Jump to content
Sign in to follow this  
paul_marines

Toyota Avensis 2009

Recommended Posts

Da Sato, cred ca lucrez la Toyota sau cel putin asa mi-ar placea. Despre oferta de riesling ce sa zic, asa mi s-a parut mie, ai oferte mai bune? Nu ca as vrea sa fiu exclusivist, dar m-am plictisit de reclamele "dincolo era mai bine". Ca si cur..iozitate, la leasing dobanzile inca sunt moderate si cu o pondere echilibrata in ceea ce priveste raportul rata efectiva si dobanda. Acest raport la banci ajunge la cca 15/85% pentru credit auto.

Stabilitatea la viteza Sato? Pai oricum nu am mers cu foarte mult ca viteza (oamenii doreau masina inapoi intreaga), dar am virat la un girator de acolo fara sa reduc prea mult si mi-a placut comportamentul masinii.

Vaporul, submarinul sau aerostatul Avensis mi-a placut.

 

Matias@ nu inteleg cum sa pici de pe scaun? E drept ca nu sunt Recaro, dar masina are o stabilitate buna in viraje si nu ofera pasagerilor senzatii de ringespiel - tiribomba - n.t. " :D cum o face Jeta si Aveo. Si nu pui centura?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Am vazut una de asta noua in trafic, o alerga unu spre toyo motor unde a si intrat, probabil un drive test mai vivace ca al vanatorului. Asa-i, in poze e mai naspa ca in realitate. Domle.. pai daca intra o masina la teste pe mana mea ca vreau sa o cumpar, clar o rup in doua, sa stiu pe ce dau banii. Ala de la toyota stefan cel mare era sa vomite, dar faceam test nu plimbare cu masina vreo unui prieten :)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
:)

 

:o fftopic: Tommy nu mi-ai vazut stickerul Chevroletclub.ro?

Share this post


Link to post
Da Sato, cred ca lucrez la Toyota sau cel putin asa mi-ar placea. Despre oferta de riesling ce sa zic, asa mi s-a parut mie, ai oferte mai bune?

 

Sorry, my man, nici macar cur...iozitatea de a stii ce inseamna mai avantajos decat... avatantajos :-> , un termen foarte elocvent si plin de incarcatura semnificativa, nu am.

Si-mi mai pare si rau ca am avut cur...iozitatea sa citesc un asemenea cur...ios de prost scris post continand o descriere ce... nu inseamna nimic.

Materiale de calitate, stabilitate la viteza nespecificata (matias, intr-un fel, ti-a raspuns aici), oferte avantajoase (un termen elocvent; avantajoase pentru cine?!) de leasing, spatiu generos (al dracu, spatiu, nu am inteles niciodata de ce e generos, ce face? da acadele?)... Pai daca iei descriererea asta si schimbi masina, se potriveste la toate. De fapt, cred ca am citit-o de vreo 3-4 ori in reviste despre Logan.

 

Da, ok, nu lucrezi la Toyota, dar postul asta e mai politizat decat permite limita simturilor mele. Macar nu sari intrebarea cu optimal acela, ar fi singura informatie utila cu adevarat.

Share this post


Link to post
Sorry, my man...macar nu sari intrebarea cu optimal acela, ar fi singura informatie utila cu adevarat.

 

Catalin am observat ca se aprinde undeva la 2800 rpm. Cum modelul era un diesel, sigur schimbarea se face la cuplul maxim, dar care optim eu l-am simtit prea jos.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Dieselul are o caracteristica de cuplu plata peste o anumita turatie (in jurul valorii de 1800 rpm). Cum caderea de turatie la o crestere a treptei este de cam 1000 rpm, nu-ti trebuie optimal shifting ca sa stii ca trebuie sa schimbi peste 2800 rpm. Gadget-urile acestea sunt facute sa te lauzi seara la carciuma, dupa o zi de recoltat paioase. Optimal sa mergi la turatia cea mai mica la care cuplul este plat se discuta din punctul de vedere al consumului si al uzurii, deci, aceea este o turatie de croaziera si nu una la care masina este vioaie. Copiii vioi trec des pe la frigider. Daca injinerii astia de marketing de la firmele auto ar vrea sa faca ceva util soferului, atunci ar semnaliza rulajul sub turatia limita. Dar pentru asta ar trebui sa cunoasca cum functioneaza motorul acela pe care se lauda ei ca-l vand cel mai bine alaturandu-l intr-un spot video cu Mutu sau Hagi (whatever).

