Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

Asteptam cu nerabdare primul posesor de Cruze sa'si laude/critice noua achizitie. :-> Pozele sint obligatorii !  <img src= ">

Share this post


Link to post

In Korea

Share this post


Link to post

Salut,

Am fost si eu la drive test cu chevrolet cruze, culmea am nimerit tocmai pe un 1.6 si echipare low. Impresia per ansamblu a fost ok, insa ca si comportament a fost ceva de genul aveo 1.2.

Partea cu "puturosenia" motorului de 1.6 la cruze este discutabila, intrucat are nevoie sa fie un pic mai turat (Cuplu maxim (Nm la rot∕min) 153 la 4200 rpm) spune niste lucruri la fel ca la aveo 1.2

Cand o sa ma gandesc la achizitionarea unui cruze cu siguranta ma voi gandi la motorul de 1.8 benzina (cu diesel am niste intimplari mai putin fericite)

Share this post


Link to post

Nu a fost nimic sters. postul tau cu problemele e pe topicul asta, pe prima pagina. :)

 

Un prieten a facut acum cateva saptamani test drive cu cruze si intr-adevar zicea ca motorul de 1.6 e lent rau. zicea ca s-ar indrepta catre cel de 1.8 dar cum ala e mai scump a ales pana la urma alta marca. Despre masina in sine zicea ca nu e cine stie ce, insa avand in vedere PRETUL, raportul pret-calitate zicea ca e mai mult decat decent.

Asadar pt cine critica masina ar trebui sa fie luat in vedere si pretul de achizitie, unul fff bun.

Iar restul de probleme cum ca isi prindeau aia urechile prin service si nu stiau cum sa repare, asta e unul din dezavantajele unei masini noi aparute. probabil ca trebuia sa te gandesti la asta inainte de a achizitiona masina..

Share this post


Link to post

Am facut un drive test cu un cruze 1.6, 60km pe autostrada. Am ajuns la 170 km/h si nu arata consumul spus de tine. La 140 km/h era parca 8-9 l/100 (nu mai stiu exact...). Sigur in treapta a 5-a la 70 km/h, "mers in palier" oscila in jurul valorii de 5 l/100 km +/- 0.5 l. Mie mi s-a parut un pic mai lenes decat Lacetti 1.6, dar tinand cont de faptul ca are cuplul mai sus ca lacetti si cutia etajata altfel, o fi din cauza ca eram obisnuit cu a mea.

Share this post


Link to post
intotdeauna mi-au "placut" cei care se cred super meseriasi si vad in restul populatiei niste prosti...

Aici nu e vorba de destepti sau de prosti, se poate spune ca unii au nevoie sa ceara ceva de la masini ca sa se comporte onorabil (cazul meu cu 94cp) iar altii sunt invatati de pe alte motoare sa obtina acelasi lucru intr-un mod mult mai usor...asta e diferenta de exploatare, nu-ti trebuie mare scoala sa exploatezi o masina! Si consumurile instante prezentate de tine ca pe niste valori medii sunt nereale...un amic de-al meu mentiona mandru ca a scos un 9litri/100km cu o masina diesel fortoasa pe autostrada tu mentionezi 7,2% la viteza de 170km sau cat ai spus. Asta e sigur fals!

....O sa schimb masina. La anu.

Trimite la anul un pm, poate ti-o cumpar...asta insa doar dupa ce schimbi stilul de sofat!

scrie mai sus. am uitat sa trec un logan cu care am fost pana la Amsterdam cu el in prima sapt dus intors, si un BMW seria 3 din 2000...

Daca ne spui ca ai mers pe acolo cu mai mult de 120km/h eu unul nu te cred...nu de alta insa am vazut ca nici masinile de zeci de mii de euro nu depaseau viteza legala. Poate o fi doar educatia dar mai sigur e ceva legat de ridicarea permisului sau de amenzi usturatoare!

