Jump to content
Sign in to follow this  
Englishman

Semne, Reguli, Prioritate De Trecere, Etc.

Recommended Posts

Pai asa zice legea: Semnalele agentului, Semafor, indicator, prioritate de dreapta.

Share this post


Link to post

Dar camionul nu circula pe banda cealalta,iar inainte de a depasi nu trebuie sa cedeze trecerea?

Pana la urma soferul turismului n-a vazut ca un camion se indreapta spre el? Sau camionul a ignorat turismul?

Share this post


Link to post

B-ul ara angajat in depasire, vinovatul ii punctat corect (in opinia mea) de Mircea.

Share this post


Link to post

Evenimentul nu e patit de mine, ci de un amic care mi-a povestit exact ce s-a petrecut.

Nasol este ca cele doua actiuni s-au petrecut perfect simultan, prietenul cu Dacia a luat dreapta asigurandu-se doar in partea stanga, exact cand camionul era in depasirea celuilalt parcat. De aici si nedumerirea mea. S-a rezolvat amiabil, din cate am inteles prin telefon.

Dacia ( expirase IERI asigurarea obligatorie :mrgreen :) cu aripa stanga zob, farul stang terminat, bara contorsionata. Pagubele camionului : suportul median al acumulatorilor spart si ...cam atat.

Share this post


Link to post

Şi dacă B (camionul) venea pe interzis, tot A era vinovat pentru producerea accidentului. B lua o amendă pentru intrat pe interzis, iar A pierdea permisul 3 luni pentru neacordare de prioritate soldată cu accident. Câtă vreme A era obligat să dea prioritate (de dreapta, de semafor, de care o mai fi fost) direcţiei din care venea B, nu mai conta dacă B avea sau nu ce să caute pe acolo.

Share this post


Link to post

Din păcate problema este pentru teste de perspicacitate la admitere în școala de poliție.

Totul s-a petrecut datorită depășirii în intersecție cu prioritate necoordonată de semne. Camionul a fost obligat să depășească, auto A se afla la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Vinovat conform legislației ar fi C, care prin oprirea în zona respectivă a declanșat producerea accidentului. Dar cum polițistul trebuie să pună degetul pe un vinovat cu urma ''crimei'' pe el, ar alege probabil 100% prost !

De aici tragem concluzia că experiența în trafic te scapă de multe (A ar fi trebuit să se uite și în dreapta, să sesizeze situația conflictuală)

PS. Dacă am trăi într-o țară normală, în așa o intersecție ar trebui să fie bandă neîntreruptă pe ambele sensuri, de la minim 50 m, care să atragă atenția la depășirea interzisă. dacă știi bine regulamentul, poți da agentului constatator cu cotorul cărții în cap :lavolan:

Edited by nflt

Share this post


Link to post

Dragilor.

 

STAłIONAREA

StaŃionarea voluntară este imobilizarea voluntară a unui vehicul pentru o durată mai mare de 5 min.

La părăsirea vehiculului, conducătorul este obligat:

1. să scoată cheia din contact

2. să introducă maneta schimbătorului de viteză într-o treaptă de viteză inferioară sau marsarier.

3. să-l asigure cu frâna de ajutor

4. să ridice geamurile si să încuie usile.

Share this post


Link to post

... conducătorul este obligat...

Prietene, nu vreau sa stiu ce sunt obligat ( nu te cauta nimeni daca ai lasat cutia cuplata ), vreau sa stiu implicatiile tehnice ( ambreiaj, cutie etc.) daca las sau nu masina parcata pe liber. Citat daca vrei iti dau si eu din manualul masinii unde zice tocmai invers fata de cum zici tu. Aceeasi dilema o am si in cazul parcarii masinii cu rotile virate ( unii zic ca e bine sa o lasi cu rotile drepte, altii nu ).

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Well...urmarile plecarii masinii de pe loc te obliga blablabla...

Share this post


Link to post

Obligativitatea introducerea schimbatorului in una din treptele inferioare tine de siduranta si a fost foarte bine gindita, in opinia mea. Acum eu n-o fac pe legistu insa, decizia o i-au sungur daca ma folosesc de cutie/motor pentru siguranta stationarii sau nu. Eu de cind conduc intotdeauna las masina in treapta 1 si frina de mina daca se cere. Nu vad ce are de are de suferit fieratania daca o las in viteza, in schimb, posibil sa de suferit ca n-am lasat-o in viteza si asta nu in ce priveste spusele legii. Masina sa sara din viteza nu am auzit, dar caz in care cineva (de care sincer imi pare rau) si-a omorit copii pentru faptul ca a folosit doar frina de mina care a plesnit cablu (asa ceva) am auzit. Decizia o luati voi. Acu degeaba o sa spuneti ca am terenul ca in palma, bla bla bla ... pentru ca asa va obijnuiti cu frina de mina ceia ce nu-i sanatos deloc.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Un lucru negativ ma gandesc este posibilitatea ca atunci cand o lasi in viteza intr-o parcare publica sa se mai gaseasca cate un destept sa se impinga in ea. Personal am patit asa ceva si culmea umblam in portbagaj, cand ma trezesc cu masina impinsa peste mine. Era tot un individ cu un Cielo caruia aparent spatiul de o masina si jumatate nu ii ajungea sa iasa din parcare, (culmea, nu sa intre). Astfel ma gandesc ca fortarea transmisiei in astfel de cazuri nu aduce nimic bun. Personal in parcare (mai putin in declivitati si iarna) o las doar cu frana de mana trasa trei dinti,(nu trasa sa storc zeama din ea).

