Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

Daca nu e cu suparare, mie unuia nu-mi place deloc. Nici sedanul, nici hatch-ul. Botul, in pofida tendintelor, e mult prea masiv si ciudat, iar la hatch spatele e foarte comun.

Am mers cu sedanul si in afara de impresia de graba mare la fabricatie altceva nu-mi inspira. Cumva, daca nu e fortata comparatie, imi aminteste de Logan. Mult prea mare fata de ce ofera. Adica praf in ochi.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Fiecare cu "placerile" lui. Te-as putea contrazice, dar mi-e lene...

Share this post


Link to post

Te-as putea contrazice, dar mi-e lene...

 

:) ) Te-ai molipsit de la motorul de Cruze, iti spun eu...

Share this post


Link to post

Corect, just cruising...

Relax, man!

:somn:

Daca vroiam viteza imi luam Passat. :) >-

Share this post


Link to post

Englishman, Cruze e o masina OK pentru banii ei. Partea de design este o chestie pur subiectiva.

Iar cine zice ca motorul de 2.0 150 CP este lenes... ori nu stie sa conduca o masina, ori nu stie sa conduca o masina, din doua una! Personal am atins 220 km/h pe ceas cu un cruze de 2.0 d 163 CP stock! Masina trage bine rau in varianta diesel, are intradevar lag turbo destul de pronuntat pana in 1700-1800 rpm, dar mult mai putin prezent decat motorul de pe octavia 2 de exemplu sau cel tdci de pe ford, de aceiasi cilindree.

Intradevar, primele serii au avut probleme, care sunt inerente unei masini noi, oricate teste s-ar face. Am vazut cazuri si la BMW, am vazut cazuri si la mercedes, si la Vw, amintiti-va de basculele si ecm-ul loganului si asa mai departe.

 

 

PS - Grigsound, schimba avatarul cu unul regulamentar. Ti l-am mai sters o data!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

@englishman.

 

daca loganul este praf in ochi nu se mai vindea si cumpara in peste 40 de tari . S au vandut peste 1 mil de unitati .

 

in ceea ce priveste cruzu-ul din nou o (cuvant urat). masina e dementiala . partea frontala e dementiala , interiorul e foarte tare , pretul este foarte bun (pt cea standard) , atentie la detalii , masina sigura , dotari bune . ce mai vreti ?!!

 

au mers cu masina mea oameni cu masini mult mult mai renumite si mai scumpe si au ramas uimiti de masina

 

personal imi convine ca lumea o vede ca pe o masina proasta pt ca nu isi va cumpara (e simplu) si nu vreau sa fie pe strazi ca megan sau logan , dar nu ma pot abtine cand vad jeguri de afirmatii

Edited by gabi88

Share this post


Link to post

dar nu ma pot abtine cand vad jeguri de afirmatii

 

Nene, gusturile si standardele fiecaruia nu se discuta, dar daca o iei pe panta asta de mahala, ajungem la warn amandoi, ( tu ai merita deja pentru chestia de mai sus) pentru ca firesc ar urma sa-ti spun ca unii au niste standarde de toata jena si niste gusturi indoielnice.

 

Dar dupa cum vezi, nu-ti spun. :mrgreen:

 

 

PS. La banii astia, as fi mers cu ochii inchisi spre un Megane sau o Astra Tourer.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

La banii aia ce astra tourer sau megane ai fi cumparat? Cat despre afirmatii in afara regulamentului, lasa in grija noastra :)

Share this post


Link to post

http://www.renault.r...erPriceType=TTC

 

( a se nota varianta sport edition de 2.0 l si 140 CP la aprox.15.000 euro.)

 

http://www.opel.ro/a...ator.html#/trim

 

(Astra NG,Essentia, A 1.4 100 CP, 16.450 eur)

 

versus :

 

http://www.chevrolet...i/configureaza/

 

Cruze LS+ 124cp - 15.005 eur.

 

Quod erat demonstrandum.  <img src= ">

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Exact. Ia configureaza-le cu aceleasi dotari, puteri etc.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Propun un sondaj : Haudi cu geamuri manuale ( teoretic) SAU Peugeot super accesorizat.

