Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

Dupa un an si vreo 8k de km am un ţiuit/fluierat in momentul in care am rotile bracate la maxim - dispare la o reducere minima a bracajului

În rest doar partea metalica a centurei de siguranta se loveste de stalp din cand in cand.

ce poate fi?

Merci

Share this post


Link to post

Fluieratul pe care il auzi la bracarea rotilor la maxim, provine de la pompa de servodirectie.

Incearca sa eviti bracarea la maxim a rotilor.Mai ales pe loc.

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai auzi acel tiuit/fluierat nu mai tine rotile bracate la maxim. Fortezi servodirectia si se poate strica caseta de directie. Eu nu iau de volan cand masina este pe loc decat daca nu am de ales. Mai bine sa fi prevazator decat sa scoti bani din buzunar pentru ceva ce puteai sa eviti.

Share this post


Link to post

salut tuturor!

 

am si eu o problema cu un surub care sustine numarul de inmatriculare.

am incercat sa-l scot dar se invarte in gol cu totul si nu pot schimba placuta de inmatriculare.

stiti daca se poate face pe garantie si care ar fi remedierea? (schimbare portbagaj sau doar surub in cazul in care reusesc sa-l scoata)

Share this post


Link to post

Dar am desfacut azi fata de usa de la sofer, se desface foarte usor, 2 suruburi sub manerul de care tragi sa inchizi usa din interior + cleme. Am desfacut toate plasticele de la bord, incepand de la aeratorul parbrizului, plasticul de la ceas, aeratoarele centrale, CD-Player, climatronic si le-am fixat mai bine cu niste banda dublu adeziva buretata, pentru a elimina orice sursa de zgomot. De asemenea am schimbat locul butonului de avarie, l-am pus din partea pasagerului in cea a soferului.

Salut, pune si tu mai multe detalii cum ai reusit sa desfaci bordul in zona aeratoarelor daca se poate bineinteles, sunt interesat si eu sa reduc din zgomotele produse din zona respectiva. In rest, felicitari pentru cele facute pana in prezent la masina. :)

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Multumesc pt apreciere @nightmare!

 

Ca sa incepi desfacerea plasticelor de la bord, iti recomand sa incepi de la CD Player, marginile incercuite. Iasa destul de usor plasticul din jurul sau, partea de sus e prinsa in cleme de plastic. Sa folosesti o surubelnita cu cap subtirel si sa ai totusi grija sa nu zgarii plasticul. Bagi surubelnita intre aeratoare si plasticul CD Playerului si impingi marginile pe rand. Daca vrei sa scoti tot plasticul care inconjoara CD Player-ul, e mai complicat putin deoarece in partea de jos are niste cleme metalice peste plastic si iasa mai greu, dar tragi fara mila, ajuti si cu surubelnita de dedesupt si pana la urma iasa.

 

Pentru aeratoare, dupa ce ai scos macar marginile incercuite, poti trece la actiune. Incepi de sus, in zona de deasupra aeratoarelor, la imbinarea dintre ele si acel plastic patrat dintre aeratoare si ceas, am incertuit si zona aceea. Bagi surubelnita si impingi. Nu e dificil de scos, tot niste cleme de plastic.

 

Dupa ce scoti aeratoarele, vei vedea 2 suruburi care tin plasticul patrat dintre ele si ceas. Le desfaci, iar acel plastic iasa patrat foarte usor.

 

Plasticul din jurul ceasului de asemenea iasa foarte usor, tragi de el cu incredere. Aeratoarele de la parbriz sunt prinse tot in cleme, ajutat de o surubelnita le scoti cu usurinta (eu aici aveam un zgomot mai enervant).

 

Aeratoarele acelea mici si rotunde care bat spre geam, iasa usor, tragi de ele.

 

Aeratoarele laterale pentru sofer si pasager inca nu le-am scos, dar sigur tot in niste cleme de plastic sunt prinse.