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Sau sub o alta forma, la fel cum la benzinara nu schimbi in treapta superioara sub 3000rpm, nici la diesel nu faci treaba asta :)

Altfel motorul va cadea pe plaja de subturatii si n-ai facut nimic.

Singurul motor care mi s-a parut ca "trage" intr-adevar de jos (adic 1700rpm) a fost un CDI de la Mercedes(320CDI mai exact :D ).

 

Revenind... din experienta acumulata in spatele volanului frantuzesc pot spune ca schimbarea treptelor sub 3000rpm nu reprezinta nicio afacere(nici macar pentru consum) iar cand vrei sa depasesti schimbarea la 4000rpm iti asigura o repriza destul de buna a.i. sa treci in fata. Singurul dezavantaj e ca in unele depasiri trebuie sa schimbi intr-o treapta superioara si trebuie o sincronizare cat mai bine, dar la asa ceva nu iti dau eu sfaturi :)

 

PS: personal, motorul de 2L diesel de Toyota mi se pare anemic pentru masa de 1.5T(minim) si ideea ta de a lua un 2L benzina nu e neaparat rea dar sper sa-ti placa ce cadouri dau pe puncte cei de la MOL cand cumperi mult carburant :D

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Astazi am verificat si la dealerul de la Constanta, in sfarsit masina a ajuns si la ei. Dar la acelasi pret  <img src= ("> precum Pipera.

Share this post


Link to post

Nu e chiar asa, Tolin. In cazul in care era shift light si era pozitionat bine, are o utilitate, desi probabil nu pe Avensis.

Eu il folosesc destul de des, fiind exact in campul vizual, neuitandu-ma la nimic altceva decat la el si sosea.

Share this post


Link to post

Bai da Honda asta ce e frate? Ultimul racnet. Satori e foarte ok jucaria de pe Avensis. Nici macar nu te-ai urcat in ea, condus, da comentezi...

Maine poimaine imi spui ca mercedesul e cea mai mare porcarie comparativ cu minunea Honda. Mie nu imi place avensisul... imi e indiferent, dar asta nu inseamna ca nu e o masina buna.

 

@safari -de ce vrei tu 2l VVti? pretul mi se pare prea ridicat (29.000 parca - banuiesc ca vrei versiunea de top). Motorizarea de 1.8 elegance (parca -xenon si restul) e la pretul de 24.500. Diferenta intre ele de performante e minima (147CP -1.8, 152 -2.0). Cat despre consum - nu e asa rau cum spune lumea.

Sunt motoare aspirate si mai nou cu tehnologia valvematic cica mai se reduce consumul.

Si la 1.8-ul meu e deja foarte ok. In oras nu am depasit 12 niciodata. Si 12 am avut foarte rar. Asa ca banuiesc ca noul 1.8 nu va trece de 11.

Share this post


Link to post

Citeste mai bine ce am scris. Eviti astfel sa te certi cu tine... folosind insa userul meu.

Share this post


Link to post
@safari -de ce vrei tu 2l VVti? pretul mi se pare prea ridicat (29.000 parca - banuiesc ca vrei versiunea de top). Motorizarea de 1.8 elegance (parca -xenon si restul) e la pretul de 24.500. Diferenta intre ele de performante e minima (147CP -1.8, 152 -2.0).

 

 

Vlad nu pot decat sa ma bucur ca esti in asentimentul meu. Exact 1,8 elegance vreau si eu, probabil te-am derutat cu faptul ca la drive - test am condus un diesel. Optiunile erau 1,8 V-matic cutie automata sau 2,0 D cu manual in 6 trepte. Am preferat sa aleg cutia manuala. :D Ca si precizare VVTi este disponibil pe modelul Classic, acum vorbim de tehnologia

:-?

Share this post


Link to post

Acum am inteles si eu ce e cu optimal.

Share this post


Link to post

Moama cata tehnologie parca ma uit la specificatiile unui BMW din anii 90.

