Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

4 X FULDA Kristall Supremo 16" + 3 jante de tabla Rezultate peste asteptari !!! (tinuta de drum , tractiune, comportament in viraje)

Am facut resoftare , nimic deosebit doar ca nu se mai deschide portbagajul din interior.

Pana acum consum oras ~ 250 Km - 10,4 % afisat pe CB

 

Toate bune

 

 

Salut Liviu, de unde puteai inainte deschide portbagajul din interior?

Eu nu am asa ceva la a mea 1,6 LS...

Share this post


Link to post

Azi am fost si eu la dealerul local (opel West) si am vb de cruze,dar nici in ruptul capului nu a vrut sa lase mai jos de 6% din pret asta fiind undeva la 15540 euro varianta LT cu vopsea metalizata,si as avea de asteptat 3 luni pana ajunge,a mai propus varianta de leasing unde e reducere de 12% dar nu prea imi convine cu dobanda casco,valoare reziduala,cam tot acolo sunt.Ce parere aveti se poate obtine un pret mai bun sau ce e de facut,oricum mai astept sa vad si programul rabla poate cumpar o rabla si il iau prin programul rabla.Apropo voi aveti casco,cat e pretul si se poate negocia ceva la acesta.

Share this post


Link to post

Salut Liviu, de unde puteai inainte deschide portbagajul din interior?

Eu nu am asa ceva la a mea 1,6 LS...

 

Nu cred ca-i o setare standard, e pt. inginerii de la tehnic. Nici cartea n-o da. Vad ca la resoftare dispare, ceea ce... Unul a descoperit-o si-a pus-o pe softpedia.

 

Tii apasat mai mult pe deschidere usi din interior. Vezi cum te joci,ca mie mi-a disparut si n-a fost chip s-o mai repun.

 

 

 

 

 

 

Azi am fost si eu la dealerul local (opel West) si am vb de cruze,dar nici in ruptul capului nu a vrut sa lase mai jos de 6% din pret asta 

 

Incearca varianta cu categoriile sociale; daca nu faci parte din niciuna, poate ai in familie pe cineva. Dezavantajul e ca trebuie s-o iei pe numele lui si 6 luni n-are voie sa vanda masina. Sau astepta dupa guvern cu cele trei rable. Bafta!

 

 

Share this post


Link to post

Cat v-a costat CASCO la Cruze, asa de curiozitate?

 

4,5% pe an din valoarea masinii.

cam 50 dfe euro pe luna la 1.8 LT vopsea metalizata

Share this post


Link to post

Sunt si eu interesat de Chevy Cruze si cautand pe net am gasit 2 lucruri interesante:

 

1) Garda la sol - data peste tot in presa romana de specialitate si nu numai, drept una foarte joasa - se pare ca e 165mm, ceea ce nu mi se pare rau deloc tinand cont ca Loganul are 155mm, iar Loganul nu e perceput drept o masina joasa.

Pe situl Chevrolet.ro nu se dau detalii despre garda la sol, dar in schimb am gasit pe situl Chevrolet India:

http://www.chevycruze.in/

(in meniu alegeti Dimensions apoi sectiunea Ground Clearance: 165mm)

 

Sa fie varianta indiana diferita din acest punct de vedere? Poate confirma un posesor de Cruze acest lucru?

 

2) Tot pe situl Chevrolet India, mai jos la sectiunea Comfort and Convenience ultima specificatie e:

 

Intelligent Programmable Passive Entry Passive Start with Push Button Ignition On/Off

 

Ceea ce pe romaneste inseamna ca usile se deschid automat atunci cand posesorul avand cheia asupra sa, intra in aria de acoperire a senzorului wireless, se inchid cand acesta paraseste zona, iar pornirea/oprirea se face de la buton.

 

Mi se pare un feature exceptional dar nu inteleg ce i-a determinat pe cei de la Chevrolet sa nu implementeze aceasta tehnologie pe masinile vandute in Europa, mai ales ca butonul de start se gaseste si pe masini gen Renault Fluence - competitie directa.

Edited by pacinno

Share this post


Link to post

@ pacinno: garda la sol e ok. e cam 16 cm,am masurat, deci nu e asa joasa cum zic "expertii",

Edited by stefangirbaci

Share this post


Link to post

Buna seara!

E prima data cand post-ez.

Sunt posesor de Cruze de saptamana trecuta mai exact de miercuri.

Am un LS pluse care m-a costat 12.300 eur. Am obtinut cica o red de 300 eur si jante pe 17 de la dealer.

