Jump to content
Sign in to follow this  
Rafi

Nubira II

Recommended Posts

5.1 e OK pentru tine ca si caracteristici insa trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

- instalatia sa nu prezinte pierderi. Daca ai pierderi cu DOT 4, cu DOT 5.1 vor fi mult mai semnificative

- DOT 5.1 este mai avid de apa decat DOT 4. Prin urmare, schimbul trebuie facut mai des.

 

In rest, ai avantajul unui punct de fierbere ceva mai ridicat si al unei vascozitati mai scazute (asta poate deveni dezavantaj, vezi mai sus).

 

Personal am renuntat de ceva timp la DOT 5.1 si m-am orientat spre DOT 4 Plus

Share this post


Link to post

Bun atunci, incerc asa, sistemul nu are pierderi, vreau doar sa fac schimbul de lichid pentru ca mi se pare ca numai este ca inainte pedala, si in plus au trecut aproape 2 ani de cand l am schimbat.

Multumesc pentru indicatii.

Share this post


Link to post

post-18971-0-06239000-1477244512_thumb.jpg intre timp a implinit 10000km :aplauze: cu bune si cu rele, ramane masina de suflet, care ma face sa zambesc de cate ori ma pun in "miscare".

  • Like 1

Share this post


Link to post

Asa patesc si eu, ori cat as merge cu Evanda, tot Nubira e mai tare :)

Share this post


Link to post

post-18971-0-21373800-1502118412_thumb.jpg still alive, necesita doar o interventie pe dreapta fata, respectiv si stanga, inlocuit flanse...au inceput sa faca urat rau la virajele facute pe loc.

 

post-18971-0-13277500-1502118420_thumb.jpg si din categoria " ce mai mesterim" m-am "impiedicat" de o pasla speciala, care este destul de groasa, si densa, si impregnata cu o solutie care o face impermeabila(si in acelas timp ceva mai dura, parca este carton), asa ca mi-a venit ideea sa pun pe oalele din spate, si pe spatele elementelor decorative din portbagaj.

Share this post


Link to post

Acel carton are rol de insonorizant ?

Share this post


Link to post

:mrgreen: nu este carton, am spus ca seamana ca duritate, si da are rol insonorizant.

Share this post


Link to post

Intre timp a primit un set de flanse cu rulmenti de la SKF crezand ca de acolo vine zgomotul de pe dreapta fata,  zgomotul se manifesta doar cand virezi pe loc(nu conteaza in ce parte) si doar cand este mai cald afara, este un zgomot  de epava scoasa de pe fundul mari, deocamdata nu ma enerveaza prea tare, dar cat de curand o sa o ridic sa investighez mai bine, singura problema care ma indispune este faptul ca mi-a facut cateva faze in care nu a vrut sa mai porneasca... aici SUSPECTEZ pompa de benzina, si putin corpul clapeta care nu a mai fost curatat de ceva vreme, problema se manifesta doar la cald.. si doar dupa ce merg ceva timp cu ea, opresc pentru cateva zeci de minute si dau sa pornesc iar... invarte si nu schiteaza nici un gand ca ar vrea sa porneasca.. in prima faza in CO vreau sa ii dau pompa de benzina jos ... sa o curat ..etc sa ii curat clapeta si dupa mai vad.

Am trecut si de ITP cu brio 😄 chiar si cu noile sisteme de supraveghere de la ITP ... doar ca mi-a gasit un dezechilibru de 12% pe fata limita fiind de 30% aici este vina mea pentru ca am schimbat garniturile  de la  un etrier si efectiv nu am mai avut timp si de o aerisire cum trebuie,decat clasica "dai boss 2 3 pedale !! iese aer ? nu ! atunci e bine 😄 " asa ca si aici trebuie sa intervin putin, in rest este usor chinuita, ajungand ocazional pe mainile unei incepatoare, care nu o tureaza CONSTRUCTIV ca mine 😄 ci distructiv 😄  dar asta este toti am trecut pe acolo.

 

34746448_2145712365456802_3826477670716145664_n.jpg

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

Te rog spune-mi ca ai jantele bune la vopsit si alea sunt cele de schimb. :))

  • Haha 1

Share this post


Link to post

🤣alea sunt de iarna.. sa o pot gasi in nameti si mizerie prin oras.

  • Haha 2

Share this post


Link to post

😄 Buna asta, te pomenesti ca sunt si fosforescente 😄

  • Haha 1

Share this post


Link to post

dupa mai bine de 3 luni de la achizitie am reusit sa montez faimosi senzori de parcare electromagnetici, in principiu nu mi am dorit sa gauresc sau sa dau  bara jos, asa ca acesta a fost motivul pentru care am ales acest tip de senzori, practic este o banda dintr un fel de aluminiu cu pvc se lipeste pe interiorul bari si aia e.. cateva fire si pozitionarea buzzerului si gata. 

