Jump to content
Sign in to follow this  
banzay

Cielo Exe

Recommended Posts

din ce imi aduc aminte si doar usa inchisa e destul :)

 

@banzay - nu stiu daca nu se poate pune acel buzzer - adica soclul si conexiunile exista parca si la exe

Share this post


Link to post
Eu n-am buzzer! :) Pe cieloul GLE din familie, dinaintea astuia (1998-2004) era buzzer :)

 

Buzzer se gaseste la dezmembrari. E un topic dedicat pentru asta pe undeva. Din cate stiu eu toate au buzzer, al tau probabil e defect sau lipseste insa soclul exista.

 

LE. pisica a fost mai rapida :D .

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Va place? am scos plasticul portocaliu din semnalizari. Am pus o poza cu 2 mufe care s-ar potrivi la becul de la torpedou. Dar...il conectez si nu merge deloc. Nici pe pozitie, contact, motor pornit... trag 2 fire, tai o mufa din aia, in loc de bec pun niste leduri si gata :) Ultimele 2 poze sunt pentru a le compara : una cu plastic portocaliu in semnalizare, cealalta fara

 

dsc000022.th.jpgdsc00019w.th.jpgdsc000020.th.jpgdsc000021.th.jpg

 

PS: si ca tot venea vorbea despre buzzer? Unde se gaseste el pe sub bord? Si inca ceva...pe cablajul de la geamurile electrice este vreun releu care lucreaza cand apesi butonul de blocare? Pt. ca l-am testat in casa, dar in masina nu blocheaza geamurile.

Edited by banzay

Share this post


Link to post

banzay: ce leduri ai pus in tabloul de bord? Din cele clasice de pozitie cu soclu (W5W) sau ai lipit mai multe pe soclurile originale ale tabloului?

Legat de clopotel: sigur trebuie sa ai mufa in tabloul de sigurante. Mai mult, exe-urile erau dotate cu asa ceva. Amanunte aici. Personal, mi se pare foarte util acest modul.

LE: La mufa (cu fir rosu/alb) lampii din torpedou se cupleaza... lampa! Ca sa functioneze, mai cauta si ai sa mai gasesti o mufa identica, insa, cu doua fire negre care se conecteaza la intrerupator. Vezi aici. ;)

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Multumesc pt link! Cred ca se va dovedi util! Ledurile sunt ceva in genul acelora facute de Ambramburel (BL3 parca), numai ca am pus doar 2 leduri, in paralel. Le-am fixat frumos in bord, in soclul becurilor originale si dupa am dat jos plasticul transparent si pe cel negru ca sa pot sa le vad 'din fata' sa zic asa si atunci cu o surubelnita subtire le-am indreptat unde am vrut. Umbre nu prea sunt...

Share this post


Link to post

Pai, cauta! Baga-ti capul in spatele tabloului de sigurante (la pedalier) si cum te uiti spre interiorul masinii ai sa gasesti o mufa dreptunghiulara cu vreo opt contacte langa un releu gri (asta-i temp. de stergator). Modulul clopotel e maro. Geamurile electrice nu au niciun releu. Din butonul de blocare se taie comanda geamurilor spate doar la butoanele spate (protectie pt. copii). Iti recomand sa-ti descarci manualul in format PDF si ai sa gasesti multe raspunsuri la intrebarile tale.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ma uit maine pe sub bord, desi la cat m-am uitat pe acolo nu prea am inteles mare lucru. La matiz aveam doar 2 fire si stiam ce e cu ele =)) ... Mai am pe sub bord, un soclu gol pt un releu si am zis ca o fi de la geamuri (am 3 socluri pt relee, 2 ocupate. Cel neocupat e cel dinspre usa din dreapta). Manualul il am si mai arunc un ochi prin el, intreb doar ce nu reusesc sa gasesc/nu inteleg :) Eu pot sa jur ca inainte se blocau toate geamurile cand apasai butonul... incerc cand ajung la masina si dupa postez... Multumesc!

Edited by banzay

Share this post


Link to post

Legat de blocarea geamurilor, nu stiu cum e la tine dar la mine se blocheaza numai geamurile spate.

Edited by KumKum

Share this post


Link to post

Eu vreau sa va contrazic :) La mine se blocheaza toate si fata dreapta. Poate o fi modificata instalatia de fostul proprietar desi nu prea cred ca il cunosc :redface:

Share this post


Link to post

La mine nu functioneaza pe fata! Pe spate nu mai stiu daca merge, nu am tinut cont!

Share this post


Link to post

La apasarea butonului de blocare geamuri ramane activ numai cel de la sofer, deci si cel dreapta fata se blocheaza.

Cielo 1995.

