Jump to content
Sign in to follow this  
ga^dele

Casetofon Tank Matiz

Recommended Posts

Salut baieti. Azi de Sf. Valentim mi-am luat un matiz :banana: . Pana aicea toate bune si frumoase, numai e ca E si nu am casetofon. Am citi pe niste topicuri ca vine din fabrica cu mufa pentru casetofin inautru si sunt trasele firele pentru cele 4 boxe.

 

Intrebarea e: cat costa un cas Tank de frabrica, ca la boze ma descurc eu.

 

Si sa nu zic ca deja am gasit 2 probleme la el:

1)Volan nealiniat..e cu 1 grad spre stanga la linie dreapta :lavolan:

2)La relantii vibreaza ceva prin masina...dar numai cand e rece, in schimb motorul toarce. :-?

Daca puteti sa-mi raspunde-ti si la aceste neajunsuri cum se pot remedia as fi tare recunascator. :thumbl:

Share this post


Link to post

Frumos cadou de ziua indragostitilor! Cine te iubeste asa tare?

Sa-l stapanesti sanatos!

 

Probleme:

1. Un grad, zici? Mai bine zi citi centimetri ti se duce mina spre stinga daca tii volanul "de la ora 12". Daca e chiar deranjant, du-te in service, e in garantie. Probabil ca se rezolva cu o geometrie, desi e cam aiurea.

2. Ce vibreaza prin masina? Ca altfel numai mama Omida te poate ajuta ;)

Ca fapt divers, vezi ca tremuratul tine si de ce benzina pui! Petrom si Shell sa nu fie!

 

Pt casetofon, arunca un ochi aici: www.autodaewoo.ro

 

Iar firele, nu-s convins ca-s gata trase... da' nu-i mare smekerie!

Share this post


Link to post

Casetofonul/cd-ul te statuiesc sa iei altceva (cred ca iesi la aceeasi bani si calitate mai buna). Firele sunt trase peste tot (boxe fata/spate+ cass) doar ca mufa de la cass e non-standard deci pt a pune un alt cass decat Tank iti trebuie fie o mufa adaptoare (~500.000 ROL acu 1 an si ceva) fie legatura direct la fire.

1) Si al meu sta un pic stramb. Am vorbit cu mecanicul si mi-a zis ca daca il muta un dinte o sa fie stramb in partea cealalta. La prima revizie de 1500 km parca spune-le sa-l corecteze.

2) vibratiile trebuie sa le localizezi cumva (pune mana pe diverse plastice prin masina si vezi daca tace) inainte de a le remedia.

 

Bafta

Share this post


Link to post

1.Casetofonul original este decent dar nu cine stie ce, mai degraba iti cumperi ceva de firma.

2.Volanul nu sta aliniat pentru ca ai unghiurile aiurea :asa era si la mine inainte de a face unghiurile deci trebuie rezolvat in garantie. :thumbl:

Share this post


Link to post

Felicitari pentru achizitie. Asteptam mai multe pareri despre noul 'model'.

 

Firele sunt trase peste tot (boxe fata/spate+ cass) doar ca mufa de la cass e non-standard deci pt a pune un alt cass decat Tank iti trebuie fie o mufa adaptoare (~500.000 ROL acu 1 an si ceva) fie legatura direct la fire.

 

Eu am gasit mufa adaptoare (de fapt sunt 2, ambele la o suta si ceva de mii).

Probabil ca o sa gasesti la majoritatea magazinelor de electronice.

Casetofonul original mi se pare o gluma proasta. De banii aia iti iei ceva cu cd, si probabil o marca mult mai serioasa.

Din punctul meu de vedere, singurul avantaj in cazul lui e atunci cand il montezi la o reprezentanta, pentru a fi sigur ca nu vei avea probleme cu garantia la partea electrica mai tarziu.

Share this post


Link to post

Sa-l stapanesti sanatos! :)

Sunt de aceeasi parere: incearca sa cumperi o scula audio mai ca lumea.

Sunt multe magazine de refurb unde poti sa gasesti un mp3 player decent, cu un pret mai mult decat acceptabil.

In ce priveste cablarea, firele sunt trase pentru toate boxele.

Daca doresti sa economisesti niste bani si sa montezi singur (cum am facut eu :) ), desfaci consola centrala, capacul si ai acces la cupla.

Identifici firele dupa culori, comparativ cu cele gasite in spate si in usi.

Iti mai trebuie un aparat de masura (sau un bec de 12V cu fire), sa vezi care sunt firele cu 12V permanent, pentru memorie, si 12V accesorii, pentru alimentare.

Daca faci pasul acesta, e bine sa prevezi si montarea antenei radio, in aceeasi operatie, pentru a evita demontari-montari ulterioare.

Detalii gasesti pe forum.

