Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Chevrolet Aveo/Kalos - Revizii

Recommended Posts

Pai nu prea e bine. Un set de placute m-a tinut 70k si mai aveau viata, dar la recomandarea prietenilor am facut schimbarea. Al doilea set are deja 30k si arata excelent. Discurile le-am inlocuit la 85km, insa din considerente personale si mai putin legate de uzura. Nu pot sa-mi imaginez cum reusiti sa uzati in asa hal placutele si discurile si mai ales sa le platiti in garantie. :-?

 

Pai nici nu trebuie sa-ti imaginezi asa ceva pt ca nu ai de ce. Eu nu am zis ca placutele sau discurile erau uzate, doar discurile erau ovalizate, iar cand ti se schimba pe garantie discurile te obliga sa schimbi si placutele pt ca la discuri noi nu se monteaza placute vechi. Daca refuzi sa schimbi placutele nu ti se mai acorda garantie la discurile noi. Placutele de frana vechi le-am cerut si le pastrez pentru ca sunt aproape noi.

Edited by samyx

Share this post


Link to post

Din cauza discurilor ovalizate probabil ca si placutele se uzeaza prematur. Ar trebui schimbate pe garantie.

Share this post


Link to post
Eu nu am zis ca placutele sau discurile erau uzate, doar discurile erau ovalizate, iar cand ti se schimba pe garantie discurile te obliga sa schimbi si placutele pt ca la discuri noi nu se monteaza placute vechi.

Daca refuzi sa schimbi placutele nu ti se mai acorda garantie la discurile noi. Placutele de frana vechi le-am cerut si le pastrez pentru ca sunt aproape noi.

 

Si chiar in acest caz, cauza este discul. Si mama lui de disc cine l-a fabricat, dar daca el este responsabil pentru deteriorarea prematura a placutelor, atunci si acestea se schimba tot gratuit pe garantie. Parol!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am efectuat azi revizia de un an, in cazul meu 13500km. Serviceul este Opelwest (Anvelo Center Arad).

Cost total, 455RON. Foarte multumit de ei,pentru ca am putut sa stau langa masina, au lucrat repede, s-a vazut ca mecanicul desi baiat tinar stia ce face. Schimbat filtru polen, aer, ulei, benzina, si bineinteles uleiul. Fara sa le zic nimic, au demontat carcasa electroventilatorului, si au decupat din carcasa, in asa fel incat sa nu mai atinga de radiator. Mi-a spus ca este o circulara interna , cum ca aceasta operatie trebuie executata la toate masinile, preventiv. Operatiunea a fost mentionata in caietul de service si garantie, la rubrica "Lucrari efectuate in perioada de garantie". Eu am montat cu cateva luni inainte o saiba distantatoare, mecanicul a remarcat din prima acest aspect, dar nu a comentat nimic.

 

In alta ordine de idei: M-am plans de zgomot accentuat al compresorului de clima, la caldura mare, si trafic aglomerat in oras. Am impresia ca m-au cam aburit , ca asa face , ca la cald creste sarcina compresorului, ca ventilatorul pe treapta II, ca... bla bla... Sa nu imi fac probleme, Baga frig?... Da!, atunci nu are nimic!!! ramane de vazut. La voi cum e?

 

Si inca o treaba "interesanta": Pe amandoua portierele din fata, am cate una bucata lovitura achizitionata in parcare. Lovitura nu a afectat vopseaua, este defapt o mica infundatura de 15-20mm in diametru, care se vede doar cand masina este curata, si reflexile se distorsioneaza. Daca masina este prafuita, nici eu nu le gasesc usor.

Deci, arat aceste mici "defecte" la atelierul de tinichigerie, la care fara sa clipeasca... Chituire, revopsire!!!! ...ca nu are ce sa-i faca!!! aprox 800RON/usa :wallbanger: Daca am casco sa apelez la ei...

Bineinteles ca nu sunt deacord cu revosirea, si va intreb pe voi, alta solutie nu este? Ventuze, magneti??? As desface portiera, dar nu stiu cum se face, ca sa imping usor din inerior, ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Carcasa electroventilator- dupa patania mea, cred ca acest lucru e binevenit, daca mi se facea si mie la 15k, nu ma plimbam cu platforma.

Compresor clima- asa face si la mine, si la tata. Baga frig, isi face treaba. Zgomot? Mare branza, ai buton de volum la cd  <img src= )"> .

Lovituri in portiere: lasa-le asa, pe parcurs or sa mai apara. N-are rost sa strici casco pentru atata lucru. Repara doar cand o s-o vinzi.

 

Km multi fara probleme!

Share this post


Link to post

Portierele lasă-le aşa, dacă nu este distrusă vopseaua. Oricum şi dacă apelezi la casco, reparaţia se face tot prin chituire şi vopsire. Există înţelegeri şi convenţii de lucru între casele de asigurări şi atelierele service.

Share this post


Link to post
...Cost total, 455RON. Foarte multumit de ei,pentru ca am putut sa stau langa masina, au lucrat repede, ...Schimbat filtru polen, aer, ulei, benzina, si bineinteles uleiul. Fara sa le zic nimic, au demontat carcasa electroventilatorului, si au decupat din carcasa, in asa fel incat sa nu mai atinga de radiator. Mi-a spus ca este o circulara interna ...

