Jump to content
Sign in to follow this  
ovi

Pompa De Benzina

Recommended Posts

Am curatat tot ce se putea curata inainte sa postez pe forum.

Cred ca este moarta. Tind sa cred asta deoarece am facut un experiment. Am bagat-o in apa (care e mai densa ca benzina) si jumatate de ora a mers perfect cu apa. Cand am bagat-o iar in benzina iar a inceput sa faca figuri.

Parerea mea este ca e moarta...

 

Care este debitul normal al pompei de benzina? In manual scrie ca nu trebuie sa fie mai mic de 0,23l in 15 secunde dar banuiesc ca asta este un prag in care masina merge normal si debitul normal este mai mare decat acesta. Stie cineva?

Edited by malkav2010

Share this post


Link to post

S-a rezolvat prin inlocuirea pompei

Share this post


Link to post

Al meu Exe porneste de vreo 3 zile foarte greu, dau la cheie mult pana o ia, bateria si aprinderea sunt absolut ok. Problema a aparut din senin, pana acum a mers impecabil. Pe gpl merge struna, pe benzina, dupa ce am reusit s-o pornesc azi i-am dat vreo 30 km jar la 3500-4000 ture, injectoarele raspund ok, nu merge tremurat nici la relanti. Filtrul de benzina e schimbat acum 2 luni.Nu prea as crede sa fie injectoarele, nu ar fi mers la turatia aia si fara tremuraturi...Injectoarele infundate produc relanti instabil, nu urca in ture si dau lag mare, nu?Azi dimineata a pornit extrem de greu, am oprit, dupa care am pornit-o cu o cheie lunga.Sa fie pompa de vina? E pe duca supapa unisens din ea sau nu mai face presiune?O alta parere?Tnx!

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

E posibil sa fi rezolvat problema: reset la ECM. Astept sa vad si pornirea la rece de dimineata. Acum a pornit impecabil, asa cum o stiam.

Share this post


Link to post

Revin: dupa reset la ECM merge impecabil. Mi s-a intamplat asta pentru ca am umblat prin tara, au fost diferente de temperatura destul de mari intre regiuni si au dat peste cap ECM.

Share this post


Link to post

Buna tuturor!postez aici dat fiind faptul ca e vorba de pompa de benzina,sper ca nu gresesc prea tare.Am o intrebare,de la pompa de nubira 1 din 99,poate misca ceva,dat fiind faptul ca am niste zgomote ciudate in rezervor,niste lovituri,scartaituri,care se manifesta cand pornesc,opresc,dau cu spatele,si care continua chiar si dupa oprirea masinii pe loc.Uneori pare ca se plimba ceva prin rezervor.Am golit portbagaj,toata masina e goala in spate,am fost si la service cu ea,m-am plimbat cu un baiat de acolo,si mi s-a spus sa desfac pompa ca de la ea ar fi.Ma rog,ei ma cunosc,stiu ca imi cam lucrez singur pe la masina,acum incerc sa aflu daca a mai avut cineva simptome din astea.Alta problema ar fi garnitura de la pompa,nu o gasesc de cumparat,de asta nici nu m-am apucat sa desfac pompa,am zis sa am macar una noua sa nu ma trezesc cu miros de benzina prin masina sau mai stiu eu ce.Pe la noi nu stiu dar nu se descurca vanzatorii,sau nu stiu ce sa zic,as cumpara de pe net,nu stiu insa la care magazin sa apelez.Ma gandesc ca nu se face reclama daca imi ziceti si mie voi de pe unde va cumparati una alta la masina.Cu respect.

Share this post


Link to post

Am desfacut pompa la masina mea,si am bagat mana in rezervor sa aflu ce se aude scartaind prin rezervorul meu.Culmea am si descoperit ca o tabla profilata,un contraval cum ii zice,s-a desprins din suduri si mi se plimba de nebun facand galagie.L-am taiat in bucati cat sa-l pot scoate si gata.Acum am si eu liniste,in spate,chiar daca se mai aude plescaind benzina pe acolo cand si cand,bine ca nu a fost ceva de la pompa ca de ea mi-era mai mare grija.Multumesc Geo_ZGA dar vad ca fac mutre astia de la magazinul indicat de tine.O sa mai incerc si cu altii.O zi buna tuturor.

 

Share this post


Link to post

Pompa mea de benzina produce 2,5-2,8 bari cu regulatorul conectat la vacuum (km reali 107.000). In manualul de service Cielo GLE se dau valori de referinta intre 2,8-3,2, nu am gasit si valorile pentru euro 3 (am vazut ca au alt regulator). Sunt ok sau ar trebui sa pregatesc o pompa noua?

Share this post


Link to post

Pt. motorul de Lanos (A15SMS) valorile presiunii in rampa inj, trebuie sa fie 2,8 - 3,2 bar.

Pag. 210 din manual.
Nu pot face print screen.
46
1. Replace the fuel filter and/or the fuel lines as
needed.
2. Connect a fuel pressure gauge.
3. Crank the engine.
Is the fuel pressure within the value specified?
283-324 kPa
(41-47 psi)

 

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Buna ziua ma numesc Vlad si sunt posesor al unei Leganza.Azi in timp ce am mers cu masina mi sa oprit motorul in mers de cateva ori, ajung cu masina in parcare numai pornea deloc.Am verificat alimentarea cu benzina si masina numai primea benzina.Am verificat siguranta si am schimbat releul cu cel de claxon sau cel de ac in locul releului de la pompa si acceasi chestie.Am verificat in interior si atunci cand pun contactul pompa numai bazaie insa nu ii vine nici cei 12 v ci o valoare care flucteaza undeva intre 0 si 1.8 v.Atunci cand dau la automat primesc in jur de 9.8 v nicidecum 12 v.Am desfacut popma de benzina si am verificat motorasul direct la baterie si porneste i-am facut test pompei intr-o galeata cu alimentare si pompa functioneaza insa daca astup furtunul se blocheaza si numai porneste decat daca o misc.Am dat comanda de alt motor insa nu se explica de ce nu primesc curent cand pun contactul si de ce cand dau la automat nu imi vin 12 V.Astept sugestii pareri.Multumesc!