 

P.S. Faptul ca ai trecut de la diesel la benzinara nestiind ce e cu ele dovedeste ca nu esti un pasionat de motoare ci doar un "exploatator" (adica la fel ca mine)....sfatul meu, asculta cateva recomandari ca sa obtii aceleasi satisfactii si de la o benzinara de 115cp.

Probabil te-au enervat suspiciunile unora insa chiar sa-ti lansezi poza alaturi de nr. nu e o idee prea buna...daca esti totusi cumva vreo "clona" a lansa pe altcineva e chiar o treaba urata. Am mentionat asta ca o mica posibilitate nu sustin asa ceva! Oricum sa-ti mearga fara probleme Cruze-ul si poate vei fi pana la urma multumit de el pe partea tehnica nu doar pe cea vizuala! Banuiesc ca nu ne spui acum ca si vizual esti nemultumit ca atunci "mica posibilitate" devine 100% probabilitate...romaximusro, pt. cei care stiu! Scuze pt. divagatii nu te complica sa intelegi chiar tot!

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Va salut,

 

In primul rand vreau sa spun ca in momentul de fata conduc o Epica (super masina) si ma gandeam sa imi iau un Cruze (l-am si testat si este super ok-pentru mine) daca reusesc sa scap de "batrana doamna". Dar, in momentul de fata stau si ma gandesc:

 

1. tovarasul birla are dreptate?

2. tovarasul birla nu stie sa conduca?

 

Si raspunsul la aceste intrebari:

 

1. nu cred ca are dreptate decat in privinta "becului care fileaza", dar acest lucru se mai intampla si la case mai mari si chiar este=0 si in rest eu unul consider ca tovarasul birla infloreste (mai ales consumul!!!!!!!)

2. inclin sa cred ca de fapt aici este problema daca tovarasul birla sustine ca urca dealul cu treapta 1!!! (sa inteleg ca in depasiri intra in treapta 5!!!!!!!!), am condus masini mai grele decat Cruze si cu motor de 1.4 si urcam dealul fara probleme asa ca tovarasul birla te rog sa inveti sa conduci si sa nu mai minti poporul cu forumul.

 

Asa ca in concluzie din cauza tovarasului birla trebuie sa mai aman putin decizia de achizitionare una bucata Cruze pana ma conving ca totul este in regula si pentru asta ma voi duce sa mai testez inca odata masina sa vad ce si cum.

 

Sanatate si virtute,

ER

Share this post


Link to post

Caii se simt la viteza maxima, cuplul se simte la "cum trage". Un turbodiesel de capacitate similara cu a unei benzinare aspirate are cuplu cam dublu, vorbind la modul general. Asa ca niciodata "nu va trage la fel", si discutia asta e iarasi "benzina vs diesel", ceea ce NU e cazul aici, sper ca este clar.

Share this post


Link to post
Un prieten a facut acum cateva saptamani test drive cu cruze si intr-adevar zicea ca motorul de 1.6 e lent rau.

 

Hai sa nu ne turnam cenusa in cap si sa nu mai spunem ca este atat de inceata ca si un melc. Cand am facut drive testul, primii km i-a condus o d-ra reprezentanta de la firma la numai 1,5 m cu tocuri cu tot (exagerez putin) si care mi-a lasat o impresie placuta prin stilului de conducere asupra comportamentului masinii. Mai ca a insufletit masina cu numai 1600 cmc si 115 CP. Mie, un familist de moda veche, masina nu mi-a lasat o impresie slaba si adevarat 1,8 este mai bun la raport putere / greutate. Dar ca sa spui ca este deplorabila este prea mult. Trebuie doar condusa corect si rezultatele se vor observa.

Alte aspecte de calitate negativa trebuie comentate cu atentie pentru o masina nou lansata si care va mai copilari ceva timp pana va deveni fiabila cu adevarat.

Share this post


Link to post

Subscriu. Daca ii dai, da si ea, mangai acceleratia, te adoarme. E submotorizata, insa are prestatii dinamice corecte pentru greutatea masinii si puterea motorului.

Share this post


Link to post
Hai sa nu ne turnam cenusa in cap si sa nu mai spunem ca este atat de inceata ca si un melc.

