Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

@drucker, si la mine se aude cate-un suierat, dar cand bate vantul mai tare. Sincer, eu nu obisnuiesc sa trec peste 100kmh, chiar mi-am facut un obicei din a merge cu 80, maxim 90kmh. Am mers de cateva ori cu 150kmh, dar nu se auzea ca in videoclipul de mai sus, nici pe departe. Cred ca e de la vreo garnitura.

Share this post


Link to post

la mine se aude exact ca in videoclipul respectiv, depinde de viteza (in general peste 110 km/ora) si de directia din care bate vantul. Si eu cred ca este de la o garnitura, am gasit pe un forum despre chevrolet din state o solutie si o sa o incerc in acest week end sa vada daca la mine va functiona. Multumesc

Share this post


Link to post

Si la mine se aude la fel ca in videoclipul respectiv. Inca nu am gasit o cauza. Dar stie cineva de unde se aude acel sunet deranjant? Multumesc.

Share this post


Link to post

Si la mine se aude acel zgomot, dar doar in anumite conditii. Din cate am reusit sa identific, apare atunci cand sufla vantul din fata-lateral stanga. Care ar fi solutia celor din state?

Share this post


Link to post

este din categoria "de incercate", mie imi suiera pe partea stanga si o solutie (nu stiu inca daca va si functiona) pe care o voi incerca este sa pun o bucata garnitura de cauciuc deasupra chederului de la usa, am gasit aici http://www.aveoforum.com/forum/f81/funky-whistling-noise-high-winds-9234/index2.html detalii http://www.aveoforum.com/forum/attachments/f81/3568d1289062025-2009-aveo-wind-noise-how-fix-imgp4708-jpg; alta varianta ar fi sa desfac toate chederele si sa le lipesc la loc...

Share this post


Link to post

Am gasit si eu de ceva vreme acel site, doi care au aplicat metoda spuneau ca au scapat de sunet

Mail multe poze:

post-12023-000207300 1301311669_thumb.jpg

post-12023-009648900 1301311697_thumb.jpg

post-12023-069450600 1301311715_thumb.jpg

post-12023-096612100 1301311730_thumb.jpg

post-12023-062795600 1301311743_thumb.jpg

Share this post


Link to post

da ai dreptate, cred ca este vorba pana la urma de noroc, sa fie exact solutia de care ai nevoie...cine are noroc are / cine nu, mai cauta :)

Edited by drucker

Share this post


Link to post

Arata bine ´garnitura`aia ...parca ma vad cand captuseam chederele de la batrana dacie 1300 cu toate inventiile sa nu mai suiere la vant iarna,sfat da muzica mai tare atunci cand o calci si se rez ...lasati masina curata :) >-.

Share this post


Link to post

Dar stie cineva daca acel sunet se aude din cauza chederelor de la usi sau este altceva de vina? Multumesc.

Share this post


Link to post

Vantul este de vina.

Share this post


Link to post

De 2-3 luni se aude un huruit din parte stanga a masinii, mai ales cand iau curba spre dreapta. Initial am crezut, ca este de la anvelopele de iarna, dar cand le-am schimbat cu cele de vara, tot asa a ramas. Am citit, ca simptomele ar fi de la rulmenti asa ca a fost schimbat rulmentu fata-stanga. Mare a fost dezamagirea, cand am constatat, ca nimic nu s-a schimbat.Acuma chiar nu stiu ce sa mai fac sa nu cheltui banii degeaba.

Share this post


Link to post

Cap planetara? Uzat sau coroana crapata.

Share this post


Link to post

Din cate stiu, aceste probleme au altfel de simptome

Share this post


Link to post

Fa citeva viraje strinse, sau daca dai jos planetara, speli bine toata vasilina din capul planetarei dupa care il virezi maxim si invirti de el. N-ar trebui sa se blocheze si nici sa agate nu prea are voie, pe uscat.

Share this post


Link to post

Salut. Am citit cam jumatate din forum si n-am gasit pe nimeni cu problema asta. Daca este discutat deja, scuze.

