Jump to content
Sign in to follow this  
ovi

Pompa De Benzina

Recommended Posts

La cielo '97 cu gpl intampin urmatoarea problema,dar la pompa de benzina cred.

Dimineata o pornesc pe benzina...zilele trecute am pus contactul si pompa de benzina nu facea nici un zgomot.Am incercat iar si iar de cateva ori pana am auzit-o si am pornit.De la o vreme parca de fiecare data cand cobor din masina simt miros de benzina.In masina nu se simte sub masina nu e nici o pata.Nu am urcat-o inca pe rampa,dar m-am uitat un pic si nu am vazut nici masina sa fie umede pe dedesupt.Nu bag mana in foc dar parca si acul de la benzina parca a coborat mai repede fata de nr. kilometrilor facuti pe benzina.Pana o urc pe rampa ce credeti ca poate fii?

:-W

Share this post


Link to post

salut!

 

tot citind despre pompa de benzina m-am decis sa astept pana cand se va aprinde acel bec martor din bord corespunzator cantitatii mici de benzina...si am tot asteptat...si nu s-a aprins...pana cand...

 

sambata seara pornesc masina , bag a 1-a si se opreste... dau 5-6 contacte si m-am convins - lipsa benzina.

 

am zis ...asta este ... pomapa neamorsata = 2-3 mil gaura un buget

 

am pus 4 litri de benzina si am dat la cheie... 5-6 contacte scurte nimic, nimic

 

am zis sa mai incerc inca o data cu contact lung...si ... a pornit.

 

Deci, ma consider norocos cu al meu Cielo din '95

 

Recomand tuturor ca atunci cand au ajins imediat sub ultima liniuta a acului de la benzina sa alimenteze - si asta pentru ca vor trece prin momente destul de incordate din cauza posibilitatii de a se arde pompa de benzina.

Share this post


Link to post

salut. ma scuzati ca ma bag si eu asa in discutie...dar asta e singurul forum unde se discuta aprins de problema cu pompa de benzina...am si eu o intrebare daca se poate...am un opel ascona motor de 1800 cu 115 , benzina, injectie multipunct. am avut ceva probleme cu ea zilele astea...defapt zilele astea am reparat`o...era vorba de 2 supape indoite...am avut apa in pompa..a inghetat...mi`a berberit cureaua de distributie...s.a.m.d. abia azi am reusit sa o scot din service...cand am luat`o eu de la service mecanicii nu mai erau...am plecat cu masina, dar am o problema...daca o accelerez normal merge finutz, daca bag putin talpa in acceleratie incepe sa`mi dea rateuri si nu trage cum ar trebui...cine stie cum e treaba cu motoarele astea la opel..pana la jumatea pedalei de acceleratie merge bine..la jumatate este un hop sa ii spunem asa si pedala se apasa putin mai greu...ei..cand trec de acel "hop" nu mai trage cum trebuie, da rateuri...o face pe nebuna. la relanti sta foarte bine, nu are nici o problema ...plec cu ea de pe loc usurel nu am probleme, dar cum o calc putin imediat o ia razna...incepe sa tuseasca..da rateuri..motoru` nu se opreste..dar trebuie doar sa o deccelerez ca sa isi revina...mie mecanicu` mi`a zis ca nu prea are presiune pompa dar inca mai merge...nu prea mult dar merge...oare pompa sa fie problmea la mine? din cauza ca nu are destula presiune atunci cand o calc mai tare sa faca asa urat? astept un raspuns..va rog..multumesc

Share this post


Link to post

Vezi sa nu fie injectoarele infundate, dar daca mecanicul ti-a zis ca nu are presiune, atunci de-acolo o fi :)

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Salut!

 

Cielo '96, 135k km. Nu cu mult timp in urma am fost nevoit sa schimb pompa de benzina. Am constatat, in timp, ca motorul merge mai rotund si trage mai bine cind ramine o cantitate mai mica de benzina in rezervor - sub prima gradatie de la indicatorul de benzina. Prin scoaterea busonului de la rezervor se aude acel fisiit caracteristic. Pompa de bezina a fost de la inceput destul de zgomotasa: se aude constant un biziit ce se amplifica daca pornesc un consumator electric, chiar se aude cu intermitenta daca cuplez semnalizarea. In service unii mi-au zis ca unele pompe se comporta asa, altii au zis ca e posibil sa fie un contact prost ...

Stau si eu si ma intreb cit este de normal asa ceva, si daca se poate remedia ?

 

Multumesc !

Share this post


Link to post

Pompa propriu zisa nu este asezata bine in suport sau suportul pe rezervor a fost strins prea tare pina a presat de tot garnitura si rezervorul preia tot zgomotul pompei.