Bafta maxima si sa ne tii la curent cu masinaria :)

Edited by claz

Share this post


Link to post

Nu recomand nimanui mp3 playere noname: sar la fiecare denivelare dupa vreo luna, putere nexam, sunet de toti banii. Mai degraba cauti ceva sh de firma. Daca vrei scula vezi Sony (in Metro is ieftine, eu am un mp3 de 1 an si merge perfect, nu a sarit odata). :) >- . Casetofonul Tank original la mine s-a blocat de vreo 4 ori, l-am pocnit ca sa-si revina :D iar daca nu a mers cu forta a trebuit o resetare prin scoaterea bornei. Nu prea merita, e invechit ca generatie si destul de slabut ca performanta.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Eu am cumparat una bucata mp3 player nou marca Tevion (Medion, stiu ca nu e super firma); il am de vreo 3 luni si nu sare decat la super cratere, suna excelent, display-ul in skimb e destul de jenibil, dar per total sunt f multumit.

Share this post


Link to post

:banana: Multumesc pentru atatea raspunsuri...ideea de un Tank ca teoretic sa nu ma buleasca astia la garantie.Practic mi-as pune un cd-player in masina si tot la Sony m-am gandit si cu niste Infinity ca am auzit ca sunt bune de la AndreiB :osanale:

La faza cu scartaitul e adevarat ca am fost nevoit sa pun de la Petrom...desi stiam ca era bine de la OMV sau MOl...dar la cata benzina am avut in rezervor nu stiu daca ajungeam la aceste benzinarii :-W .Recomand la cine ia masina noua sa-si ia 5 litri de benzina cu el :) ) NFS :osanale: Dar de pus mana ...in afara de fete..am pus pe acolo...cred ca bataie ceva inauntru bordului ca e prea dubios.

Si ca sa raspunde e ce cu volanul. Cand e perfect aliniat cu bordul..adica ar trebui sa mearga drept...el merge usor spre spre dreapta...nu e diferenta mare, dar e usor sesizabila. Oricum o sa ma duc la 1000 km sa vedem daca merge remediata...sau nu.

In rest masina e OK..intra usor in viteze..chiar si in I daca am viteza mica...ECU e excelent la frane de motot...dar o sa tin de data viitoare seama de ce benzina pun inauntru [-O<

post-745-1108487857_thumb.jpg

Share this post


Link to post

salut, felicitari pentru achizitie :)

parerea mea este urmatoarea (confirmata de cei de la reprezentanta): tank-urile sunt aduse din coreea si sunt f. scumpe - la pretul acela gasesti altceva mult peste

cu garantia nu ai nici o problema orice ai monta singura conditie e sa fie intr-un service agreat de ei

Share this post


Link to post

Ieteee bah, la E-uri acuma scrie Daewoo Matiz pe poponeatza!  <img src= S">

Share this post


Link to post
...ideea de un Tank ca teoretic sa nu ma buleasca astia la garantie.

fii serios. atata timp cat masinuta are cablajele audio deja instalate...nu are ce afecta garantia.

Share this post


Link to post

Cd player it is...daca am bani bag un mp3... :lavolan: .

 

Oricum tin sa multumesc cu acest privelj celor care mi-au raspuns...si celor care au creat acest from...citesc la el de cateva saptamani si am invata destul de multe despre "micul gigant"..mai ales cum sa ma rataioesc la garantie :banana: ...bine poate ca masina e prea inchegata...sau mi se pare mie ca amortizoarele sunt prea tari...sau poate eu caut prea multe la o masina de 5299 de euro #-o >

 

O sa va anunt la topicul de 1000 de km cum e si ce probleme daca o sa am...sper sa nu am...cel putin nu prea multe...

 

 

PS: mamaliga din geam am pus-o eu, cand am iesit din reprezentata nu eram obisnuit cu franele..si m-a injurat unul cand am piscat-o mai tare...acuma am scos-o dupa 100 km

Edited by ga^dele

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos!

Vad ca masina este cumparata de la acelasi dealer ca si mine. Eu deja am experienta cu ei. Am renuntat deja la garantie. :banana:

Pune un mp3. Nu merita sa te complici cu altceva. Daca vrei sa vezi cum merge pe un Matiz de aproape doi ani, ne putem intalni cumva.

Drum bun si doar schimburi de ulei. :lavolan:

Share this post


Link to post

Ms la fel Doru...si daca e sa te intreb astia de la AUTOKLASS cam cum se comporta la service...unfla preturile ori ba...sau cel putin nu prea exagerant cum citeseam eu pe aicea...

 

Cat depre invitatie chiar ma faci curios...dar peste cateva saptamani ca acuma ma lupt cu birocratia romaneasca :) ) si statul la cozi ca pe vremea lui raposatu'

Share this post


Link to post

:o fftopic: La bârfa pe PM.