Dupa exceptionalul numar de 5.000 km (4 luni de la achizitionare) a inceput sa imi suiere cand dau drumul la ventilatoarele de incalzire pe primele 3 trepte. La viteze mari nu zice nimic. Suieratul e undeva in partea dreapta si se aude indiferent daca directionez spre picioare/parbriz sau gurile de aerisire de pe bord. Banuiesc ca e doar o problema de ungere, si n-as pierde o zi prin reprezentante doar pentru atat. Se poate ajunge usor la el, eventual fara sa demontez bordul?

 

am avut si eu aceeasi problema.scartaia la treapta 1 si 2. am facut in felul urmator.am dat orpedoul jos.exact in spatele lui este moturul de la ventilatie.are un furtunas care trebe scos(foarte usor) si mufa de alimentare.motorul se tine in 3sau 4 suruburi cheie de 8 din cate imi amintesc.am dat jos motorul,desfacut frumos ventilatorul de plastic suflat cu aer si sters cde praf.putem ajunge doar la primul rulment cel de sus in partea ventilatorului,cel de jos are capac cu surub cu sigiliu.am dat cu wd40 pe ax,curgand pana in rulment (repet cel de sus),sa nu exagerezi cu sprayul sa intre acolo,sa nu mai dea un scurt ceva.am sters axul pus ventilatorul si bagat motorul inapoi pe carcasa. complexitate usoara (deranjant este ca tre sa stai pe spate intins cu capul acolo),timp de executie de 30 min.cu ocazia asta am scos si filtrul de polen si suflat (dar era curat).sper ca v-am ajutat.spor la lucru

Share this post


Link to post

Posibil sa fie raspunsul in forum dar nu l-am gasit.Stie cineva cum scap de greerul din consola centrala,parca de prin unitatea audio mp3player din cate stiu e generala.

Share this post


Link to post

Si la mine au aparut ceva scartaieli de o saptamana, care se aud la viteza mica pe drum cu denivelari.. Dupa ce am citit topicul asta am decis ce e de facut. Am cautat WD40 insa nu am gasit. Am gasit in schimb altceva, spray M33 care scrie pe el ca e "ulei tehnic" si se foloseste pentru lubrifiere la diverse. M-am gandit ca poate e mai bun decat WD40, nu stiu o sa vedem cat tine. Referitor la WD40 LucianM zicea ca tine cateva luni. Sa vedem cat tine cu M33...

 

Tot cam atat a tinut, sa zic vreo 4-5 luni.

 

In fine, in weekendul care a trecut, cu ocazia schimbarii unui bec ce a presupus ridicarea masinii pe cric si demontarea rotii am uns iar bucsele cu pricina si flansele de la amortizoare si s-a facut liniste din nou (incepusera scartaielile de o vreme)

 

Mai jos exact care bucse le-am uns (anul trecut am dat cu spray peste tot ce am vazut bucse pe acolo insa nu cred ca era necesar pe toate):

Am folosit un spray cu vaselina cu care am mai dat si m-a tinut aproape jumatate de an.

 

926bascula_jpg.jpg

 

576flansa_amortizor_jpg.jpg

Share this post


Link to post

Eu le-am schimbat pe cele mari de pe brat (poza 1 cea de jos) cam acum 2 ani si de atunci nu a mai fost nevoie de nici o lubrifiere. Si bineinteles ca si scartiiturile care le aleam la denivelari au incetat...

Share this post


Link to post

Interesant. Sa inteleg ca sursa scartaielilor ar fi numai bucsa respectiva? (si la mine tot la denivelari scartaia). Intreb ca sa stiu care sa le mai ung pe viitor.

Am fost la revizia de 3 ani la sfarsitul lui aprilie (aprox 31k km) si le-am spus sa se uite in mod special la bucse datorita scartaielilor. Au zis ca bucsele sunt bune, nu au nici un joc (adevarul ca nu bate nimic) si ca scartaie ca "asa face ele" si mai trebuie unse.

Share this post


Link to post

Asa mi-au zis si mie tot timpul... ca sunt bune ca nu au nimic, bla, bla... acu vreo 2 ani parca la revizie m-am dus direct cu ele cumparate si i-am spus clar sa le schimbe... ma saturasem la orice denivelare de scartiituri, cand era vreme uscata sau dupa ce trecea o saptamana de la spalarea masinii. S-a uitat sceptic la mine, le-a schimbat si de atunci liniste! Bucsele schimbate iti repet sunt cele mari, cele orizontale ale fiecarui brat.

