Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

C PARERE AVETI?????

Salut Mimel; salutare tuturor.

Am citit despre problema ta si fix cu aceeasi problema ma confrunt si eu, doar ca sunt inca la inceputul drumului parcurs de tine (Aveo Hatch - 38 mii km). Deocamdata sunt la level 1 - "mi-au schimbat caseta de directie" (Radacini Timisoara), zgomotul (un troncanit la roata dreapta fata, accentuat cand masina este inca rece) se diminueaza dar nu dispare dupa 10 km parcursi. Urmatoarea programare la service este pe 26.03 - sa fie vorba, ca si in cazul tau, de level 2, 3 ,4...??

Ma gandeam ca Tolin si ceilalti ne pot sugera ceva; daca nu-i de la caseta, nu-i de la amortizor, nici de la bieleta antiruliu...ce-ar putea fi?

Despre zgomot, sa fiu cat mai exact...o troncaneala persistenta chiar si pe drum drept (fara denivelari majore). Daca ar fi fost vorba de batrana Dacie, as fi jurat ca-i vreo bucsa pacatoasa. Insa asa...

Astept cu interes raspunsurile voastre.

Multumesc.

 

Problema cu troncanitul mi-a fost rezolvat la Radacini Vitan in 5 min. Era o problema de reglaj la usa... si asta dupa ce am fost la Gold& Platin Pipera de 2 ori cu ea, cu aceeasi problema.

 

P.S :D in pacate numai o problema ca restul (pacanit motor electro-valva EEGR, fulie care fuleaza etc. nici o rezolvare).

Auziti si voi cum face un motor de aveo 1,2 84CP (11000 km la bord)

La gold & platin mi-au spus ca mi se pare mie si ca electro-valva nu poate fi schimbata pana nu pica de tot. La Radacini mi-au spus ca ar fi normal, dar nu pot sa isi dea cu parerea ca nu au ascultat si o alta masina, acelasi model.

La gold & platin chiar m-au amenintat ca daca mai vin cu probleme din astea la ei voi plati constatarea.

La rugamintea de a-mi schimba piesa pe banii mei m-au refuzat (stiu ei de ce!).

Are cineva vreo solutie si pentru mine cu electro-valva asta?

Multumesc lui Tolin si tudor2402popescu pentru sfaturile date pe P.M.

Edited by bogda

Share this post


Link to post

De ce nu incerci si la alt service? Daca tot esti din Ploiesti, du-te la DiBas si vezi ce zic. Mai poti incerca la GTT Bucuresti. Sau Expocar Targoviste.

Observ un anume masochism in privinta G&P, toti se plang de ei, dar continua sa le treaca pragul...

Share this post


Link to post

...

 

O sa incerc saptamana viitoare si la dibas, cu toate ca nu imi inspira incredere.

In privinta Gold&Platin, erau primii care trebuiau sa imi rezolve problemele pentru ca de la ei am luat masina.

De fiecare data cand m-am dus mi-au spus cu o usuratate debordanta: "v-am rezolvat totul, totul de ok".

Contrastul intre ce mi-au declarat ei si ce am constatat eu (aceleasi probleme) ce poate sa imi sugereze decat incompetenta?!

Edited by tolin
Citare inutila mesaj anterior !

Share this post


Link to post

Salut !

 

Un zgomot a aparut de vreo 2 zile.

Se manifesta cand misc volanul in orice directie si seamana cu frecarea a 2 cauciucuri sau 1 cauciuc de altceva, ca sa zic asa. Se aude destul de incet si numai cand e motorul pornit.

Ce ar putea fi? :-S

Share this post


Link to post

Banuiesc ca nu stai sa tragi de volan cu motorul oprit... :)

Probabil ca e bucsa de la coloana volanului sau chestia aceea de pe ax care leaga electric airbagul ("arcul de ceas").

La mine a inceput sa se auda ceva similar de cand avea masina vreo 2 ani. Acum m-am obisnuit si dau mai des drumul la radio cand aud prea multe.

Share this post


Link to post

Bucse sau ce or mai...

 

Celebrul scartait la gropi si in viraje scurte...

Mentionez ca am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare...

Scartaie de ma scot din minti...

 

CE POATE FI?

Share this post


Link to post
Bucse sau ce or mai...

 

Celebrul scartait la gropi si in viraje scurte...

Mentionez ca am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare...

Scartaie de ma scot din minti...

 

CE POATE FI?

Poate ca ai dus vre-un rulment din capatul amortizorului.[de la flanse] Mie de cand mi-a fost schimbat rulmentul [caruia ai lipseau cateva bilute] nu ma scartaie.

Share this post


Link to post

O varianta...Eu magndeam sa nu fie vreo bucsa din capatul flansei...

Si cand virez are momente cand scartaie...

Share this post


Link to post

Si la mine uneori. Am sa dau cu wd40 si o sa treaca.

Share this post


Link to post

Va salut,la mine la Aveo,dupa 2 ani jumate si 57000km, imi trancane,zbarnaie metalic la rotile din fata ceva ,cand soseaua este mai rea si la viteza relativ mica . Ceva metalic si continuu . Si ce sa fie...dupa o verificare !? Etrierul joaca de rupe ! si trancane . Pistoanele etrierului si-au format joc . Baietii spun ca rezolvare pe termen lung nu prea este,ca interiorul etrierului e largit , pistonul nu este uzat . Si sa schimbi tot etrierul...costa mult. Dar va spun ca am rezolvat . Cum ? Am prins cu o banda de cauciuc,foarte putin intinsa,etrierul de partea de jos a telescopului,sa-l tina putin sa nu mai zbarnaie liber,ca e foarte deranjant.Rezultatul e de nota 10 si pot schimba oricand cordelina de cauciuc fara sa scot macar roata.Ma gandeam ca e caseta de directie ,vreun pivot,bucse sau altceva mai nasol.Sant sigur ca multi aveti aceasta problema,am vazut in comentariile voastre,la umezeala proaspata nu mai trancane,se aude si se simte mai mult la viteze mici si drum usor stricat.Nu faceti ca mine!