Incearca totusi un mp3. Eu am stat fara lautari aproape un an. Acum pot sa ajung pana in Brasov si nu se repeta muzica. In masina am doar un cdrw in player si parca mai era unul pe sub scaunul din dreapta-fata. Personal, nu-mi plac obiecte prin masina (nici macar trusa, triunghiuri, stingator). Chiar si in portbagaj, Ţopescu striga vesnic Goooooooooooool.

:dizzy:

Share this post


Link to post

Referitor la problema volanului nealiniat, pe care o am si eu (1 grad dreapta aproximativ) as dori sa intreb cine a rezolvat-o, si cum? Din cate stiu eu exista doua posibilitati:

1. din canelurile de la volan daca sunt suficient de dese iar geometria rotilor este corecta;

2. din geometrie.

Nu stiu daca la volan canelurile sunt suficient de dese ca sa permita deplasarea cu 1-2 grade a volanului, pentru ca masina merge corect lasata libera pe un drum drept. La geometrie lucrurile sunt mai complicate, trebuie mers la service si nu stiu daca sunt dispusi sa rezolve prablema chiar daca masina este in garantie.

Share this post


Link to post

asta ma vazut si eu...ceva e e bine acolo...pai la 17 mil...imi iau LCD si dvd player in masina ...pun o stiatie de 4x50 si la oxe mai fac o investie daca e...

 

nu cred ca sunt mai mult de 1,5-2 mil lei...nu am mai dat pana la service ...cand aung la revizie ii intreb

Share this post


Link to post

Am un Tico SL cu radio tank din fabrica...cum dau jos radioul si aeratorul(sau cum se cheama)??...

Share this post


Link to post

17 mil e pretul unui casetofon de Matiz. Astia de la autodaewoo.ro nu sintem foarte "dusi" - asta e pretul si nu avem ce face (numai taxa vamala e 30%, la asta se adauga si alte costuri care ridica pretul la aceasta valoare). Pina si asigurarile recomanda ca in caz de furt sa se cumpere alta marca in locul celui original.

Un alt aspect ar fi calitatea casetofoanelor originale. Poate nu arata ele foarte bine si nu au luminite in 10 culori dar din multe puncte de vedere sint mult mai bune fata de un casetofon "de marca" (cu un Tank o sa receptionati posturi radio lin conditii normale de la o distanta de antena de emisie de aprope doua ori mai mare fata de ce va ofera un radiocasetofon de marca care costa 300-400 eur).

Calitatea sunetului nu este foarte buna nu din cauza aparatului in sine ci din cauza ca in ultimii ani masinile Daewoo au fost dotate cu difuzoare romanesti (cu o singura cale) ce ofera o calitate a sunetului foarte slaba. Nu stiu de ce s-a ales ca un casetofon de 17 mil sa lucreze cu niste difuzoare de 200 mii lei (e un fel de motor ferari montat cu o cutie de viteze de Trabant).

Oricum - pentru cineva care nu are deloc radiocasetofon - se va prefera instalarea altei marci pentru ca totusi pretul celui original este destul de piperat.

Posesorii de Matiz E sa fie atenti ca nu orice sanie de RC poate fi montata in locul special proiectat de fabricant. Va recomand sa cumparati macar sania originala (e app.200 mii lei) pentru ca altfel va veti chinui foarte mult cu montajul fara sa obtineti rezultate foarte bune.

Share this post


Link to post

17 milioane... vai lume. sigur nu e fabricat pe luna? pacat ca nu am avut unul pe masina cand mi-am luat-o ca numai de-a dreaku le ceream sa-mi aduca altul la fel :D

subscriu si eu ca o sanie Daewoo e perfecta pentru montat casetofonul. cu asa ceva eu mi-am montat cd playerul extrem de bine, nu am avut nevoie de nici un fel de modificari cum ar fi fost nevoie in alte situatii. sania GM rulezz :thumbl:

Share this post


Link to post

Casetofonul merge sigur. Boxele nu prea. LOgan-ul are boxe de 13 cm diametru peste tot. La Matiz, sa nu mai tai nimic, iti trebuie de 10 cm pe fata si ovale, 6*4 DIN pe spate. Sunt identice cu cele de SLZ.

Share this post


Link to post

salut, cauta in cora, kit audi matiz(mp3 vieta-spania+4 boxe ultra drive-olanda) costa 5 milioane. nu stiu daca mai au. io mi-am luat de craciun. sunt super multumit. daca te duci sa ti-l monteze cei recomandati de ei(300.000 lei manopera) iti dau 2 ani la mp3 si un an la boxe - garantie

 

iar afisajul mp3 este in culorilr bordului de matiz-alb, rosu, albastru

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...