Jump to content
Sign in to follow this  
crematory

Destinatii Autumnale - Gibraltar.

Recommended Posts

La prima vedere, pare una din cele mai interesante destinatii de toamna.

A fost cineva?

Share this post


Link to post

 

La prima vedere, pare una din cele mai interesante destinatii de toamna.

A fost cineva?

re-editat de Safari Hunter ...pe motive de... italic =)) Auzi si-a schimbat stilul !?

 

Bey amice, faci misto sau pentru tine continentul este prea mic de-l cauti de colturi? :D

Sunt convins ca vei gasi resurse si pentru acest demers. Succes si sunt cu okii pe tine :o

Share this post


Link to post

Deh, mult succes îţi urez şi eu, şi baftă să îţi materializezi şi această dorinţă. Totuşi, fără supărare... în ce domeniu activezi de ai aşa mult timp liber, timp pe care îl foloseşti extrem fain după părerea mea... poate mă reprofilez :D

Share this post


Link to post
Bey amice, faci misto sau pentru tine continentul este prea mic de-l cauti de colturi? :D

Sunt convins ca vei gasi resurse si pentru acest demers. Succes si sunt cu okii pe tine :o

"2.2 Nu daţi răspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu ştiţi sau nu aveţi ce spune, lăsaţi pe alţii să răspundă. Dacă vă abateţi de la firul discuţiei, mesajul dumneavoastră poate fi editat sau chiar şters de către un moderator sau administrator fără explicaţii suplimentare. " :)

Share this post


Link to post

Prin zona aia mi-am propus sa ajung la anul, dar nu stiu daca ai atâta rabdare. Sper ca nu vrei sa te duci cu masina; cea mai rapida si rentabila metoda e avionul (lowcost) + masina închiriata de la aeroport (dar nu de la firmele care au birouri acolo ca Europcar, Hertz, etc. pentru ca e exagerat de scump).

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post
Sper ca nu vrei sa te duci cu masina; cea mai rapida si rentabila metoda e avionul (lowcost) + masina închiriata de la aeroport (dar nu de la firmele care au birouri acolo ca Europcar, Hertz, etc. pentru ca e exagerat de scump).

Suna bine, dar, cred ca am sa merg totusi cu masina.

Intradevar, cu avionul este metoda cea mai facila, dar pentru mine conteaza fiecare kilometru parcurs, fiecare oras vizitat, fiecare loc in care opresc - indiferent daca este un reper turistic, sau doar un loc ce ma uimeste.

Share this post


Link to post

Inseamna ca ai mult timp la dispozitie, pentru ca daca nu conduci non-stop si mergi relaxat si multe opriri ca în concediu faci cel putin 5 zile dus si tot atât întors. Daca totusi de duci cu masina sa fii pregatit cu bani sa platesti taxa de autostrada. Numai de la Barcelona la Gilbraltar trebuie sa platesti 50-60 de euro (numai la dus).

 

Edit: vorbesc prostii - e cam 10 euro/100 de km, deci e mai mult decat am zis initial.

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post

Nasol.Pentru anumite sectoare am sa aleg autostrada, iar pentru altele drumurile europene.

Gibraltarul este doar destinatia, farmecul excursiei este conferit in principal de drum.

Share this post


Link to post

Asa am zis si eu, deh suntem români cu totii, si dupa vreo 4 si ceva ore de mers pe drumuri nationale nu se întrevedea Valencia deloc (plecat din Barcelona), asa ca am platit autostrada cu mare placere ca sa ajung si eu odata la destinatie (totusi am economisit 20 de euro). Pentru a fi viabila varianta mai ieftina trebuie sa stii unde e mai bine sa mergi sa mergi pe autostrada si unde nu (de exemplu sa nu faci prostia sa mergi de la Barcelona la Tarragona pe DN-uri ca e crima).

Share this post


Link to post

He he, imi scapase topicul asta. Am fost prin Gibraltar acum vreo luna si ceva. O vizita scurta, intr-o zi in care am vrut sa mai facem o pauza de la plaja. Ne-am dus cu o masina inchiriata (un Renault Grand Scenic).

