Jump to content
Sign in to follow this  
DevBreak

Scandalul Permiselor De La Pitesti

Recommended Posts

Sa incepem :grumpy:

Eram in pitesti de ceva vreme si vine timpul... iau decizia sa ma casatoresc cu fata cu care eram.. bun... hai sa facem mutatie ... fac mutatie, schimb buletinul, Ok

Dau comanda de masina, ma inscriu la scoala de soferi iau examenul din prima fara nici o problema ... fac nunta .. etc.

 

In aceasta dimineata vine un coleg la mine si spune (lucrez in brasov) "Bai tiam vazut numele in lista publicata de adevarul cu spagarii pt permis."

Prima data am crezut ca face baza, desi lui nui statea in fire sa faca deastea, dau un ochi pe adavarul... ok.. Sunt acolo.

 

Am citit diverse ordine ale unor ministri ca se vor suspenda permisele si instanta va decide daca se anuleaza sau nu.

 

Bai nea ministresule da eu care sunt cinstit il iau pe bune ... ca am nevoie sa imi misc partile anatomice de colo colo.

Singurul criteriu dupa care am fost trecut in acea lista este faptul ca m-am mutat in Pitesti... Da ce nu are voie omul sa se mute?

 

Acuma imi astept hartia sa merg sa fac contestatie in instanta ca fara permis sunt ca si inexistent :lavolan:

Daca aveti cunostinte de cazuri similare dati un semn.

Listele le gasitit aici http://www.adevarul.ro/articole/lista-sofe...i/pagina-1.html

 

:spumelagura:

Share this post


Link to post

Pot sa il suspende pe baza unor presupuneri? Ma indoiesc...

 

Probabil te vor chema sa iti expui punctul de vedere in instanta. Daca poti dovedi ca locuiai in Pitesti inca dinainte de a incepe scoala de soferi nu vad de ce ai avea probleme.

N-au cum sa fie atat de stupizi incat sa isi imagineze ca se muta omu' in Pitesti, isi face toate formele legale si intr-un final se casatoreste... si toate astea doar pentru permis.

 

In mod normal, fiind infractiune, ar trebui sa se aplice prezumptia de nevinovatie.

 

-vezi ca ai scris "sandalul"

Edited by _escu

Share this post


Link to post

Daca ti se anuleaza permisul nu ai alta cale decat judecata sau sa dai din nou examen. Si eu zic ca iei mai repede permisul.

Share this post


Link to post

Din fericire inca nu am ajuns sa traim in tara in care se anuleaza permisele cand vor ministrii. Daca ceea ce s-a scris in primul post este adevarat, nu i se va anula permisul.

Share this post


Link to post

Salut,

@ Escu Nu mai pot edita titlul sa il corectez

 

Am citi astazi o grama de lagi si de ordonante ca nici nu mai stiu pe unde o bucata de inceput gasiti aici http://www.adevarul.ro/articole/cum-pot-fi...-din-arges.html

 

Eu in locuiesc in Pitesti, Primesc facturi, platesc rate, deci sunt un locuitor de buna credinta al "Catunului Arges"

 

Teoretic este adevarat faptul ca nu mi se poate suspenda dreptul de a conduce in lipsa unei abateri. Insa in ordonanta de urgenta (nu mai stiu care car este data in urma cu 2-3 saptamani ) sa modificat codul rutier si au voie sa faca astfel de suspendari.

 

Ce nu prefede acolo este ce se intimpla cu oamenii nevinovati care sunt bagati in acceasi oala.

Share this post


Link to post

E posibil sa fie altcineva cu acelasi nume ca al tau si care a obtinut categoria la aceiasi data? #-o

Am vazut ca doar numele si data obtinerii categoriei sunt trecute in ziar.

Share this post


Link to post

Acelasi nume hai ca merge ... dar acelasi nume si aceeasi data... nuprea

Share this post


Link to post
...

-vezi ca ai scris "sandalul"

 

 

Am citi astazi o grama de lagi si de ordonante...

 

Perseverezi...

sau esti doar indignat/frustrat/nervos de ceea ce ti se intampla...? :spumelagura:

Share this post


Link to post

@DevBreak stai linistit. Nu faci parte din clasa celor care s-au mutat in Arges, si-au luat permisul si au plecat inapoi de unde au venit. Tu ai venit in Arges si ti-ai intemeiat o familie si asta este un "alibi" pentru tine.

