Jump to content
Sign in to follow this  
ediblue

Paraziti In Difuzor

Recommended Posts

Daca claxonez in timp ce ascult muzica la radio se aude claxonul si in boxe. Cu cat sunetul e mai tare in boxe cu atat si claxonul va fi mai tare.

De unde e buba si cum se repara?

Share this post


Link to post

Ce scula audio ai?

Perturbatia se aude doar pe AM sau si pe FM sau CD?

 

Ar fi cateva motive pentru anomalia asta.

 

1. Claxonul are probleme. Arc electric exagerat intre contactele interne si este firesc sa produca perturbatii radio mai ales in AM. Se pot atenua cu un condensator de deparazitare la bornele acestuia. In mod normal nu ar fi necesar.

 

2. Claxonul este un consumator destul de important. Curentul lui de alimentare nu este constant. Variaza intre 0 si cat consuma (5-10A) de n ori pe secunda (scrie frecventa pe claxon - sa zicem 412Hz). Din asta se deduce ca pe firele de alimentare apare o oarecare aiureala. In mod normal bateria masinii rezolva probema asta cu conditia ca instalatia electrica sa nu aiba vreo hiba (contacte imperfecte in conectori sau chiar pe circuitele de masa). Daca aceste pulsuri de tensiune se propaga pana la punctul de alimentare a instalatiei audio si depasesc ce poate suporta aceasta...

 

3. Montatrea instalatiei audio (antena inclusa) lasa de dorit sau a aparut ceva in neregula.

 

Ar mai fi si altele dar cum de obicei rezolvarea este mai simpla de cat pare la prima vedere, mai fa si tu sapaturi. Succes!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Si eu detin una mica problema cu bruiajul cand motorul (Daciei papuc) este pornit si accelerez atunci intervine acest neserios fenomen care te determina sa inchizi aparatul marca Panasonic. Dupa toate probabilitatile zic ca este conden-satorulde filtraj, dar sincer nici nu l-am schimbat sa vad cum reactioneaza sistemul. Ceva idei? Nu ma trimiteti la MM pentru un fleac ca asta! :P

Share this post


Link to post
...acest neserios fenomen care te determina sa inchizi aparatul marca Panasonic.

He he... tot Panasonic am si eu. Nu este o marca de top dar nici ultima de pe piata. La mine merge fara probleme.

Cred ca ar trebui sa identifici ce fel de perturbatii ai (radio sau de alimentare).

Daca sunt perturbatii radio, verifica pe la aprindere (daca este diesel, n-are) ceva fise bulite sau de proasta calitate, etc. Este posibil sa nu ai o masă ferma intre aparat si caroserie sau o intrerupere a cablului de masa al antenei.

Daca perturbatiile sunt pe alimentare, verifica alternatorul. De cele mai multe ori, instalatia audio avertizeaza ca o dioda din punte este cu probleme. In acest caz nici incarcarea bateriei nu mai este ok, mai ales la cuplarea mai multor consumatori (ex: farurile, dezaburire, etc).

Am exclus faptul ca Panasonicul ar fi defect sau instalat la _tui măsa pe masina.

Share this post


Link to post

Problemele de deparazitare pe care le aveam pe vremuri la oltcit cu primul cass Elekta cu 4 butoane si baga paraziti de te scotea din masina pe AM (si in concluzie nu mergea am-ul) s-au dus din momentul in care am instalat o antena de dacie de la mama ei. pana atunci stateam cu improvizatii gen srama legata la oglinda, antena dar cu sama chioara pana la ea, pentru simplul motiv ca ai mei nu pricepeau rostul astora. Nu mai vorbesc de enspe mii de condensatori legati la plusul de la bobina si la alternator si ascultam cu taica-miu minunile:"iote, parca a mai scazut putin, ba nu, a crescut din nou, crek s-a ars" :dizzy: , sau, am luat fise de bujii de Moskvich, (taica-miu stia ca pe vremea rusoaicei aia avea radio si atunci cand s-a deteriorat o fisa au intrat paraziti la radio). concluzie: ciuciu cu toate metodele astea.Un rol important il are head-unit-ul in treaba asta, daca e "de taraba" recte "eutortec, zgomotec etc si bazaie chiar si pe casete atunci chiar nu ai ce-i face. am avut o "bomba" dintr-asta prima data pe dacie cand am luat-o si imi bazaia asa, desi aveam antena originala, condensator la alternator si pana nu mi l-au furat n-am scapat de probleme. Recomand sincer pentru cine isi pune muzica pe masina sa nu cumpere ceva mai ieftin de un milion jumate pentru ca va avea paraziti la greu. De cand am matiz si am avut cass-ul pioneer pana acu in decembrie iar acum am JVC-ul nu m-am confruntat cu astfel de probleme existentiale. singura problema a fost ca tot in decembrie am schimbat cablul de antena (imupscat probabil) dar asta a coincis cu ruperea antenei de la dacie, asa ca am facut parte-parte cu taica-miu: io iau cablul, ca asta-i buba la mine, iar tu iei restul, aka antena si tija, ca astea-s bubele la tine.

O fi primul caz din istorie in care cu o singura piesa luata de la magazin rezolvi 2 masini? :mrgreen: :dizzy:

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Am un mp3 player marca Panasonic...ce coincidenta...

Am constatat faza cu parazitii, doar cand am claxonat si era muzica foarte tare.

Cand muzica e data incet nu se aude nimic..si nu conteaza daca sunt pe FM sau pe CD. Am nu mai ascult demult...

Daca ar fi o problema care ar putea induce alte probleme, unde ar trebui sa ma duc. La service Daewoo sa imi faca pe garantie, sau sa ma duc la aia service-ul care mi-a montat CD-ul?

