Jump to content
Sign in to follow this  
totti

Chevrolet Aveo/Kalos - Anvelope

Recommended Posts

Cum nimeni nu mai posta nimik pe aici si cum iarna inca nu vine, hai sa vedem ce fac cauciucurile de vara. Iata cateva poze cu anvelopele mele la implinirea a 30 000 km. Fara gauri, fara pori si cu profilul din imagine. Cum poate am mai spus, deoarece nu am uzura diferita pe roti am optat pentru o rotire la 25000 km in linie, pentru a mentine sensul de rotatie. Secretul? Verificarea atenta a presiunii macar la 2 luni. Atentie la aricii cu pene de la vulcanizari care nu stiu ce inseamna 2,05 sau 30 psi, cel mai probabil din cauza sculelor imprecise si mai ales prea uzate. :thumbl:

post-2099-1166472090_thumb.jpg

post-2099-1166472182_thumb.jpg

post-2099-1166472224_thumb.jpg

post-2099-1166472308_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

De la aricii fara pene:

- verificarea presiunii din pneuri e bine de facut saptamanal ;

- precizia unui instrument este cu atat mai proasta cu cat domeniul de masura se afla la inceputul scalei ;

- exista instrumente digitale, cu 4 scale si cu precizie mare, la doar 10 euro (in Carrefour, pentru cei care intreaba).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ai starnit vanatorul vere Tolin, maine iti pun o poza cu digitalul, doar ca nu puteam face poza si sa tin si manometrul. Mai mult ca instrumentul de la compresor arata buza'n buza cu citirile digitalului. Scrie mai jos cum e si cu clasele de precizie. :D

Si cum zici, mai des? Pai cred ca este invers proportional cu distanta medie parcursa pe an. :scarpin:

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Are dreptate Tolin, recomandat saptamanal, dar macar la MAX 2 saptamani sa ne uitam unpic la presiune. Iar compresor din ala am avut si eu la Matiz, l-am dat actualului proprietar (am promis), dar dupa ce umflam o roata, veneam cu manometrul rusec al tatei si verifica: trebuia dat drumul macar 0,2 bar. Avantajul compresorului: nu obosesti. Dezavantaj: daca ai baterie slaba si nu pornesti motorul, vei regreta ca nu ti-ai luat un set de cabluri de pornire. Am patit-o eu.

Inca ceva: au baietii de la vulcanizari - unii- niste manometre digitale din alea jmechere, de-ti arata si sutimile, da n-au vrut sa-mi spuna de unde le au. Iar in magazine gasesti stifturi de genul AllRide, de nu-si merita banii. Iar cele de la compresor "baga" mai mult decat e normal- n-am gasit inca motivul. Ce stiu: daca e presiune mare; se roade pneul pe mijloc; daca e prea mica presiunea- se roade pe extremitati (bonus: creste consumul de carburant). Am dreptate, nea Tolin?

Share this post


Link to post

Ca sa nu deschid topic nou despre anvelope la Lacetti. Am fost in situatia in care am cautat destul de mult anvelope de iarna pentru masina (vreo 2 zile). Pentru ca nu am gasit decat matador 195/55/15 si la comanda alte marci, am optat pentru echivalentele pe 185 marca Wiking, respectiv mi-am pus 185/60/15, mult mai usor de gasit si mult mai ieftine (aprox 2 mil. anvelopa).

E oferta 3+1 gratis la depozitul de anvelope. Montaj gratis, unflare cu azot. :)

Sper sa ajute informatia pe alti posesori de Lacetti.

Share this post


Link to post
1. Iar compresor din ala am avut si eu la Matiz, l-am dat actualului proprietar (am promis), dar dupa ce umflam o roata, veneam cu manometrul rusec al tatei si verifica: trebuia dat drumul macar 0,2 bar.

