Jump to content
Sign in to follow this  
fry

Amenda Circulatie (prin Posta)

Recommended Posts

@elfu: Am alergat si eu disperat pe A2 (din Germania, nu amaraciunea noastra), am trecut peste mai multe zone cu limitare, tot noaptea, si nu mi-a venit nici o amenda. Nu cred ca au prea multe camere, crek amenzile le cam dau politistii scosi pe traseu (din cate stiu eu au multe masini nemarcate ca fiind de politie, alea umbla dupa dat amenzi). Lu vecina'meu i-a venit amenda din Ungaria la 2 saptamani dupa ce a ajuns in tara. Banuiesc ca si din Germania daca era sa vina, tot cam in 2-3 sapt venea. Daca n-ai primit pana acum, nu cred ca o sa primesti :)

Pai nu aveam cum sa primesc pana acuma, ca abia m-am intors in .ro

Astept de acum incolo, oricum o frigeau nemtii rau pe acolo.

 

In Austria am mers legal si oricum a plouat tot drumul.

 

In Ungaria am prins ceva vreme buna si am fript-o iar cu @160-170, dar aveam update la toate camerele facut + detector pe bord. By the way mi-a sunat pe autostrada in K_A si Laser.

 

Inainte de Nadlac cu vreo 2 localitati m-a oprit politia (mergeam cu @90 in localitate). Aveau radar pe masina dar nu era pornit. Au vazut detectorul pe bord si nu mi-au zis nimic de viteza initial dar m-au verificat la vigneta :P

La plecare mi-au zis finut ca viteza in localitati e de 50 la ora, sa merg mai incet si mi-au urat drum bun. :D

 

P.S. Sper sa nu-mi vina nimic in tara. :)

Share this post


Link to post

Daca aveau radarul pornit intre Szeged si Nadlac sigur te trosneau. In zona de granita sint absolut disperati, nu iarta nimic ...

Share this post


Link to post

Pai acolo m-au oprit. Nu era pornit. Probabil daca nu vedeau detectorul ma frigeau oricum pentru viteza. Erau la iesirea dintr-o curba. I-am vazut din timp si am franat brusc (mi-a intrat abs-ul) > :) si cand eram aproape de ei aveam @40 la ora dar oricum m-au oprit.

 

Mai mult ca sigur controlul la vigneta a fost abureala ca sa se justifice sa zic asa. :)

 

Probabil avusesera client inainte ca nu erau in masina, erau langa (aveau portbagajul deschis si se vedeau echipamentul radar acolo) si m-au oprit mai mult ca sigur sa ma friga, dar deh nu le-a mers.

 

P.S. S-a uitat destul de insistent unul dintre ei la detector in timp ce-i dadeam actele si m-a intrebat ce model e. I-am raspuns calm ca e Belotronic RX65 si i-am zambit frumos. :P

 

LE. Ce m-a surprins e ca vorbeau destul de bine limba romana. Probabil ca opreau numai romani avand in vedere ca doar romanii alergau ca nebunii pe la unguri. :)

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Si cu mine au vorbit f. bine in romana in urma cu citiva ani cind m-au buzunarit efectiv de 15 EUR ... pentru ca aveam pozitiile aprins in loc de faza scurta ! Si asta FIX la iesirea de pe autostrada, eram chiar pe pod inainte de drumul ala plin de denivelari catre Szeged. Ideea era ca, daca aveau radarul pornit, nu ai fi scapat doar cu o conversatie, te-ar fi ars si la buzunar

Share this post


Link to post
Thanks. Tare chestia...deci nu se poate scapa.

Ete scartz. Vara trecuta am primit o amenda pt parcare in Spania (e drept, cu o masina inchiriata). S-a intamplat fix in ziua plecarii. Am vrut s-o platesc, dar n-aveam timp de cautat banci (aveam de impachetat si de ajuns la aeroport), iar cei de la receptia hotelului mi-au zis ca sa-mi vad de drum linistit.

 

Nu mi-a venit nimic in tara... si intre timp (ianuarie) am trecut si pe la administratia financiara si nu figurez cu nici o amenda.

 

Bine, o sa-mi ziceti ca era masina cu numere de Spania... dar era totusi inchiriata pe numele meu, aveau copie dupa permis... deci daca vroiau, puteau sa ma gaseasca.