Frumoasa revizie, ieftina, transparenta, preventiva...deci se poate! Sa vedem cu ce apar eu luni.

Share this post


Link to post

Poate in partea aceea a tarii oamenii sunt mai cinstiti...

Share this post


Link to post

Asa deci, azi am facut cam 70% din revizia de 4 ani / 60.000 Km, de fapt la 52.600 Km. Ca de obicei la GTT.

 

In afara de cele obisnuite, am schimbatul lichidul de frana. Nu mi-am facut iluzii ca o sa-mi curete instalatia cu aer, asa ca n-am insistat.

N-am schimbat bujiile (deja as putea spune ca m-am obisnuit sa fac chestia asta singur :) ) si de asemenea distributia. Aici e cu dus si intors. Partea proasta e ca probabil voi plati din nou manopera (2,5 ore - inclusa in normativul reviziei) - sper totusi sa ma inteleg cu ei. Partea discutabila este ca am profitat ca nu atinsesem limita de kilometri (si nici cei 4 ani nu se facusera :D ) ca sa nu umble baietii pe la motor inainte sa-mi fac si eu turneul de vacanta (circa 6.000 Km!) Asa ca, la intoarcere mai fac un drum in service sa finalizez "operatia".

 

Era sa uit de pret: 750 RON :(

 

Ah si o faza "nostima". Zice tipul de la receptie "schimbam lichidul de frana", zic "pai, asa ma gandeam, ca nu a fost schimbat pana acum", zice "da' trebuia la 30,000 Km", zic "pai, de ce nu l-ati schimbat atunci"... zic "nu-i problema, merge bine, adica franeaza". Simpatici, nu-i asa? Si ca veni vorba, ziceam mai deunazi ca s-a mai elasticizat frana in cei 4 ani (normal, nu-i asa?!). Ei bine, acum parca e un pic mai elastica. Si ca sa va iau piuitul, aerisirea s-a facut prin metoda gravitationala =))

Share this post


Link to post

Cum este metoda gravitationala? Eu stiu doar de pedale de frana, pana iese lichid fara bule...

Share this post


Link to post

Pai, simplu: il lasi sa curga usurel :) Metoda insa comporta unele discutii care depasesc cadrul topicului de fata.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Colegu !Abram burel .Te citez dintr-un post al tau in care ne besteleai pe mine si pe altii care ne cumparam consumabile s-au le inlocuim noi .<<Sunt convins ca veti spune ca nu aveti chef ca unii sa se imbogateasca pe spinarea altora (parca am mai auzit undeva asta, dar unii nu stiu, ca nu se nascusera).

Cu toate astea am sa intreb: cum se impaca atitudinea asta de "daciot mesterangiu" cu ideea de "om modern"?

Nu va repeziti cu raspunsurile... Acordati-va ragazul de a gandi... Si eventual de a va reaminti unele replici de pe forum, date in alte contexte, dar care denota ca, de fapt, exista cam... 2 masuri.

Bun si acum tot afirmatia ta (Sunt convins ca veti spune ca nu aveti chef ca unii sa se imbogateasca pe spinarea altora (parca am mai auzit undeva asta, dar unii nu stiu, ca nu se nascusera).

Cu toate astea am sa intreb: cum se impaca atitudinea asta de "daciot mesterangiu" cu ideea de "om modern"?

Nu va repeziti cu raspunsurile... Acordati-va ragazul de a gandi... Si eventual de a va reaminti unele replici de pe forum, date in alte contexte, dar care denota ca, de fapt, exista cam... 2 masuri. :mda:

 

 

Bun si acum afirmatia ta din postul asta(N-am schimbat bujiile (deja as putea spune ca m-am obisnuit sa fac chestia asta singur ) Ei acum am putea spune si noi ca esti-daciot mesterangiu :mrgreen:

Share this post


Link to post

Buey (nu de alta, dar n-am priceput unde am fost colegi, desi am fi putut pare-se :) ), ti se pare tie din tot ce ai citit publicat de mine pe forumul asta ca sunt un "om modern"? Stai cuminte, nu am cum, sunt mult prea multi care se bat pentru titlul asta. Si ai si tu grija cand citezi ceva ca nu se intelege nimic.

Si inca ceva: spre deosebire de tine (banuiesc), eu chiar am o Dacie :D

Share this post


Link to post
si de asemenea distributia. Aici e cu dus si intors. Partea proasta e ca probabil voi plati din nou manopera

Era sa uit de pret: 750 RON :(

 

 

Si asa ai iesit din garantie de ce nu cumperi piesele? Ajungi undeva la 180 RON cureaua si intinzatorul.

Share this post


Link to post

Posibil sa fac asa ceva, acum ca tot am stabilit ce fel de om sunt :)

Share this post


Link to post
In alta ordine de idei: M-am plans de zgomot accentuat al compresorului de clima, la caldura mare, si trafic aglomerat in oras. . La voi cum e?
Compresor clima- asa face si la mine, si la tata. Baga frig, isi face treaba. Zgomot? Mare branza, ai buton de volum la cd ;) ) .