 

:ontopic: Prietena mea a sustinut proba practica pentru permis fara succes. La o intersectie unde la dreapta erau doua drumuri, toate drumurile cu punct de intersectie comun (primul drum cu directie la ora 2 si al doilea la ora 4), politistul i-a spus sa faca ''jumatate dreapta''. Intrarea pe prima din cele doua strazi (ora 4) a dus la oprirea examinarii. Personal poate nu ma duce capul, dar voi ati auzit de ''jumatate'' intr-o directie?

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Am intalnit in Germania un semn de circulatie amuzant. Pe straduta unde era semnul de circulatie incapea cu greu un camion si cu siguranta un tanc nu avea loc.

post-26545-0-47585100-1331565932_thumb.jpg

Share this post


Link to post

... fortarea transmisiei in astfel de cazuri ...

 

Nu pateste nimic din aia. Daca primeste socuri, alea le primeste in mers.

Share this post


Link to post

Cum e cu "pietonul are prioritate pe trecerea pentru pietoni "? Opresc , ii acord prioritate si el coboara de pe trotuar si traverseaza sau cum?? Zilele trecute la intersectia de la pod Orion Piatra Neamt soferul din fata mea a fost tras pe dreapta de organ  <img src= )"> , pe motiv de neacordare de prioritate unui pieton bleg care astepta sa treaca toate masinile, ca in bancul cu bula.

Share this post


Link to post

De multe ori ii invit de pe trotuar (mai ales daca am ce vedea) insa unii n-au curaj sa coboare. O fi avut joc de picioare pietonul bleg, la care se penalizeaza daca organul dovedeste ca blegul a pus piciorul pe zebra.

Share this post


Link to post

Blegu se uita ca vitelu'. De sus. In fine; apropos, stiai ca in Piatra Neamt se asteapta culoarea verde a semaforului de pe marginea strazii, coborati de pe trotuar? (Bdul Traian).

SA NU LE F***I UNA ? :wallbanger:

Share this post


Link to post

@augustinionut - Nu cred ca ai de ce sa te plangi, eu de fiecare data cand vin in Piatra Neamt ma minunez cat de ordonat si civilizat se circula.

Vino 2-3 luni in Bucuresti sa vezi cum iti sar in fata pietonii, desi au rosu, ca sa prinda tramvaiul (de parca ar fi ultimul).

Aici rosul e doar o culoare, placuta de altfel. Liniile alea continui albe si cate doua te provoaca sa treci peste ele, doar sunt niste desene pe asfalt :)

Singura diferenta e ca aici cap-de-creta nu e pretutindeni la panda, si e mai permisiv.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Voua v-ar trebui o cariera intreaga de creta :D

Share this post


Link to post

Referitor la aceasta. Situatie gen sint intinlite si in depasirea a doua masini spre ex. Eu nu stau nici sa le numar si nici cu 40/h ca asa vrea bunica virf de lancie.

Share this post


Link to post

Nici eu, dar aici vorbim de cum e corect conform legii. Ce facem noi, facem pe "barba" noastra.

Deci, pentru inceput, conform legii, ai voie sa depasesti mai multe masini in aceeasi manevra sau nu?

Share this post


Link to post

Art. 152. - (1) Se interzice depasirea vehiculelor:

k) în locul unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.

 

De aici inteleg ca in mers este voie sa depasesti o coloana.

 

 

Art. 150. - Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat:

a) sa se asigure ca cel care îl urmeaza sau îl preceda nu a semnalizat intentia începerii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune în pericol sau stânjeni circulatia din sens opus;

 

Adica daca te-ai bagat in fata celui ce deja se afla in depasire esti in culpa.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Pai, daca ai voie, nu e culpa comuna, cel care nu se asigura e vinovat conform art 150 nu? Adica e cum spune Victor :)

Share this post


Link to post

Am modificat, am citit putin mai atent paragraful.

Share this post


Link to post

Ar fi culmea ca din doua in doua masini sa depasesti. Totul sau nimic! :mrgreen: Ce-i drept n-am citit recent legislatia, insa astfel stiu si eu referitor la depasirea unei coloane in asteptare, desi as trece la capitolol nesimtire cine o face. In mers e alta poveste si se aplica regula prioritatii.

Share this post


Link to post

Problema e ca "asteptarea" aia e foarte discutabila/ambigua. Pentru unii observ ca inseamna oprire, pentru mine poate sa insemne si "asteptarea" pana pot depasi un vehicul lent, dar nu oprit. Cum e pana la urma?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...