 

Ca sa fiu bine inteles, Chevy-ul e familie, Cruze-ul mi-e outsider.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Asta-i alta problema, dar faza e ca nu poti gasi o alta masina cu aceleasi dotari si cu aceiasi putere la aceiasi bani. Asta-i realitatea. Am trecut si eu prin comparatii multe cand mi-am luat Lacetti si a fost cea mai buna alegere din punct de vedere dotari/preturi. In momentul de fata, GM loveste cu chevy in toti producatorii de masini europeni. Uita-te ce au facut cu cruze, vezi ce au facut apoi cu Spark, ce au facut cu Orlando, new Aveo si vezi ce vor face la primavara cu Malibu.

Share this post


Link to post

Toti coreenii sunt in crestere tapana de cativa ani in Europa, si scot modele din ce in ce mai interesante pentru piata Europeana. Kia-Hyundai au ajunsi in top5 la vanzari, noile modele arata ale naibii de apetisante, iar Chevrolet i-au luat de mult pe cei de la Honda de ex (care inca nu par sa se fi trezit la realitatea europeana, astia au o oferta inca pentru alta planeta) .

E penultima invazie asiatica, dupa japonezi vin coreenii si se pregatesc sa ia cuvantul chinezii :D

 

 

Si ontopic, mie imi place cruze, iar la bugetul respectiv e dupa parerea mea un best-buy.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

=))

sa pui in aceiasi oala un hatchback (megan) si un break (astra) cu un sedan arata cunostintele tale despre masini si nu mai meriti comentarii.

 

ca un pont.: daca tot vroiai sa faci comparatie ziceai de mazda 3 sedan si mai nou hyundai elentra .

Share this post


Link to post

E greu pentru tine sa pricepi ca acea comparatie am facut-o intentionat la intamplare - retine asta- doar pentru a arata ca ORICE alta varianta era superioara. :) ) Daca ziceam de Mazda, comparatia ar fi fost si mai penibila. Pentru tine.

Cat despre cunostintele mele, abtine-te, baietash, nu am pascut oile impreuna.

 

Iar cunostintele mele in materie de masini m-au dus mai demult spre o masina la superlativ de fiabila, un banal Cielo Executive ( careia nici ambreiajul nu i-a fost schimbat in 200.000 km) si mai recent spre cel mai bine cotat sedan din Europa in categoria de pret ( si nu numai) respectiva.

 

Respect sincer si apar din convingere / atasament fata de marca Epica, Lacetti, Kalosul, pentru Spark chiar am o simpatie anume, dar masina mai mare si mai inutila decat Cruze-ul nu-mi vine in minte.

 

Continuam asa pana la Craciun, nu e problema, e vorba aici de "impresii", adica "gusturi" , adica "standarde personale" dar daca te simti lezat si nu stii altceva decat atacuri ieftine la persoana, putem "dansa" la infinit, simpatia supermoderatorilor vad ca oricum o ai - foloseste-o cu...folos. :thumbl:

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Eu zic s-o lasati asa, de stie ca "de gustibus non est disputandum"...

Share this post


Link to post

Continuam asa pana la Craciun, nu e problema, e vorba aici de "impresii", adica "gusturi" , adica "standarde personale" dar daca te simti lezat si nu stii altceva decat atacuri ieftine la persoana, putem "dansa" la infinit, simpatia supermoderatorilor vad ca oricum o ai - foloseste-o cu...folos. :thumbl:

 

Comparatia cu Mazda ar fi fost si mai penibila pt mine ? De ce ? :) ) Pentru ca eram mai scumpa cu 1100 de euro si cu mult mai putine dotari ? Dar recunosc , chiar si asa m-am gandit mult intre cele doua.

 

Orice alta varianta era superioara doar in capul tau , de ce nu ai zis de Hyundai Getz sau un Tucson ca tot aia era . Ca sa vorbesti la subiect , vorbesti stric de clsa asta ! ( ca vorbesti tu la misto asta e treaba ta dar vezi sa se inteleaga din prima )

 

Pentru ca ai ales cielo Executive si cel mai bine cotat sedan din Europa , noi toti posesorii de Cruze te felicitam sincer .

 

Corect , aici vorbim de gusturi , sa spui ca un Cruz e urat nu te contrazic , nu am cum , dar sa spui ca e praf in ochi , inutila etc. arata clar (si ma repet) cunostintele tale despre masini .

 

Nu am facut atac la persoana . Daca faceam atacuri ieftine la persoana era cineva impartial sa ne judece ,

Edited by gabi88

Share this post


Link to post

Hai sa facem asa : alege TU pe oricine vrei de pe forum, ( un cunoscator adevarat, la latitudinea ta) cu conditia sa nu fie in echipa de moderare, si intreaba-l daca ar da 15-16k pe un Cruze.