2. au baietii de la vulcanizari - unii- niste manometre digitale din alea jmechere, de-ti arata si sutimile

 

Ai dreptate cum sa nu, insa in cazul stiftului de la compresor trebuie sa accepti ca bate la zecime presiunea si asta verificat cu manometrul electronic din dotare. Se mai intampla si minuni, oricum ii puteam aplica o corectie in functie de citirea de baza data cu digitalul. Dupa cum arata anvelopele actuale si cele ce le-am schimbat cred ca presiunile au fost corect masurate si mai mult nu prea cred in presiunea masurata saptamanal sau poate mai des. Hai sa fim sinceri si sa facem un pol sa vedem care o verifica macar lunar.

post-2099-1166540571_thumb.jpg

post-2099-1166540615_thumb.jpg

post-2099-1166540642_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Normal trebuie la 2 saptamani deci nici tu nu respecti durata :) )

Share this post


Link to post

Ceva detalii despre manometru ne dai si noua? Pe mine m-ar interesa o "jucarie" din asta, iar daca o mai fi si la un pret bun (da stiu ca e scump..).

Din cate am mai auzit eu, cauciucurile, in sezonul rece, se dezumfla cu 0,1-0,2 bar, pt o aderenta crescuta. Cele de vara, scoase de pe masina, se pastreaza in boxa (beci, pivnita); cele cu janta- se pastreaza umflate sau nu? Nu ca m-ar interesa neaparat, ca nush daca oi putea sa-mi iau 2 jante+2 gume de iarna, dar poate pe altii ii intereseaza chestia.

Inca o treaba: e bine sa se dea iarna cu nush ce solutie pe cauciucuri, pt a le intretine? Le afecteaza comportamentul rutier (eu unul cred ca nu, dar nici nu-l imbunatateste).

Oricum, n-aor fi cine stie ce zapezi iarna asta, dar cine stie, e bine sa ne pregatim (mi-am luata o "lopatica" de numai 50 cm latime, ii pun o coada de max 1,3m, bag in portbagaj o sacosa de nisip cu cenusa, pun si o pereche de manusi de lucru, o caciula, o paturica sau o bucata de folie groasa de parchet).

Astea de pe Kalos (gumele) am vazut ca nu se comporta prea bine iarna, dar nici echivalente pt iarna nu prea se gasesc, trebe mai inalte. Influenteaza cu ceva caseta de directie?

le: vanatorule, multumesc frumos!!! (e chiar ieftin, dar NU are vama :) , caut pe net ceva, poate gasesc)

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
Din cate am mai auzit eu, cauciucurile, in sezonul rece, se dezumfla cu 0,1-0,2 bar, pt o aderenta crescuta.

Se "dezumfla" singure cu atata, de la temperatura.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Ceva detalii despre manometru ne dai si noua? Pe mine m-ar interesa o "jucarie" din asta, iar daca o mai fi si la un pret bun (da stiu ca e scump..).

 

Nu este prea scump, doar 10 - 12 USD, insa l-am achizitionat din statele adunate, cu mai multi ani in urma, dupa cum se poate vedea din poze uzura acestuia si sincer nu am vazut pe la noi. Este posibil sa se fi ieftinit sau sa apara alte modele. Are 2 game de masurare in psi si barr . Pentru prima scara masoara cu precizie de 0,1 din psi, iar pentru barr cu o precizie de 0,05 din unitate.

Foloseste o baterie CR 2032 care tine macar 3 anisori. Cam atat stiu eu despre el.

 

Normal trebuie la 2 saptamani deci nici tu nu respecti durata :) )

 

Salutare Ovi, daca as fi fost eu asa de obedient cate as fi implinit oare? :D

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Spuneti-mi va rog daca Optimo K406 are sens de rotatie?

Share this post


Link to post

Nu, nu are.

Share this post


Link to post

Michelin Enegrgy E3A (de vara): 225 RON + cca. 33 RON montaj / buc. La cateva zile dupa ce le-am schimbat am tras un tur de forta Bucuresti-Timisoara prin Valea Jiului pe ploaie torentiala. Kalos-ul a fost de nerecunoscut!

Share this post


Link to post
Michelin Enegrgy E3A (de vara): 225 RON + cca. 33 RON montaj / buc.