 

Toata treaba asta cu cat de lenta este este pur SUBIECTIVA. cine a condus toata viata lui o dacie sau o tico i se va parea RACHETA, asta e clar. asadar cel mai bun sfat pe care il putem da e sa faca fiecare drivetest si sa vada daca i se potriveste sau nu motorul. fiecare are stilul lui de mers, si ce mie mi se poate parea lent altcuiva i se poate parea foarte potrivit.

Ca exemplu concret eu care conduc un amarat de logan de 105cai si 148NM la 1tona 100, cum crezi ca mi se va parea o masina de 1350kg si 115cai?! evident ca lenta,poate chiar deranjat de lenta. ia da-i masina unui care conduce aveo 1.2 8v, sa vezi ce impresionat o sa fie de ea.

 

Totusi ar mai fi ceva de subliniat..care dupa parerea mea e ff important. Motorul asta e entry-level. adica primul motor din gama,cel mai ieftin!!!! tineti cont de asta. Hai sa ne uitam si la alti rivali ai lui cruze ce motoare entry level au. octavia are 1.4 80cp, la fel si focus,tot 1.4 80cai.. asadar se poate si mai rau. Totusi sunt masini mult mai cu renume pe care gasesti motoare entry-level chiar si mai lesinate decat ce e pe cruze. ganditi-va la passat, jetta golf pe care se pune un 1.6 fff slab. 1.6 8v de 102cai. si cireasa de pe tort, 1.6 se poate cumpara si pe laguna3 sau seat exeo.

Ideea e ca nu poti avea cine stie ce pretentii de la cel mai ieftin motor din gama. era bine sa fi pus cel de 1.8 primul motor?!, desi nici ala nu e mare sportivitate pe el, dar banuiesc ca e mai mult decat strictul necesar, asta e clar.

Sunt si persoane (destule totusi) pt care 1.6-le e mai mult decat decent..

Edited by bossake

Share this post


Link to post
.... unul ca a tinut nu stiu ce steag sus cu un aveo de 94 de cai. ...

Am explicat termenul oricum e mult mai corect decat precizarea ta despre autohtona de 105cp/1100kg si lenta coreeana de 115cp/1350kg...apropo cum stai cu rugina, ai raspuns la chemarea in service si ti-au dat-o cu ceara? Vezi ca operatiunea trebuie sa o faci intr-o zi uscata, fara ploaie! Mult succes, sa fie ceara compacta!

P.S. Cruze-ul are 1285kg, banuiesc ca si "frigiderul" are mai mult de 1100kg asa ca datele prezentate de tine sunt extrem de veridice...daca cel cu Aveo de 1.2 de 72cp ar fi incantat de performantele unui Cruze, oare cum ar fi cel cu un Logan de 1.4 de 75cp?

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Ghinion, cine ne mai tinea steagu sus  <img src= )"> Tu revii vad offtopic vorbind complet despre ce iti taie tie capul. Scuze, steagu :)

Acum am inteles, vrei sa-l tii sus si pe forum.

 

Birla, deci pina la urma becul de aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?act=a...st&id=57299 e checkul?

Daca da, vezi ca poate ti-a intrat intr-un mod de protectie si de asta nu trage. Ai fost la service sa puna scanerul pe masina?

Daca s-a scris si mi-a scapat, scuzele mele.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Test drive Chevrolet Cruze 2.0 SOHC 150 CP LT

 

..."Se iau doua masini, fara mare legatura între ele, se amesteca, se modeleaza, se retuseaza si produsul se scoate pe piata. De doua ori. Rezulta Cruze - palaria pe care o tot poarta niste Marii de prin 2001 încoace, pe tot globul.

...Chevrolet Cruze de la noi poate fi definita ca masina americana construita de asiatici, începând cu finele lui 2008, pentru europeni, pentru a înlocui Daewoo Lacetti. E aceeasi masina care la americani va înlocui de la anul Chevrolet Cobalt sau/si Pontiac G5.