 

O masina incomoda dar plina de marketing, eu nu cred in consumurile alea super laudate nici in ruptul capului iar performantele dinamice ale masinii nu ma dau pe spate chiar deloc, poate D CATul de 177 CP imi face cu ochiul dar sunt putin scarbit de reclama excesiva: " turbina actionata electric, injectoare piezo electrice", parca vorbesc de tehnologia AUDI de acum 5 ani pe care abia acum au descoperitr-o cei de la Toyota, jenant .

 

Din pacate asta e tara si performanta adevarata nu vinde, doar marketingul o face.

Share this post


Link to post

Performanta adevarata daca vrei .. e pe circuit sau la wrc, rstul sunt compromisuri.

Orice ai spune tu motoarele pe benzina sunt noi, nu stiu consumurile.

Eu nu mi-as lua o masina asa mare, cel putin nu de zi cu zi, dar urca-te intr-un break de asta nou si apoi mai spui daca e incomod sau urat.

Share this post


Link to post
Din pacate asta e tara si performanta adevarata nu vinde, doar marketingul o face.

 

=)) Sa aud asta de la cineva ce ridica in slavi VW, e ca si cand l-as auzi pe Cumnatul spunand ca-s multi idioti pe sosele. Macar de ar avea VW nivelul de adevar in marketing al Toyotei =)) Care-i Hiluxul VW? Golf 1 sau 2? =))

 

Serios vorbind, insa, indiferent de tara, "marketingul" se vinde; performanta este ceva foarte relativ (un Clio 1.5dci are performanta de a consuma putin iar un veyron ce trece pe langa Clio, performanta ca il lasa in pseudo-sasiul gol pe cel din urma).

 

Si ca sa descretim fruntile, vezi ca te asteapta Somalia, dragule. Acolo nu mai ai probleme cu forumul asta si nici cu marketingul.

Share this post


Link to post
IS 220 D costa 28k E DDP, mergi la dealer si intreaba, este la oferta acum si este mai ieftin decat Avensis 09 cu acelasi motor de 2.2 L . Iar daca este sa vorbim de design, Avensis 09 este o masina urata si scumpa pt ce ofera .

Accordul nou este peste Avensis la design .

 

 

 

Cer scuze ca dau reply la un post vechiut.

 

 

 

 

Eu am mers cu un IS220D d-asta, la oferta si pot sa zic urmatoarele:

 

 

 

- comparatia este incorecta, IS e mic, dar mic mic la interior. Este o compacta.

 

- moteurul este marfa rau de tot. si etajarea cutiei este corecta, conform puterii motorului (la 60-70 inca esti in a 3-a chiar la mers usurel)

 

- super misto la interior, pielea e marfa rau

 

- navigatia este super, mult mai misto decat cele addon.

 

 

 

Eu, personal, decat Avensis sigur as lua Accord, asta nou imi place rau de tot.

Share this post


Link to post

Si inca un impediment la toyota este serviceul. Sunt patit. Pe scurt mi s-a recomandat sa schimb placutele de frana (fata+spate) pentru ca pe fata mai mult de 1000km nu mai merg si pe spate 2-3000 km maxim. Cuvintele exacte ale baiatului de la receptie. Au scris si in foaia de constatare si mi-au luat si un milion pentru asta. Asta ieri. Azi alt service (partener toyota), aceeasi verificare. Verificarea gratuita, si la rugamintea mea s-au adus seturile de placute noi pentru comparatie. Rezultat: pe fata mai am 20% din placute, iar pe spate 50%!!!! Masina are 34.000.

Nu e minunat? In plus tot schimbul era doar 950RON.

 

Si ieri m-am urcat din nou in noul avensis. Pe afara sa zicem ca il accept... hmm... dar inauntru NU.E urat urat urat. Nu ma atrage decat intr-o mica masura bordul.

Share this post


Link to post

Sunt si ei putin in rahat cu vanzarile, ca toti ceilalati.

Share this post


Link to post
=)) Sa aud asta de la cineva ce ridica in slavi VW, e ca si cand l-as auzi pe Cumnatul spunand ca-s multi idioti pe sosele.

 

=))

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...