 

33 ron sa monteze fiecare cauciuc?!?!?!?!? Ce preturi is astea? In Piatra, de unde iau cauciucul imi ofera montaj si echilibrat gratuit. Cu 4x33 ron- ori fac aproape de un plin de benzina, ori imi iau filtru de aer si habitaclu si-mi mai ramane si de un pachet de tigari. Foarte scump montajul la voi.

Share this post


Link to post

Pretul montajului a inclus: valva (...cromata :mda: ), echilibrare roti si indreptare jante (inutila, dar am acceptat-o, desi asta a costat cel mai mult).

Share this post


Link to post

Tot e mult. La mine indreptatul a fost moca. Ma rog, la un service meseriash numit SHAMA o pana costa 40 ron, deci nu ma mai mira nimic. Unii scot bani si din piatra seaca.

Share this post


Link to post

Cat sunt niste anvelope 185/55/R15 si de unde ar putea fi achizitionate? Inca nu am nevoie insa citeam pe undeva ca ar fi la reprezentanta 400 ron si pretul pare exagerat. Daca stiti puneti si un pret pt. o janta de otel si una de aliaj. Ma gandesc la parodia de cauciuc de rezerva care trebuie neaparat inlocuit.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

@starsteel - Putin offtopic: s-a mai discutat despre utilitatea unei rezerve normale si parerile sunrt impartite. Eu fac parte din categoria celor care nu cred ca o roata normala carata tot timpul in portbagaj e mai utila decat "rasul" ala de rezerva. In aproape 2 ani de zile eu nu am avut nevoie de cric, mergand cu grija la gropi si evitand liniile de tramvai. Mai bine pui banii deoparte si-ti iei cauciucuri de iarna.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu am fost pus in situatia in care a trebuit sa merg cu acea balarie de roata de rezerva vreo 80 de km cand am taiat o anvelopa la masina. Nu a fost o senzatie prea misto.

 

Eu sincer recomand achizitia unui set de anvelope de iarna + o janta de tabla iar una din anvelopele de iarna + janta noua pe post de roata de rezerva. Niciodata nu se stie cand ti-o furi si pana gasesti o anvelopa pe dimensiunile chevy te mai barbieresti de 2-3 ori. :)

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Dar incape cumva in lacasul de sub portbagaj o roata de dimensiuni normale?... sau trebuie sa umplu portbagajul si asa destul de mic cu roata de rezerva?

Share this post


Link to post

Nu stiu cum e la kalos/aveo, dar la Lacetti incape sigur. Peste roata aia ingusta e un suport de zapada artificiala cam de aceleasi dimensiuni cu roata ingusta, unde e prinsa manivela, surubelnita, etc

 

Daca renunti la acel suport sigur faci loc. :)

Share this post


Link to post

Se apropie vremea sa schimb si eu macar pneurile de pe fata. Pentru amatorii de "statistici", am vreo 43 kkm si nu am "rotit" niciodata rotile, motiv pentru care cele de pe fata incep sa semene cu niste slick-uri. Cele de pe spate sunt aproape ca si noi :)

In conditiile astea, ma gandeam sa schimb doar fata. Stiu ca intru intr-un carusel de schimbari partiale pentru o bucata de vreme. Daca aveti alte variante, sunt deschis :) Nu vreau sa put fata actuala pe spate ca e prea dusa.

Drept criterii:

- all seasons (nu ma intereseaza alternanta vara/iarna, ca nu prea mai cred in ea :( )

- ieftine (aproape sunt convins ca se pot gasi si cauciucuri cu manson de puf de gasca antiderapant)

- dimensiunile standard de Kalos 2004: 185/60R14 x82 (unde x preferabil egal cu H, desi nu e neaparata nevoie)

- profil cat mai asemanator cu cele originale macar pe-o parte (Kumho Powermax 769 parca)

Am gasit urmatoarele chestii (sa nu radeti):

http://www.depozituldeanvelope.ro/product_...17a8905fd7ed55e

 

Astept pareri, comentarii, barfe :D

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

O sa razi, dar Matador sunt chiar ok (a nu se confunda cu Montana!).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...