...Influentele parintelui american se vad foarte bine în designul lui Cruze. Desi Chevrolet Cruze este construit pe o platforma europeana, Delta II, masina are, privita din fata, agresivitatea unui bolid american. Partea frontala este masiva, grila ampla da agresivitate si senzatia de putere. Din fata pare o masina mai mare decât este în realitate, iluzie alimentata si de blocurile optice colturoase. Cruze este de fapt mai lung doar cu 9 cm ca Lacetti, dar, în cazul masinilor, se pare ca lungimea conteaza. Privita din spate, masina îsi pierde toata agresivitatea si aspectul lasa loc impresiei de comun, fara pretentii.

...La interior, Cruze este destul de cuminte si construit cu minte. Materialele sunt încadrate în buget. Plasticul nu este senzational, dar nici deranjant. Neplaceri pot crea insertiile textile de pe bord, în sensul ca sigur vor acumula praf într-un timp record, indiferent daca pasagerii urmeaza sau nu sfatul medicului si se spala des pe mâini în lupta cu noua gripa. :D

...Consola centrala împarte spatiul frontal în doua, ceea ce da o nota sport întâlnita pe la Toyota. Pentru spatiile de depozitare Cruze merita toate laudele. În buzunarul portierelor încap lejer o sticla de 1,5 l, portofel, borseta de finantator, manunchiul de chei de la vastele proprietati imobiliare plus un pachet de tigari premium. Bordul are un spatiu de depozitare, în centru, deasupra afisajului digital, unde încap un portofel si un telefon. Si lista continua cu un spatiu mic dar util la baza consolei, altul în stânga picioarelor pasagerului din dreapta, doua suporturi pentru pahare plus o cotiera foarte adânca, dar insuficient de lunga pentru gusturile mele. Macar e reglabila. Nici pasagerii din spate nu au fost uitati . Cruze vine pentru ei cu doua suporturi pentru bauturi în cotiera centrala si buzunare încapatoare pe fetele portierelor, precum si buzunare mari pe spatarele scaunelor fata.

...Portbagajul lui Cruze are 450 de litri asadar nu e nici prea mare, dar nici de neglijat. Încap în el lejer bagajele necesare unei familii într-o vacanta.

...Volanul are un aspect foarte reusit, în ciuda faptului ca în partea de jos s-a optat pentru un plastic argintiu. Daca în loc de plastic ar fi fost metal, situatia ar fi fost cu totul alta si asta pentru ca pielea se iubeste mai bine cu metalul decât o face plasticul. În fine, dupa buget, dupa posibilitati. Pe volan sunt amplasate comenzile pentru cruise control si sistemul audio. Mai nasol daca ai degetele mai mari pentru ca din cauza dimensiunilor modeste ale butoanelor risti sa apesi altceva decât doreai, dar nimeni nu s-a nascut învatat. Si apropo de învatare, navigarea prin computerul de bord nu se face prin apasarea pe maneta din stânga volanului ci prin rasucirea acesteia, ceea ce devine mai complicat daca ai deja o mâna ocupata. Prin compensatie, albastrul afisajului este foarte placut ochiului.

...Motorizarile lui Chevrolet Cruze acopera, cum era de asteptat, piata cu cerere mare. Asadar, pe benzina exista 1.6 litri, 113 CP si 1.8 litri, 141 CP, carora li se adauga propulsorul diesel de 2.0 litri, 150 CP, foarte eficient si performant. Acesta este si cel testat de noi.

...În primul rând masina are o directie buna, cel putin la viteze obisnuite si câta vreme ESP-ul lucreaza. În viraje mai strânse, la viteze aducatoare de multe puncte amenda, situatia se schimba putin în sensul ca spatele masinii devine mai încapatânat si pierde lupta cu forta centrifuga. Altfel spus, la viteze mari, directia este cam elastica si amplifica mult prea tare manevrarea volanului.