Edited by giony

Share this post


Link to post

Solutie similara am aplicat la 3 matizuri din familie, in loc de banda de cauciuc am folosit arc de acceleratie de la dacia.

La Aveo inca nu am nevoie...

Share this post


Link to post

Foarte buna solutia ,ingenioasa.Eu ma gandeam cum sa fac acele axe de glisare sa nu mai joace asa mult!Dar,repet,ingenioasa solutia.

Share this post


Link to post

Acuzam de ceva vreme niste paraituri,scartaituri pe partea drepta faza asa ca am dus masina in service.

S-a constatat ca zgomotele proveneau de la usa dr fata din cauza torsionarii caroseriei,Mi-au reglat ei pe la usa ceva(cam nemultumit putin deoarece se cam vede distanta fata de usa spate de parca masina a fost lovita si se inchide mai greu) si nu se mai aude nimic.

Pe langa asta mi-au schimbat si sonda de oxigen.Avea uneori sincope in mers.

Share this post


Link to post

Spuneam acum ceva timp ca imi zangane tare ceva in bord. Multi (si eu) credeau ca e de la airbag. Ala n-are nici pe dreq, ii fixat bine. Am descoperit azi problema, dupa ce am dat jos consola aia cu ceasul. Era o clema cazuta, pe care nu am putut sa o dibuiesc, dar am batut la doba in bord pana a cazut sub cass. Am sa vad maine (am de mers cativa km pe un drum de tara) daca situatia s-a imbunatatit. Cert este ca atunci cand cant la bord nu se mai aude zornaitul ala insuportabil.

Share this post


Link to post

Salut stimabililor :lavolan:

Aceasta problema a scartaituri,paraituri si alte cele le am si eu la a mea masina de ceva vreme si anume :

- parait in zona stalp central stg. sau usa fata, care la inceput aparea doar la anumite treceri peste denivelari iar acum sa intensificat aproape si la drum drept. Am fost cu ea la service si nu au reusit a-mi rezolva problema. Usa nu are joc in balamale, nu exista joc nici la cuiul inchizator usa fata. Nu mai pot circula cu ea decat cu muzica la volum mare pt. a nu mai auzi acest troncanit

- La plansa bord in zona imbinarii bordului cu parbrizul, coltul stg/dr tot in sezonul cald am observat un troncanit al plasticului cu traversa plansa bord (metalica). Azi am luat de la servici o bucatica buret si am sa incerc sa vad daca reusesc a o strecura intre bord si aceasta travesa

 

Va voi tine la curent daca reusesc a elimina zgomotul bordului

 

La buna vedere  <img src= ">

Share this post


Link to post

Scartaitul la trenul de rulare il am si eu...Este extrem de stresant...Nimeni nu stie de unde provine.

Share this post


Link to post

De la bucsaraie, care este, care se unge cu wd40 sau ce spray compatibil e prin casa sa la magazin/service.

Share this post


Link to post

Asa cum v-am spus ieri (29.07.09) am incercat sa strecor acea bucatica de buret intre bord si travera dar nu am reusit, deoarece nu pot sa ajung cu mana pe sub bord tocmai in coltul din stg/dr al parbrizului. :uff: Stiti cum se poate demonta acest bord? sau anumite elemente care m-ar putae ajuta sa ajung in aceste zone?

Va multumesc anticipat

Share this post


Link to post

o recomandare generala am eu...

mergeti cu viteza mica pe drumurile proaste ca altfel masina o sa inceapa sa scartaie din toate incheieturile. aveo are suspensia destul de ferma si pe drumuri proaste se simte. ar fi de preferat sa ocoliti drumurile proaste chiar daca faceti cativa km in plus.

 

@ marchizu...stau si ma intreb cand va fi reparat drumul pitesti-limita judet brasov (via c-lung)

Share this post


Link to post

La ultima revizie (Radacini - bd Timisoara), am remediat scrataitul usii de la sofer, prin reglarea si ungerea balamalelor... Dar au facut-o atat de bine, incat a doua zi, cand am vrut sa deschid usa stanga spate, aceasta agata usa din fata cu un zgomot infernal! M-am dus pornit din nou la service, au reglat si usa spate, aliniindu-le cum trebuiau sa fie. Cu toate emotiile aferente, am scapat de scratielile si greierasii din usa!

Share this post


Link to post

Buna seara.Am 1 Kalos 1,4 16 v la pornitea la rece are 1 tzacanit ca masina de cusut iar dupa ce se incalzeste nu dispare total. Ce sa fie?

 

 

Share this post


Link to post

Ulei are si/sau a avut intotdeauna cat trebuie?

Share this post


Link to post

sau mai ales: DE CARE TREBUIE!

Share this post


Link to post

Mie imi zdrangane bordul in partea stanga.Daca apas pe el se face liniste.

Trebuie restranse suruburile cred...

Aveti alte idei?

Share this post


Link to post

Am si eu o problema :D Motorul are un ticait ..scria cineva mai sus "ca la masina de cusut".Se aude 2-3 minute..apoi cateva secunde bune nu se mai aude...si tot asa.Ideea e ca sunetul e constant.Daca accelerez se aude la fel..deci nu e ceva care sa bata din motor.aveti vreo idee??

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...