Share this post


Link to post

Interesant, pt. ca schema "zice" altceva! In mod normal ar trebui sa se blocheze doar comanda geamurilor spate la butoanele din spate. Copiii nu se transporta pe scaunul din fata dreapta. Poate, la masina ta, nu functioneaza comutatorul geamului fata dreapta de pe usa respectiva si poate, deasta te induce in eroare. Se stie ca (,) comutatoarele astea au un punct slab: se defecteaza destul de repede datorita subdimensionarii contactelor electrice precum si a prafului "inhalat" de ele. Solutia: relee de protectie ce comanda prin contactele lor motorasele geamurilor, iar bobinele lor actionate de comutatoarele geamurilor. Dar aceasta tine de electronica si software auto...

Share this post


Link to post

Da...la mine nu se blocheaza nici unul :) Am cautat si buzzerul si nu am gasit nimic. Cum te uiti sub bord in zona cutiei de sigurante, sunt de fapt 4 locuri de pus relee. La mine doar 3 sunt ocupate si e ramas unul care are o culoare rozalie parca.

Zilele astea am avut treaba: Am reusit sa montez toate plasticele din bord, burdufurile originale pt schimbator si frana, s-a schimbat si capul de bara pe stanga si nu mai troncane absolut nimic (multumesc pt sugestie Dj_Dark!) am montat lumina in torpedou :) Am pus un led in suportul ala si la cealalta mufa (cu 2 fire negre) am pus o siguranta de 10. Am schimbat si sticla la farul spart, si daca tot am dat jos geamul, am vopsit si plasticul ala din fata oglinzii? Voua va place? Mie mi se pare ok, dar ma gandesc ca am cam dat-o in bara pic... Ma mai gandesc daca va ramane asa. Am scos plasticele portocalii si din semnalizatoarele din spate... Si...cam atat :)

Edited by banzay

Share this post


Link to post

Ai reusit cu farurile vad si sta foarte bine cred ca ti-a luat ceva timp nu ?

Culoarea alba a masinii intra mai bine in contrast cu negru decat la mine cu bej!

Edited by cocolosgabriel

Share this post


Link to post

Foarte tari farurile cum sunt cu negru! De abia astept sa vad cum arata masina acum! Tot asa in continuareeeeee !!!!

P.S.: Dar cum se vad, afecteaza cumva faptul ca oglinda e vopsita cu negru acum ? Se vede mai slab noaptea?

Edited by ing3r

Share this post


Link to post

E vopsita doar zona inactiva a oglinzii farului (cea mai aproape de sticla).

@ banzay: soclul roz, liber, e pentru releul stergatorului de hayon pt Cielo/ Nexia Hatchback. Apropos: becul din bord cu simbolul de centura necuplata se aprinde la punerea contactului?

Share this post


Link to post

Stiu, am citit in manual. Am gasit tot acolo unde ar trebui sa fie si clopotelul, dar acesta lipseste. Cine stie cui i-o fi trebuit :) O sa caut sa cumpar unul. Oare cel de espero se potriveste? Poate imprumut de la ing3r sa il testez...

Cu farurile inca ma gandesc daca sa le tin asa sau nu... cei care le-au vazut, inclusiv tata au zis ca le place... (ma asteptam ca tata sa zica ca am 'manelizat' masina > :) dar daca lui ii place... insemna ca e destul de ok)

 

Priviti cu cine m-am intalnit astazi... :)

Share this post


Link to post

am incercat in we treaba cu geamurile la mine (GLE '97) - si butonul blocheaza geamurile spate si cel de la pasager - si da, butoanele de pe usi merg toate cu butonul neapasat

Share this post


Link to post

Felicitari! Triplele arata mult mai bine, farurile daca iti plac sunt ok dar pe' alb mergeau mai bine lasate in pace, si ce zici nu crezi ca ar veni mai bine plasticele de la proiectoare vopsite alb si grila la fel?

Share this post


Link to post

Grila nu o vopsesc. Plasticele de le proiectoare sunt sigur ca dau mai bine pe alb! Voi face ceva in privinta asta, dar sa vad cum le mai fixez un pic ca cel din dreapta are joc un pic, plus ca are si o gaurica de la o piatra de dimensiunea unui cap de bat de chibrit, si in caz ca imi iau faruri clare, imi iau si proiectoare...dar mai asteptam un pic :)

Share this post


Link to post

Ok bafta in continuare si cand termini restaurarea' investeste intr-o pereche de jante ;)

Share this post


Link to post

'E' pe vine :) Peste 2-3 luni. Am vazut unele ART 14" care imi plac si sunt si destul de ieftine...

 

PS: Ma uitam peste poze cu matizoiu'...parca mie dor de el... adio si offroad...

Edited by banzay

Share this post


Link to post

Banzay de unde ai cumparat burduful de la schimbatorul de viteze ? Si cat te-a ajuns... Ma intereseaza si pe mine ca e cam tocit al meu :) Si aporpo mai avea tanti la magazin sau doar pe comanda?...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...