...Suspensiile îsi fac treaba foarte bine, chiar si pe piatra cubica, în ciuda faptului ca pentru puntea spate s-a optat pentru o suspensie cu bara semi-rigida, care ii confera masinii performante inferioare. Sigur, pentru ca masina este echipata cu jante de aliaj de 17 , denivelarile nu par chiar ceea ce sunt de fapt.

...Dieselul testat de noi, cu sistem de injectie common-rail si turbo cu intercooler, se comporta bine si are un nivel de zgomot multumitor chiar si la viteze mari. Problemele ar fi aceleasi întâlnite la toate propulsoarele de gen si anume o lene cronica sub 2000 rpm din cauza cuplului motor scazut. Peste 2000 rpm, Cruze devine o cu totul alta masina, una dinamica si agresiva.

...La capitolul pret, lucuririle arata încântator pentru Chevrolet Cruze. Masina este una incredibil de ieftina pentru clasa sa. Preturile încep de la 13.200 de euro cu TVA inclus pentru versiunea pe benzina de 1.6 litri (113 CP) în echipare Base. Asta înseamna : ABS, ESP+TCS, 6 airbaguri, oglinzi electrice cu incalzire, geamuri electrice fata, servodirectie, aer conditionat manual, radio CD cu MP3 Player, inchidere centralizata, alarma si scaune sofer si pasager reglabile pe patru directii. Modelul testat de noi, 2.0 Diesel LT 150 CP, are un pret de pornire de 17.370 euro cu TVA. Vestea si mai buna este ca Radacini Motors are o oferta greu de ignorat, un discount de 500 de euro.

...La capitolul siguranta, testul EuroNCAP îti va spune cuvântul în luna august. Pâna atunci, e bine de stiut ca în echiparea standard, Cruze vine cu sase airbag-uri, ABS, ESP + sistemul de control al tractiunii.

...În concluzie, Chevrolet Cruze este exact cum trebuie sa fie : o masina solida, construita cu simtire astfel încât sa satisfaca o gama larga de cerinte de pe piata auto din întreaga lume.

...Stau si ma gândesc ca daca am fi prezentat ceva mai mult interes pentru GM, Chevrolet Cruze ar fi putut fi produs cu succes si în uzinele Daewoo de la Craiova, motiv de pelerinaj pentru politicieni, între doua coase si o huiduiala."

post-14331-1250870759_thumb.jpg post-14331-1250870763_thumb.jpg

post-14331-1250870769_thumb.jpg post-14331-1250870775_thumb.jpg

post-14331-1250870779_thumb.jpg post-14331-1250870784_thumb.jpg

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Salut,

Am fost si eu la drive test cu chevrolet cruze, culmea am nimerit tocmai pe un 1.6 si echipare low. Impresia per ansamblu a fost ok, insa ca si comportament a fost ceva de genul aveo 1.2.

Partea cu "puturosenia" motorului de 1.6 la cruze este discutabila, intrucat are nevoie sa fie un pic mai turat (Cuplu maxim (Nm la rot∕min) 153 la 4200 rpm) spune niste lucruri la fel ca la aveo 1.2

Cand o sa ma gandesc la achizitionarea unui cruze cu siguranta ma voi gandi la motorul de 1.8 benzina (cu diesel am niste intimplari mai putin fericite)

 

 

Normal ca pare puturoasa daca ne raportam la Lacetti de ex . Lacetti are 150/3600 , e altceva decat 153/4200 . Si pe greutatea minima a masinii raportul putere / kg e superior Lacetti .

 

Omul are de invatat doar cum sa conduca un benzinar , cand o va face i se va parea o masina decenta . Daca face paralela intre benzinar / dizelache , motor mai mic / mai mare ... normal ca nu e incantat .

Edited by CHEVYX

Share this post


Link to post
Normal ca pare puturoasa daca ne raportam la Lacetti de ex . Lacetti are 150/3600 , e altceva decat 153/4200 . Si pe greutatea minima a masinii raportul putere / kg e superior Lacetti .

 

Omul are de invatat doar cum sa conduca un benzinar , cand o va face i se va parea o masina decenta . Daca face paralela intre benzinar / dizelache , motor mai mic / mai mare ... normal ca nu e incantat .

