Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

Cand ridic piciorul de pe ambreiaj.O sa ma uit azi la ulei sa vad daca e bine.

Share this post


Link to post

Stai linistit...

Asa m-am plans si eu de un zgomot la ambreiaj la cuplare, in special pentru viteza 1 si 2...

Eu am 5500 km si se pare ca a trecut.

Pot spune ca face parte din rodaj.

O sa vezi ca dupa 5000 de km e o alta masina.

In plus enjoy, masina e in garantie si se poate rezolva problema.

Cam asta e parerea mea.

Iti doresc cati mai multi km.

Share this post


Link to post
Cand ridic piciorul de pe ambreiaj.O sa ma uit azi la ulei sa vad daca e bine.

Iti spun 100% ca zgomotul de care zici tu se aude cand iei piciorul de pe acceleratie. Vibreaza cablu.

Uitate in acest topic mai sus si gasesti rezolvarea. Se tensioneaza cablu.

Edited by dadu1976

Share this post


Link to post

Acu' cateva saptamani m-am plans de niste zgomote in bord in partea dreapta, mai ales la rece... Zgomotul a ramas, dar a mai aparut unul odata cu racirea si mai accentuata a vremii.Este vorba tot de bord, in poartea soferului, acel panou, sau cum sa-l numesc,din fata genununchilor. Vibreaza, si daca pun mana pe el zgomotul dispare. M-am uitat sub el, am bagat mana cat am putut si am observat ca pe interior este "captusit" cu un fel de ampora(ceva material izolant). Intrebarea mea este: cum se poate desface acel panou al bordului? Pare a fi o piesa independenta, dar nu am reusit sa identific elementele de fixare. As mai pune acolo ceva material izolant, gen folie de parchet sau ceva ca sa elimin vibratia. Dar ca sa pot sa-mi dau seama ce si unde se poate pune ,(daca se poate pune...) ar trebuii sa demontez acel panou.

Share this post


Link to post

Zgomotul poate veni de la panoul de sigurante si relee.

Share this post


Link to post

Poate face parte din rodaj cum zice magnet.Am inceput sa merg mai usor sa nu mai aud zgomotul ala schimb mai pe la 2500-2800 cade cam subturat in viteza superioara dar urc la 2000-2500 si merg asa constant.Azi am mai avut o supriza de eram alb ca varul la fata am dat cheie si nu am pornit din prima si la a doua cheie a pornit dar s-a oprit dupa cateva secunde.Poate s-a inecat a doua oara ca la a treia cheie a pornit si nu a mai facut figuri cat am mers toata ziua cu ea.

Acum sa nu credeti ca sunt dezamagit de masina am vazut altele care fac mai rau si de firma mai buna ex. un toyota corolla in bezinarie care abia a pornit-o.Saracuta aveo am muncit-o la drum lung serpentinele le-am parcurs zi de zi pe acolo destul de tare si pot sa zic ca se tine bine in curbe si la intoarcere pe A2 am tinut-o cam tot timpul cu 130 (122 pe GPS) si am incercat si viteza maxima si am vazut un 160 pe bord si pe GPS nu m-am uitat si culmea este ca tot mai urca cred ca eram putin in panta dar m-am oprit sa nu stric ceva.Multumesc de sfaturi o sa merg in continuare asa si la un an o sa ii stresez pe baietii de la service cand o sa ma duc la revizie.Mai am o intrebare cum se face cursa la ambreiaj ca am inteles ca este scurta si se simte daca ma chinui pot sa ii dau drumu fara sa ma zgaltaie dar de obicei ii dau drumu normal si ma zgaltaie cand schimb vitezele.

Share this post


Link to post

Citeste ce am scris la Post #479. Fa o proba: mergi la masina si cu ea scoasa din viteza si pe loc apasa acceleratia pana

la 3000 de ture si ia piciorul de pe ea brusc. Ai sa auzi zgomotul cu pricina.

Share this post


Link to post

La mine se aude undeva in jurul volanului (am impresia ca ar fi din interiorul volanului acolo unde este airbag-ul pentru sofer), este un pacanit in special dimineata face cand este rece afara. Am incercat sa apas pe acolo pe unde cred ca ar putea fi, dar degeaba tot nu-mi dau seama ce este.

Share this post


Link to post

La mine e panoul din fata genunchilor. E clar, daca pun mana pe el, este liniste,iar daca bat cu degetul in el vibreaza , se aude acelas zgomot ca si cel din timpul mersului. Dupa ce s-a incalzit in habitaclu, probabil ca se dilata,si e liniste. Trebuie sa-l desfac cumva... dar nu stiu cum,si nu vreau sa fortez si sa rup ceva pe acolo...

Share this post


Link to post
.Multumesc de sfaturi o sa merg in continuare asa si la un an o sa ii stresez pe baietii de la service cand o sa ma duc la revizie.

Problemele aparute se reclama in service oricand, chiar e indicat sa nu asteptati reviziile pentru a va plange de ceva care nu merge cum ar trebui. Bine, aici nu intra si zumzaielile sai greierasii, care de obicei dispar sau se muta de colo colo la orice masina :) .

Share this post


Link to post
Bine, aici nu intra si zumzaielile sai greierasii, care de obicei dispar sau se muta de colo colo la orice masina :) .

aici te contrazic. "utilizatorii" (ca sa nu le zic proprietarii) de Honda (de ex.) se duc ca masina la service pt. cel mai mic pui de greiere care le apare in masina (acum generalizez...nu zic ca toti fac la fel...chiar daca ar trebui)

Poate ne "lumineaza" mai mult proprietarii de civic de pe forum de aici... :D

Share this post


Link to post

@wwillym

Nu stiu daca e la fel cu Kalos 2004, dar poti incerca. Panoul e prins sus cu 2 cleme, cate una in fiecare parte a coloanei volanului, iar jos are in dreapta o clema similara, iar in stanga se tine in clapeta de deschidere a capotei de la motor.

