Jump to content
Sign in to follow this  
ing3r

Garnitura De Chiulasa Arsa

Recommended Posts

""Vreau sa stiu ceva sigur despre garnituri ca este important acolo: deci nu ung nicio garnitura cu nimic?? Intre chiulasa mare si arborele cu came nu trebuie pus niciun fel de silicon sau ceva?""

 

 

Tot nu a raspuns nimeni la intrebare..Se pune silicon ceva??? Eu am gasit intre chiulasa mare si arborele cu came silicon negru. Unii imi spun ca trebuie pus un silicon special (daca e asa cum se numeste acel tip de silicon special??), altii imi spun ca nu trebuie pus absolut nimic, sa las fier pe fier. Pana la urma ce fac???

 

Garnitura de chiulasa si celelalte (admisie, evacuare si capac) le las uscate corect?

 

Scuzati intrebarile repetate dar nu vreau sa fac vreo tampenie, sa intre silicon sa astupe gauri sau ceva de genul...

 

 

Edited by malkav2010

Share this post


Link to post

garniura de chiulasa si evacuare nu se unge cu nimic, la cea de la capac poti pune silicon rosu sau negru.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Ok multumesc de raspuns dar buba principala este intre arborele cu came si chiulasa. Acolo se pune ceva? Acolo nu exista garnitura deci ar merge niste silicon. Ce spuneti?

Share this post


Link to post

Parerea mea, nu asta e important daca pui sau nu, important este cit pui. In afara de garnitura de chiulasa poti pune silicon la ori-ce garnitura, de ungi sa zic asa cit grosimea firului de par, nu-i problema. Pentru galeria de admisie si evacuare exista o pasta speciala (nu silicon) dar intii trebue verificat cum se "pupa"cu chiulasa, atit admisia cit si evacuarea. Eu unul, as pune fara sa stau pe ginduri, de-altfel asa si fac.

Share this post


Link to post

Raportul:

 

Din pacate vanzatoarea de la magazin nu prea le avea cu mecanica si mi-a dat o garnitura de admisie diferita (comanda facuta ieri). I-am inapoiat-o si maine imi aduce una buna (i-am dat si o poza cum ar trebui sa arate :) ) ).

 

Din aceasta cauza astazi m-am rezumat la pregatirea pentru montarea de maine. Am curatat chiulasa de impuritati, am curatat blocul, am curatat tachetii, etc. Am curatat tot ce se putea curata. Maine dupa ce iau garnitura de admisie ma apuc de montat pe masina toate cele.

 

Va anunt daca intampin probleme si multumesc pentru toate raspunsurile care m-au ajutat foarte mult! :thumbl:

 

 

Edited by malkav2010

Share this post


Link to post

Din manualul de service:

Se monteaza

1) Se aplica un strat gros de 3 mm de solutie deetansare siliconica.

2) Chiulasa(29) cu garnitura noua si galeriile admisie si evacuare montate.

3) Carterul arborelui cu came pe chiulasa.

4) Suruburile noi, pentru strângerea chiulasei si carterului arborelui cu came.

Daca nu ai cheie dinamometrica, cumpara-ti sau apeleaza la un prieten. Nu le strange 'la mana'.

 

Despre ce silicon este vorba, nu stiu. Pentru mai multe detalii, vezi manualul de service.

Daca te deraneaza uleiul care iese invariabil pe la capac, dupa cateva luni, singura solutie este sa pui un capac de plastic, cu garnitura de cauciuc (vine cu ea) de Cielo Euro 3, se potriveste perfect. Costa in jur de 100 de lei, daca retin bine.

 

Si, bineinteles, sa nu pui niciodata ulei peste maxim - mecanicii nostri nu respecta, in general, asta.

Edited by ALiCE

Share this post


Link to post

Carterul arborelui cu came (semichiulasa) se etanseaza pe chiulasa cu silicon rezistent la temperatura, de obicei are culoarea rosu sau negru.

In legatura cu garnitura de la capacul de la culbutori, daca strangi capacul la 10 NM cum scrie in manual nu curge ulei pe la ea nici dupa 2 ani.La mine e de 2 ani montata cu capacul original si nu curge.Daca strangi prea tare se taie garnitura si inevitabil curge ulei.

Share this post


Link to post

Motorul este montat maine cumpar ulei de motor.

Ce ulei de servo trebuie sa cumpar si cat imi trebuie la servo?