Pana acum nu am motive serioase de ce sa ma plang de masina. Ar fi unele mici amanunte pe care as vrea sa le pot schimba la ea cum ar fi:

1. bip la armare si dezarmare alarma care lipseste

2. aprinderea plafonierei fata la intrarea in masina.

3. posibilitatea de a putea stinge farurile. Ma enerveaza faptul ca nu am sa pot sta cu motorul pornit si cu farurile stinse.

4. am observat ca se sting becurile la sist audio in mers si nu stiu daca e normal, daca nu atingi comenzile audio sa se stinga becurile sau e o problema.

 

Am facut deja 700km cu masina am fost cu ea la munte si pt inceput sunt multumit de cum s-a comportat motorul prin serpentinele de pe Mestecanis. Deocamdata consumul e cam mare dar astept sa se rodeze motorul.

 

Azi am fost pe la dealer sa-mi recuperez banii pt avans rezervare masina si mi-a comunicat ceva chestii interesante care ma cam enerveaza. Mi-a aratat un mail in care se specifica ca la motorul de 1.6 se face schimbul de ulei si filtru ulei la 10.000 km. In carnetul de service se specifica alceva. Un alt lucru care ma enerveaza este faptul ca cica as fi obligat sa achizitionez garantia extinsa ca altfel mi se blocheaza actele catre leasing. Nu stiu ce e in capul lor. Pe mine m-ar fi tentat garantia extinsa dar nu vreau sa fiu obligat. A mai auzit si altcineva de asa ceva?

Share this post


Link to post
... Un alt lucru care ma enerveaza este faptul ca cica as fi obligat sa achizitionez garantia extinsa ca altfel mi se blocheaza actele catre leasing. Nu stiu ce e in capul lor. Pe mine m-ar fi tentat garantia extinsa dar nu vreau sa fiu obligat. A mai auzit si altcineva de asa ceva?

Deciziile asupra unui bun le ia intotdeauna proprietarul, nu utilizatorul. Asa ca, pana cand vei achita bunul si vei avea actul de proprietate, te vor mai enerva multe alte chestii. Inarmeaza-te cu rabdare.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Nu ai inteles un lucru. Nu leasingul ma obliga la garantia extinsa ci chevrolet-ul prin intermediul dealerului. Cica ar fi valabil pt toti cumparatrii. Eu vreau sa stiu daca numai la Iasi e asa ceva sau daca s-a mai auzit si prin alte colturi de minunata Romanie.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Tu zi merci, garantia de 5 ani este inclusa, in perioada asta, in pretul masinii. Daca dealerul vrea altceva, da-i in cap.

1. Se poate configura, ori la armare, ori la dezarmare, nu mai retin

3. Se pot stinge, rotesti butonul spre off. Bine, nu m-am uitat daca raman pozitiile aprinse, dar faza scurta se stinge.

4. Nu e normal.

 

Motoare de 1.6 sunt 2 versiuni, 1.6 XE si 1.6 XER. La XE se schimba, intr-adevar, uleiul la 10.000 km, dar tu ai XER (1.6 XE, printre altele, are doar 107HP)

Share this post


Link to post

Ce-mi zici tu stiu si eu. Da uite mailul intern de la Chevrolet. Stimati colegi, Tin sa va informez ca la Cruze 1.6 benzina inlocuirea filtrului de ulei si a uleiului motor se efectueaza la 10.000 km sau anual, oricare survine prima. Este singurul motor din gama care are aceasta reglementare. Va rog sa informati departamentul de receptie service si departamentul de vanzari asupra acestei particularitati. Multumesc Alin Giugea After Sales District Manager Chevrolet Romania Romania Rep. Office Str. Banu Antonache nr.40-44,et. 4 sector 1

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Suna-l si vorbeste direct cu el. 1.6 XE e diferit de 1.6 XER, dar 1.6 XER si 1.8 XER sunt cam la fel, e cel putin stupid ca unul sa mearga 10.000 KM, iar altul 30.000 KM cu acelasi ulei.