Intentionam sa intram cu masina, ca nah, acolo ne-a nascut muma (in masina, adica). Cum necum, la o mica intersectie, am gresit drumul si am luat-o pe o straduta suspect de libera, paralela cu una pe care masinile stateau bara la bara. De fapt sateau la coada sa intre in Gibraltar. Cand ne-am prins, aveam doua optiuni, fie sa ma intorc pe stradela asta pe care intrasem, dar pe contrasens era aglomerat... fie sa ingros nitel obrazul si sa incerc sa ma bag in coloana astora care stateau la coada. Am dat semnal, si cum lumea e civilizata pe acolo, m-au lasat sa ma bag fara prea multe fite. Am multumit calduros si am mai prins si eu vreo 5 min de coada.

In fine, cand ajungem in vama, vine un politai spaniol la mine si-mi zice ca m-a vazut pe camera c-am facut manevra cu bagatu' si ca trebe sa ma intorc sa stau la coada... zic "frate, sorry, am gresit drumu, n-am vrut... si nici nu m-am bagat, am cerut voie si m-a lasat, bla bla bla"... ala nu si nu, ca trebe sa ma intors si sa iau coada de la capat. Ii fac semn ca-s cu copilu si ne cam bate soarele in cap... si s-a mai imbunat, tot nu m-a lasat sa trec cu masina, dar mi-a aratat unde e cea mai apropiata parcare si m-a sfatuit sa trec pe jos. In primul moment am crezut ca-si bate joc de mine, apoi am avut o revelatie si i-am urmat sfatul.

Care va'zica, am trecut perpedes, si nici n-am iesit bine din vama in partea britanica si am dat de o statie de minivan-uri, care in schimbul unei sume nu foarte mari se ofereau sa te duca in cele mai de interes puncte de vizitat in Gibraltar!

 

Asta a fost norocul nostru, ca daca reuseam sa intram cu masina, am fi parcat undeva in centru apoi habar n-am fi avut pe unde sa ne ducem! Omul ala ne-a dus si la pesteri si la tuneluri, si la maimute, a stat dupa noi vreo 2 ore pana am vizitat ce era de vizitat... si ne-a spus o gramada de detalii, povesti si legende pe care altfel n-am fi avut de unde sa le aflam.

Asa ca va recomand o astfel de excursie, in locul uneia cu masina personala. Plus ca daca eram cu masina, as fi pierdut jumate din timp ratacind prin labirintul de stradute pe unde ala se strecura cu minivanul la milimetru.

 

La sfarsit am coborat in oras sa vedem ce-i si pe-acolo... am dat un ochi pe artera de shopping, dar era cam saracuta, mi-a lasat o impresie de bazar. De mancat, am mancat la o terasa pe o straduta infundata, unde o tanti cu origini incerte, tatuata literalmente pana in unghii, tinea un restaurant cu specific marocan. Nu i-am facut poze, ca mi-era ca-mi consfica aparatu'. :)

 

 

PS. Pun si niste poze, numa' sa prind nitel timp.

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Bine ca l-ai dezgropat :)

Am ajuns si eu pe acolo la inceputul verii, prin iunie, noi am ales sa lasam masina intr-o parcare si sa o luam la pas cand am vazut imensa coloana, coloana care se formeaza din cauza ca pista de aterizare este perpendicular pe strada post-2771-0-15160100-1312985117_thumb.jpg

In vama un nene ne-a oferit o excursie cum ai zis tu la 25eur/persoana, cum eram 5 persoane am refuzat politicos, ne-a costat inchirierea masinii (Golf 6) pentru 10 zile 180 eur :lavolan:

Asa ca am decis sa apelam la transportul in comun, care in ziua respectiva l-am gasit gratis, era o sarbatoare ceva de genu'

Mandria nationala a ajuns in Gibraltar :banana:

post-2771-0-16102700-1312985346_thumb.jpg

Ma distra foarte tare limba pe care o vorbeau "localnicii" de prin autobuze discutam cu ei intr-o engleza-spaniola, iti ziceau "buna" in engleza si "multumesc" in spaniola.

post-2771-0-21616800-1312985747_thumb.jpg

post-2771-0-62831800-1312986029_thumb.jpg

post-2771-0-99581900-1312986036_thumb.jpg

post-2771-0-17940700-1312986091_thumb.jpg

post-2771-0-33527200-1312986372_thumb.jpg

post-2771-0-08477000-1312986387_thumb.jpg

post-2771-0-79812100-1312986394_thumb.jpg

post-2771-0-53653000-1312986402_thumb.jpg

post-2771-0-97890100-1312986499_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...