Share this post


Link to post

Am sa incerc sa schimb garnitura. Multumesc foarte mult !

Share this post


Link to post

Am urmatoarea problema:pompa de benzina a dat semne de oboseala (inclusiv scartaia) o vreme,in sensul ca se amorsa dupa cateva chei,pana la un moment dat in care nu s-a mai amorsat deloc chiar daca era destula benzina in rezervor.Am lasat-o asa timp de doua saptamani si am mers pe gaz.Ieri am desfacut-o frumos,am legat-o direct la baterie,am pus-o intru-n borcan cu apa si am cuplat-o si lovit-o pana a mers (i-am dat cu diverse solutii si am tras de ea in toate partile).Acum merge si se amorseaza imediat,nici nu mai scartaie si baga si doi litri/minut.Aveti idee ce s-a intamplat cu ea si cam cat credeti ca ma mai tine?

Share this post


Link to post

Se recomanda a circula cu minim 15l benzina in rezervor.Cu cantitate mica de benzina e posibil sa ti se dezamorseze repede.

Share this post


Link to post

Este posibil ca la temperaturi foarte mari (peste 43 la umbra, deci cred ca peste 60 la nivelul solului), pompa de benzina (daca are o varsta apreciabila) sa faca nazuri. Mie mi s-a intamplat in Grecia sa am exact simptomele unei pompe obosite care nu mai voia sa trimita benzina pe la ora siestei (voia si ea o pauza) si drept sa spun o cam bagasem pe maneca...Noroc ca l-am sunat pe Ovijer, sa-mi satisfac iluzia ca n-as fi chiar singur...Asa ca, n-am disperat definitiv , am lasat-o la o oarecare umbra si, in cele din urma a pornit...Am umplut rezervorul (desi avea peste jumate) si s-a mai racit (probabil) pompa si n-a mai facut figuri. Asta daca intradevar ea a fost cauza... (Am mai scos si filtrul de aer ca sa ajut admisia in conditiile unui aer fierbinte si neprietenos.

Share this post


Link to post

Salut, cred ca ma lasa pompa de benzina , primele simptome le-am sesizat asta vara cand ma intorceam de la mare, bazaia mai puternic dar nu era un bazait constant era in valuri uneori se auzeau si niste scartaieturi usoare, zgomotele astea se aud numai dupa drumuri lungi prin oras mai face asa dar foarte rar. Benzina scoate intr-un minut 1.4L. Am fost la service dupa un drum lung sa asculte si ei zgomotele si mi-au spus ca este pompa dar fara sa ii masoare presiunea, am insistat pentru masurarea presiuni dar nu a vrut sa masoare parlitul ala a spus ca este pompa care nu mai tine mult.

Voi ce parere aveti? Merg cu pompa asa de vreo 6 luni, mai mi-a facut niste figuri cand accelaream motorul pe la 3000 murea(in stationare) iar in mers cand era turata mi se aprindea check-ul dupa cateva secunde de mers din inertie isi revenea.

Share this post


Link to post

Debitul de benzina e bun. Trebuie sa fie minim 200 ml/15 secunde.

Mergi la un service serios sa iti masoare presiunea benzinei in timpul functionarii motorului.

Daca ai GPL si nu ai releu de oprire pompa pe GPL, ea merge degeaba tot timpul si e in sarcina cand accelerezi pe GPL, fara sa se consume benzina.

Problemele la turatie 3000 pot sa fie si de la supapa de reglare presiune de pe rampa injectoarelor, care nu mai inchide cand turezi motorul si se pierde presiune de benzina cand e nevoie de mai multa benzina in admisie.

 

Completare: - Din manualul de service Cielo:

 

VERIFICAREA DEBITULUI POMPEI DE BENZINA:

1) Se monteazã furtunul de ieºire de la pompa de

benzinã la un vas corespunzãtor, gradat. Se aplicã

plusul bateriei la terminalul de test al pompei

(terminalul G de la conectorul de test ALDL).

2) Pompa de benzinã trebuie sã debiteze mai mult de

0,23L în 15 secunde.

3) Dacã debitul pompei este sub limitã, se verificã

ieºirea pentru obstrucþionãri. Dacã nu existã

obstrucþionãri, se verificã presiunea pompei.

 

Presiunea:

8)Se porneºte motorul ºi se verificã pentru pierderi de

benzinã.

9) Se citeºte presiunea pe manometru, care trebuie sã

fie între 284 ºi 325kPa (între 2,84 ºi 3,25 Bari).

Edited by mgrigo2000

Share this post


Link to post

Dar filtrul de benzina in ce stare este?Cand a fost schimbat?

