Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

ma sperii un pic. eu la logan 4 ani nu am avut nici o problema. sper sa nu patesc acuma cu cruze ca naiba ar trebui sa fie o masina superioara.

Merci mirel24dec pt.raspunsuri,a,si inca o rugaminte daca puteti pune o poza fata verso cu cheia tip briceag ca toti dealerii il lauda.O zi buna.

e identica cu aia de opel decat ca are sigla de chevrolet pe ea.

Edited by EM!L
înlăturarea citării inutile şi integrale a postului anterior!

Share this post


Link to post

andreei_moa lasa palavragelile de pe forum si schimba serviceul.

 

Cautati intotdeauna serviceuri cu experienta. (Cel putin 4-5ani si cu trafic mare), asta daca nu vreti sa va demonteze aia masina prin service mai mult decit trebuie si eventual sa va taxeze si pentru piese inlocuite care nu erau defecte in incercarea mecanicilor de a va repara masina, asta ca sa nu mai punem la socoteala ca in anumite cazuri mai si trebuie sa va deplasati de citeva ori la service.

 

Nu spune nimeni ca e usor de depistat de unde e problema dar daca nu te pricepi nui dai de cap. Daca nu se pricep cei din servis doar nu o sa crezi ca sunt mai priceputi cei de pe forumuri.

 

Ca info: Si daca tii piciorul apasat pe pedala de acceleratie motorul trebuie sa porneasca tot OK (Pedala electrica - calculatorul decide).

Baietii sunt cam incompetenti, neexperimentati (defectul e foarte greu de depistat si nu investesc timp in el pentru ca stiu ca nu isi vor recupera banii) si te prostesc pe fata.

 

Se pare ca exista mitul asta peste tot "soft update problem solved" :) pentru orice defect are masina, inclusiv pana roata dreapta spate :) ) .

Recomand resoftari cind masina depaseste 10 ani, asta ca sa scapati de probleme si sa ridicati nivelul de potenta al masinii.

 

Electronica are tendinte uneori sa creze probleme la frig (e suficient unul din miliardele de componente(tranzistori) sa nu functioneze la frig si ati dat de belea) dar cu revenirea temperaturii se rezolva (doar ghinionul va poate da peste vreun modul electronic cu probleme la frig), si bineinteles cu revenirea frigului veti da peste aceiasi problema (defect de fabricatie sau proiectare).

 

Nu am mai dus-o la GTT, am dus-o la G&P in pipera, baietii pareau foarte cooperanti, mi-au zis ca o verifica mai in amanunt dupa ce le-am povestit patania de la GTT...toate bune si frumoase pana a 2-a zi cand m-am dus s-o iau. Mi-au spus ca toti senzorii sunt OK insa au gasit o bujie sparta si una care nu era stransa aproape deloc. Drept urmare mi-au schimbat bujiile, si ghici? M-au pus sa le platesc :) )...norocul meu ca inainte m-am uitat pe carnetul de service unde scrie clar ca bujiile sunt garantate 2 ani sau 30.000 Km.

 

Faza cu acceleratia dirijata electric, le-am explicat-o insa cei de la GTT nu vroiau sa auda de asta...tot o tineau pe a lor cu apasatul pedalei.

Sa vedem zilele viitoare daca se mai inneaca...parerea mea este ca tot o sa se innece ca asta nu prea tine de bujii...

Share this post


Link to post

Ieri am revenit in service , inlocuit releu + update soft ... totul functioneaza corect (deocamdata?).

Nu cred ca update soft, mai degraba control calculator, sau reinitializare parametri.

Edited by Axix

Share this post


Link to post

Asa s-au exprimat cei de la Rucom .

In prealabil au verificat datele din computer iar apoi au re/instalat softul.

Ziceau ceva si despre faptul ca udate-ul rezolva si problemele aparute la sistemul Infotainment ( la mine nu era cazul).

