Jump to content
Sign in to follow this  
Esperatul

Espero - înainte şi după 100.000km

Recommended Posts

Are piulita pe interior. Deschide capota, baga mana in spatele lui si o gasesti. O desurubezi si il impingi afara dupa care scoti mufa.

Share this post


Link to post

Din cite imi aduc eu aminte (8 ani si ceva au trecut de atunci ...) blocul de semnalizare are doua aripioare care il tin practic lipit de blocul de lumini. In afara de aripioarele astea doua are 2 sau 3 suruburi prinse cu piulita. Deci, deschizi capota, iti faci putin loc pe acolo (greu, stiu), desfaci intii piulitele, deconectezi cablul si apoi impingi usor inainte. Sper sa nu ma insele prea tare memoria :)

 

LE: am postat cam in acelasi timp cu marius.nita, informatiile se cam aseamana :)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Da, multumesc de info, se pare ca montajul e simplu dar gasirea reperului e mult mai complicata...am fost al toate magazinele si nu aduce asa ceva, pe stoc nici nu poate fi vorba, am gasit la o firma din Timisoara original cu 95 ron si vine pe vineri.

Share this post


Link to post

Scump domle scump. Pe aici au pe comanda la 60 de lei... Acum nu stiu daca si exista pe stoc la depozitele unde fac ei comanda. :)

 

Comandase cineva 2 faruri Depo de pe net cu 110 lei/buc.

Edited by marius.nita

Share this post


Link to post

Da, cam 60 lei costa ... cel putin in Bucuresti.

 

95 mi se pare cam mult ...

 

 

 

Deci credeti ca aia de la RAR vor trece cu vederea o zgarietura -doua? Poate nici franele n-or mai fi chiar in standardele alea exacte ale lor (alea pe spate nici o sansa).

 

Ma gandesc ca daca o sa nimeresc vreun inspector d-ala carcotas o sa se ia de toate ...

 

 

Share this post


Link to post

De zgarieturi nu vad de ce s-ar lega, in schimb franele e bine sa le faci pentru siguranta ta si a familiei tale.

Share this post


Link to post

Franele sunt destul de bune, cel putin pe fata de-abia am schimbat discurile si placutele cu unele noi. Pe spate, tamburii aia nu s-au facut in viata lor traba, iar astia la rar au niste standarde la care nu trec uneori nici masini destul de noi.. si asta e problema mea. Nu te gandi ca scot piciorul din masina pe jos ca sa franez :) ) ca-n Fred Flinstone

Edited by VAXXi
Nu mai cita mesajul anterior! Foloseste Add Reply din partea de jos a paginii.

Share this post


Link to post

... astia la rar au niste standarde la care nu trec uneori nici masini destul de noi.. si asta e problema mea.

Eu te sfatuiesc sa nu mai gindesti asa si nici sa nu te iei dupa ... 2 vecini ! Este aiurea ce sustii, standardele RAR nu au depasit niciodata specificatiile pe care ar trebui sa le indeplineasca o masina pentru a fi apta de circulatie.

 

Problema ta e foarte simpla, fa o revizie serioasa la frinele de pe spate si nu vei avea nici un necaz la RAR :) Cu atit mai mult cu cit frinele fata spui ca sint noi si in stare foarte buna.

 

Am avut un Espero tot din '96 si am fost foarte foarte multumit de frinele acelei masini. Sint convins ca poti sa il aduci pe calea cea buna

Share this post


Link to post

Stie cineva cum se ajunge la becul de la rotita pentru reglajul farurilor sus-jos? Acela de pe corupul cotierei.. A decedat si imi sta pe creier.

Share this post


Link to post

Se scoate tot ansamblul de acolo si prin spate, unde intra mufa, are niste clipsuri daca imi aduc eu aminte bine. Se trage tot montajul cu tot cu potentiometru si mufa din carcasa de plastic.

Share this post


Link to post

Ar fi ideal ca sa poti scoate ansablul fara sa-l zgarii. Nu e greu, cotiera are 3 suruburi, 2 in interior sub covoras si unul ascuns sub plasticul schimbatorului (pe care majoritatea il rup :) ). Pe urma e intuitiv ;)

Share this post


Link to post

Salutare la toata lumea

De cateva zile mi-am cumparat si eu un espero(si m-am grabit)

L-am luat ieftin (1200 euro) si cred ca am de bagat o caruta de bani in el

 

Sa va spun cate ceva: an 1996,1500cc,glx,202000km,

 

Cam de ce ma plang:

 

Aerul conditionat nu-i merge(pleaca compresorul dar nu baga rece)

Pragurile spate sunt toate mancate de rugina

Pe spate este moale rau si trebuie o verificare ca parca si bate ceva p'acolo

Deoarece vine iarna ma gandesc sa nu-i mai umplu instalatia cu freon si sa-i scot cureaua ca sa nu mai invarta degeaba compresorul

 

Daca vreti sa imi dati cateva sfaturi le astept cu placere

Share this post


Link to post

Posibil sa nu ai freon in instalatie, ocazie cu care trebuie si verificat pe unde pierde !

Rugina trebuie sa te ocupi tu de ea...

Poti verifica amortizoarele in ce stare sunt, daca mai au cursa, poate sunt praf si nu mai amortizeaza nimic!