Share this post


Link to post
A luat-o si juniorul ,la Insuratei de Braila ,68,1 km/h ! :-W

Mda, s-a dat drumul la camerele de la Insuratei, una inainte, cu 2-3 kilometri, in Insuratei vreo 3 bucati, si inca una dupa, tot dupa vreo 2-3 kilometri. In noiembrie erau oprite, acum cand am fost la Bucuresti mi-a simtit detectorul prima camera de la vreo 3-400 de metri, intrucat era pentru celalalt sens, cele pentru sensul meu le simte cam de la 20-30 de metri. De regula, daca nu va bipaie detectorul in dreptul acelor camere pe stalpi, inseamna ca ele sunt oprite. Noaptea, mai au si o lumina rosiatica intr-un patrat. Lumina e suficient de mare incat sa o vezi si in oglinda retrovizoare, dupa ce ai trecut de camera.

Am mai trecut si pe A2 cu 160 pe sub o pasarela unde imi tipa GPS-ul ca e camera, dar cum mai trecusem pe acolo si stiam ca nu-mi bipaie detectorul, i-am dat linistit. Cu Clio mananci o paine pana prinzi 160 real, n-aveam chef sa incetinesc.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
Ete scartz. Vara trecuta am primit o amenda pt parcare in Spania (e drept, cu o masina inchiriata). S-a intamplat fix in ziua plecarii. Am vrut s-o platesc, dar n-aveam timp de cautat banci (aveam de impachetat si de ajuns la aeroport), iar cei de la receptia hotelului mi-au zis ca sa-mi vad de drum linistit.

Ti-or fi tras aia de la inchirieri banii de amenda de pe card...

Share this post


Link to post
Ti-or fi tras aia de la inchirieri banii de amenda de pe card...

 

 

Asa se si intampla de fapt... doar daca cardul e "inchis" sau cu cont 0 abia atunci iti vine acasa amenda...

Share this post


Link to post

M-ati facut curios. Va urma.

Share this post


Link to post

Eu am gasit sub stergatorul masinii (tot inchiriate) in mai 2008 in Barcelona un Aviso si cu un abtipild cu o masina de tractat lipit pe spate. Ne-am agitat sa vedem ce e cu ea, am oprit politia sa-i intrebam si nu stiau nimic. Ne-a spus tipa care ne inchiriase apartamentul ca daca mai intarziam mult ne ridicau masina si ne costa distractia intre 600 si 800 de euro. Pana la urma n-am platit nimic si cand am predat masina dupa cateva zile in Valencia si i-am arat unui angajat de acolo a ras si a zis sa ma vedem linistiti de treaba ca nu se intampla nimic. Si n-am primit nimic nici pana acum si nici mi-au luat vreun ban de pe card. NFS-le, eu zic ca n-o sa patesti nimic, oricum s-a prescris demult.

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post
... NFS-le, eu zic ca n-o sa patesti nimic, oricum s-a prescris demult.

 

Asta e informatie pe surse sau e bazata pe ceva real?

Share this post


Link to post
Românii, paravan pentru amenzi

 

Pentru că nu li se dau puncte dacă iau amenzi auto, conaţionalii noştri şoferi îşi asumă şi greşelile altora

 

Potrivit legii spaniole, cetăţenii străini conducători de autovehicule pe teritoriul Spaniei nu sunt afectaţi de legea suspendării carnetului "pe puncte", intrată în vigoare la 1 iunie 2006. Aceasta se adresează doar persoanelor care au permisul eliberat de poliţia spaniolă. Infracţiunile la volan sunt pedepsite atât cu amendă, cât şi cu acordarea de puncte de penalizare şoferului. Când aceştia acumulează 12 puncte, li se suspendă carnetul de conducere. Tot mai multe firme spaniole profită de această "breşă" din lege şi îi fac "vinovaţi" de toate amenzile pe românii angajaţi. "Este vorba despre amenzile pentru depăşirea limitei de viteză, deoarece radarul fotografiază doar numărul de înmatriculare al autoturismului, nu şi şoferul. Firma dă vina pe angajaţii români, plăteşte amenda, iar muncitorii spanioli nu mai primesc puncte", explică managerul unei firme de amenajări exterioare din Catalunya. Amenda nu se aplică vehiculului sau proprietarului, ci persoanei care era la volan în momentul încălcării legii. Firma este cea care decide cine era la volan în data şi la locul respectiv.

"Iau vina asupra mea"

Tibi Blagov, din Barcelona, are permis de conducere, categoria B, de 12 ani. "Când am venit în Spania, în urmă cu trei ani, nu mi-am schimbat permisul de conducere cu unul spaniol, aşa cum au făcut mulţi prieteni români. Acum, mă bucur că pot scăpa doar cu o amendă. Nu risc să rămân fără carnet din cauza punctelor şi dacă pot să-i ajut pe colegi, o fac".

În firma la care lucrează sunt mai mulţi şoferi cu maşini de serviciu. "În cazul amenzilor pentru depăşirea limitei de viteză sau alte sancţiuni minore, cooperez, dar dacă ar fi vorba de un accident mai grav, fiecare e responsabil de faptele sale", ţine să precizeze Blagov.

Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/romanii-pa...tru-amenzi.html

 

@zeneseu E bazat pe ce-am patit eu si ce scrie mai sus. Oricum cred ca autoritatile spaniole nu se complica cu nici un fel de amenda la romani. Aici se vede diferenta de mentalitate intre spanioli si nemti/austrieci.

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post

Din ce ai aratat tu, reiese ca soferii romani nu acumuleaza puncte la permisul de conducere. Nu spune nicaieri ca statul spaniol nu isi recupereaza creantele de la debitorii din alte state ale UE.

Share this post


Link to post
O parte din contravaloarea amenzilor radar ajunge în buzunarele unor firme private

Miercuri, 25 Martie 2009 22:58

 

Aceste aparate radar nu aparţin însă Poliţiei, ci unor firme private, iar o parte din contravaloarea amenzii nu ajunge în visteria statului, ci în buzunarul unor firme private. Iar pentru ca afacerea să meargă bine, în unele localităţi s-a diminuat limita de viteză de la 50, la 30 de km la oră.

Potrivit comisarului-şef Carol Vârnă, aceste camere care sunt date în exploatarea Poliţiei Rutiere fac obiectul unui contract între Primărie şi firma furnizoare. Acesta susţine că Poliţia Rutieră nu face altceva decât să certifice modul de funcţionare şi legalitatea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenţiei.

"Legalitatea lor în România nu este prevăzută în mod expres în vreo lege care să reglementeze strict sau direct utilizarea sau implementarea acestor sisteme de supravegheat traficul", a declarat Carol Vârnă, la Realitatea TV, în emisiunea "Realitatea te priveşte".

Potrivit acestuia, între unitatea furnizoare şi Primărie se încheie un contract economic, iar între Primărie şi IJP se face un contract de colaborare care este trimis către Direcţia de Poliţie Rutieră pentru avizare. "Acest contract este avizat numai în urma consultării tuturor structurilor din Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române şi dăm avizul favorabil sau negativ pentru exploatarea acestui sistem", a mai spus acesta.

 

Ati urmarit emisiunea cu pricina la Realitatea TV alaltaieri seara? Se pare ca nu prea este legala sanctionarea conducatorilor auto pe baza fotografiilor (sau filmarilor?) efectuate de aceste camere. Cauza nu ar fi ca aparatele nu sunt omologate sau nu sunt in stare tehnica corespunzatoare, ci tine mai mult de modul in care a fost facut contractul de amplasare a acestora si procedura de lucru a Politiei.

Share this post


Link to post

Am zis in primul rand ce am patit eu. Si apoi din vara si pana acum ar fi trebuit sa vina. Daca nu a venit pana acum, nici nu mai vine.

Share this post


Link to post

Pai aici e buba. Nu e bine sa te culci pe o ureche. Recuperarea creantelor se bazeaza pe codul fiscal care poate diferi de la tara la tara. Probabil exista si o lege unitara pentru UE in acest sens, lege care in principiu primeaza fata de legislatia din Romania.

Share this post


Link to post

Daca in cutia postala n-am primit nimic, la Adm. financiara n-am primit nimic, de pe card nu mi s-au luat bani, zi-mi ce fac ca sa nu ma culc pe o ureche?

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post

Vad ca discutia a luat o alta directie. In cazul tau se pare sa fi fost doar un avertisment. Problema se pune in cazul in care ai primit amenda propriu-zisa si nu ai achitat pe loc. :)

Share this post


Link to post
ci tine mai mult de modul in care a fost facut contractul de amplasare a acestora si procedura de lucru a Politiei.

Eu am zis de mai multa vreme ca nu as mai fi asa inversunat impotriva amenzilor daca as sti ca se planteaza un copac de pe urma lor, nu se duc intr-un sac fara fund. Asa, nu pot decat sa urez la toata lumea sa fenteze amenzile cat poate.

Share this post


Link to post

nrares ,multumim pt link ,buna emisiunea ,militianul a fost patetic ,auzi la el: black spot ,se vroia interesant ,nu putea sa spuna puncte negre ! :) )

Share this post


Link to post

Si mai ales cand a dat in balbaiala scarba aia de primar!

Share this post


Link to post
Campania initiata de "Romania libera" impotriva radarelor private, care incalca legea si lasa statul fara venituri consistente, care ar putea fi folosite pentru cresterea sigurantei rutiere, are urmari concrete. Doi avocati vor depune plangeri la Departamentul National Anticoruptie (DNA) impotriva Politiei Rutiere, pentru implicarea acesteia in afacerea radarelor fixe. Ei spun ca soferii isi vor putea recupera amenzile platite judecandu-se cu "primarii rutieri".