 

Daca doresti sa scoti climatronicul (sau AC, probabil la fel e prinderea), mai intai scoti plasticul de dedesupt, l-am incercuit (prins in cleme, ca de obicei), si ai 2 suruburi. De asemenea mai ai 2 suruburi in spatele plasticului din jurul CD-Player-ului, partea de jos mai exact.

 

Daca vrei sa muti avaria in locul "butonului fals" de la sofer, nu e complicat si se potriveste dincolo aproape perfect. Scoti butonul, apoi scoti capatul/capacelul (cel cu semnul avariei pe el) si il intorci invers. Ai grija pe interior, este un piciorus de plastic, trebuie sa il rupi ca sa intre capacelul peste buton. Apoi Pui avaria in locul butonului fals si viceversa. Cum am zis, se potriveste aproape perfect. Butonul de avarie sta putin inclinat, dar nu e nicio problema (cel putin pentru mine) + ca este muuult mai la indemana si mai usor de apasat(vezi in pozele de mai sus)! Nu stiu de ce nu l-au pus acolo de la inceput . . .

 

Daca mai ai intrebari, nu exita sa le pui!

 

post-27539-127335369669_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Multumesc pentru detaliere LAwR, cand o sa am putin timp liber am sa incerc si eu la mine aceleasi operatiuni pentru a elimina zgomotele care sunt de-a dreptul enervante uneori.

 

O seara buna, si inca odata multumesc pentru raspunsul rapid si bine explicat.

Dan.

Share this post


Link to post

Cu placere! Iti recomand sa folosesti banda dublu adeziva putin "buretata", adica nu un scoci simplu. Tai fasii si lipesti pe acolo pe margini, pe la imbinari, pe unde vezi tu ca mai calca piesele una pe cealalta. Or sa stea foarte bine dupaceea si nu vei mai avea niciun zgomot! :)

 

 

Share this post


Link to post

salut tuturor!

 

am si eu o problema cu un surub care sustine numarul de inmatriculare.

am incercat sa-l scot dar se invarte in gol cu totul si nu pot schimba placuta de inmatriculare.

stiti daca se poate face pe garantie si care ar fi remedierea? (schimbare portbagaj sau doar surub in cazul in care reusesc sa-l scoata)

Buna asta cu schimbatul portbagajului... Daca ai un capac de roata care nu se desface, schimbi roata cu totul nu? :)

Da capitonajul jos din portbagaj si tine contra la piulita si-l desfaci.

Share this post


Link to post

O noua scartaiala: La centura soferului, mai exact locul unde bagi centura, suportul lipit de scaun(nu cunosc denumirea "oficiala"). Si devine din ce in ce mai enervanta! Banuiesc ca trebuie strans putin si uns cu ceva. Sper sa imi fac maine timp sa il rezolv.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Si la mine au aparut ceva scartaieli de o saptamana, care se aud la viteza mica pe drum cu denivelari.. Dupa ce am citit topicul asta am decis ce e de facut. Am cautat WD40 insa nu am gasit. Am gasit in schimb altceva, spray M33 care scrie pe el ca e "ulei tehnic" si se foloseste pentru lubrifiere la diverse. M-am gandit ca poate e mai bun decat WD40, nu stiu o sa vedem cat tine. Referitor la WD40 LucianM zicea ca tine cateva luni. Sa vedem cat tine cu M33. Un plus este si faptul ca a fost ieftin 10RON (tubul are 200ml).

 

Asadar dupa ce am luat spray-ul am demarat operatiunea UNGEREA.

 

In timp ce dadeam jos rotile din fata ma gandeam totusi cu amaraciune ca n-am scapat de lucrari pe la masina nici la masina asta (inainte am avut o dacie 1400) Precizez ca masina o am din februarie, si are 20000km si 2 ani vechime.