Edited by EM!L
Înlăturarea citării integrale a postului anterior. Foloseşte AddReply sau FastReply!

Share this post


Link to post

Probabil termenul update, sau upgrade folosit gresit, din cate stiu n-a aparut vreun update de soft pt. Cruze.

 

Baietii ti-au rescris softul, doar atat, n-au adus vreo imbunatatire a lui.

 

Tot e bine, e ca nou acum si-ti poti verifica vreo comanda care inainte nu-ti mergea sau disparuse.

 

Repetat problema , in timpul incercarilor de repornire ( de fiecare data a repornit intr-un final dupa ,,pipairea’’releelor si sigurantelor din tablou)capota ricata ,sunete de releu care incearca sa anclanseze - identificat releul 15 aferent ,,aprindere’’ dat ,,capace’’ pornit motor.

 

In ce lume traim, pai americanu` sta sa vada unde sunt releele, nici macar nu trebuie sa se priceapa. Si te duci la servis sa le spui unde-i buba, pe banii si nervii tai.chiar si-n garantie, nu cred ca-i face vreunuia placere sa piarda timpul in servis.

Romania tot romania, pana nu dai palme, legi cu sarma si tai cu patentul, parca nu esti in randul lumii.21000000.gif

Share this post


Link to post

mi-au schimbat bujiile, si ghici? M-au pus sa le platesc :) )...norocul meu ca inainte m-am uitat pe carnetul de service unde scrie clar ca bujiile sunt garantate 2 ani sau 30.000 Km.

 

 

sunt ceva de speriat acesti asa zisi "meseriasi"!

in orice domeniu si in orice loc din aceasta tara, ca-i de stat sau privat,

se gandesc doar cum sa te "tepuiasca"! X(

Urasc "meseriasii"!

Edited by tezeu

Share this post


Link to post

eiiii...chiar "NU" vroiau sa ma tepuiasca, mi-au oferit un discount de 30% din pretul bujiilor  <img src= )"> ...Pana acum toate bune si frumoase, a trecut o aproape 2 zile si masina inca nu s-a innecat din nou, sper sa fi fost de la bujii. revin cu detalii daca mai imi face probleme, ca pana la urma ajung sa-mi dea un motor nou :D

Edited by Mircea
Citare inutila a mesajului anterior.

Share this post


Link to post

LT 1.8 doar 12500??????????????? Include si rabla? Pt ca  LS 1.6 fara rabla costa 12500. Am vazut aici ca si-a pus cineva scut de plastic de 500 ron. Nu e cam mult pentru un plastic? Trecand peste faptul ca cel metalic costa aproape dublu exista si alte variante decat originalul care nu influienteaza garantia. La cei de la Odorheiu Secuiesc costa 300 RON cel metalic. 

 

Un alt subiect tine de comportarea masinii iarna, neechipata cu anvelope adecvate. Dezastru. Patinat la greu chiar si daca dezactivezi sistemele ABS si TC asa cum ti se recomanda. Impingerea e cea mai buna solutie in situatii de criza daca evident gasesti amatori. Consumul vad ca dupa 1000 de km facuti NUMAI urban mi-a scazut de la 15 la 14. Partea nasoala e ca tocmai cand a scazut putin consumul s-a scumpit benzina     :wallbanger: . Un alt minus fata chiar si de logan este dezaburirea pe spate. Foarte lenta. 

 

Inca o buba, mi se pare ca agata cand trec din viteza 2 in 3 (apas corect ambreiajul). In rest numai de bine. Pana acum. Un an mai buna la toata lumea si vizite la service-uri doar la revizii

Share this post


Link to post

Un alt subiect tine de comportarea masinii iarna, neechipata cu anvelope adecvate. Dezastru. Patinat la greu chiar si daca dezactivezi sistemele ABS si TC asa cum ti se recomanda.