Eu zic sa ii faci o revizie generala, daca vrei sa nu ai surprize si din alte parti :D

Share this post


Link to post

Ati schimbat bolturile usilor? Mie imi mai bate usa din spate dreapta din cand in cand la gropi dar nu prea imi inspira alea din magazin la 4 lei bucata mare incredere..

Share this post


Link to post

Deoarece vine iarna ma gandesc sa nu-i mai umplu instalatia cu freon si sa-i scot cureaua ca sa nu mai invarta degeaba compresorul

 

COmpresorul nu se invarte decat cand e cuplat, in rest doar flansa din fata lui, asa ca nu scoate nici o curea.

Share this post


Link to post

Deoarece vine iarna ma gandesc sa nu-i mai umplu instalatia cu freon si sa-i scot cureaua ca sa nu mai invarta degeaba compresorul

Pai, iarna e nevoie mare de A/C, la dezaburirea geamurilor.

Share this post


Link to post

Pai, iarna e nevoie mare de A/C, la dezaburirea geamurilor.

Mai rau e cand nu cupleaza din cauza temperaturii scazute ;)

 

PS Eu folosesc caldura pentru asta. Prefer sa astept.

Share this post


Link to post

Iarna nu porneste..dar toamna si primavara, pe ploaie si umezeala, folosesc aerul cu succes, mai ales cand sunt mai multe persoane in masina, in cateva 20 de secunde de la pornirea aerului, nu e pic de abur pe nici un geam.

Share this post


Link to post

La multi ani tuturor!

Un zgomot scurt de una secunda cand accelerez brusc -in miscare la un espero de 1,8, din 1998 ,130 000 km rulati.

Pe loc, indiferent cat accelerezi nu se aude nimic, zgomotul apare numai la demaraj, fie la plecare, fie la o depasire si indiferent ca motorul este rece sau cald.Nu se simte miros de ambreiaj, zgomotul dureaza maxim una secunda dupa care totul este ok.

Edited by sorj

Share this post


Link to post

Va salut !

Am si eu o "mica" problema legata de motorul 1.5 DOHC pe care il am in dotare. Daca exista un topic in care s-a mai discutat, rog adminul sa ma directioneze intr-acolo. Multumesc,

Iata problema:

Pe frigul asta, de cateva zile, motorul are niste "smuceli" atunci cand schimb treptele de viteza, in general 1,2 si 3. Cand ambreiajul incepe sa cupleze au loc niste detonatii, rateuri, ca se aude cum capacul filtrului de aer sau tubulatura admisiei de aer se loveste de capota probabil, ba chiar pocneste pana la urma si simt un miros de gaze in interior. Dat fiind faptul ca am GPL din 2006, mentionez ca am mai avut parte de asemenea rateuri si acum aproape 2 ani, cu capac filtru de aer sarit in capota. Atunci am schimbat fisele si bujiile, iar acum am urmarit acelasi lucru, bujiile in special. Problema pe care o pun acum in discutie si pe care am intalnit-o si atunci, e uleiul gasit in compartimentele bujiilor. Prima data a fost vorba de inundarea bujiilor 4 si 3 (sau cele dinspre cureaua de distributie), iar acum am gasit inundate bujiile 3 si 2. Pur si simplu uleiul a facut reactie si cu acel cauciuc de la fise, acesta umflandu-se si greu l-am mai bagat inapoi. Cu aceasta ocazie am observat ca fisele 3 si 2 sunt "impuscate", fiind ceva mai afumate ca celelalte doua, chiar daca au fost noi (tip Packard USA - 80ron b-( ). Garnitura de la capacul culbutorilor a fost schimbata tot acum aproape 2 ani, odata cu fisele si bujiile, preventiv. Bujiile (Champion) au fost destul de stranse, iar atunci cand le-am scos, sunt ude doar in partea superioara, iar unde are loc scanteia sunt uscate. Aveti idee cum de ajunge uleiul acolo? Astept pareri si alte intrebari. Multumesc.

 

P.S.: Exceptand problema uleiului la bujii, credeti ca fisele se deterioreaza si din cauza bujiilor neschimbate la timp? Care este numarul de km la care ar trebui schimbate fisele? Recunosc ca bujiile actuale au cam 30 mii de km si vroiam sa le schimb la urmatoarea imbunatatire a vremii.

Share this post


Link to post

Pe la garnitura capacului culbutori, desi ai schimbat-o. Foloseste mastic si s-a rezolvat.

 

Fisele se detelioreaza in principal din cauza caldurii. Cat rezista depinde de producator.

 

PS La Gpl se recomanda schimbate din 15 in 15 mii. La fel si bujiile. Fa asta si nu vei mai avea detonatii in veci.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Multumesc pentru promptitudine. M-am gandit ca poate nu etanseaza bine oringurile alea de la garnitura capacului, dar am studiat zonele si nu parea sa curga ceva pe acolo, mai ales ca si fisele au cauciucul ala special profilat in acest sens. O sa incerc varianta cu masticul pana la urma, dar sa vad si cu saibele alea cauciucate de la suruburi cum o fi, ca sunt cam de proasta calitate si sunt destul de importante in acest sens (pe la unele mai exista ceva scapari - central langa delcou si langa busonul capacului).

Edited by VAXXi
Nu mai cita mesajul anterior ! foloseste Add Reply din partea de jos a paginii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...