- precizia este aproape identica cu unii utrasonici... doar ca la fel conteaza pozitionarea, asa ca din motivele de mai sus am fost oarecum nevoit sa ma multumesc cu performantele date de pozitia in care se afla, adica cam cu 10cm mai jos de cel mai inalt punct al bari, usor orientat in jos.. practic pana acolo este polistiren, asa ca in functie de obstacolul din spate, detectia incepe de la 15 20 cm, personal mi se pare suficient, cat timp manevra se face incet trebuie sa fi tolomac sa o lovesti, mai ales ca piuie progresiv, pana la continu, unde mai ai efectiv cam 7 8 cm pana in bara celuilalt, asa acum i am mai dat sotiei un motiv in plus sa abuzeze de masina 

2019-05-22-21-09-32.jpg

2019-05-22-21-09-05.jpg

Electromagnetic-parking-sensor-no-holes-need-to-be-drilled-DIY-product-parking-assistance-car-parking-system.jpg_640x640.jpg

Edited by Rafi
  • Like 2

Share this post


Link to post

Fix d-asta am pus si eu pe Epica. Are aproape 5 ani si merge f bine,  mai facea figuri la apa si frig pana am izolat bine mufa unde banda se uneste cu firul care merge la modulul electronic (tub termocontractil + banda izolatoare la greu).

Primul senzor l-am luat din Romania cu 150 ron si a fost smuls cand am vopsit bara spate (my bad pentru ca nu le-am spus celor de la service si nu aveau de unde sa stie). Urmatorii i-am luat de pe ebay cu aprox 50ron/bucata. Mai am vreo 2 module si 2 antene pe acasa 🙂 

Ai facut o investitie f buna 👍

Share this post


Link to post

multam, eu ca sa nu am probleme cu apa, am aplicat banda i am pozitionat firul i am pus tub termo... la mufa, si peste silicon sanitar, si la contactul ala si peste banda, pe toata lungimea bari, sa fiu sigur, acum sa vad cat rezista.

Share this post


Link to post

Siliconul sanitar nu e bun, e coroziv... mai curand silicon pt garnituri auto.

Share this post


Link to post

coroziv cu ce...? ca bara este de plastic! si oricum daca se duce.. aplic iar 😄

Share this post


Link to post

Corodeaza contactele electrice, la aste se refera Geo. Dar tu ai pus silicion peste tubul termocontractil din ce inteleg, deci ar trebui sa fie OK.

Share this post


Link to post

Da, metalul il ataca si la contactele electrice/conexiuni ma gandeam... dar daca ai pus peste tub termo, e ok

Share this post


Link to post

dupa mult timp in care am tot ignorat problema am zis sa o remediez sa nu mai prindă incă  o iarnă 😳  pata de rugina era de dimensiunea unei monede de 50 de bani destul de adanc infipta, dar fara sa strapunga tabla, asa ca am curatat pana a disparut tot "cancerul" cel putin la suprafata ...dupa care am tratat tabla cu o solutie de la loctite , i-am dat 2 maini de chit cu fibra de sticla, dupa zinc vreo 2 straturi...dupa care vopsea tot asa 2 straturi... peste,  lac cat cuprinde la interval de 20min uscat intre timp cu feon industrial...cred ca am dat vreo 4 5 straturi, eu zic ca o sa tina fara probleme mai ales ca la final am venit peste cu un fel de teroson...

poze mi-am adus aminte sa fac dupa ce am dat primul strat de zinc pana sa finisez zona...deja eram prea murdar pe maini, urmeaza poze la final 😄

IMG_20190727_194045.jpg

IMG_20190727_194050.jpg

Edited by Rafi
  • Like 1

Share this post


Link to post

Zincul trebuia dat peste tabla, inainte de chit 🙂 Daca zeama antirugina isi face treaba, e suficient si asa... dar nu face minuni, tot o sa apara in timp.

  • Like 2

Share this post


Link to post

am dat doar peste chit si zona polizata si neacoperita cu chit, acum ce o fi o fi 😄

Share this post


Link to post

Iti dau nota 9

De ce ?

Pentru ca ai vopsit si cricul🤔

  • Haha 3

Share this post


Link to post

Nu uita sa bagi si ceara in praguri, e o operatie cel putin la fel de importanta ca ceea ce ai facut la suprafata.

Share this post


Link to post

ceva recomandari, sincer nu i am bagat niciodata ceara.. 

Share this post


Link to post
On 7/30/2019 at 3:17 PM, Rafi said:

ceva recomandari, sincer nu i am bagat niciodata ceara.. 

Info, procedeu pe tema introducerii cerii in praguri, se regaseste numai si numai la scule speciale.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...