Share this post


Link to post

Mentionez ca am schimbat si filtrul de benzina..Azi am luat pompa si ma duc sa o montez.Detinatorii de leganza la voi bazaie cand 0uneti contactul?

Pus pompa noua a pornit :) insa tot nu se aude bazait.

Share this post


Link to post

Nu bazaie, e ok asa!

La noi, cand bazaie e de rau.

Share this post


Link to post

Pai ma refer sa cupleze sa se auda ceva cand pui contactul. La mine acum dupa ce am montat noua pompa, porneste insa mai greu da la automat cateva secunde.Daca as pune-o pe tester mi-ar indica ceva?

Edited by Vladutz2007

Share this post


Link to post

Iti spun sigur ca nu se aude nimic,nici macar la contact,cel putin cand e bancheta montata.

 

Poti verifica debitul pompei, sunt info pe la pagina 3- 4,pe acest topic.

Se mai recomanda schimbarea filtrului de benzina si benzina minim 15l in rezervor..

 

(later-am vazut ca ai facut testul de debit cu cea veche)

Edited by Miste_R

Share this post


Link to post

Si filtrul l-am schimbat, azi ma gandesc sa schimb si bujiile.Sa vedem daca tot asa greu porneste.Benzina am rezervorul jumatate deci nu se pune problema.La mine nu se aude nimic cand pun contactul nu imi alimenteaza am verificat cu un aparat de masura si cand pun contactul imi da o anomalie care oscileza de la 0 la 1 v. Atunci cand dau la automat si masor la pompa mi se duc pe alimentarea ei decat 9.8 v nicidecum 12 v cum este normal.

Share this post


Link to post

Scoate releul pompei de benzina, pune un voltmetru cc intre bornele 85 si 86 din soclu, pune contactul si vezi ce tensiune arata. Fa un strap intre 30 si 87 cu releul scos. Ar trebui ca pompa sa bazaie.

Share this post


Link to post

Am masurat la releu si imi arata tot 9.8 v imi fura undeva curentul si nu stiu unde.

Am masurat la releu si imi arata tot 9.8 v imi fura undeva curentul si nu stiu unde.

Share this post


Link to post

Tu trebuie sa masori tensiunea nu curentul. Cauta schema electrica a masinii si verifica toate circuitele aferente. Asta include si iesirea de comanda a releului de la ECM.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Se dau datele de mai jos, motor pornit la ralanti:

Injectoare benzina verificate pe stand - ok

Presiune la intrarea in rampa de injectie - 2,3, 2,4 bar

Presiune la intrarea in rampa de injectie cu vacuum regulator decuplat - 3 bar

Cei de la Radacini au spus ca e ok, mie insa imi cam da cu virgula.

De test am scos vacuumul regulatorului, am astupat furtunelul cu un surub si am facut un drum de 10 km. Motorul merge mai rotund si accelereaza mai bine + nu imi mai inregistreaza misfire.

O fi regulatorul terminat? Nu a curs benzina din el prin orificiul de vacuum cat am mers cu el asa.

 

 

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

La postul 135 am scris valorile presiunii din rampa (luate din manual). Sunt cam mici. Ar trebui sa ai minim 2,8 bar. Filtrul de benzina e schimbat?

Share this post


Link to post

Da, filtrul il schimb anual, iar peste doua saptamani vine iar revizia. Deci daca nu ating 3,2 bar cam e pompa. O sa vad dupa ce schimb din nou filtrul. Daca tot asa va fi, anulez regulatorul si merg asa pana crapa pompa de tot  <img src= "> .

 

Off topic: M-am lamurit si cu 'Radacinii', mi-au luat 100 de lei doar sa imi strearga eroarea ce o sterg si singur si pe foaia de constatare au scris: 'se recomanda mers >2500 rpm'.

Senzatie :wallbanger:

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

salut baeti am si eu o intrebare am un cielo si dupa ce porneste merge tot bine pana i dau viteza pe benzina cand ajung la 100 120 mi sengatuie si nu mai urca ce pot sai fac o fi din injectoare sau pompa

 

Share this post


Link to post

Buna dimineata baieti! Am si eu o problema cu un cielo 96 , am schimbat cam 3 sferturi din componentele masinii pana acum ... in mod normal masina imi porneste la un sfert de cheie, deci azi am oprit la un magazin, cand sa pornesc masina, nema... de invartit invartea cu putere dar ia nu pornea, la o privire mai atenta am ovbservat ca martorul de pompa sau motor nu se aprinde in bord, mi-am adus aminte ca mai demult am oprit motorul cu o simpla palma busita de bord, asa ca dupa 3 palme s-a aprins martorul si s-a auzit din nou sunetul pompei de benzina, masina a pornit, problema este ca la fiecare bolovan pe care-l i-au pompa de benzina da sa se opreasca, presupun ca este un contact imperfect in bord, sincer e usor sa demontez bordul dar chiar nu stiu la ce sa ma uit..., ma poate ajuta cineva va rog ? Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Releul pompei de benzina e infipt bine in soclul lui? (sub bord, sub butonul de deschidere portbagaj ai tabloul de sigurante si relee, legenda pieselor trebuie sa fie pe capac)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...