 

PS: Va salut pe amandoi pe aceasta cale si sa o pupi pe Geo din partea mea.  <img src= ">

Share this post


Link to post

@Dev

 

Nu straluceti tu cand vine vorba de scris dar atata timp cat le demonstrezi ca nu esti ca cei pe care i-am vazut la tv ca nu stiau sa scrie sau sa citeasca cred ca totul e sub control. :)

Share this post


Link to post

=)) Steph...O replica...de zile mari...nu ma pot opri din ras...

Share this post


Link to post

Salut,

Treaba cu scrisu` la clape o fac in viteza ca asa is format (linux sysadmin auto complete cu TAB ).

 

@ Alex.T - te iau martor la proces :)

 

@ steph - vad ca nici tu nu straluceti :-> sa nu fie cu suparare

 

P.S. Sper sa nu mai gresesc ceva de data asta...

Edited by DevBreak

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca, din cauza riscului foarte mare pe care il prezinta acesti conducatori cu permise pe naspa este acceptabil ca si unii fara vina sa trebuie sa dea din nou examenul. Sa nu uitam totusi ca minim 30 de oameni au murit din cauza accidentelor provocate de acesti "soferi".

 

Asta e, tough luck, mai da o data examenul ca nu o sa mori din asta. Stiu, esti nedreptatit, viata este dura.

Share this post


Link to post

In justitie nu functioneaza chiar asa principiile. Intai demonstrezi ca e vinovat apoi ii tai capul.

Share this post


Link to post

Care justitie? La noi? In Romania?

Share this post


Link to post

Regretele mele ca ai picat in oala si povestea cu permisele.

Ai dreptate: care justitie din Romania? Adica noi avem si justitie? Sa fim seriosi!

Ti se va suspenda pemisul. Ancheta asupra spagilor luate acolo va dura cat China si procesul cat Rusia. Adica ani.

Eu zic sa dai de permis din nou. Daca l-ai luat pe bune din prima, ai sa il iei si din a doua. Si ceva important:

va dura mult mai putin ca timp si nervi.

 

Ce sa iti doresc? Succes in rezolvarea problemei...

 

 

Cu respect!

 

P.S. In tara asta nu functioneaza prezumtia de nevinovatie decat la nivel teoretic. Pe noi romanii practica ne omoara...

Share this post


Link to post

Cu toata parerea de rau pentru cei nevinovati care au picat in aceeasi oala cu spaguitorii, din pacate nu stiu cum s-ar putea face o identificare serioasa a celor din urma. Asta, desigur, fara a da din nou examenul de soferie.

 

Desi sint adeptul prezumtiei de nevinovatie, in acest caz particular, lucrurile au o alta nuanta. Se stie ca s-au emis permise aiurea, nu se stie citi au beneficiat de mecanism !

 

Poate ca nu o sa cistig un premiu de popularitate insa, din punctul meu de vedere, cea mai buna solutie ar fi anularea permiselor suspecte (dupa o verificare preliminara simplista ... de genul CITITULUI !) si organizarea unui nou examen, CU OFERIREA unor facilitati de genul: gratuitate, mentinerea conditiilor existente la momentul examenulu initial, etc. Solutia anularii in instanta s-ar putea sa fie greoaie si ineficienta.

 

Dupa parerea mea, cei care au obtinut fraudulos permisele NU se vor prezenta la o astfel de re-testare.

 

Recunosc, ideea poate ca este putin stalinista, adica ceva de genul "Mai bine sa moara 1000 nevinovati decit sa scape un singur vinovat" insa o politica democratica cum ar fi "Mai bine sa scape 1000 de nevinovati decit sa pedepsim un singur vinovat" cred ca ar fi deficitara IN ACEST CAZ ! Cei care au avut de suferit din cauza "soferilor spagari", cei care au murit pe drumurile publice sint, zic eu, dovezi pentru a-mi sustine punctul de vedere.

 

Inca o data, imi pare rau pentru cei care au fost si sint acuzati pe nedrept. Totusi, cred ca a sacrifica o jumatate de zi, hai o zi, ar putea costa mai putin decit lasarea unor inconstienti afoni in ale condusului pe drumurile publice. Hai sa nu ne gindim ca noua nu ni se poate intimpla nimic rau. Amintiti-va doar accidentul mortal in care fata unui politist (din Arges) a fost omorita chiar de unul din "soferii" facuti de taica-sau ... pe bani !

Share this post


Link to post

Am doua cunostinte care au fost puse pe lista aceea din ziar. Si SIGUR nu au dat nici un leu. Beleaua e ca si ei s-au mutat in Pitesti din alte regiuni, probabil asta a fost criteriul dupa care s-au luat.

Am vazut insa ca ieri a aparut o noua lista in alt ziar in care ei nu mai erau, in schimb era o alta cunostinta care chiar daduse bani.