Antigel cat intra?

Share this post


Link to post

6,2 litri antigel, 1 litru ulei servo B0401004 DEXRON II

Share this post


Link to post

6,2 litri antigel ...

Solutie ! Deci, iti ajung 3 litri de antigel de buna calitate.

Share this post


Link to post

Ai strans la mana chiulasa? eu pana si rotile le strang cu cheia dinamometrica  <img src= )">

Share this post


Link to post

chiulasa mi-a strans-o un prieten cu cheie dinamometrica dupa instructiunile din manualul de service.

 

Multumesc pentru ponturile despre antigel si informatia despre lichidul de servo.

 

Acum merg la magazin sa le cumpar.

 

Va anunt mai tarziu daca porneste si cum merge.  :) )

 

 

Share this post


Link to post

Ai facut masina pana la urma? O sa ma apuc sa dau si eu chiulasa jos sa schimb garnitura la ea zilele astea, tot am dat jos alea pe acolo sa schimb cureaua de distributie. Garniturile de evacuare si alimentare le-ai mai schimbat?

Share this post


Link to post

Salut tuturor!

Imi pare rau dar cateva zile nu am avut internet...

Masina merge mult mai bine ca inainte, acu simt ca am putere in motor!! :D sunt moarte multumit.

Din pacate mai are 2 bube: La turatii mici se cam balbaie sa fie de la benzina sau altceva?

A doua buba: tachetii tot sunt zgomotosi... (Voi inregistra sunetul motorului mai tarziu sa va arat)

Da koss_x_treeme, am planat chiulasa, am schimbat si garnitura de admisie si cea de evacuare.

 

LE:Se balbaie doar in mers, la relanti merge foarte bine, am observat "balbaiala" pe la 1500 de turatii. Mai tarziu o mai scot la o plimbare poate a avut ceva benzina.

 

Ai facut masina pana la urma? O sa ma apuc sa dau si eu chiulasa jos sa schimb garnitura la ea zilele astea, tot am dat jos alea pe acolo sa schimb cureaua de distributie. Garniturile de evacuare si alimentare le-ai mai schimbat?

Eu am schimbat garniturile fiindca am planat chiulasa, ramane la aprecierea ta. Daca nu planezi chiulasa nu este nevoie sa dai galeriile jos de pe ea, respectiv nu este nevoie sa schimbi garniturile. Acum asteapta si tu mai multe sfaturi ca tot baietii acestia m-au ajutat si pe mine sa-mi repar masina.

 

 

 

 

Am scos-o mai devreme la o plimbare si nu se mai balbaie.

 

Mai am o intrebare. Ventilatorul de pe radiator de ce are doua trepte? El normal trebuie sa stea mereu pe prima treapta si doar in anumite conditii (de ex temperatura foarte mare din cauza mersului urban) sa treca pe a doua treapta sau porneste prima si dupa aceea porneste si a doua si sta mereu pornit pe a doua? Cum este normal sa actioneze ventilatorul?

 

 

Edited by malkav2010

Share this post


Link to post

In mod normal, ventilatorul sta oprit.

Daca pornesti AC, porneste automat si ventilatorul pe treapta 1, si nu se opreste.

Daca e aglomeratie, caldura mare, etc, iar porneste pe treapta 1.

Pe treapta a 2-a nu prea ar trebui sa porneasca, in mod normal. Mie imi pornea pe tr. 2 cand aveam termostatul decalibrat, dar mergea cateva minute si se oprea.

Share this post


Link to post

Astazi am facut vreo 20 de kilometri cu masinuta mea, nu se mai balbaie deloc, dar maine ii voi face un reset ECM + reinitializare IAC. In rest masina se comporta foarte bine, are "vlaga" in ea, trage bine.

 

Acu problema: Tacheti zgomotosi... Baiatul de la care am luat chiulasa a spus ca tachetii sunt practic noi, schimbati de curand, si fiindca ai mei au baut mult ulei cu apa, am pus tachetii de la acel baiat. Pe undeva prin primul post facut de mine (cred nu stiu sigur) am o inregistrare cu motorul inainte de reparatii. Tachetii sunt acum zgomotosi, dar as spune intensitatea zgomotului este la jumatate fata de inainte. Daca am schimbat tachetii, uleiul este nou si la 1 mm sub maxim ce face aceast zgomot? Ma gandeam la culbutori + pastile ar putea fi ei/ele pricina zgomotului? Ar putea fi axul cu came? Zgomotul se aude din partea de sus, deci pe acolo pe undeva.