 

S-a mai "raportat" problema asta... Într-adevăr, cum zice şi @tolin (#415) e o chestie dezastruoasă. La câţi bani costă maşina să se comporte aşa rău, folosind iarna cauciucuri de vară...  :mda:

Share this post


Link to post

Asta e tare cu anvelopele, pai cum naiba sa mearga iarna bine cu niste anvelope de vara sau in cel mai fericit caz allseason .

Vorba domnului presedinte, iarna nu-i ca vara :D

Share this post


Link to post

Eu am cumparat varinta LS Plus la 12.500 cu reducere de 10% si vopsea met.Cand am cumparat-o i-am pus si scut de otel(de opel astra,nu aveau orig.de cruze.6mil.) dar preturile dif. de la dealer la dealer.Eu am luat-o de Radacini Motors-Braila si am cu ia 10.500km,si nu am probleme pina acum cu ia.

Share this post


Link to post

Am inteles ca geamurile au protectie solara,intrebarea mea este ati incercat sa vedeti daca merge un sistem de navigatie,sau detector radar daca nu influenteaza,ca am citit pe alte forumuri ca masinile cu asemenea parbrize nu prea permit razele pt.radar,si semnalul gps.

Share this post


Link to post

,,Geam cu protecţie solară'' face referire la banda cu tenta verde-albastru din partea superioara a parbrizului .

Atat detectorul de radar cat si GPS-ul functioneaza fara nici o restrictie.

Share this post


Link to post

Am si eu cateva intrebari in legatura cu Cruze-ul:

  1. Se tot spune ca varianta de 1.6 e lenta. Intrebarea mea e: cat de lenta? Lenta de parca e un handicap (enervant de lenta), sau lenta cand o compari cu masini mult mai scumpe? Comparat cu un logan de 1.4 de exemplu, e mai lenta? Intreb asta pt ca tot observ cum comparati Cruze cu VW Passat care costa mult mai mult. Nu de alta dar personal nu sunt un vitezoman si pana si loganul de 1.4 mi se pare ok ca viteza. Stau in Bucuresti si masina urmeaza sa fie rulata in Bucuresti, nu pot sa nu remarc ca pe strazile de aici mergi cu aceeasi viteza si daca ai Dacia 1310 si daca ai Audi a6 ... :D
  2. Daca intr-adevar 1.6 e enervant de lenta, 1.8 e acceptabila?
  3. Cu ce masini ati compara-o ca si: performanta, comfort, calitate a materialelor.

Mi se pare super masina, nu am apucat inca sa fac un test drive, insa chiar arata bine. Am planuri sa o cumpar (doar de benzina 1.6 sau 1.8, e bugetul limitat) insa ma mai interesez.

Share this post


Link to post

Pai vad ca o ai trecuta la profil, de cruze zic, si ca de asemenea citirea e foarte grea, mai usor e sa intrebi.

http://www.chevrolet.ro/cruze/cruze-date-tehnice-cruze-ls-plus-motoare-transmisie.html

http://www.dacia.ro/#/modele-si-preturi/noua-dacia-logan/date-tehnice si dai si tu click pe performante si consum si compari cu ce ai mai sus.

Share this post


Link to post

Daca esti multumit de logan 1.4, cu siguranta de cruze 1.6 vei fi mai mult decat multumit.

Iar de alte comparatii cu alte masini, cum ziceai de passat, pai sa stii ca si passatul la motor de 1.6 tot puturos e. ba chiar mai puturos decat cruze (pt ca are la 1.6 doar 102 cai, si pbabil e si mai grea), asa ca nu "marca" conteaza cand faci comparatii d-astea.

Share this post


Link to post

Pai vad ca o ai trecuta la profil, de cruze zic, si ca de asemenea citirea e foarte grea, mai usor e sa intrebi.

http://www.chevrolet...transmisie.html

http://www.dacia.ro/...an/date-tehnice si dai si tu click pe performante si consum si compari cu ce ai mai sus.