Clemele se desfac cat se poate de simplu. Incepi de sus. La mine e un decupaj (fanta) sub volan. Bagi degetele la coltul dinspre dreapta, apuci ferm si tragi brusc si scurt. Clema se va elibera. La fel in stanga. La fel jos dreapta. Mai mult nu l-am desfacut.

Share this post


Link to post

L-a mine se misca ornamentul acela gri din interior de la usa spate ...oare l-as putea strange eu...sau ii ceva mai complicat :D

Share this post


Link to post

Azi de plictiseala asteptand pe varul meu stand pe loc am miscat stanga-dreapta de volan...foarte repede, cu cursa scurta, sa zic de nici 1 cm...si am auzit sub volan un zogmot...pe care nu prea stiu cum sa al cataloghez...oricum nu pare metalic. Apoi am pornit motorul, si tot la fel se auzea.

Am coborat din masina, si miscam foarte usor(si putin) volanul, si rotile se miscau chiar si la cea mai mica miscare de volan.

ps: De retinut este faptul ca in mers cand misc de volan, eventual merg pe piatra cubica, gropi nu se aude nici cel mai mic zgomot (in zona volanului)...si tot de retinut este faptul ca am mers cam 100 de km cu lanturile...inainte de a face "micul test" (k sa zik asha). Am intrat putin la banuieli...sper sa fie o alerta falsa... [-O<

Astept parerile voastre...

Share this post


Link to post

Si la mine se aude o scartaiala cauciuc pe fier cam asa ceva dar la miscari ample ale volanului nu stiu ce ar putea sa fie.Se aude cu motorul pornit la miscari gen tura completa de volan atat la rotirea stanga cat si la rotirea dreapta, am testat cu cauciucurile atat pe ciment cat si pe pamant nisipos si se aude la fel.Am observat asta de aprox. o luna, nu stiu daca e grav,poate stie cineva de pe forum.

Edited by johnny72

Share this post


Link to post

Asa facea si la mine la Matiz- zicei ca da cineva cu ciocanul- cu toate ca rotile reactionau instant. In service se poate da un diagnostic precis, doar nu "face la toate".

Share this post


Link to post

Rog posesorii de kalos si de aveo daca au timp sa se uite daca apare si la ei zomotul respectiv...sau nu.

ps: M-as duce pana in service...dar nu prea as vrea sa isi bage romanasii mana in masinuta [-O<

Share this post


Link to post

La mine nu se aude.

In schims am un greieroi si nu-i pot depista sursa :( . De multe ori se aude si cand e motorul rece...si e vibratia un pic mai accentuata a masinii. In rest se aude doar la denivelari, piatra cubica, etc...dar nici acolo tot timpul...

Share this post


Link to post

M-am mai linistit...azi efectuand "testul" si la un logan...auzindu-se aproape la fel. Rog posesorii de kalos si aveo...chiar si pe ceilalti, daca se poate sa "il" faca. Numai bine.  <img src= ">

Share this post


Link to post
Chiar la toate scartaie usa din dreapta? Ca si la mine se aud niste zgomode din ea. Pana acum am crezut ca zgomotul vine de la torpedou care e plin de CD-uri, si am crezut ca zdrangane carcarsa vreunuia, insa cred totusi ca zgomotul vine de la usa.

 

la mine zgomotul era din manerul usii din ornamentul acela argintiu. trebuie lipit si e ok ;)

 

Sincer n-am avut rabdare sa citesc problemele tuturor, sunt destul de "frecat" la melodie de niste scartaituri metalice cand trec mhm asa si asa nici repede nici tare aproape foarte incet sa spunem peste speed bumps, sau borduri, santuri, sau cand intru intr-un viraj mai strans si trebuie luat mult de volan masina se inclina si trrrrrc chrrr un zgomot din toate amortizoarele parca depinde pe ce parte se inclina. DAR in schimb daca te zgaltai pe masina te apesi o dai de pereti sari pe ea cu 6 tovarasi nu scoate un sunet. Ce sa fac? prefer o parere si un sfat bun de la persoane ca voi decat o tzeapa de la service. Corect? Va multumesc in avans

Share this post


Link to post

A mai fost pe aici simptomul, se pare ca asa fac bucsile de cauciuc de la bara stabilizatoare(antiruliu). Ori le dai pe dinafara cu ulei siliconic, ori mai bine le desfaci si le pui WD40.

Share this post


Link to post

Se pare ca nu e numai de la bucsi... si am mai spus-o undeva pe aici... scartiitul poate fi si de la ansamblul amortizor+rulment+flansa.

Share this post


Link to post

sa inteleg ca e nasoala treaba? pe mine ma intereseaza sa stiu daca e ceva cu care se poate glumii sau e ceva ce poate deveni grav sau periculos gen sa raman cu masina pe burta. recunosc nu sunetul ma enerveaza ci grijile pe care mi-le fac gandindu-ma ca poate e ceva nasol. deci  <img src= S"> ? Oricum multumesc pentru raspunsuri

Share this post


Link to post

Dimpotriva. E doar deranjant, serios nu este.

Share this post


Link to post

10x Satori. Crede-ma acum merg mai linistit :P

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...