Share this post


Link to post

Am fost cu masina la service , mi-a schimbat bucsele de la brat spate, si mi-a zis ca trebuie sa schimb si busca de la caseta de directie.

Se poate schimba/cumpara numai bucsa?

Share this post


Link to post

Salut.

De cateva zile, la rece cand pornesc masina, se aude un huruit in volan (parca freaca fier pe fier) la curse mici stanga-dreapta. Dupa cateva curse complete si atunci cand masina se incalzeste zgomotul dispare. Stie cineva ce ar putea fi? Ieri am fost la reprezentanta dar mecanicul a zis ca sunt nebun, nu a facut nici cel mai mic zgomot. Va multumesc si astept pareri.

Share this post


Link to post

Am fost cu masina la service , mi-a schimbat bucsele de la brat spate, si mi-a zis ca trebuie sa schimb si busca de la caseta de directie.

Se poate schimba/cumpara numai bucsa?

 

Si eu am un scartait enervant la rotile fata, care apare la viraje pe loc sau la viteze mici. Nu e vechi dar acum a devenit mai puternic si am eliminat in timp chestiile pe care le suspectam pana acum drept cauze. Zcartaitul seamana oarecum cu cel de arc de dacie, dar cu ton de plastic pe plastic/cauciuc si nu prea da nota de fier pe fier. Initial se producea numai cand faceam viraje pe loc, cu una din roti pe vreo bordura. Am uns bucsele din zona si fara efect. Am trecut ulterior, fara legatura directa cu acest scartait, la schimbat bucsele bara stabilizatoare, bielete antiruliu, amortizoare cu flanse si mai nou bucsa posterioara brat (acestea chiar aveau partea de cauciuc fisurata) si nimic. In ultima faza, dupa schimbare bucsa spate s-a mutat efortul zgomotului de pe stanga pe dreapta, unde e acum mai puternic. In plus, acum zgomotul apare numai dupa ce masina se incalzeste bine...

Am citit topicul acesta de la un capat la altul si probabil mister Tolin are o descriere care ma duce spre ceea ce mai sper eu. din postarea #798. Imi raman asadar bucsele mici de pe brate si bucsa din caseta.

Pareri? Nu am gresat sau uns pana acum bucsa de la caseta. Recomandati-mi eventual un service in zona Iasi-Bacau pentru schimbare bucsa caseta..

Multumesc!

Share this post


Link to post

Cam acum un an am ajuns la service cu un aveo 1.2 ,32kk(acum are45kk) cu urmatoarele simptome: la plecarea de pe loc zgomot metalic ca si cum ar avea un joc , schimb a2a la fel acelasi zgomot, a 3a si a4 a nimic. la mersul inapoi acelasi zgomot metalic. Cand merg cu viteza mica sa zic asa in a2a , fara sa folosesc frana , daca iau piciorul de pe acceleratie dar si cand incep sa accelerez din nou se aude acel zgomot metalic ca si cum ar exista un joc intre 2 piese care ar trebui sa fie etanse sau bine stranse.La viraje largi sau stranse nu se aude nici o bataie ,iar sunetul metalic se aude undeva sub masina pe mijloc. Cei din service erau siguri ca rulmentul de presiune e de vina, l au schimbat insa se aude la fel. A mai avut cineva probleme de genu asta ? Ce poate sa fie planetare ,joc sateliti?

Edited by ciuby13

Share this post


Link to post

Buna!

La mine zgomotul nefiresc este un falfait la roata dreapta fata. Initial am crezut ca este din cauza unei usoare dezechilibrari in roata, asa ca am echilibrat-o, dar fara modificari. Am permutat rotile fata intre ele, din nou fara schimbare. Zgomotul persista tot timpul, si frecventa sa este direct proportionala cu viteza. Ciudat este ca vine la scurt timp dupa ce am schimbat bieletele antiruliu si flansele amortizor...iar cei din service nu au sesizat o alta problema. Capat de bara?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...