Jump to content
Sign in to follow this  
sarbocul

Consum Motoare Diesel

Recommended Posts

Ultima data filtrul DPF s-a regenerat dupa 850 km. La inceput se regenera pe la circa 400-500 km.

Share this post


Link to post

Voua cat de des va intra in regenerare DPF-ul?

La mine se intampla cam la 250-300 km, si am prins-o prins facand chestia asta chiar si inainte ca motorul sa ajunga la temperatura normala (!).

 

Nu merg cu ea sub 2000 de ture, acceleratia nu prea ajunge la podea, si in nici-un caz brusc, in general nu fac drumuri scurte in care sa nu ajunga la temperatura de regim...

 

 

Eu habar nu am daca s-a intamplat la mine. Cum ai dedus ca se intampla aceasta curatare, este ceva care se aprinde la bord? sau un zgomot specific?

Share this post


Link to post

Porneste ventilatorul pe viteza mare (cel putin la a mea), consuma de rupe, nu mai trage la fel de bine, si parca e un pic crescuta turatia la relanti (900 fata de 800 rpm).

Share this post


Link to post

De curiozitate, verificati ca nu cumva sa va creasca nivelul uleiului in baie, unii posesori de diesel(mazda) au patit-o urat pe faza asta.

Share this post


Link to post

Buun, starnit oarecum de ultimele discutii de pe forum, am tras un log la cardul de carburant si am facut o statistica pe ultimul an (Martie 2009-Martie 2010)

Si avem dupa cum urmeaza:

Cel mai mic consum - 5.26 % luna august 2009

Cel mai mare consum - 14,98 % tot in luna August 2009 (intre alte 2 alimentari)

Consum mediu - 8.85%

Consum in luna ianuarie a acestui an (luna de iarna) - 9.6%

Consum in luna martie 2010 - 7.52 % la un plin si 5.5% la al doilea plin.

 

Mentionez ca traseul meu cuprinde 4 deplasari in oras, cu o lungime de 3.4 km fiecare, una sau doua deplasari in Bucuresti pe saptamana si una sau doua deplasari pe luna pe traseul Buftea-Centura Bucurestiului-A2-Fetesti-Bucuresti- Buftea (fara centura pe retur). Mai sunt desigur deplasarile de sambata-duminica in Bucuresti la un parc, film etc.

Consumul cel mai mare este obtinut cand am mers zi de zi in bucuresti, circa 2 sau 3 drumuri, facute in miezul zilei, pe o aglomeratie de kkt, cu super nervi si clima la maxim, iar cel mai mic cand a condus sotia la un drum 100% legal Buftea-Slobozia si retur. Media mea este 8.85, obtinuta in conditiile in care A2-ul este facut cu viteza de 160-170 km/h (o sa fac un log de gps sa vedeti cam cum arata), un 70-80 in localitate si 120-130-140 unde drumul in afara localitatilor permite. Daca vreau sa ard masina, o ard, daca vreau sa merg calm, merg calm, de cele mai multe ori insa o ard, clima merge non stop la 25 de grade, zi noapte, farurile nu se sting niciodata.

Share this post


Link to post

Consum mediu pe parcursul a 550 km facuti numai in oras, 6.5%, consum calculat plin la prin. Asta dupa montarea powerboxului.

Share this post


Link to post

Mircea, incepi sa spui chestii care imi gadila urechea :) ).

Inainte aveai 8% daca nu ma insel. Cei 550km i-ai facut in stilul obisnuit (schimbat la 3000-3500rpm) sau mai sus/mai jos?

Share this post


Link to post

:) ) FAcuti in acelasi still de mers, chiara daca am mai scapat piciorul in ea uneori. Schimb tot peste 3000, insa acum imi permit sa merg cu 60 in treapta 4 fara sa mai mi se para ca masina e lesina sau subturata.

Share this post


Link to post

Bag de seama ca diselurile coreenilor sunt la fel de gurmande si si benzinarele lor,fac comparatie cu alte marci desigur.

 

Diesel-urile coreenilor sunt italienesti: VM Motori!

Share this post


Link to post

Din 2009 si pana acum o fi aflat si el.