 

Daca pompa nu asigura un debit de 2l benzina pe minut si presiunea de 3 bari trebuie schimbata.
Edited by bella

Share this post


Link to post

GPL am pe masina iar releu pentru oprirea pompei nu am, oricum este mai bine ca nu am releu ca asa mi s-ar infunda injectoarele si mai repede(mi se infunda repede asa, dar fara).

 

Filtrul de benzina are 30.000 km si l-am schimbat acum 2.5 ani .

 

Totusi eu tind sa cred ca pompa are ceva pentru ca face zgomotele alea ciudata, cand am luat masina stiu sigur ca nu facea asa urat.

Share this post


Link to post

Filtrul se schimba la 40 000 km sau 2 ani.

Verifica presiunea la un service serios. Daca e in parameteri, las-o sa mearga asa daca nu te deranjeaza prea tare la urechi.

Share this post


Link to post
Filtrul se schimba la 40 000 km sau 2 ani.

Verifica presiunea la un service serios. Daca e in parameteri, las-o sa mearga asa daca nu te deranjeaza prea tare la urechi.

 

 

OK o sa merg la alt service sa vad ce spun baietii.

Share this post


Link to post

Trebuie sa imi schimb pompa de benzina deoarece nu mai imi porneste masina si toate indiciile duc spre ea. Am gasit pe un site raspandit pe aici o pompa de benzina Bosch mai ieftina decat cea originala Daewoo. Intrebarea mea este pe care imi recomandati sa o iau? Stiu ca pompele Bosch sunt bune dar de ce e mai ieftina decat cea de cielo? Astept pareri.

Multumesc

Share this post


Link to post

Parerea mea e sa mergi pe cea originala.

Share this post


Link to post

Legat tot de pompa de benzina... dupa ce am schimbat-o (cu una noua si originala de Nubira II - producatorul afirma ca sunt perfect compatibile, desi la "design" arata un pic altfel la sorb), acul de la indicatorul de benzina nu mai ajunge la capat la efectuarea plinului... O fi vorba de rezistenta electrica a reostatului pompei? Trebuie sa "re-calibrez" indicatorul de benzina - si cum fac asta :-? ...? Sau "las-o bre ca merge-asa"? :) )

Share this post


Link to post
Trebuie sa imi schimb pompa de benzina deoarece nu mai imi porneste masina si toate indiciile duc spre ea. Am gasit pe un site raspandit pe aici o pompa de benzina Bosch mai ieftina decat cea originala Daewoo. Intrebarea mea este pe care imi recomandati sa o iau? Stiu ca pompele Bosch sunt bune dar de ce e mai ieftina decat cea de cielo? Astept pareri.

Multumesc

 

Si eu tot bosch am luat si pana acum n-am nici o problema. Mai aveam de ales intre una coreeana si una made in USA. In rezervor probabil ai made in USA, care era si cea mai scumpa. Bosch e made in Germany.

Share this post


Link to post

Azi mi s-a confirmat banuiala: pompa de benzina trebuie schimbata. Dar cand am vazut de ce s-a stricat mi-am facut cruce: a facut scurt unul din contactele care sunt pe pompa( nu mufa exterioara, ci una care sta in rezervor). Omu cu care am scoso a zis ca bine ca nu a luat foc. Acum stau si ma gandesc de la ce ar putea fi. Pompa nu cred ca fost schimbata de mult(eu am masina din august iar pompa era made in usa, numai cu tur pe ea). Saptamana trecuta am schimbat filtrul de benzina deoarece masina trage prost, dar se pare ca era de la pompa. E posibil sa mi se arda si pompa noua? De la ce ar fi putut fi scurtul acela? sau de vina a fost pompa care era veche?

Multumesc  :scarpin:

Share this post


Link to post

Daca se face un "scurt" pe unul dintre contactele pompei, aceasta nu se arde, ca n-are cum, asta inseamna ca pe ea nu mai este tensiune si n-are cine s-o arda. Verifica siguranta de la pompa. Daca pompa e arsa, atunci s-a intamplat altceva, a ramas fara benzina si s-a ars prin supraturare.

Share this post


Link to post

Am avut probleme cu pornirea acum 2 seri. Prima oara cand am dat la cheie a dat s porneasca dar a murit imediat. Dupa nimic, se auzea numai electromotorul. Indicatorul imi arata ca mai am benzina dar nu stiu cat de exact e si mai eram si putin in panta. Am incercat vreo 15 minute sa pornesc. Ieri a venit un amic sa ne uitam la ea, mi-a adus 10L de benzina, am schimbat bujii, fise si am mai incercat sa o pornim. Azi cand am desfacut pompa am vazut ca unu din contactele de pe pompa era scrum facut(mufa de pe capac era ok). Sa fi ajuns asa din cauza ca am tot incercat sa o pornesc?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...