 

Sa revenim: Dupa ce am descoperit ca numai prin simpla virare a rotilor nu pot sa ajung sa dau cu spray pe bucse m-am apucat sa scot rotile (cu aceasta ocazie am descoperit ca cricul din dotare e de tot k___t-ul si o sa-mi cumpar altul cat de curand, unul din acela hidraulic cu ulei ). Am scos pe rand rotile din fata si am dat cu spray pe tot ce e bucsa si pe tija de la telescoape. La rotile din spate de asemenea am dat cu spray pe tijele de la telescoape si pe mai inca o bucsa mai mare pe care am vazut-o pe acolo. Nu radeti de explicatii, nu sunt inginer mecanic!

 

Dupa multe ore de lucru (datorate in principal cricului de k___t) am terminat. L-am scos pe chevy la o plimbarica pe strada mea care e plina de denivelari si minune, toate scartaielile au disparut. M-am declarat foarte multumit. Azi dimineata de asemenea cand am venit la servici am oprit radioul si am mers cu urechea ciulita. Peste denivelari nici o scartaiala. In parcare cand am ajuns la servici la viraj 90 de grade si in frana am auzit o scartaiala mica. Hmmm. Inca ma declar foarte multumit si sa vedem cat o sa tina, mai mult ca WD40 sau mai putin.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor! Am si eu o mica problema! Daca invart volanul sa zicem spre dreapta jumatate de tura, apoi dau stanga dreapta 30 de grade(10-15 cm) se aude un tacanit si se simte un mic joc! Acelasi lucru si pentru stanga! Interesant este ca daca fac aceasta miscare de stanga-dreapta cu volanul in pozitia din mijloc jocul nu se aude si nu se simte nimic! Ma gandem ca s-a dus caseta de directie, dar oricat de putin misc de volan se vede ca se misca roata( cu masina pe loc, motorul pornit ), deci nu are jocul tipic casetei moarte! Am pus un prieten sa traga de volan in timp ce eu am pus mana pe bara care trage de roata! Capatul de bara nu este dusa, se simte clar ca jocul e inspre caseta! Am inteles ca pana in caseta mai e o chestie numita rotula axiala! Credeti ca ar putea fi de vina aceste rotule? Am gasit la un magazin 2 bucati la 125 lei(DELPHI), dar nu as vrea sa schimb degeaba! Astept pareri! Eventual incercati si voi manevra respectiva sa vedem daca mai are cineva aceasta problema!

Share this post


Link to post

Salutare tuturor !

 

Ma alatur si eu dupa 48.000 km posesorilor de Aveo cu urmatoarele probleme:

 

- scartait la denivelari rezolvat (temporar) cu gresare la service unde or fi gresat nu stiu ca nu am fost de fata, cert este ca nu se mai aude, dar oare cauciucul acela nu o avea reactii adverse la lubrifianti ?

- usa sofer are joc in balamale si ca urmare scartaie de mama mama !!!!! - trebuie inlocuite si se lasa cu sudura vopsire etc etc...brrrrr mai bine o las asa.

- inlocuit caseta de directie la 45.000km (joc intr-o bieleta) si de atunci am niste troncaneli pe dreapta sau pe mijloc sau mama lor mai stie pe unde..azi am fost la service si cica masina nu are nimic ...!!!!!!!!! dar totusi troncane...cica gentile trebuie roluite...asa ca m-am convins si de service...daca nu ai probleme la masina toate firmele de service sunt ok, cum ai probleme care necesita timp etc etc...i-ai cipcit cine sunt de fapt.

 

Oricum trenul de rulare a iesit din garantie asa ca nu mai calc la service fiindca luna viitoare iese total din garantie.

Nu stiu daca a rezolvat cineva zgomotole alea din dreapta, dar se pare ca asa e la noi orice masina ai lua dupa un timp o ia naiba prin gropile din RO.

Si second-urile aduse din vest tot asa patesc in timp...dupa 3 ani de rulaj prin tara cred ca si mama masinilor tremura si zdroncane.