Sau mai bine, un sondaj : ai banii astia in mana, ce-ti iei : Cruze,b,c,d, etc.

 

Din consideratie pentru Wolfman, nu mai comentez pe thread-ul asta nimic. :)

 

 

PS. off-topic : Propun sa-l intrebam pe Vaxxi daca expresia " jeguri de afirmatii" consta din imbinarea armonioasa a unor cuvinte 'ntelectuale.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

La mine treaba sta destul de simplu. De ex la banii de cruze diesel (163CP) varianta LT, nu intra mai nimic comparabil ca spatiu si motorizare. La mine dieselul LT e 21k.

 

Octavia dizal 140CP entry-level e 1000€ in plus.

Megane dci 160CP e 4500€ in plus.

Mazda 3 fie e cu "doar" 1000€ in plus insa are 50CP in minus, fie e cu 4500€ in plus (e drept ca are si 20CP mai mult).

De Honda Accord nu mai zic, dieselul entry-level e cu 8500€ mai mult. Astia sunt pe alta lume. Toyota Avensis e tot p-acolo, alti nebuni.

 

Problema principala la Cruze mi se pare insa lipsa unor optiuni gen scaune incalzite sau faruri xenon. Decat detectoare de ploaie sau de intuneric sau alte porcarii inutile mai bine puneau un scaun incalzit, mai ales la dizal, sau un far adaptativ (eventual xenon).

 

Evident, cineva va fi de parere ca singura optiune la banii astia e un A6 sau o Serie5 SH, si probabil asta ar duce la un offtopic de proportii :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Scaune incalzite sunt, in varianta cu piele. Iar diesel-ul are incalzire auxiliara, nu prea le-am simtit lipsa. Intr-adevar, la aceiasi bani, nu prea gasesti alta masina cu motorizare similara, nu mai zic de dotari.

 

Asta pe hartie.

 

Ca in viata reala nu te ajuta climatronicul ca nu functioneaza cum trebuie; ca portbagajul de 500l (sau cat o avea) are volum util de vreo 300 din cauza barelor, ca senzorul de temperatura iti arata ce vrea el dar nu ce e afara, ca troncane din toate alea, ca consuma de sparge, etc. - astea sunt alte povesti.

Edited by ALiCE

Share this post


Link to post

Intrebare de baraj: cum se comporta cei de la service cu garantia? Isi fac treaba cand te duci ca trancane sau ca nu merge climatronicul, sau te trimit la plimbare? Asta mi se pare un factor al naibii de important in perceptia de calitate... de trancanit mai trancane si alte masini, insa cand te duci la unii se rezolva instant pe garantie fara figuri, in timp ce la altii e o loterie, se rezolva doar daca ai peste "baiatul bun" din service sau nu se rezolva deloc... ori asta conteaza.

 

PS

desteptii astia de aici nu stiu sa vanda, mie nu mi-au spus de nici incalzirea auxiliara, nici de scaunele incalzite... Bine, se poate si mai rau, aia de la Saab de exemplu nici n-au fost in stare sa imi spuna cat costa :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Varianta pe care o am eu 1.6 , 124 cai an 2011 a costat 13.000 cu vouchere rabla (cu vopsea metalizata si garantie extinsa ). La banii astia luam decat Fluence si Skoda cu mult mai putine dotari si cu interior-exterior mult mai urat . Acum banuiesc ca preturile sunt cam la fel.

Problema e ca cei care nu au / nu au mers/ nu au intrat intr-un Cruze isi dau cu parerea prea mult fata de cat ar fi normal. Normal ar fi sa iti spui parerea despre aspect si atat daca esti in cazult de mai sus.

 

Si mie vechiul Spark , Aveo si Lacetti mi se par urate si naspa . Nu sunt fan Chevrolet dar noile masini arata foarte bine

Pana la 10 000 km masina se comporta exemplar , nu am nimic sa reprosez ! Daca aveam ceva de zis clar ziceam ca pana la urma e un fier .

 

un filmulet direct la subiect:

 

inca unu:

 

ASTEA SUNT AFIRMATII LA SUBIECT !

Share this post


Link to post

Am mai vazut undeva clipul asta, insa expertul respectiv mi se pare cam subtire, nu stiu cine l-a numit mare reviewer de masini :D Nu mi-as lua masina pe baza sfaturilor astuia.

Share this post


Link to post

Nu zice nimeni ca sunt experti, dar sunt cateva pareri de la niste oameni impartiali care au avut contact cu ceva .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...