Am mai observat o chestie...Daca opresc motorul si am faza mare aprinsa, aceasta scade in intensitate dupa oprirea motorului...e normal?

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Panasonic-ul montat pe Dacie este unul din anii 1995-1996 si care merge impecabil, insa in momentul in care apas pedala de acceleratie atunci ,,simt" accelerarea in casetofon. Mentionez si faptul ca se intampla pe orice unda ar fi el comutat.

Aparatul este instalat corect si nu la ... mama lui.

Stiu ca exista un alt element de filtraj, insa... In general cam de la condensator li se trage ,,raceala". @-)

Share this post


Link to post
Daca opresc motorul si am faza mare aprinsa, aceasta scade in intensitate dupa oprirea motorului...e normal?

Foarte normal, stai linistit. Daca nu mai baga alternatorul, ramane pe baterie. Nu le tine prea mult asa.

Share this post


Link to post

dati-mi voie sa va recomand marca Sony pt auto. nu veti mai avea probleme.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Panasonic-ul a fost luat de pe fosta mea masina, locatie unde nu am avut probleme de genul acesta de bruiaj si acum este pus pe o dacie papuc. :spumelagura:

Share this post


Link to post

Pai panasonic (casetofon) am si io pe fiat si la volum mare aud acceleratia in difuzoare :) ) . Suiera progresiv cu acceleratia. Mi-a spus un nene ca-i stricat un condensator de deparazitare de la alternator :-? . Sincer a inceput sa-mi placa cum face si nu ma mai obosesc sa il repar :D .

PS: Mda, Sony rules, am si io mp3 pe mati si nu face probleme.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Sau Victor Company of Japan (JVC). :) >-

La dacie condensatorul de punea la plusul gros care iesea din alternator. Stiu ca era de capacitate 2.2 microfarazi (sau asa se monta la oltcit de la mama lui. Eu acu la dacie nu il mai am si ii simt lipsa. Merge si unul de delcou. Nu strica incercat unul de delcou de dacie pe plusul de la alternator de la Matiz.

Share this post


Link to post

sony-panasonic.. same shit.. fiabile dar de calitate medie..

vrei ceva serios?

alpine, unele modele de blaupunkt..

Share this post


Link to post

Pentru deparazitare pe auto se recomanda :

 

- verificarea "masei" la capota(o shufa cu papuci la capete) .

- fishe de bujii cu "coloana de grafit" .

- daca radio/cass/cd nu are -- se intercaleaza un filtru de deparazitare .

- se monteaza condensatori de deparazitare pe consumatorii "mari" 220nF/250V

- IN cazul in care nici o masura anterioara nu reduce "biriitul" atunci cass-ul se "leaga" direct la baterie atit "+" cit si "-" (la "-" numai daca aceasta permite) .

Share this post


Link to post

Se vede ca a venit expertul electronist printre noi. :thumbl: Dar daca nu ai antena buna pe masina si un cass care sa nu fie "de taraba" toate astea pot fi frectie la picior de lemn, pentru ca le-am incercat. Poate voi veti fi mai norocosi.

Oltcit-ul avea masa dintr-asta pusa la capota. La fiecare balama era cate o sufa de cupru lata care era prinsa de suruburi.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

... laurentiu , vorbeam de RC -uri de la mediu in sus nu de radiouri CORA ... ;)

Share this post


Link to post

Se gasesc pe piata niste filtre deparazitare care se monteaza intre alimentarea cass-ului si firele de alimentare de la baterie. Am avut si eu ceva probleme cu paraziti pe timpul in care aveam cass-ul de tico si o statie no-name si exact in momentul in care acceleram in statie se auzea parca motorul (aveam turometru auditiv :) ). aceasta problema a fost rezolvata de un astfel de filtru montan intre statie si alimentare.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
Se gasesc pe piata niste filtre deparazitare care se monteaza intre alimentarea cass.

De unde le-ai cumparat?

Share this post


Link to post

Sigur au fost facute prost legaturile...si eu am mp.3 panasonic...nici un fel de probleme..

Share this post


Link to post
De unde le-ai cumparat?

De la etajul 2 din BIG BERCENI este un magazin cu difuzoare si chestii de electronica. Intrii acolo si ceri un filtru deparazitar pt masina. Parca am dat pe el 175000lei.

Share this post


Link to post

aceeasi problema am acum cu o Solenta pe care am montat,statie ,subwoofer,si 2 perechi de difuzoare,toate marca JBL.Head unit-ul este un Alpine 9843.Daca nu pornesti motorul se aude lacrima.

Daca motorul merge si pui pauza la cd ,se aude broom in difuri.De la ce?Instalatia are si condensator pe alimentarea statiei.

Astept o parere de electonist ...

Share this post


Link to post

Ia niste fise de bujii pe silicon de firma calumea si scapi de probleme.

Share this post


Link to post

Incearca fise de bujii deparazitate care au o rezistenta echivalenta de cca 2K .

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am si eu aceeasi problema pe un Cielo din 2002, la care s-au chinuit mai multi "maestri" inclusiv un electrician si nu i-au dat de cap. De la un timp incoace turatia motorului se aude in radio. Mai deranjant e faptul ca uneori la pornirea unui consumator (faruri) sau la oprirea motorului se reseteaza radioul.

Mi-a zis un electrician ca problema ar fi de la condensatorii de filtrare/deparazitare care s-au uscat. Am intrebat la dealer de condensatori dar se pare ca pe Cielo nu exista, sau nu stiu de ei. Poate cineva sa-mi spuna daca exista din fabrica, si unde sunt sau cum se cheama?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...