Poate vrei sa spui ca lacetti diesel are 121CP/4200rpm. Asa. de dragul cifrelor precise.

Share this post


Link to post

Mircea, omul se referea la cuplul benzinarelor de 1.6, nu la puterea dieselului.

Share this post


Link to post

Aha. Ar fi bine de scris si unitatile de masura in general.

Share this post


Link to post

Din pacate, in ciuda aspectului elegant consumul benzinarelor de 1,6-1,8 este prea mare, cat al uneia de 2,0 l , racila benzinarelor americane, dar dieselul pare sa fie O.K.

Edited by Mircea
Nu mai cita mesajul anterior.

Share this post


Link to post

De unde stii? Motoarele de pe cruze (benzinarele) sunt de origine opel, adica europeana, dieselul e de origine italiana, adica tot europeana. Nici din gama daewoo nu erau motoare de origine americana, ci coreeana si australiana.

Share this post


Link to post
De unde stii? Motoarele de pe cruze (benzinarele) sunt de origine opel, adica europeana, dieselul e de origine italiana, adica tot europeana. Nici din gama daewoo nu erau motoare de origine americana, ci coreeana si australiana.

 

Tocmai azi a prezentat televiziunea maghiara pe programul 1 testul facut pe aceste masini si ziaristul care a avut masinile la testat a spus acest lucru, iti dai seama ca n-a avut nici o rea intentie tipul. Tocmai a remarcat partile pozitive ale masinii dar a adaugat si partea negativa, cea a consumului prea mare, cu toate ca specialistii de la Opel si-au adus contributia la imbunatatirea blocului motor asiatic, totusi mai mult nu s-a putut din banii astia. Pacat, pt. ca arata foarte bine bestia ; as dori asa o masina.

 

 

Tocmai azi a prezentat televiziunea maghiara pe programul 1 testul facut pe aceste masini si ziaristul care a avut masinile la testat a spus acest lucru, iti dai seama ca n-a avut nici o rea intentie tipul. Tocmai a remarcat partile pozitive ale masinii dar a adaugat si partea negativa, cea a consumului prea mare, cu toate ca specialistii de la Opel si-au adus contributia la imbunatatirea blocului motor asiatic, totusi mai mult nu s-a putut din banii astia. Pacat, pt. ca arata foarte bine bestia ; as dori asa o masina.

http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Auto-Motor/Autovizio.aspx

 

Aici poti urmari emisiunea, unde se evidentiaza multe aspecte pozitive ale masinii, cu exceptia motorului puturos si flamand.

Share this post


Link to post

Birla pina la urma ai rezolvat problema?

Mai posteaza pe aici ignorind circotasii... multi de pe aici fac caterinca din orice...=)

Apropo de putere si consum e un semn de ? mare... la varianta de 1.6 dar parca e putin exagerat sau masina are o problema...

Daca intradevar consuma asa de mult e grav chiar la 1300kg dupa cite am inteles...

Postez pe aici deoarece sint in unei masini si ma oprisem pe la Lacetti si Cruze...

Iar parerile unor posesori sint binevenite...

Oricum motorizarea de 1.6 e slaba pt a avea o masina "vioaie" ...problema la mine de ex nu e sa urc o panta cu viteza mica ci cu viteza ceva mai mare...daca depasesc 90-100 s-a terminat cu puterea si accelerarea...si cumulat cu ce car prin portbagaj am 1150kg cel putin...

Share this post


Link to post

Oameni buni! Voi faceti consum pe un motor nou? Dupa ce faceti asta, luati si de bune indicatiile unui CB. Si ca sa fie totul ca la carte, va referiti si la motorul de baza al acestei masini. E normal sa iasa ca dracu!

Ca fapt divers, masina din avatar a avut in primii 3000 km un consum variind intre 7.5 si 11 la suta (calculat plin la plin, nu dupa CB) iar acum, la aproape 30000 are un consum intre 6 si 7.5 la suta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...