lant, etc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...