 

Sincer sa fiu Tommy, nu ma lasa sa creez userul fara sa pun un model de masina, si cum nu am inca masina si bicicleta are marca dar nu model  <img src= )"> , am pus Cruze, pt ca sper sa o cumpar curand. Sper ca nu incalc regulamentul.

 

Am intrebat asta pt ca de multe ori datele nu sunt perfect corecte. De exemplu la consum zic ei ca consuma mai putin decat Loganul de 1.6, chiar asa sa fie? Totusi e maricica masina comparativ cu Loganul ... da ma rog asa o fi. Nu cunosc prea multe in domeniul auto inca din pacate.

 

Mersi pt linkuri.

Din ce vad eu Logan 1.6 prinde suta in 11"50, Cruze 1.6 in 11.8 (care inseamna cam tot pe acolo). Diferenta ar fi ca Dacia 1.6 prinde 175 km/h si Cruze 1.6 prinde 185km/h. E suficient pt mine.

Edited by besonix

Share this post


Link to post

Am si eu cateva intrebari in legatura cu Cruze-ul:

  1. Se tot spune ca varianta de 1.6 e lenta. Intrebarea mea e: cat de lenta? Lenta de parca e un handicap (enervant de lenta), sau lenta cand o compari cu masini mult mai scumpe? Comparat cu un logan de 1.4 de exemplu, e mai lenta? Intreb asta pt ca tot observ cum comparati Cruze cu VW Passat care costa mult mai mult. Nu de alta dar personal nu sunt un vitezoman si pana si loganul de 1.4 mi se pare ok ca viteza. Stau in Bucuresti si masina urmeaza sa fie rulata in Bucuresti, nu pot sa nu remarc ca pe strazile de aici mergi cu aceeasi viteza si daca ai Dacia 1310 si daca ai Audi a6 ... :D
  2. Daca intr-adevar 1.6 e enervant de lenta, 1.8 e acceptabila?
  3. Cu ce masini ati compara-o ca si: performanta, comfort, calitate a materialelor.

Mi se pare super masina, nu am apucat inca sa fac un test drive, insa chiar arata bine. Am planuri sa o cumpar (doar de benzina 1.6 sau 1.8, e bugetul limitat) insa ma mai interesez.

 

Eu am avut logan de 1.6 inainte de cruze 1.8 si pot sa zic ca logan 1.6 merge mai bine decat cruze 1.6...dar loganu de 1.4 e mult sub cruze 1.6 cel putin mie asa mi se pare. Am mers cu toate.

Motoru de 1.8 e genial din punctu meu de vedere fata de motoarele de pe logan cel putin. are nerv si e flexibil.

 

3.Cu ce masini ati compara-o ca si: performanta, comfort, calitate a materialelor.

Mie mi se pare peste toyota corolla sau jeta la design si performante. ca si calitate a materialelor e sub golf si jeta dar peste megane/.

Share this post


Link to post

Se tot spune ca varianta de 1.6 e lenta. Intrebarea mea e: cat de lenta? Lenta de parca e un handicap (enervant de lenta), sau lenta cand o compari cu masini mult mai scumpe?

Adica nu-i varianta de liniute la semafor, nu accelereaza ca Dieselul de la 1500rpm. E "lenta" pentru toti cei care viseaza la o masina care, fie este din alta clasa, fie n-au bani sa puna gume de iarna pe ea.

  • Like 2

Share this post


Link to post

@ besonix: exact cum zice tolin 21000000.gif 1,6 e suficient, iar 1,8 e destul de rapid are 140 cp... comparativ e cam la acelasi nivel calitate a materialelor, comportament, dar mai frumoasa si ca exterior si ca interior cu opel vectra modelu 2007... iti spun pt ca inainte sa imi iau cruze am avut vectra...

am 3000 km cu ea si merge bine

daca nu esti vitezoman 1,6 e suficient, dar daca mai ai 700 euro in plus ia-ti 1,8...consumul e cam tot ala, doar ca e mai rapida

P.S. NU ARE nici un fel de sens comparatia cu loganu!