 

 

Share this post


Link to post

Sa va povestesc si eu niste impresii despre cruze.Azi am fost la un dealer si am facut un drive test cu un 1.6 LS si mi-a placut foarte mult.Cei care zic ca e puturos ori vin de pe un disel ori nu stie sa exploateze masina.Depinde cu ce se compara caci daca vi de pe u avion normal ca li se pare puturos,eu zic ca la greutatea ei se misca bine,i-am dat pala la 140 km/h si mi-a placut cum lucreaza sistemul de franare,fara a da in nas.Ce a creat un pic de disconfort a fost volanul nu am reusit sa il reglez pe placul meu ne putand fii regla in adancime,dar si asta se rezolva caci la varianta LT pe care o sa il cumpar se poate regla.Antifonarea,scaunele si comenzile de nota zece.Vizibilitatea in oglinzi foarte buna si senzorul de parcare e chiar utila. Numai pornirea farurilor ma enerva ca tot veni sa rasucesc de vaneta ca la masinile fratuzesti.Daca la 1.6 asa misto merge abia astept sa vad la 1.8 cum o sa mearga. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Varianta LS Plus are reglajul la volan pe inaltime si profunzime.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

De acord cu tine dar la cesta nu s-a putut regla desi era volanul inbracat in piele si avea alte dotari de LS plus si pe capota de la portbagaj scria LS.

Share this post


Link to post

ALICE'

Care ar fi diferenta intre 1.6 XE e si 1.6 XER, dupa ce i-ti poti da seama care este pe masina?

Share this post


Link to post

1. Ridici capota (manual, pg. 121-122)

2. Te uiti in declaratia de conformitate

3. Te uiti in talon -> 1.6XE= 80kW, 1.6XER = 83kW

 

 

1. 1.6XE are cifra octanica recomandata de 91 si admisa de 87, restul 95 respectiv 91. La noi nu se mai vinde de mult benzina de 91

2. 1.6-le vandut de noi are 113CP (83kW)

3. 1.6XE are DOAR anvelope 205/60R16

 

Deci 1.6XE nu se vinde la noi in tara.

Share this post


Link to post

4. am observat ca se sting becurile la sist audio in mers si nu stiu daca e normal, daca nu atingi comenzile audio sa se stinga becurile sau e o problema.

Este un senzor de lumina pe undeva. Cand este soare afara, ecranul este luminat puternic, seara/noaptea intensitatea luminii scade. Poti observa foarte bine treaba asta daca ziua intri intr-un pasaj.

Share this post


Link to post

Este un senzor de lumina pe undeva. Cand este soare afara, ecranul este luminat puternic, seara/noaptea intensitatea luminii scade. Poti observa foarte bine treaba asta daca ziua intri intr-un pasaj.

 

 

Cred ca varianta cu senzor e valab dora nivelul tau de echipare care are senzori de ploaie si lumini. La mine se schimba luminozitatea doar daca comut de pe luminile de zi pe cele de noapte.

Share this post


Link to post

Ce parere aveti se merita sa iti pui trapa,eu am condus masini cutrapa electrica si e foarte misto,acum nu stiu cat de fiabil este la cruze.

Share this post


Link to post
smilies29.gif salutari. ieri am dat avans ptr 1.6LS+ velvet red. discount 12% membru acr si acum astept programul rabla. Impresii drive test; cam zgomotoasa la interior si suspensiidure si zgomotoase. La acest capitol e sub fluence din punctul meu de vedere. Motorul de 1.6 este ok ptr mine. Am 2 intrebari: mi sa spus ca numerele rosii costa 190 RON, mi se par scumpe si daca stie cineva daca au aparut in romania aparatori de noroi la roti. am vazut in belgia si olanda 90/110 Eur. Ptr Romania mi se par un must. Toate cele bune

Share this post


Link to post

Ce ati mai auzit de motorul 1.4 turbo oare apare in aprilie,si din cauza aceasta tine promotiile pana la 31 martie,probabil va fi mai scump dar se merita sa astept sau sa nu risc ca poate pierd si discountul de 12%.

Share this post


Link to post

Bavetele alea sunt puse in partea de jos (sorturi, sa nu sara in spate apa/noroiul) sau sunt un fel de gaoace, asezate in pasajul rotii, de obicei din plastic sau fibra de sticla? Ca daca sunt sorturi, mi se pare ca sunt incredibil de scumpe, chiar daca e si montajul in banii aia. Eu am luat pentru partea din spate la aveo de la Lao si au costat destul de putin (originale, montajul cu suruburile incluse, in cateva minute a fost gata, nici nu am dat roata jos).

Share this post


Link to post

smilies29.gif Am 2 intrebari: mi sa spus ca numerele rosii costa 190 RON, mi se par scumpe

 

 

Si eu am avut aceeasi parere in 2007. Dar daca deschideam ochii nu luam tepa asta. Nr. provizorii le poti obtine si singur(treb mers la politie ). Costul la dealer este(daca nu gresesc) umflat cu 70%. Stai sa vezi cand or sa ceara si 10-20 lei pentru fiecare suport de numar.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...