Consum mediu pe 1500 km parcursi, din care vreo 400-450 in regim extraurban si vreo 200 km de A2 cu teste la viteza maxima si mers peste 70-80% cu 170-180-190 km/h, un check engine (P2080 exhaust gas temperature sensor out of range, aprins pe la +200 kmh) - 8.4%. La drumul de test pe A2 consumul a fost de 10.4 % facut plin la plin la Rompetrolul de pe centura la capatul autostrazii. Acum imi propun inca o luna de test la mers lento, fara teste si alergatura, cu viteza maxima de 140 km/h. Imi aduc aminte cu placere un 6.4% mediu pe Buftea-Stavros (Grecia), un parcurs de circa 1600 km din care doar 100 local (in oras), viteza maxima fiind de 160 pe autostrada de la Sofia spre Kulata si pe Egnatia Odos, in rest in gama 70-140.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Din 2009 si pana acum o fi aflat si el.

 

O fi aflat dar n-am vazut scris :) . Oricum, am impresia ca chestia asta cu consumul e un fel de obsesie. Pana la urma, (cam) toate masinile consuma mai mult decat scrie in carte iar cele care nu sunt puturoase evident consuma chiar si mai mult atunci cand conduci sportiv. Pentru ca dincolo de performanele tehnice, stilul de mers si conditiile de trafic au un impact semnificativ asupra consumului. Mie mai important decat consumul de carburant mi se pare consumul de bani la modul general adica un cost per km care sa includa toate cheltuielile cu masina respectiva incepand cu pretul de achizitie, impozitul, RCA-ul si pana la cat de des te poarta in service si cat te costa acolo.

Share this post


Link to post

@CristiV - bine punctat. Chiar zilele trecute m-am intalnit cu un bun prieten care traieste in Germania de 4-5 ani si care facuse un calcul si se gandea ce e mai rentabil - sa isi cumpere o masina noua (acum are o Corsa B 1000cmc din 1998) sau sa utilizeze masini in regim car sharing (un fel de inchiriere). Costul pe km pe masina lui (fara reparatii, doar cu revizii - ~100E/an) a iesit undeba la 0.17eurocenti pe km, iar la un calcul rapid in sistem car sharing iesi la 0.22eurocenti/km. El se gandea bineinteles la mersul in afara localitatii (concedii, iesiri in weekend etc) pt ca in Munchen sistem de transport in comun e mult prea bine pus la punct ca sa merite sa iei masina. Singura faza nasoala cand masina nu e a ta e ca risti sa ramai fara masina daca te trezesti intr-o dimineata si vrei sa pleci nu stiu pe unde. Altfel, pentru iesirile calculate cu cel putin o zi inainte nu e problema.

 

Revenind la consum - @Mircea: 8.4% suna foarte bine avand in vedere regimul de viteza. Deja m-ai convins sa iau powerbox-ul, singurul lucru care ma opreste este sotia :) ). Trebuie sa vad cum fac sa-l cumpar si sa-l montez fara sa stie :P .

 

Ca fapt divers - am scos 7.4% pe un drum de 750km dintre care ~120km au fost pe DN1 de la Brasov spre Bucuresti, ~300km au fost facuti pe A2 + DN3a spre Calarasi, iar restul prin Bucuresti. Regimul de mers a fost normal, la limita de viteza legala, cu exceptia Bucurestiului bineinteles unde mergi cum poti. Eu unul sunt multumit, au trecut zilele in care daca mergeam pana la mare si inapoi cu 150km/h consumama un rezervor de 50l :P .

Share this post


Link to post

Si eu mi-am facut calcul asta ceva de mai mult timp. Mergand in jur de 15kkm anual, benzina reprezinta cam 30% din costul pe km. Restul e dat de devalorizare si asigurare (taxele si reviziile au o pondere destul de mica, iar reparatii deocamdata nu am laut in calcul pt ca e in garantie).

 

Am luat in calcul si car sharingul, mai ales ca am un parking din de-al lor f aproape de mine, ar fi practic. La noi, in sistemul asta nu platesti nici benzina, nu te intereseaza cat consuma, asa ca poti calcula foarte exact cat te costa si poti si sa mergi ca inecatul daca iti face placere. In cazul meu pretul/km ar fi iesit cam tot pe acolo. Insa dezavantajul la car sharing e faptul ca nu prea iti poti alege masina... au cate un model/ clasa. De exemplu, la "familiala" aveau la momentul respectiv o Astra Caravan dizal lesinata...