Share this post


Link to post

Era vorba doar de motorizare, evident

Edited by bossake

Share this post


Link to post

3.Cu ce masini ati compara-o ca si: performanta, comfort, calitate a materialelor.

Mie mi se pare peste toyota corolla sau jeta la design si performante. ca si calitate a materialelor e sub golf si jeta dar peste megane/.

 

Total nepartinitor, ti se pare. La o simpla aruncare cu privirea prin google gasesti la motoarele de 1.6 si 1.8 de la toyota timpii de la 0 la 100kmh, 10.00 si respectiv 9.5 secunde pe auris si corolla.

Si daca vrei sa vorbesti de calitatea materialelor si precizia executiei japoneze, eu zic sa conduci intai una, poate observi vreo mica diferenta :) Relativ la design, nu cred ca impartasim studii de specialitate, asa ca ramane ca .. beauty is in the eye of the beholder.

Share this post


Link to post

Total nepartinitor, ti se pare. La o simpla aruncare cu privirea prin google gasesti la motoarele de 1.6 si 1.8 de la toyota timpii de la 0 la 100kmh, 10.00 si respectiv 9.5 secunde pe auris si corolla.

Si daca vrei sa vorbesti de calitatea materialelor si precizia executiei japoneze, eu zic sa conduci intai una, poate observi vreo mica diferenta :) Relativ la design, nu cred ca impartasim studii de specialitate, asa ca ramane ca .. beauty is in the eye of the beholder.

 

Sincer si mie mi se pare Cruze mult mai frumoasa decat Toyota Corolla. Nu vad absolut nimic frumos la Corolla, din contra, nu am vazut in viata mea o Toyota sa arate bine. Arata bine Insignia, Astra ala nou, Audi A4, etc. Si Jetta mi se pare urata. In schimb Passat e frumos. Dar asa e, beauty is in the eye of the beholder :-B

Edited by besonix

Share this post


Link to post

[@stefangirbaci' date=04 January 2010 - 11:01 PM' timestamp='1262635273' post='461201]

@ besonix: ...

daca nu esti vitezoman 1,6 e suficient, dar daca mai ai 700 euro in plus ia-ti 1,8...consumul e cam tot ala, doar ca e mai rapida

 

salut Stefan,

intre cele 2 motoare de 1.6 si 1.8, in afara de cei 700EUR mai apar si alte costuri suplimentare, ANUALE 10000000.gif,

cum ar fi:

 

Tip MOTOR 1.6 / 1.8 / DIFERENTA

RCA (cea mai ieftina) 522 / 592 / 70,00 lei

CASCO (~) 570 / 594 / 103,20 lei

Impozit auto ANUAL !64 / !135 / 71,00 lei

ROVINIETA ? / ?

TOTAL Diferenta (1.8-1.6): 244,20 lei

!= Nu sunt sigur cum se va calcula impozitul auto in acest an, calculul este facut pt. 2009

 

===> mai apare un cost suplimentar de cel putin 60 EUR/AN 20000000.gif

 

Daca nu esti vitezoman, de ce sa platesti in plus pentru 1.8?

 

Stie cineva cum se calculeaza rovinieta? pe "gogal" nu prea am gasit ceva 100% sigur.

 

**** De, e criza si trebuie sa ti cont de toate aspectele, asa suntem

noi muritorii de rand si nu demnitari! rant.gif

Si vad cum zilnic mai apare o taxa, ultima ar fi pt. fast-food, bauturi carbogazoase ...headbang2.gif

Edited by tezeu

Share this post


Link to post

Rovinieta e in functie de norma de poluare si tipul vehiculului, nu de motor.

 

Iar daca 60 EUR/an in plus (adica un plin de benzina la sfarsitul anului) ti se pare o suma mare la achizitionarea unei masini de ~15 mii euro ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...