Verifica lista din ziarul de ieri (Atac parca, sau tot ceva cu A :D ), poate nu mai esti pe ea.

Share this post


Link to post

Eu cred ca ar trebui facut un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea si inlaturarea prezumtiei de nevinovatie. Dupa aceea, sa fie toti impuscati.

 

Asa e OK?

Share this post


Link to post

E stupid sa aplici semnul = intre toti cei banuiti - dupa un criteriu sau altul - si sa le aplici aceiasi pedeapsa. Cea mai eficienta cale era instrumentarea corecta a dosarului celor vinovati - in speta politistii de la permise auto - care, la urma urmei reprezinta STATUL acolo, chiar daca au facut-o prost, iar apoi sa-i chemi pe toti cei asupra carora planeaza prezumtia de vinovatie si sa le ceri sa dea testele din nou. In niciun caz suspendarea permiselor eliberate acolo in grup nu este o solutie, este mai degraba un spalat pe maini ca Pilat din Pont!

Share this post


Link to post
Dupa aceea, sa fie toti impuscati ... Asa e OK?

Daca masura are vro legatura cu politistii care au dat permisele pe bani , e super OK. Putem sa aruncam cu pietre inainte :D ?

 

@Mircea: De acord cu tine, e super stupid. Insa eu o vad ca o masura de neputinta in fata coruptiei in masa. NU vor reusi in vecii veciilor sa rezolve cazul doar prin anchetarea politistilor si va spun asta pentru ca am avut cindva acces la informatii din interior. Sistemul de lucru nu e intotdeauna transpoarent, e foarte posibil sa nu le retina (la politisti ma refer) numele tuturor "proaspetilor soferi". E spalatura pe miini, e vina STATULUI, e tot ce vreti voi mai rau. Insa, privind lucrurile in ansamblu, probabil ca au adoptat politica raului cel mai mic (ma refer strict la prezent si viitor !). Exceptii vor fi, asa cum e cazul colegului nostru de forum, insa sper ca procentajul de nevinovati sa fie f. mic 5-10 %

Share this post


Link to post

Azi dimineata au anuntat ca deja azi se suspenda 56 de permise!

Au ei alte criterii nu numai faptul ca te-ai mutat in Pitesti de curand si ai dat de permis.

Share this post


Link to post

Salut,

Prezumtia de nevinovatie este un principiu de drept (asta este insa alta poveste).

Eu m-am apucat sa imi fac un dosar prin care sa i-mi demonstrez nevinovatia in ca ca sunt chemat in instanta sau imi vine hartia respectiva acasa.

O zi pot sa rup de la servici sa mai dau odata examenul auto (teorie si practica) daca pina la examen nu sunt obligat sa predau permisul, adica cu permisul in buzunar ma prezint si sustin examenul (trebuie sa mai repet sanctiunile ca pe alea nu le mai tin minte pe toate) fara nici o problema. Pe de alta parte pot sa spun ca publicarea numelui meu pe acea lista cu "spagari" imi afecteaza imaginea in cadrul firmei in care lucrez (de genul "daca ai dat spaga pentru permis cu siguranta nu poti sa duci la bun sfarsit sarcina ce ti-a fost incredintata") lucru deloc placut pentru mine.

 

Am citit ieri in pitesteanul.ro si am vazut si un reportaj pe antena 1 (online) despre primele permise suspendate la Pitesti.

 

Inca sper sa verifice dupa mai multe criterii "lista spagarilor" pe care sunt inscris abuziv :spumelagura: :grumpy:

 

 

 

Revin cu un update:

Intrebarea din chestionar la care am gresit atunci cand am sustinut examenul pentru permis este urmatoarea:

Intentia de a depasi un vehicul se semnalizeaza:

C. concomitent cu schimbarea pozitiei de mers

B. numai daca se trece peste axul drumului

C. numai daca din spate mai circula alte vehicule

 

Nu mai stiu exact pozitia din chestionar insa se pozitiona in intervalul (16-22).

Share this post


Link to post

Ce face Politia si prefectul de Arges acum, este ilegal, sper ca judecatorii le vor demonstra asta. Daca exista probe ca procesul de examinare si de acordare de permise a fost viciat intr-o perioada, normal ar fi sa anuleze orice document emis de catre acea autoritate, in acea perioada. Nu cei care au dat examen si l-au trecut (indiferent cum) sunt de vina, doar, cei care au viciat procesul, iar actele emise de catre acea autoritate sunt nule. Cine a luat examenul pe drept nu are de ce sa se teama de o re-examinare ce ar trebui sa fie gratuita, toate costurile examinarii si al carnetelor se pot sustine din valorile confiscate pana acum.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...