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, se declara stupefiat de incalcarea legilor statului roman in afacerea radarelor fixe si promite ca va sesiza DNA impotriva Politiei Rutiere. "Impotriva primaru-lui orasului Insuratei, din judetul Braila (care administreaza nu mai putin de cinci radare – n.n.), voi depune plangere penala. Mi-au venit de la Insuratei sapte amenzi pe care le voi contesta in instanta. In plus, voi sesiza DNA cu privire la implicarea Politiei Rutiere in aceasta afacere absolut socanta si totodata voi sesiza si Curtea de Conturi cu privire la primarii din zonele rau-famate", declara Piperea. si avocatul Florin Kovacs promite ca va sesiza DNA: "Intreaga afacere este de resortul DNA. Eu voi face o plangere impotriva Politiei Rutiere la DNA, pentru ca nu trebuie sa ne mai lasam batjocoriti in aceasta tara".

Reamintim ca Politia Rutiera, prin seful sau, comisarul Lucian Dinita, s-a spalat pe maini in afacerea radarelor, aratand ca "este vorba despre niste contracte economice, incheiate intre administratia locala si aceste societati comerciale". Insa Politia nu a negat ca munceste in favoarea parteneriatului primarii-SRL-uri, validand amenzile si furnizand harta "punctelor negre" de pe sosele (in care ar fi necesare radarele). In plus, Politia Rutiera este cea care a incurajat expansiunea radarelor in tara, de pe urma carora SRL-urile incaseaza 60% din beneficii, iar statul – 40%.

Cei doi avocati sustin ca soferii isi vor putea recupera amenzile platite, printr-o "actiune ulterioara", dupa dovedirea ilegalitatii intregii afaceri. Avocatul Florin Kovacs spune ca soferii se pot constitui parte civila in procesele impotriva "primarilor rutieri". "Cetatenii se vor putea constitui parte civila in procesele impotriva primarilor, pentru a-si recupera banii, dupa ce Curtea de Conturi va dovedi vinovatia respectivilor. Curtea poate face verificari si poate imputa direct primarilor sumele date SRL-urilor", ne-a declarat Kovacs. Avocatul afirma ca "primariile rutiere" nu pot plati SRL-urile din veniturile incasate, deoarece astfel de plati sunt interzise de Legea finantelor publice locale.

Am solicitat atat Guvernului Romaniei, cat si Curtii de Conturi pozitii oficiale cu privire la legalitatea afacerii radarelor, insa deocamdata nu am primit nici un raspuns. Singurul raspuns oficial care ne-a parvenit a fost acela al Autoritatii pentru Achizitii Publice, care a constatat ilegalitatea asocierii dintre Primaria Tureni (judetul Cluj) si firma de radare Codec SRL.

Pentru a nu incalca legea, asa cum s-a intamplat la Tureni, Municipiul Roman a renuntat la asocierea cu SRL-ul clujean. Astfel, hotararea Consiliului Local Roman privind incheierea unui contract de asociere in participatiune cu firma clujeana Codec, avand ca obiect instalarea de radare fixe, a fost anulata, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Municipiului Roman, Aldo Pellegrini. Potrivit acestuia, acum urmeaza sa se faca o licitatie legala, astfel incat statul sa castige cat mai mult de pe urma asocierii. Intrarea in legalitate a fost decisa chiar prin hotararea de abrogare a asocierii cu firma Codec.

"Hotararea Consiliului Local Roman nr. 141/18.09.2008, prin care se aproba incheierea unui astfel de contract (cu firma Codec – n.n.), a fost revocata prin Hotararea Consiliului Local nr. 194/15.12.2008, care, totodata, prevede elaborarea documentatiei de atribuire a contractului de achizitie publica a sistemului de supraveghere si siguranta a traficului rutier, conform O.G. nr. 34/2006, prin procedura licitatiei publice", a aratat Pellegrini.

 

http://www.romanialibera.ro/a149846/afacer...ata-la-dna.html

Share this post


Link to post
Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, se declara stupefiat de incalcarea legilor statului roman in afacerea radarelor fixe si promite ca va sesiza DNA impotriva Politiei Rutiere. "Impotriva primaru-lui orasului Insuratei, din judetul Braila (care administreaza nu mai putin de cinci radare – n.n.), voi depune plangere penala. Mi-au venit de la Insuratei sapte amenzi pe care le voi contesta in instanta. In plus, voi sesiza DNA cu privire la implicarea Politiei Rutiere in aceasta afacere absolut socanta si totodata voi sesiza si Curtea de Conturi cu privire la primarii din zonele rau-famate", declara Piperea

 

Oare de ce nu ma mira toata reactia asta?

Share this post


Link to post

Dar daca le dai un nume din australia sa zicem... ce verifica astia?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...