 

Oricum, fiindca a iesit din garantie o sa ne mai auzim pe aici...ca nu ma lasa inima sa o mai duc la service.

 

P.S. Desi sunt din Craiova nu am calcat la RUCOM niciodata. 68000000.gif M-au dezamagit de cand am cumparat masina.

 

Bafta tuturor posesorilor de masini din RO !

Share this post


Link to post

- scartait la denivelari rezolvat (temporar) cu gresare la service unde or fi gresat nu stiu ca nu am fost de fata, cert este ca nu se mai aude, dar oare cauciucul acela nu o avea reactii adverse la lubrifianti ?

Cauciucul bucsilor scartaie daca nu este uns.

Share this post


Link to post

De preferat inainte de a le unge, curatati bine mizeria.

Share this post


Link to post

un mic tutorial de curatat si uns se baga cineva? :drinkers:

Share this post


Link to post

Si sa dai cu spray-ul pe o bucsa e nevoie de tutorial (cu poze, binenteles) ?

Share this post


Link to post

pentru cineva care nu stie unde se afla bucsa/bucsele respectiva/e da, este nevoie de un tutorial, o sfat, o poza, o schema sau orice poate sa ajute :D

nu toti ne nastem mesteri in bucsi/pivoti/fiare, trebuie sa invatam undeva

ma gandeam ca aici ar fi un loc potrivit dar daca nivelul este prea inalt aici poate ma ghidati catre alte locuri mai accesibile novicelor.

Share this post


Link to post

Astea le gasesti in manualul de service, sunt 4, cate doua, simetrice, ocazie buna de-a afla mai multe. Daca ridici masina pe elevator, e greu sa le eviti, iei axa rotilor fata, de la stanga la dreapta, piese care inglobeaza cauciuc in ele. Cel mai bine mergi la un shop, au elevator, au si spray-ul care trebuie (Fuchs), dureaza 2 min, cat urci, cat uzi si cat cobori, mai putin de un reply cu poze.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Apropo de scartieturile provocate de bucse...atunci cand spalati masina rugati baiatul care o spala sa dea pe la articulatii cu jet. Eventual bracati rotile stanga-dreapta. Eu am scapat de aproape toate scartieturile in felul acesta...

Share this post


Link to post

Pentru o vreme... Nu te bucura ca nu tine prea mult.

Share this post


Link to post

Eu am scapat definitiv de scartiituri la denivelari dupa ce am schimbat bucsile mari de la bascula...

Share this post


Link to post

Am rezolvat troncanitul prin inlocuirea bieletelor antiruliu. Culmea am fost la RUCOM. Le-au inlocuit pe garantie. Am ramas uimit de schimbarile petrecute pe acolo.

Share this post


Link to post

Salut,

60K kilometri si au aparut oaresce zgomote suspecte la directie (altele decat obisnuitul fluierat la deplasarea ampla a volanului - de la spirala aceea de airbag).

Concret, dupa o ploaie torentiala pe care am prins-o pe sosea, de a doua zi a aparut ca un scartait urat de balama neunsa insotit de o usoara trepidatie in volan, de cate ori virez, nu conteaza in ce directie. Pare ca se aude mai mult pe stanga. Am rugat pe cineva sa dea de volan (cu motorul pornit) si am pipait pe la roata stanga, pare sa vibreze tot amortizorul cand vireaza roata. Interesant este ca dimineata dispare, dar dupa incalzirea de peste zi scartaitul revine mai nervos. Suspectez rulmentul din capatul amortizorului (flansa), alta parere, cineva?

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

La mine la Nubira scartaitul era insesizabil, dar se simtea vibratia in volan. M-am dus cu ea la service pt constatare si au gasit de vina flansele si rulmentii din capatul amortizoarelor. Maine am programare sa mi le schimbe impreuna cu bucsele de bascula.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...