Si la mine am observat zgomotul accentuat al compresorului de clima. :(

Am mai intrebat, dar nimeni nu mi-a raspuns si mie care ar fi costurile celei de a doua revizii ? La aceasta revizie se schimba mai multe consumabile ? 

Multumesc !

Share this post


Link to post

Fac eu pe 23 luna asta revizia de 30.000 revin cu detalii

Share this post


Link to post

Am facut astazi revizia de 1 an la 11582 km, durata a fost de 1,5 ore, pretul 667, vizibilitate buna asupra masinii...i-am solicitat sa-mi umble si la electroventilatorul de pe radiator care pe partea centrala era aroape lipit. Operatiunea s-a desfasurat prin pilirea plasticului electroventilatorului pe zona centrala si montarea unui distantier la sistemul de prindere.

Scorurile au fost cam asa:

1. filtru ulei 16,79

2. filtru aer 43,69

3. filtru polen 93,69

4. filtru combustibil 42,22

5. ulei (5W30 parca) 147,90

6. spray vaselina 9,00

7. spray curatat 21,02

8. antigel 6,30

9. ulei servodirectie 3,78

Operatiunile au fost: suflat de praf motorul, inlocuit filtre aer-ulei-combustibil-polen, schimbat ulei, completat antigel si ulei servodirectie (asta a fost pt. impresia artistica), uns usile, capota si portbagaj cu un spray de vaselina, demontat-montat roti si suflat de praf la placute+tambur spate, desfacut electroventilator si ajustat astfel incat sa creasca distanta intre el si radiator, schimbat suporturile de nr. A mai existat o operatiune neindentificata de mine care suna cam asa, urat adica, lovit cu ciocanul in zona puntii spate cand masina era pe elevator bineinteles...cine imi poate mentiona ce a fost aceasta operatiune? Manopera taxata pt. 2,5 ore cu 119 toate preturile mentionate sunt fara tva rezultand astfel valoarea 560 sau 667 cu tva. Per ansamblu ma declar multumit chiar daca pretul e putin umflat.

 

Am uitat sa pun si cateva poze:

post-8576-1213611956_thumb.jpg

post-8576-1213611982_thumb.jpg

post-8576-1213612001_thumb.jpg

post-8576-1213612021_thumb.jpg

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Si au consumat tot spray-ul ala de vaselina si pe cel de curatat? Acum, eu cred ca au curatat discurile si placutele.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Spray-ul de vaselina 20% iar cel de curatat 100%....asta pe hartie.

Share this post


Link to post

Starsteel! .Cum se numeste reprezentanta unde ai facut revizia ?Ai naibii ce umfla astia preturile :mrgreen: .Mersii de detalii si poze .

Share this post


Link to post

Gold&Platin Danubius Galati

 

Paralela intre revizie G&P Galati 16.06.08 si Dibas Ploiesti 23.03.08

Am facut astazi revizia de 1 an la 11582 km, durata a fost de 1,5 ore, pretul 667...

Scorurile au fost cam asa:

1. filtru ulei 16,79

2. filtru aer 43,69

3. filtru polen 93,69

4. filtru combustibil 42,22

5. ulei (5W30 parca) 147,90

6. spray vaselina 9,00

7. spray curatat 21,02

8. antigel 6,30

9. ulei servodirectie 3,78

...piese 441 manopera 119 (2,5ore) fara tva

Total 560,46 sau 666.95 cu tva

 

Am facut revizia de 15000km la Dibas Ploiesti.

Piese:

Ulei 5W30 - 157.70lei

Filtru Ulei - 16.20lei

Filtru combustibil - 48.64lei

Filtru polen - 108.25lei

filtru aer - 48.64 lei

Total - 379.43

Manopera: - 140.8lei (2.2 ore)

Total revizie - 520.23lei

Nu stiu daca preturile lui Cristi80 sunt cu tva.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Am facut ieri revizia la 30000km la AWP Pitesti.

 

Piese schimbate:

 

Ulei 5w30

Filtru ulei

filtru combustibil

filtru aer

filtru habitaclu

bujii

 

Total piese fara TVA 320ron.

Total factura cu TVA 669.6 RON(manopera este 96 ron/ora TVA inclus )

 

Montat distantier electroventilator

 

Am mai schimbat pe garantie discuri frana (fara costuri suplimentare).

 

 

Dupa revizie motorul merge mai rotund si este un pic mai vioi iar in habitaclu ventilatorul sufla mult mai energic ca atunci cand am luat-o (cred ca se infundase filtrul polen, au pus alt model sau cel pus la revizia de 15k era alt model)

Edited by samyx

Share this post


Link to post

Lichidul de frana si uleiul de servo nu au fost schimbate?

Share this post


Link to post

Nici la sedanul tatei nu a fost schimbat lichidul de frana (si nici cel de servo). Nu ma supar, ca le schimb eu, pe rampa de la SMA si imbin placutul cu utilul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...