Share this post


Link to post

buna ziua,

am scos cu captiva mea cel mai putin consum mediu de 5,8% mers constant cu 110km sibiu-brasov. ( poate coboram !!)

Share this post


Link to post

Update de consum si la mine:

197km facuti cu 14l (7.1%) in afara orasului dupa cum urmeaza:

1. Bucuresti->A2->iesire Lehiu -> cu 120-130km/h constant, fara cruise control

2. Lehliu->Independenta si retur (~100km) -> mers linistit, maxim 100km/h in afara satelor, 60km/h in sate.

3. Lehiu->Bucuresti pe A2-> cu minim 130km/h, maxim 170km/h (se mergea tare pe banda 2 si f incet pe banda 1, m-am tinut si eu dupa unul cu un Subaru Impreza care incerca sa mearga cat de cat constant cu 150km/h)

 

In oras in schimb mi-a luat si 11% pe 200km facuti o idee mai agresiv, deci se poate :D . Se intrevede si achizitia unui powerbox cat de curand, probabil luna viitoare, luna asta am deja cheltuieli cu piesele pt revizie.

 

Ambele consumuri au fost facute prin metoda plin-plin la aceeasi statie, aceeasi pompa.

 

Numai bine!

Edited by ches

Share this post


Link to post

Cam mic, ai grija sa nu mergi subturat, nu-i place!

Eu am constata niste ciudatenii in ceea ce priveste consumul. Concret, datorita pretului motorinei din Ro, in concediul de anul acesta n-am mai alimentat in Ro plinul, ci doar cats a trec granita. Consumul calculat plin la plin intr-un circuit de 3200 km in Bg si Gr, cu mers tare si foarte tare (pe autostrazile din Grecia n-am lasat-o sub 160 km/h), mers prin statiuni, la plaja, pe drumuri de munte cu serpentine, orase aglomerate ca Atena si Salonic etc, AC non stop, a fost de 7,4 l/100 km!!!

La intoarcere, cu aceiasi motorina Bulgareasca, la care am adaugat vreo 20 l de petrom, mers Bucuresti-Sighisoara-Sibiu-Valcea-Pitesti-Bucuresti, consum calculat prin plin la plin, 6,5l/100 km!!!

Trecut din nou pe Rompetrol, traseu majoritar A2, viteze 150-170, consum calculat 8,6 l/100 km.

 

Nu pot decat sa concluzionez ca motorina din Ro e de rahat...

Share this post


Link to post

Am facut doar un test sa vad pana unde scade consumul.acest consum l-am scos pe Arad-Deva mers constant70-80cativa km buni pana i-am fc poza,dupa care am mers cum.trebuie cu ea :)

In general schimb in oras pana in2500maxim si trece de2500doar la demaraj1,2,3.

Iar pe autostrada incer sa schimb mereu in pragul de2500-2800-3000.

In general sunt multumit de consumul ei fiind si o masina destul de grea si am sa incerc sa-i fac un soft zicea respectivul ca ajunge in jur de185cp si400nm.

Share this post


Link to post

@gabi-gabi: O cam loganesti sau erai la vale :) . Eu pe DN1 venind dinspre Brasov spre Bucuresti, zona de dupa Comarnic am scos minim 3.9%, aveam aprox 80km/h si eram in treapta a 5-a. Nu voi mai conduce niciodata asa :p

@Mircea: Eu pun de la Mol, motorina normala. In tot traseul facut in Iunie Romania-Ungaria-Austria-Germania-Italia unde am pus motorina din fiecare tara ori la dus ori la intors nu am observat nici o diferenta de consum. Am pus BP, Agip si Tamoil, numai motorina clasica. Consumul mediu pe tot traseul a fost undeva in jur de 6.8%.

Share this post


Link to post

:)

Nu eram la vale :d

Am avut ceva camioane in fata si am zis hai ca am prins ocazia sa vad cat scoate cel mai putin consum.

Asta a fost tot.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...