 

Nu stiu ce are telefonul meu ca pe intregistrare zici ca e tractor turat foarte mult :) ). In realitate nu se aude chiar asa urat ca in inregistrare, dar se aude si ma gandesc ca nu este bine.

 

Cat de mult trebuie sa se incinga motorul?? Dupa 20 de km cu viteza maxima de 40 km/h apa nu a crescut de jumatate. Cand am ajuns acasa ventilatorul era pornit, dar nu puteam sa pun mana pe motor fiindca frigea foarte foarte tare. Apa din vasul de expansiune frigea si ea, dar puteam sa bag mana in ea deci nu era chiar foarte incinsa. Mie frica sa nu mai patesc vreo belea fiindca mi se pare ca se incinge motorul destul de mult.

 

Ce parere aveti?

 

Record000.mp3

Edited by malkav2010

Share this post


Link to post

Eu cred ca iti faci prea multe probleme. Aia cu tachetii e singura ta problema de fapt. Nu trebuia sa-i schimbi parerea mea.

 

PS Apa aia din vas are vre-o 90 de grade totusi ;) cam greu sa tii mana in ea.

 

Functionarea ventilatoarelor este explicata pe la sistemul de racire.

Share this post


Link to post

M-am mai linistit cu temperatura motorului, eram doar speriat sa nu se arda iar garnitura de chiulasa din cauza temperaturii, dar Peugeot-ul 406 al lui tata se incinge mult mai tare ca motorul meu si nu are nicio problema cu el, este normal sa se incalzeasca un pic motorul tinand cont de temperatura de functionare.

 

ce spuneti de bataia tachetilor?

 

Sunt la pagina 10 in topicul specializat "Bataie motor" daca nu gasesc lamuriri in cele 21 de pagini de acolo voi posta acolo problema fiindca nu mai are legatura cu "Garnitura de chiulasa arsa". 

 

Dar daca se poate, dativa si o parere aici..

 

 

Share this post


Link to post

ce spuneti de bataia tachetilor?

Fa un test de presiune a uleiului. Daca pompa are uzura si/sau vilbrochenul are uzura se pierde presiune si nu ajunge suficient ulei in chiulasa.

Share this post


Link to post

Am si eu problema asta cu garnitura de chiuloasa tot un cielo 95 sohc.

Am schimbat pana acum garnitura de trei ori cam o data pe an si cam 30 mii Km.

Faza este ca mereu se gaureste garnitura la pistonul 1 (langa delcou) fix in acelasi loc.

Chiuloasa a fost planata o singura data pentru ca doar o data a fost nevoie.

Tin sa mentionez ca functioneaza tot de la ventilatoare la termostat.

Temperatura in bord nu a sarit niciodata de jumate.

Se poate sa fie de la GPL ca asa umbla vorba?

Maine o voi desface si voi atasa poze.

Am auzit ca ar trebuii planat si blocul ca sa fie totul ok?

Share this post


Link to post

Incepind de cartre distributie, ordinea aprinderii ar fi urmatoarea: 1-3-4-2, linga delcou este pistonul 2.

Eu ,nu vad cum de la GPL s-ar perfora garnitura doar la un singur piston, in acelasi loc.

Planietatea se poate face atit chiulasei cit si a blocului motor, exista o rigla speciala cu care se poate verifica planietatea ambelor piese si tot-odata se verifica prezenta unei eventule fisuri, ciobituri la vreo una din piese.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

E posibil sa se dezvolte temperaturi prea mari in eventualitatea unui amestec sarac,determinat de un reglaj prost al debitului de gaz.Apoi,strangerea la cuplu e vitala.Faza cu pistonul 1 e clasica la Cielo,dar nici chiar 30k km,undeva la 100-150k km parca (daca nu chiar peste) spunea Ovi.La mine dupa 40k km e ok.

Share this post


Link to post

Incepind de cartre distributie, ordinea aprinderii ar fi urmatoarea: 1-3-4-2, linga delcou este pistonul 2.

Viktore, ma scuzi, cred ca asta e cea mai mare prostie pe care ai spus-o pe forumul asta ! Gazeta scrie pe tine !

Share this post


Link to post

Ai dreptate. :redface:

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...